Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Sterilizarea la pisici – intrebari, raspunsuri, informatii

 

 

Sterilizarea este absolut necesară. Oamenii neinformarţi afirmă că trebuie să o laşi să dea naştere măcar unui rând de pui pentru că altfel face cancer şi moare. FALS!

Pisica dând naştere poate să se îmbolnăvească de:
– cancer mamar
– vestitul piometru (puroi la nivelul uterului; uterul îşi măreşte volumul, se îngroaşă pereţii uterini iar ciclul sexual se blochează)
– displazia mamară
– cancer uterin
– cancer ovarian
– endometrita
– epididimita etc.

În cazul motanilor necastraţi aceştia pot să sufere de:
– cancer testicular
– împiedică apariţia problemelor de prostată etc

Animalele castrare trăiesc mai mult tocmai pentru că nu se mai confrută cu toate aceste boli. Nu vor mai intra în călduri, nu îşi vor mai marca teritoriul, dispare sau se reduce comportamentul agresiv.

 

Când pot castra pisica / motanul?
O pisică la 7 luni are organele genitale bine formate şi este perioada cea mai indicată. Atenţie pentru că tot acum intră şi în călduri. Este recomandat să nu fie în călduri când este sterilizată (uterul este mai inflamat). În cazul în care a intrat în călduri şi vrei să o sterilizezi, fie aştepţi ca perioada să treacă de la sine (ceea ce înseamnă nopţi nedormite şi vecini înnebuniţi de zgomotele făcute de pisică), fie să-i administrezi anticoncepţionale pentru câteva zile, apoi să o programezi pentru operaţia de sterilizat.

 

Cât costă o sterilizare?
Totul ţine de doctor, cabinet, pretenţii etc. Caută un medic bun şi nu te uita atât de tare la bani. Citeşti părerile altor oameni despre medicul respectiv şi apoi ia o decizie. În general, sterilizarea costă sub 100 lei chiar şi la un cabinet veterinar foarte bun. Mare atenţie la medicul pe care îl alegeţi! Unii nu sunt atât de pregătiţi şi fac greşeli de neîndreptat. Alegeţi un medic care a mai făcut astfel de operaţii şi constituie o rutină pentru el.

 

Are voie să mănânce înainte de operaţie?
Dacă operaţia este la prânz, ultima masă să fie seara, înaintea operaţiei. Tot de atunci nu îi mai dai nici apă. Dacă operaţia este seara, îi dai ultima masă dimineaţa devreme.

 

Ce se întâmplă în timpul operaţiei?
O să i se facă anestezie, fie inhalatorie, fie prin injecţie.
După ce este adormită, i se vor lega lăbuţele de măsuţă ca să nu se mişte în timpul operaţiei. Urmează apoi tunsul părului de pe burtă. Nu vă îngrijoraţi pentru că o să crească la loc.

Cel mai probabil adoarme cu ochii deschişi, motiv pentru care medicul o să îi dea cu o cremă la ochi ca nu cumva să i se usuce retina. Când o să se trezească şi începe să clipească bine, iei un şerveţel şi îi ştergi uşor crema, atât cât este posibil.
După ce a fost legată, începe operaţia. I se scot ovarele şi uterul, apoi este cusută şi o poţi lua acasă. Acum începe adevăratul chin.

 

Ce se întâmplă după sterilizare?
Operaţia durează 10 – 20 de minute şi imediat după ce i s-a închis operaţia o poţi lua acasă. O să doarmă o oră, două după care începe să se trezească. Este posibil să îşi facă nevoile înainte să se trezească. O să şi vomite, lucru perfect normal.
O să vomite o spumă albă şi apoi galbenă. STAI ÎN PERMANENŢĂ CU OCHII PE EA începând din acest moment şi până se trezeşte complet! Deşi nu îşi simte corpul, o să se ridice, o să meargă, o să fugă, o să se lingă etc. Ai grijă să nu cadă din pat sau să se urce singură în pat. De mâncat o să mănânce la câteva ore de la operaţie. Nu uita să îi pui apă proaspătă la dispoziţie.
O să doarmă mai toată ziua, dar o să se trezească din când în când şi este posibil să îţi dea puţin de furcă.
Nu te aştepta să se comporte ca un adevărat pacient. Este cel mai neascultător pacient. Deşi o să îţi fie milă că poate o doare s.a.m.d. să te aştepţi să îşi tragă de firele de la operaţie.

 

Pisica mea îşi scoate firele de la operaţie. Ce să îi fac?
Sunt doar câteva chestii pe care le poţi face. Fie apelezi la un guler, dar dacă pisica este neastâmpărată îşi poate scoate firele chiar şi cu acel guler. Poţi să îi ceri medicului să o bandajeze pentru că el ştie să o facă mai bine decât tine. Îi poate face o cămăşuţă cu care să stea până la scoaterea firelor.
Poţi merge la farmacie să cumperi pansament, comprese sterile pe care le prinzi cu leucoplast. Cumpără leucoplast din material (cârpă) pentru că pe cel din hârtie o să reuşească să îl rupă. Schimbă măcar 1/zi pansamentul pentru că altfel o să reuşească să îl slăbească suficient încât să ajungă la operaţie.
Dacă o să ajungă din nou la operaţie pentru că şi-a scos firele înainte de termen şi i s-a desfăcut operaţia, coaserea se face fără anestezie.
De regulă firele se scot la 8 – 12 zile la medic sau le poate scoate pisica după acest termen (dacă sunt resorbabile).

Sutura nu este necesară în cazul motanilor.

 

Ce medicamente îi administrez după sterilizare?
Nu i se administrează medicamente decât în cazul în care pisica are recţii alergice sau operaţia nu i se vindecă în mod corespunzător. Medicamentele sunt prescrise doar de către medicul care a operat-o, în general fiind antibiotice care să prevină infecţia. Rareori, medicul prescrie antibiotice pastile, iar în majoritatea cazurilor pisicii i se poate face antibiotic injectabil imediat după anestezie.

 

Cât de mare este operaţia?
Operaţia măsoară în jur de 1 – 3 cm.

 

I s-a umflat operaţia! Este normal?
Este normal să se umfle zona, mai ales din a 2 – 3 zi. Poate să fie o reacţie la fire sau la lins – dacă s-a lins mai mult în zona respectivă, ori să i se inflameze pur şi simplu operaţia sau să i se mărească uşor mameloanele.
În cazul în care ţi se pare prea mare umglătura, mergi la medic! E posibil să primească tratament dacă s-a umflat mai mult decât era cazul. Umflătura poate să ajungă şi la dimensiunea unei nuci relativ potrivită. După a zecea zi o să înceapă să se retrage.

 

Îşi trage / smulge părul. De ce?
Este posibil să aibă dureri sau să facă o alergie chiar şi de la leucoplast în cazul în care o bandajezi.

 

 

Este mai uşoară castrarea la motani?
Da pentru că ei se recuperează şi mai uşor. Una este când operaţia este la suprafaţă şi alta când operaţia se petrece în interior.

 

Sterilizare sau pastile pentru stoparea reproducerii?
Sterilizarea. Pastilele, cu trecerea timpului nu or să facă altceva decât rău. Aşa cum anticoncepţionalele modifică în sens rău corpul unei femei, la fel se întâmplă şi la pisici.

 

Se îngraşă după sterilizare / castrare?
De cele mai multe ori da pentru că nu se mai joacă la fel de mult ca înainte şi devine mai leneşă. Sunt cazuri în care pisicile sunt la fel de jucăuşe. Acestea devin mai iubitoare şi mai somnoroase. Se recomandă mâncarea specială pentru pisici sterilizate, aceasta ajutând-o să nu se îngraşe.

 

Când o pot spăla după sterilizare?
O poţi spăla doar după ce se vindecă operaţia complet. Aşteaptă 3-4 săptămâni după operaţie şi apoi poţi încerca să îi faci baie.

Operaţia nu se mai observă după o lună.

 

 

 

 

Am citit alte aberaţii legate de acest subiect, cum că nu trebuie să laşi pisica să mânânce înainte şi după sterilizare.  roll

Cum decurg lucrurile înainte şi după sterilizarea pisicii?
Seara, târziu, o laşi să mânânce pentru „ultima” oară, dar nu îi iei apa (apă are voie şi înainte de operaţie).  A doua zi  iei pisica, o pui în cutie, mergi la doctor, îi face anestezie, adoarme, o leagă (ca să stea bine pe masa de operaţie), o tunde pe burtă, o operează, o coase, o dezleagă, ţi-o pune în cutie, ţi-o înmânează, plăteşti şi pleci acasă.
Pisica se trezeşte relativ repede. După 1 – 2 ore se trezeşte şi vrea să se ridice (merge legănat şi cade). În comparaţie cu un motan, pisica nu are linişte, ci se ridică, caută să alerge anesteziată încă, să se lingă, să îşi tragă aţele, aşa că petrece cât mai mult timp cu ea şi ai grijă să nu casă şi să nu se urce pe mobilă.
Cel mai probabil o să urineze fără să îşi dea seama (că doar e anesteziată), aşa că pune un prosop sau un material de care nu mai ai nevoie, sub ea.
Cât despre trasul firelor, poţi să treci pe la farmacie şi să achiziţioneazi pansamente şi leucoplast ca să o pansezi (asta dacă observi că nu se poate abţine de la lins şi înfipt colţi în firele de la operaţie) sau poţi lua guler de la medicul veterinar. După zece zile de la operaţie o poţi lăsa să îşi tragă firele  tongue .
Revenind la mâncare, lăsaţi pisica să mânânce ce vrea şi când vrea după ce s-a terminat cu sterilizarea şi şi-a revenit din anestezie. Posibil să vomite prima masă, dar lăsaţi-o să mănânce. În comparaţie cu un motan, pisica nu o să se streseze cu mâncarea, posibil să nu aibă apetit. Motanii suferă o operaţie ceva, ceva mai uşoară decât pisicile.

Poate ceea ce am spus pare complicat, obositor, dureros, dar nu este deloc aşa, ci un beneficiu pentru voi şi pentru pisici / motani etc.

 

 

 

 

 

Aşa arată o pisică proaspăt sterilizată şi încă anesteziată.
Ţineţi pisica / motanul într-o cutie, cu un aşternut sub ea pentru că o să urineze.  big_smile

 

Comments

 1. Buna,

  Mi-am sterilizat pisicuta in urma cu 3 saptamani. Doctorul a folosit fire resorbabile. Majoritatea au cazut/ si le-a smuls ea insa… au ramas 3 firulete, bine prinse de burtica, mov acum la culoare. Zona nu pare sa aiba nici o infectie, parul a inceput sa ii creasca pe burtica iar pisicuta mananca si se joaca de mama focului. Intrebarea mea este: este normal sa ramana acele fire asa de mult timp? Mi s-a spus ca in circa 2 saptamani cad/dispar dar au ramas acestea 3 si ma tem sa nu se infecteze?

  Multumesc,

  Irina!

  • Bună Irina!

   Şi cele două pisicuţe ale mele tot mov au avut firele. Nu m-am dus să i le scot nici uneia dintre ele. Nu au picat de la sine, adică nu s-au topit, dar pisicuţele s-au lins până le-au scos. Eu am vrut să mă duc să i le scot primei pisici, dar doctora mi-a zis că nu e cazul pentru că pică -- exact ca în cazul tău.

   Totuşi i-a pus cam multe fire ( 3 acum + cele scoase…winking. Dacă nu curge puroi sau dacă nu se umflă foarte tare (ea oricum puţin umflată -- cam cât o nucă), eu zic să laşi pisica să şi le scoată singură.
   Dacă nu pică în 4 săptămâni de la operaţie, atunci mergi la un medic să i le taie. Dacă observi că operaţia se umflă prea tare, se inflamează tare sau vezi urme de infecţie, mergi la medic cu ea.

  • Da,este normal!Cu timpul o sa cada sa cada si acele 3 fire.Si daca nu cade peste 3 saptamani vei fi nevoita sa chemi de urgenta doctorul veterinar.

  • Buna! Am o pisicuta de aproximativ 11 luni am sterilizat-o si asta e a 5-a zi de la operatie. Noi am incercat sa nu o lasam sa se linga la nivelul plagii, ne-am speriat ca daca o lasam sa nu i se desfaca operatie. Si i-am pus un pansament de la farmacie cumparat de noi, si iam facut o camasa speciala sa nu se linga dupa modelul de pe internet. Domnul doctor nu ne-a zis nimic daca sa o lasam sa se linga sau nu, si nici nu a pansat-o dupa operatie, a zis ca a cusut-o cu fir resorbabil, si i-a mai pus si 2 fire normale pe o parte si de alte a plagii, asa ne-a zis veterinarul, unul din fire si la smuls pisica, azi am observat ca era o secretie rozalie ca se scurge, am fost cu ea iar la vetrinar si nea zis ca nu era nevoie sa o pansam, sa o lasam sa se linga, chiar daca si-a smuls acel fir a zis ca nu e nimic, ca a zis ca cele 2 fire normale le-a pus de suguranta si ca secretia este normala, am adus-o acasa si i se mai scuge din cand in cand. Dar tot nu mi se pare in regula.ce sa facem? E normal?

   • Bună dimineaţa!

    Din punctul meu de vedere, că şi-a smuls un fir nu este o tragedie. Se întâmplă deseori.
    Cum am mai spus, nu trebuie exagerat cu „nelinsul operaţiei”, mai ales că de la o zi la alta rana este tot mai vindecată. Să se lingă, dar să nu o facă des şi să-şi mai smulgă din fire.
    Nu-i mai puneţi cămaşa pentru că plaga nu respiră la fel de bine şi nici pisica nu se simte fabulos.

    Lăsaţi pisica să se comporte ca şi când nu ar fi fost operată. O mai atenţionaţi din când în când dacă se linge prea mult. Secreţia respectivă ar cam trebui să se oprească în cel mult câteva zile, ţinând cont că se află în a cincea zi de la intervenţie. Urmăriţi să nu se infecteze rana (puroi, miros), deşi nu cred că va fa cazul. Şi nu vă mai stresaţi atât timp cât plaga continuă să se vindece şi pisica se simte bine big grin !

  • Buna,am si eu o intrebare. Am sterilizat pisca acum 7 zile…si astazi a inceput sa sangereze umpic locul unde sunt copcile(copcile sunt din metal). Ce trebuie sa fac?

 2. buna happy mi-am steriizat pisicuta in varsta de 8 luni, in urma cu 4 zile si tare ma tem pt ea, nu mananca decat foarte putin(2-3 „limbute” de lapte si foarte putina hrana speciala pt pisici iar apa n-am vazut-o sa bea mai deloc) plus de asta nu este la fel de jucausa, doarme toata ziua, nu suporta sa o iau in brate nici macar sa o ating crying …. ce sa fac?? este normal comportamentul ei?

  • Bună Bianca!

   Nu te îngrijora! Comportamentul lor diferă de la o pisică la alta şi asta am văzut-o la propriile mele pisici. În timp ce una a zăcut zile întregi, pe cealaltă nu ştiam cum să o fac să stea cuminte.
   E posibil ca pisica ta să fie mai plăpândă şi să aibă dureri mai mari. Las-o să mănânce ce vrea ea, cât vrea ea. Oricât ai încerca să o forţezi să mănânce, ea o să facă ce vrea ea. Ai grijă să nu îşi desfacă firele, să aibă mâncare, apă, iar dacă ea simte nevoie să doarmă, las-o să doarmă. Somnul le ajută să se facă bine mai repede.
   Bianca nu ştiu câţi ani ai şi sper că eşti majoră, dar imaginează-ţi că biata pisică tocmai a rămas fără uter şi are o operaţie. Nu îi este uşor. O să se umfle (trebuie să fi făcut deja o gâlmă acolo), dar o să treacă în timp. Atât timp cât nu vezi puroi, ci coajă în dreptul operaţiei, este în regulă.
   Mai las-o 1 -- 2 zile şi trebuie să îşi revină. Ştii cumva dacă era în călduri când a fost operată?

   Neapărat să îmi dai de veste dacă se simte în regulă.

 3. Gabriela Ela says:

  Buna!
  As avea si eu o intrebare pentru voi. Am citit articolul vostru si am observat ca varsta ideala pentru o pisicuta sa fie sterilizata este de 7 luni. Pisica mea este in varsta de 4 ani. Eu o am doar de 6 luni, dar o stiu de cand era mica. Stapanii ei nu s-au indurat s-o sterilizeze, insa in ultima vreme a inceput sa aibe un comportament extrem de agresiv si sa ma atace precum fiarele din jungla. As dori s-o sterilizez sperand sa-i pun capat acestui comportament si altor probleme medicale ce sunt posibil sa apara, precum cancerul mamar sau piometru. De aceea as dori sa ma informati si pe mine cat de complicata poate fi sterilizarea fiind asa de in varsta???

  • Bună Gabriela!

   Nu cumva pisica este agresivă pentru că intră în călduri? Să ştii că începând cu februarie -- început martie, ele intră în călduri. Ambele mele pisici au intrat cam în a doua jumătate a lunii februarie. Dacă are 4 ani, încă o poţi steriliza, dar eu îţi recomand să o duci în vizită la medicul veterinar şi apoi să stabiliţi când să o sterilizezi. Ele pot fi sterilizate şi în perioada căldurilor, dar se recomandă să aştepţi să treacă perioada respectivă sau să le dai pastile ca să le treacă. Cea mai mare dintre pisici (cea albă -- Albuş sau Bătrâna îi spun încă de când era pui tongue) am sterilizat-o în perioada căldurilor şi mi s-a părut că a suferit mai mult decât cealaltă.
   Cât despre vârstă, gândeşte-te că sunt pisici care trăiesc şi 10 -- 15 ani, ori a ta are nu decât 4 ani. Depinde şi de medicul la care mergi şi cât îl pasionează animale vs. bani. Ale mele pleacă pe al patrulea an în vară şi în mod cert nu le pot cataloga bătrâne.

   Sterilizeaz-o şi o să vezi că o să fie mai cuminte. Cea albă mă ura când era mică, dar după ce am sterilizat-o, uşor, uşor a devenit blândă iar acum este cea mai cuminte din casă. Cât despre boli, măcar mai scade riscul de îmbolnăvire.
   Complicată nu are de ce să fie operaţia. Îi face o anestezie, o tunde pe burtică, iar în 15 minute ţi-o dă acasă, dormind tongue. O să fie ea buimacă la început, dar de la o zi la alta o să îşi revină.

   • Gabriela Ela says:

    Buna Lady!
    Nu cred ca este de la calduri…in 6 luni de zile de cand o am, mi-a intrat in calduri destul de des si stiu cam care sunt „simptomele”(ultima oara fiind chiar la inceputul lunii ianuarie), ea pur si simplu parca ar fi traumatizata cu toate ca are parte numai de iubire…o singura „greseala” a facut tatal meu, ca i-a adus acum 3 luni o alta pisicuta ” partenera de joaca” si a si sarit la atac cand a vazut-o…intai pe ea, apoi pe mine, dupa ce a iesit tatal meu cu ea pe usa. De atunci mi se pare schimbat comportamentul ei… la orice zgomot se uita buimaca in toate directiile de parca ar fi in pericol si se pregateste de defensiva…cu toate ca am incercat in acest timp sa-i ofer dragoste ca inainte, sa nu simte pericolul sau ca are teritoriul amenintat sau alte lucruri de genul…
    In ceea ce priveste sterilizarea….stapanii ei nu au dus-o pana acum de frica sa nu pateasca ceva, ca au tot auzit cazuri cand alte pisici au fost „macelarite”…dar nici asa nu mai poate sta ca mi-e mila de ea in momentul cand intra in calduri…asa ca daca tot ai ambele pisicute sterilizate imi poti recomanda o clinica sau un doctor bun care sa stiu ca se gandeste la animal inaintea banilor?? Oricat de suparata sunt pe ea pentru atacul de serile trecute, tot nu vreau sa i se intample ceva si sa fie ok si dupa operatie happy

    • Bună Gabriela!

     Pisicile reacţionează urât când le aduci un nou partener de joacă, dar să ştii că se învaţă până la urmă. Pisica cea albă avea aproape un an când i-am adus-o pe cealaltă, dar a urât-o enorm atât pe ea, cât şi pe mine şi se chinuia singură. Nu mai venea la mine, stătea retrasă, într-un singur loc şi aştepta ca cea maro să doarmă ca să treacă în fugă pe lângă ea şi să se ducă la litieră, la apă, la mâncare. După două săptămâni de convieţuire, a adoptat-o laughing.
     Eu sunt din Piteşti, iar din câte am văzut, tu eşti din Bucureşti.

     Uite câteva păreri aici:
     http://subiectiv.ro/subiectiv/caut-veterinar-bun-in-bucuresti/
     http://www.animale.ro/forum/showthread.php?46446-Caut-cabinet-veterinar-cu-meidici-competenti

     Să îmi spui dacă reuşeşti să ajungi cu ea la medicul veterinar.

     • Gabriela Ela says:

      ok, mersi frumos de raspuns winking
      Revin cand o sa am noutatibig grin

      • Pentru puţin şi te aştept cu noutăţile. tongue

       • Gabriela Ela says:

        Buna!!

        Am revenit cu informatii.
        Am fost zilele trecute la doctor si i-a facut analizele, iar acum mititica mea agresiva big grin …este in operatie. Nu am putut sa ma duc cu ea, fiindca am emotii prea mari si nu vreau sa vad ce e pe acolo la cabinet. Sper sa fie totul bine si sa ma descurc cu ingrijirea ei pana isi revine complet. M-am informat pe o groaza de site-uri, dar stii cum e…de cele mai multe ori teoria e extrem de usoara fata de practica tongue
        Am emotii destul de mari si sper sa fie totul extrem de bine, sa nu ma panichez si sa nu existe complicatii cum am mai citit ca au aparut pe la altii.
        Asadar tot ce mai pot zice e sa-mi tineti pumnii sa fie totul cat mai bine si sa treaca cat mai repede perioada asta de stres!! big grin

        • Deci pisica este la sterilizat? big grin Bine, bănuiesc că acum a ieşit deja din operaţie. Stai liniştită pentru că ai luat o decizie înţeleaptă şi chiar dacă o să fie o săptămână mai grea, mai cu griji, o să vezi că o să fie bine. Uşor, uşor o să se şi îmblânzească, dar ai răbdare cu ea şi acordă-i atenţie.

         • Gabriela Ela says:

          Cred ca am cea mai mare rabdare din lume cand vine vorba de copii (chiar daca nu am ai mei tongue ) sau de animale. Totul decurge bine pana acum: operatia a iesit ok, Bella mea este in regula, nu a vomitat dupa masa , a facut nevoile la litiera…. numai ca presupun ca toata lumea avem „probleme” cand vine vorba de catzarat si linsul la operatie. Ea este obisnuita sa dormiteze pe calorifer si de dimineatza ne-am cam „luptat” noi amandoua cu treaba asta…e destul de greutz fiindca si o sec mica daca ai scapat-o din ochi ea e calare pe ceva…tinand cont ca de ieri de la ora 14:00 cand a venit acasa, abia daca am mai mancat si eu in rest numai cu ea si langa ea am stat.

          • Primele probleme care le întâmpini sunte: căţăratul şi linsul operaţiei. Nu ştiu cum reuşesc ele, dar animalele acestea zici că nu simt dureri. Nici nu îşi revin bine din anestezie, sunt ameţite, merg strâmb, dar ele s-ar pe scaun, pe pat, pe mobilă şi mai ales pe calorifere când este răcoare. Încearcă zilele acestea să o menajezi puţin cu săriturile, adică dacă eşti prin apropiere şi vezi că se pregăteşte să facă acrobaţii laughing ajut-o şi scuteşte-o de efort. Un om dacă se operează, zace o perioadă îndelungată, dar pisicile zici că sunt venite de pe altă planetă.
           Cât despre linsul operaţiei, să fii puţin atentă să nu îşi tragă firele. În principiu, trebuie să păstreze firele vreo 10 zile, apoi poate să şi le tragă liniştită. Prima pisică pe care am sterilizat-o, era înnebunită să lingă operaţia şi să îşi tragă de fire, aşa că am luat pansament de la farmacie şi i-am înfăşurat operaţia în el.

 4. Buna ziua.Am un motan de 8-9 luni(deja a intrat in calduri)de aceea l-am castrat pe 9 februarie,si-a revenit perfect in cateva ore.Insa… mai avand o pisica de 1 an,fetita,sterilizata si ea,constat cu uimire ca motanul continua sa aiba comportament de calduri inca,alergand-o pe fetita si facand concerte noaptea.Cat timp mai astept ca sa ii dispara complet comportamentul de macho agresiv? Multumesc.

  • Bună ziua!

   Cumva pisica este şi ea în călduri? Să ştiţi că ei prin castrare nu devin imuni, piscile în schimb da. Dacă pisica este în călduri şi îl aţâţă, el cu atât mai mult nu o să se lase mai prejos.
   Chiar dacă pisica este sterilizată, iar motanul este castrat, el tot o să mai aibă episoade ca acum, dar nu o să fie insistent şi o să se întâmple rar.

 5. Florentina says:

  Buna seara,

  Sunt o mare iubitoare de pisici inca din copilarie.In septembrie anul trecut am gasit pe strada un pui de pisic alb frumos foc plin de purici si nisip.L-am luat acasa si am mers cu el la veterinar.Este fetita,am botezat-o Carolina.I-am facut 2 vaccinuri,deparazitare interna si externa,insa nu am mai reusit sa o si sterilizez.Acum are 8 luni,este bucuria mea de zi cu zi.Mi-e teama ca am gresit cand am amanat operatia.A fost deja in calduri in februarie.Exista vreun risc daca o voi steriliza pana implineste un anisor?Sau trebuia neaparat sa se faca interventia pana intra pentru prima oara in calduri?Tin nespus de mult la ea si nu as vrea sa ii fac vreun rau.Astept un rasp cat mai curand,va multumesc.

  • Bună seara, Florentina!

   O pisică se sterilizează după ce împlineşte 7 luni, asta ca să aibă organele genitale dezvoltate. Pisica ta se află în perioada perfectă de sterilizare. În primul rând a ieşit din perioada căldurilor, iar în al doilea rând este chiar foarte tânără. Fă-i o programare pentru operaţie cât mai curând şi mergi cu ea la sterilizare.

   E bine să îţi sterilizezi pisica/câinele cât mai devreme -- preferabil primul an/înainte să facă pui. Poţi să o sterilizezi şi mai târziu, dar cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Pe lângă faptul că scade riscul să sufere de anumite boli mai târziu, nu o să te mai deranjeze la viitoarele perioade de călduri. Pisicile (ele) sunt mai zgomotoase de fel. tongue

   • Florentina says:

    Buna ziua,

    Revin cu o alta situatie a pisicutei mele.Ma uimeste de-a dreptul.Cum am spus a fost deja in calduri pe parcursul lunii februarie,ce e drept a avut 3 „reprize” de-a lungul intregii luni (s-a manifestat cate 2-3 zile cu pauza de alte 4-5 zile intre).Aseara a inceput din nou sa miaune,are comportamentul unei pisici in calduri.Pentru mine este evident ca vor mai urma alte 2 sau 3 seri agitate,insa nu stiu daca este normal sa i se intample asa.Este ceva obisnuit la unele pisici,sau Carolina a mea este diferita?
    Cu siguranta ca, dupa ce se linisteste, vom face o vizita la veterinar .
    Va multumesc.

    • Eu zic că e normal. Până nu îşi ating scopul de a avea pui…nu se lasă uşor. În plus, pisicile se pot împerechea cu mai mulţi motani şi să dea naştere în acelaşi timp unor pui ce au taţi diferiţi. Asta înseamnă că nu se mulţumesc să se împerecheze cu un motan şi perioada căldurilor poate să nu se termine după prima împerechere.

     Cumpără-i câteva pastile ca să iasă din călduri. Se găsesc la farmaciile veterinare.

 6. Buna ziua!
  As avea nevoie, va rog, de o opinie. Se mai poate steriliza o pisica in varsta de 14 ani sau e prea batrana? Doctorul veterinar care a vazut-o zilele trecute mi-a recomandat sa o sterilizez, insa mi-este teama din cauza varstei. Va multumesc foarte mult!

  • Roxana, nu sunt medic ca să îţi dau un răspus sigur, dar din punctul meu de vedere mi se pare puţin cam bătrână. Eu îţi recomand să mergi cu ea la un alt medic veterinar şi să îi ceri părerea.
   Acum depinde şi de situaţie, de starea de sănătate a pisicii. Dacă o ţii afară sterilizarea este cam necesară, dar dacă stă în casă nu mai este urgenţă atât de mare.

   Mergi cu ea totuşi la un medic veterinar şi vezi ce părere are şi ce te sfătuieşte. Dacă poţi revin-o apoi cu un comentariu pentru că sunt curioasă ce îţi spune şi este o situaţie deosebită.

   • Va multumesc foarte mult pentru promptitudine! De cateva zile ‘scotocesc’ google-ul pe tema asta si pe niciun forum nu am intalnit o asemenea situatie. Pisica mea este de apartament, iar starea ei este foarte buna. Mananca ca de obicei, isi face igiena, se joaca, ‘vorbeste’ cu mine, deci nu este deloc apatica. Motivul pentru care am dus-o la veterinar este ca i-a aparut un nodul la unul dintre sfarcuri, iar medicul care a vazut-o ieri, pe langa interventia chirurgicala de indepartare a nodulului respectiv, mi-a recomandat sa o si sterilizez, ca ‘tot e anesteziata’ (citez), insa mie, tinand cont de varsta pisicii, ti-este foarte teama sa-mi iau acest risc pe care s-ar putea sa-l regret apoi. Voi merge la alta clinica sa cer si o a doua opinie, si voi reveni cu siguranta pentru a-mi impartasi experienta … poate va folosi cuiva la un moment dat. Inca o data, multumesc foarte mult pentru raspuns.

    • În acest caz cred că puteai să o sterilizezi. Din câte ştiu, în caz de bătrâneţe se pune problema în primul rând de anestezie, dar dacă ea era deja anesteziată…

 7. Buna seara am o nedumerire am o pisicuta de un an iam facut operatia de sterilizare.Totul normal dupa operatie dar au trecut aprox 4 luni si prezinta o umflatura in zona in care a avut loc interventia tin sz mentionez cz pisica mananca de 2 3 ori pe zi se joaca c o nebunatica dar mz ingrijoreaza acea umflatur.Doctorul a zis ca cu timpul se va retrage singura dar au trecut 2 luni de atunciVa rog sa-mi sluneti opinia voastraVa multumesc

 8. Buna seara am o nedumerire am o pisicuta de un an iam facut operatia de sterilizare.Totul normal dupa operatie dar au trecut aprox 4 luni si prezinta o umflatura in zona in care a avut loc interventia tin sa mentionez ca pisica mananca de 2 3 ori pe zi se joaca ca o nebunatica dar ma ingrijoreaza acea umflatura.Doctorul a zis ca cu timpul se va retrage singura dar au trecut 2 luni de atunciVa rog sa-mi spuneti opinia voastraVa multumesc

  • Radu, când am sterilizat prima pisică am păţit la fel. Avea o umflătură destul de mare. Bănuiam că e de la operaţie, dar îmi era teamă nu cumva să păţească ceva, să nu care cumva săs trângă puroi sau lichid. Doctora care a operat-o mi-a spus să nju îmi fac griji şi că este normal. S-a retras de la sine, dar nu mai ştiu să îţi spun în cât timp. Situaţia diferă de la o pisică la alta -- de exemplu la a doua pisică nu i s-a unflat deloc operaţia. E drept că în cazul pisicii tale au trecut 4 luni, dar nu s-a retras deloc umflătura? A stagnat, s-a mărit sau s-a mai micşorat? Din câte îmi spui, ea se simte destul de bine şi nu cred că e cazul să te îngrijorezi. Dacă ar fi durut-o sau dacă ceva nu era în regulă, o puteai observa după comportament.
   Dacă s-a mai micşorat faţă de cât era iniţial umflătura, iar pisica se comportă normal, nu e cazul să îţi faci griji. Totuşi, poţi să nergi cu ea la un cabient veterinar şi să o consulte.

  • Buna , Radu !
   Vad commenturile voastre dupa…ani de zile !
   Sper ca pisi ta este bine… In principiu, umflatura ce o are pisicuta ta poarta numele de „aderente” , acumulare de tesut intre organe… Stii, e „normal” , doar s-au taiat niste chestii acolo, inauntru….s-a sudat, s-a….lipit; iar organismul a incercat sa inlocuiasca lipsa a ceea ce a fost eliminat, uter…ovare….
   Trist, dar necesar pt binele lor!
   Sper ca asta sa fie problema ei, sa nu fi fost ceva grav!
   Aderentele astea ii pot provoca constipatie, incearca sa o faci sa manance hrana mai moale ( convinge-o sa manance supa de carne, cu morcovi, legume etc) chiar daca ii dai bobite, umezeste-le cu supa.
   Laptele nu este bun pt pisici ! Le provoaca colici, diaree….
   Si DA, la orice varsta, fie ea cat de inaintata, castrati-va animalele! Preveniti multe boli cumplite, astfel !
   Sanatate maxima !

 9. Andreea says:

  Buna.Am si eu o intrebare…pisicuta mea numai de doua saptamani a nascut,are puisori mici iar peste doua zile o duc la castrat.Asa mi-a spus doctorul ca trebuie castrata la doua saptamani dupa nastere….nu am auzit asta pana acum…o sa ii fie mult mai greu cu recuperarea avand si puisori….poate sa ma ajute cineva cu un raspuns…!multumesc

  • Bună Andrea!

   Nu mă pricep, dar mie mi se pare nebun doctorul. Nu există „după două săptămâni trebuie sterilizată că aşa se face”. Poate fi sterilizată oricând, dar eu nu sunt de acord cu ce spun el. Pisoii sunt mult prea mici la două săptămâni ca să îi laşi fără lapte. Dacă sterilizezi pisica, rămâne fără lapte, ori pisoii supravieţuiesc greu fără laptele mamei şi o să te chinui tu încercând să-i hrăneşti.
   Eu aş alege să sterilizez pisica la cel puţin o lună după ce a făcut pui.

 10. Buna,

  Am o pisicuta gasita pe strada. Nu stiu cati ani are. Acum are 4 pui(de 10 zile) pe care ii alapteaza. Cand pot sa o sterilizez? Vreau sa evit sa imi mai faca o alta serie de puisori.

 11. apropo ce faci cu puisorii? si eu as vrea puisori pentru pisicuta mea ,insa chiar nu stu ce sa fac cu ei ..nu i-as putea da si as ramane in casa cu vreo sase pui pisicuta mea si o catelusa beagle de la care vreau puisori mai tarziu …i-as putea iubi pe toti si mi-ar placea la nebunie , insa nu am decat un apartament si asta ar insemna chin …de aceea cu mare parere de rau aleg sa-mi sterilizez pisica si dupa un rand de pui si catelusa ..se chinuie prea tare si eu sufar alaturi de ea ..

 12. Buna,
  tocmai am citit articolul tau , suna atat de infricosator…nu stiu ce decizie sa iau. Am o pisica si un motanel , deja s-au imperecheat si pisica e gestanta, in aprox 9 zile cred ca ii va veni timpul sa fete.Ma gandeam sa castrez motanul intre timp si pe ea dupa ce termina cu alaptatul puilor, insa totul pare un chin pentru ei, iar mie mi-e foarte mila si sufar alaturi cand ii doare cate ceva sau sunt speriati. Cert e ca operatia se cam impune la ambii, tinand cont ca am femela si mascul sub acelasi acoperis si nu cred ca e bine sa ii las sa se imperecheze de cate ori le tuna, plus ca se gasesc foarte greu stapani pentru puisori. Medicul veterinar la care merg are si el acasa tot motan si pisica si sunt castrati amandoi, mi-a recomandat sa fac la fel dar sunt ingrijorata ca nu cumva sa le fac rau cu aceasta interventie.
  Un alt stres acum il am in ceea ce priveste puisorii ce urmeaza sa vina pe lume, oare motanul va incerca sa ii atace?
  Pisici cat mai sanatoase tuturor!

  • Nu cred că motanul o să atace puii. În plus, îi poţi separa.

   Eu îţi recomand să îi castrezi pe amândoi şi chiar dacă au dureri, este soluţia cea mai bună şi pentru ei, dar mai ales pentru tine. Eu zic că nu ai de ce să te înfricoşezi. Operaţia este făcută sub anestezie, dar e normal ca mai apoi să fie mai moleşiţi câteva zile -- în special pisica.
   Nu trebuie să fii speriată că nu se întâmplă nimic rău. O să vezi că să-mi dai dreptate după ce scapi de tot stresul cauzat de operaţie. Gândeşte-te că este şi spre binele sănătăţii lor.

 13. Buna,
  cum cateva zile cineva a lasat in fata portii noastre o pisica. La inceput nu am vrut sa auzim de ea dar atat de infiorator plangea si era slaba rau de tot. Am adoptat-o. Nu va sta in casa si doresc sa o sterilizez. Are aproximativ 2 -3 luni. Am citit cu atentie ce s-a discutat pe forum si am inteles ca va avea nevoie de cateva zile de recuperare. Din pacate noi suntem plecati de acasa in timpul zilei si doar tatal meu care este in carucior cu rotile va putea avea grija de pisicuta . Credeti ca necesita multa atentie post operatorie ? Mentionez ca mai avem 2 motani de 9 ani necastrati si 3 caini care au toti liber prin curte . Ce ma sfatuiti sa fac ? Tin pisicuta sau ii gasesc un stapan?

  • Bună, Andi!

   Ţinând cont că stai la curte şi că mai ai şi alte pisici, eu zic că poţi să o păstrezi.
   Dacă are vârsta de doar 2 -- 3 luni, este imposibil de sterilizat acum. Trebuie să aştepţi până ajunge la vârsta de 7 luni şi are organele complet dezvoltate. Până atunci, oricum nu intră în călduri.
   După operaţie trebuie doar să aibă hrană şi apă la dispoziţie. În rest nu ai cu ce să o ajuţi. NU are nevoie de medicamente, de o anumită hrană sau lucuri de genul, ci totul decurge normal.
   Primele zile sunt de recuperare, dar chiar nu ai ce să îi faci deosebit. Pisica fie o să doarmă, fie o să stea pricăjită din cauza operaţiei.

   Singura problemă pe care o poţi întâmpina este să îşi tragă de fire. Este o problemă normală aş putea spune, pentru că toate pisicile sunt suficient de nebune încât să-şi lingă operaţia, să mai tragă de un fir, să sară pe mobilă s.a.m.d. big grin În acest caz, fie o pansezi, fie mai tragi cu ochiul din când în când la ea şi vezi dacă şi-a desfăcut vreun fir.

   Concluzie: apă, mâncare şi din când în când te uiţi să vezi dacă-i cuminte.

 14. Cristina says:

  Buna.S-au implinit 11 zile de cand am sterilizat pisica si am fost sa-i scot firele..Ceea ce ma ingrijoreaza este ca acolo unde au stat firele e rosie,ca si cum ar sangera..Dar bine,nu-i curge sange..este normal asa?in momentul cand i s-au scos firele nu era rosie dar pe masura ce au mai trecut cateva ore s-a inrosit..Multumesc

  • Cristina -- este normal să fie roşie sau umflată zona respectivă. În câteva zile o să îşi revină zona în cauză. Pisica şi-a revenit? Mănâncă normal, se joacă s.a.m.d.?

  • am cautat si eu foarte multa informatie inaite ca sa ma duc sa sterilizez pisica,si nu am gasit ca sa apara consecinte grave si am dus pisica so sterilizeze,am lasato la veterinar care a spus ca o sa ne sune cind va fi gata,l-am intrebat si pe el de consecinte si a spus ca sa nu ne facem griji ca totul va fi bine,a telefonat peste vreo 3 ore aproximativ,si cind am auns acolo pisica statea intro cusca cu gura putin cascata am vazut ca pupilele de la ochi erau foarte mari si am intrebat daca e normal si veterinaru nici nustiu daca pot sa-l mai numesc veterinar si el a zis ca asa e normal caci pisica este sub anestezie am vazut ca rasufla putin,am luato am venit acasa de acasa pin la cabinet sunt 100 de km am mers foarte incet cu masina ma tememeam pentru pisica si cind am auns acasa pisica nu mai respira.Acum nici nustiu ce sa mai fac ma doare sufletul am plin toata noaptea si toata ziua,ea era sufletul meu di mica am crescuto la bine si la rau am fost cu ea si ea cu mine,era alinarea mea cind imi era greu,no sa-mi iert niciodata ce am facut,am duso saracuta vie sanatoasa si……..nici cuvinte n-am ce sa spun,pisica avea 4 ani si avuse vreo citeva faturi,am hotarit so sterilizez ca asa zic toti ca e mai bine pentru ea si am vrut sa-i fac bine,am cerut explicatii de la medic si el a zis ca-i prima data cind se intimpla asa ceva la el si ca nu stie mi-a distrus viata idiotu,vreau sami zica cineva daca stie va rog frumos e normal ca pisica sub anestezie sa aiba pupile mari,nici nustiu saracuta din ce cauza a murit,precizez ca avea pui,puii au o luna si jumate,acum unde ma uit prin casa parca o vad,nici nu-mi vine sa cred ce am facut,ea venea in pat dormeam impreuna,,,doamne ce-am facut?????va rog sa ma scuza-ti daca am gresit undeva nici nu imi dau seama unde ma aflu de durere. M-am gindit sa scriu acest comentariu ca stie cineva ce consecinte poate aduce sterilizarea.

   • Anna, îmi pare tare rău de ceea ce ai păţit şi ştiu că treci printr-un moment dureros. Singurul lucru pe care îmi vine să dau vina este anestezia, dar dacă era o reacţie la anestezie, mă gândesc că trebuia să aibă probleme pe masa de operaţie. Nu ştiu ce i-a făcut medicul în cauză şi nu pot să-mi dau seama cum de s-a putut petrece un asemenea lucru. Eu zic să-i dai numele şi aşa poate o să mai salvezi vieţile şi altor pisici. El nu ţi-a zis de ce a murit pisica? Tot ce pot să cred e că a făcut infarct. Să fie o reacţie a pisicii la anestezie… eu zic că s-ar fi petrecut imediat. I-o fi administrat un anumit anestezic într-o cantitate mai mare. Tot ce-i posibil să aibă pupilele dilatate, dar în mod normal trebuia să-i dea cu un strat măricel de unguent ca să nu i se usuce ochii.
    Sincer îţi spun să nu te învinovăţeşti. N-aş zice că moartea pisicii este o consecinţă a sterilizării, cât a prostiei medicului.

    • Multumesc mult de raspuns,am sunat medicul si l-am intrebat de ce asa cum a fost posibil asa ceva,el zice ca nu stie ca a facut totul bine,nu a facut nici o analiza inainte de a anestezia pisica,acum mi-au ramas doi pui de la ea doua pisicute,ma gindeam cu sotul sa ne lasam una,dar nu vreau sa sufar mai tare mii amar in suflet.Cind am fost sa luam pisica el a spus ca ia pus doza care trebuie dupa greutate si pisica nu adormea miticuta mea ce i-am facutttt????si ia mai pus putin dar tot nu adormise dea binelea si a operato,dupa operatie a puso in cusca,dar nustiu ma mai gindesc ca era foarte frig in cabinet acolo jos la podele cred ca erau vreo 2-3 grade cu plus nu cred ca era mai mult nustiu precis da era foarte frig.Nici nustiu ce sa mai fac si ce sa mai cred.Trebuia sa-i faca niste analize ma gindesc eu,caci oricum evea 4 ani pisica.Zici sa-i dau numele dar eu nu am mentionat ca sunt din Republica Moldova,dar oricum am sa-i spun numele ca cineva cred ca mai cauta informatie despre sterilizare,macar sa nu sa se duca la el,de multe ne-a ajutat cind se inbolnavea pisica de fiecare data repede ne vindeca pisicuta am avut foarte mare incredere in el.Asa deci numele lui este Ruslan Girbu si are cabinet in Chisinau.O mare parte o am eu ca mi-am dus pisicuta putin spus pisicuta ea era viata mea si am dato in minele acestui individ,care aspus ca-i are rau si ca nu stie de ce.Nustiu daca am procedat corect ca i-am spus numele caci cum am spus ca de multe ori mi-a salvat pisica de la boala,dar acum ce mi-a facut cred ca merita sa stie si altii…Multumesc Lady pentru raspuns si sustinere.

     • Mie mi se pare incredibil că s-a întâmplat aşa ceva, sincer. Am dus la sterilizat şi pisicile de la un bloc şi nu mi s-a întâmplat să fie probleme. Toate au fost cântărite, anesteziate, băgate în cuşcă, lăsate să adoarmă, apoi le punea pe masă, le lega, le tundea şi se apuca de operaţie -- dura zeci de minute. Eu nu ştiu ce doză suplimentară i-o fi aplicat şi ce tip de anestezic însă ceva s-a întâmplat de la anestezic sau poate i-a atins ceva sau poate nu a făcut injecţia corect. Singurul lucru absurd care poate să-mi treacă prin minte este dacă la întoarcere ai fost atentă când ai adus-o acasă, ca nu cumva să alunece cine ştie cum cu capul şi să nu mai poată respira. Merg mai mult pe varianta cu medicul pentru că tu ai spus că ai mers chiar şi încet ca să nu se întâmple ceva.
      Până te-ai dus tu să iei pisica de la cabinet, ea trebuia să înceapă să se trezească, adică bănuiesc că trecuse mai bine de o oră de la operaţie (până te-a sunat, până te-ai dus 100 km s.a.m.d.). La patru ani să ştii că nu e bătrână pentru sterilizare, deci nu este acesta motivul.
      Nu ştiu ce efect ar fi putut să aibă frigul asupra ei, însă el nu a auzit de centrală termică sau păturică sau chestii de genul? Adică se presupune că e iubitor de animale şi ştie mai bine prin ce trece animalul şi că nu e normal să stea într-o cutie pe gresie sau unde-o ţinea el.
      Să nu te învinovăţeşti, ci sădeşte în tine speranţa că medicul a învăţat ceva din această experienţă -- mi-e greu să cred că el nu are o explicaţie plauzibilă -- şi că un asemenea lucru nu o să se mai repete vreodată. Păstrează puiuţii sau unul dintre ei, chiar dacă o să-ţi amintească de ea. Îţi înţeleg golul şi ştiu că te seacă să-i vezi puiuţii, dar sunt tot ceea ce ţi-au mai rămas de la ea. Şi ei au nevoie de iubire. Timpul o să te înveţe să treci peste tragedie şi să vezi o alinare în puiuţi.

      • Nu cred ca masina sa se intimplat ceva,eram impreuna cu sotul de la cabinet am asezato pe bancheta din spate sotul inca din cabinet sa dezbracat de jacheta cu blanita si am asezato atent caci o iubeam foarte mult,i-am lasat capusorul descoperit m-am uitat aproape tot drumu la ea ca ma gindeam ca o sa se trezeasca.Am lasato la medic pe la ora 12:30 si el a spus ca totul va dura cam 2 ore adica o ora operatia si o ora pina se va trezi ca sa vada cum se va comporta pisica,dar am fost sunati la ora 15:36 noi eram la 15 min.departare,sa zicem ca 15 min.pina am ajuns pina ne-a lamurit ce si cum trebuie sa procedam a doua zi sa facut aproape ora 16 si pisica nu-si revenise,el a zis ca nui nimic sa mergem acasa ca isi va reveni.Cum am asezato in masina saracuta asa a si ajuns acasa,ii vad si acum chipul in cusca aceia statea nemiscata,nu pot sa nu ma invinuesc nu pot cind stiu ca am duso vie si sanatoase si am dato pe miinele la un idiot,no sa mi-o iert niciodata. sad((((

       • Operaţia, fără timpul de adormire, durează circa 15 -- 20 minute. Eu cred că el ştie că a greşit undeva anume pentru că a ţinut-o în plus special ca ea să se trezească, dar când a văzut că nu se trezeşe v-a sunat ca să veniţi să o luaţi. El trebuia să îşi dea seama la ora patru că ceva se întâmplă. Trecuse mult prea mult timp de la operaţie şi pisica trebuia să înceapă să-şi revină.
        Nu trebuie să te învinovăţeşti. Ai vrut să-i faci un bine, dar nu te aşteptai ca o operaţie atât de banală să-i facă rău. Vina este 100% a medicului şi poate să fie acuzat de malpraxis. Mi se pare groaznic modul în care şi-a făcut treaba şi a încercat să-şi ascundă mizeria sub preş.

       • Anna, sper ca ti-ai mai revenit dupa atata timp….. Offfff, ce criminal…. Eu cred ca a fost un caz de neglijenta, pisica ta a fost tinuta in frig dupa operatie!!
        Anestezia deja le coboara temperatura corporala, iar daca o mai si tii in frig….. o omori ! Trebuie, normal, sa o tina pe o perna electrica, dupa interventie, sau cel putin intr-o cutie, ferita de lumina si curent….. Ele incep sa se trezeasca la o jumatate de ora dupa, deja dau semne de trezire!
        Ei, la cabinet, nu au verificat-o ???? Imi e o ciuda….Dumnezeu sa-i ierte daca au pe constiinta fiinta aia nevinovata….
        Stai linistita, nu a suferit….a murit in somn, ketamina a facut-o sa se simta bine……
        Sper sa ai alte animalute si…. sa faceti si bebe (fa si pt mine, ca eu…..nu mai am ovar si uterul imi e praf laughing)
        Va pup cu drag, fetele iubitoare de animalute <3

    • am raspuns dar nustiu dece nu sa postat raspunsul.Daca se va posta ce am scris mai devreme va fo ok dar mai scriu inca o data.desigur l-am sunat pe acest minunat minunat medic veterinar si el mi-a zis ca-i prima data cind i se inttimpla si ca nu stie de la ce,dar cind am fost so luam el a zis ca ia administrat dora care trebuia dupa greutatea ei 2kg si 950 de grame si nu adormea si ia mai pus inca putin si tot nu adormit si ia facut asa operatia,a zis ca adrormit dar nu de tot,noi am intrebat da nu a duruto si el a zis ca nuuuu,vreau sa zic ca in cabinet acolo la el era foarte foarte frig nustiu daca e normal sa se faca anestezie in asa frig in cusca unde a puso dupa operatie tre sa fi fost vreo 3-4 grade cu plus,si am citit ca cind se pune anestezia corpul se raceste mai era si frig acolo poate era si cu inima slaba sau altceva caci idiotul nu ia facut nici un test de nimic inainte sa vada daca va putea tine mitica mea asemea sarcina.In raspunsul precedent am dat numele medicului si nustiu daca e corect sau nu caci de multe ori ne-a scapat pisicuta de la diferite boli,dar de data aceasta a bagato de vie in pamint.Da in raspunsul precedent am spus ca eu sunt din Republica Moldova,poate se va posta,poate se verifica de administratie si apoi se va va posta.Multumesc mult mult Lady pentru raspuns si sustinere.

   • Acum zece zile am sterilizat si eu pisicuta.Doua zile a fost aparent bine,apoi a inceput sa faca febra mare,am chemat doctorul.A spus ca a facut infectie la operatie din cauza ca s-a lins.Mentionez ca atunci cind am luat-o nu mi-a dat nici guler pentru protectie ci doar niste pastilute(antibiotic) si iod sa o dau la operatie.A luat-o la cabinet,a deschis-o din nou,a curatat-o,a urmat tratament injectabi patru zile si apoi…..hipotermie ,blocaj renal si….gata.Am pierdut un suflet drag,sunt distrusa,oriunde merg o vad pe Katy cu care dormeam si care imi inveselea viata.Nu pot sa imi ier greseala de a nu fi dus-o la acelasi medic care a sterilizat-o pe mama ei acum patru ani si care nu a avut nici o problema.Concluzia mea este ca trebuie sa va alegeti cu mare grija medicul care face sterilizarea.Eu nu voi uita-o niciodata pe Katy…..

    • Îmi pare rău pentru pierderea suferită. Nu trebuie să te învinovăţeşti. Nu aveai cum să ghiceşti ce va urma. Mustrări de conştiinţă trebuie să aibă medicul, căci febra şi infecţia nu s-au datorat linsului. Asta-i doar o scuză absurdă a medicului.

 15. Buna,pisica mea are 8 ani si acum 2sapt a intrat in calduri.ii dau pastile de fiecare data sa nu se chinuie.acum cateva zile a inceput sa miaune din nou.am crezut k iar e in calduri.i-am dat pastile si sa imi dau seama mai apoi k ea facuse piometru…am mers la medic,i-a facut tratament si peste 2 zile trebuia sa o operam.azi dimineata a facut din nou criza.am mers de urgenta la medic a operat-o si acum speram sa fie bine.nu lasati pisicutele voastre sa ajunga cu asemenea dureri,mergeti si o sterilizati.o zi buna!

  • Bună, Alina!

   Mă bucur tare mult că ai venit cu un astfel de sfat şi sper să fie urmat de cât mai mulţi stăpâni de pisici (şi nu numai).

   Sănătate pisicuţei!

 16. Multumesc,e bine sper sa fie foarte bine k inainte.o zi buna!

 17. Buna ziua.
  Ma numesc Bogdan sunt din Ploiesti,si as dorii sa-mi sterilizez si eu pisica in varta de 1an si 3 luni.
  Ea este la mine de la varsta de 2 luni , pe 11mai a implinit 1 an` de cand este la mine.
  Pe 28 aprilie a facut 4 pisicute ( fetite ) acum ele au 6 saptamni , va rog sa-mi recomandati un Cabinet Veterinar din Ploiesti cu Experienta in Castrarea pisicutelor , deoarce nu vreau sa patesca nimic. Cand ar trbuie sa o sterilizez tinand cont ca cele 4 pisicute inca sunt alaptate de mamica lor frumoasa ?
  Va multumesc si va doresc o zi frumoasa.

  • Bună ziua!

   Cele 4 pisicuţe sunt destul de mari încât să se hrănească singure de acum înainte, aşa că puteţi steriliza pisica. Cât despre recomandarea unui cabinet veterinar în Ploieşti, nu pot să o fac pentru că nu cunosc, dar puteţi da o căutare pe Google şi să aflaţi răspunsul de la persoane avizate.

   O zi frumoasă!

 18. Buna ziua!

  Am nevoie de putin ajutor sad am o pisicuta in varsta de 1 an si jumatate, si vineri am sterilizat-o. Vineri, sambata si duminica a parut ca isi revine foarte bine, a mancat, a baut, si-a facut nevoile, a mers prin toata casa, s-a spalat, a sarit in pat, la geam, unde a vrut ea, chiar a fost si putin jucausa. Nu stiu ce a facut azi-noapte, dar azi-dimineata cand m-am trezit, era cu un ochisor inchis (parea s-o usture) si il deschidea doar foarte putin. Spre dupamiaza nu l-a mai deschis nici pe celalalt si acum sta cu amandoi ochisorii inchisi si ii deschide putin doar cand ii aduc mancarica. M-am gandit ca o fi tras-o curentul, asa ca i-am dat cu putin ceai de musetel pe la ochi. Voi ce parere aveti despre asta? Trebuie sa mai mentionez si ca a dormit toata ziua, e destul de apatica, fara chef de joaca, si sare doar in pat acum, nu mai sare la geam, nicaieri mai sus. Nu stiu ce sa cred si daca sa ma ingrijorez, pentru ca mananca, bea, se spala, doar ca e foarte apatica si e problema cu ochisorii sad mentionez ca vineri, dupa sterilizare, medicul veterinar mi-a spus ca intrase in calduri in ziua aceea, doar ca nu incepuse inca sa se manifeste si bine ca am dus-o vineri, deoarece avea chisturi pe ovare. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat!

  Va multumesc!

  • Bună seara!

   A fost ţinută în curent? Ochii sunt umflaţi sau se scurge vreo secreţie care îi lipeşte ochii? Dacă ochii îi deschide doar când vrea ea şi dacă sunt curaţi, doar este pisica leneşă sau poate aşa simte ea că trebuie să se manifeste.
   Dacă şi mâine se simte la fel, puteţi merge cu ea la medicul veterinar s-o consulte.

 19. Va multumesc enorm de mult pentru raspuns! A fost chiar ferita de curent zilele astea. Ar fi 2 posibile explicatii pentru curent: de pe sub usi sau de vineri noaptea cand a dormit in baie (nu a vrut sa iasa sub nici o forma), dar a avut covorase si paturele pe jos ca sa nu ii fie frig. Ochii nu sunt umflati, nu sunt rosii si are secretie la ambii ochi (ii curg totusi foarte putin ochii, a curs unul putin de dimineata, inca putin dupamiaza si celalat ochisor acum mai spre seara putin), dar nu e din aceea care ii lipeste ochii. Ma ingrijoreaza si ca doarme incontinuu…..e normal in a 4-a zi dupa sterilizare?

  • Poţi să faci ceai de muşeţel, îl laşi să se răcească, apoi înmoi tampanoane de vată sau dischete demachiante în ceai.Le storci puţin şi îi ştergi uşor ochii.
   Cât despre dormit, fiecare pisică reacţionează în felul ei. De regulă, aleg să doarmă mai mult după operaţie.

 20. Buna ziua!
  De mult timp imi doresc sa imi sterilizez pisica,dar aceasta a nascut acum doua zile un motanel.Imi puteti spune va rog la cat timp dupa nastere o pot steriliza?
  Va multumesc!

  • Bună, Ioana!

   Las-o să alăpteze motănelul măcar o lună cât să prindă puteri. Poate spun o prostie, dar dacă o sterilizezi, nu rămâne fără lapte? Dacă laşi pisoiul fără laptele pisicii, trebuie să te chinui să-l hrăneşti + creşte riscul să moară (laptele de vacă sau cel cumpărat nu se compară cu cel de la pisică).
   Lasă-l să-i dea ochii şi să înceapă să mănânce singur din castronel.Din clipa în care vezi că poate să mănânce şi altceva decât să sugă, poţi să o sterilizezi.

   O seară frumoasă!

 21. Buna ziua!
  Am o pisica pe nume Gipi si are mai mult de un an.Se poate steriliza pisica dupa un an?

 22. buna ziua! As avea o intrebare. Am inteles ca acum dupa sterilizare trebuiesc achizitionate neaparat bobite sterile, ceea ce am si facut, insa ii pot da si alte lucruri pe langa bobite? cum ar fi mezeluri conserve?. (exista si carnita sterila??)

 23. Mi-am sterilizat motanul in urma cu 2 saptamani totul a decurs perfect insa eu am alta nelamurire in legatura cu comportamentul felinei. Motanul meu a devenit agresiv inainte era mai calm insa acum nu sta deloc daca te joci cu el are momente in care sare sa atace. Este ceva normal?; eu stiind ca dupa sterilizare devine mai calm insa la el este total invers. Astept raspuns.
  Va multumesc!

  • Bună, Dragoş!

   Da, după sterilizare trec prin anumite stări de comportament şi sfârşesc prin cuminţenie (poate să dureze şi câteva luni -- depinde de felină). Iniţial ai impresia că fie nu a schimbat-o cu nimic, fie că este mai răutăcioasă. Ai răbdare cu toanele lui şi o să vezi că în timp devine mai cuminte.

 24. Multumesc mult pentru raspuns. M-am mai linistit. Multumesc

 25. Iuliana Petcu says:

  Buna ziua,

  Am o pisica in varsta de 1 an si aproape 4 luni. In luna iunie am sterilizat-o.
  Avem o problema, am observat ca atunci cand suntem plecati de acasa (am fost plecati de doua ori 3,4 zile) am gasit ud in acelasi loc in dormitor. Poate sa insemne? sau sa se razbune ca plecam. De mirosit nu miroase a urina, dar nici altceva nu poate fi. Ea nu ramane singura, avem pe cineva care vine la noi si are grija de ea. Ce poate fi si cum am putea sa corectam aceasta problema?

  Multumesc,
  Iuliana

  • Bună ziua!

   Pe de o parte cred că se răzbună şi pe alta că poate este răsfăţată şi vrea să aibă litiera perfect curată. Eu întâmpin uneori această problemă cu una dintre piscile mele. E singura care face lucrul acesta şi numai când are ea chef. Cearta la locul faptei, duşul, pedeapsa sau orice altceva sunt în zadar. Ştie că face prostii, dar refuză să-şi îndrepte greşelile.

 26. Buna ziua! Am un motanel de 6 luni si 2 pisici (6 luni si aprox. 2 ani). Noi ne facusem planuri sa castram motanelul, pana sa inceapa sa devina „periculos” pentru pisicute (mentionez ca ele nu sunt sterilizate). Insa veterinarul cu care am vorbit ne-a spus ca nu e bine sa castram motanelul mai devreme de 1 an, iar intre timp el poate sa devina activ sexual, ceea ce nu e ok. Din experienta altor persoane, cat de adevarat este? Ni s-a spus ca poate face blocaj renal in cauza ca este prea mic si nu i s-a dezvoltat uretra complet. Ce sfat imi dati?

  • Bună ziua!

   După şapte luni poţi să sterilizezi şi pisica şi motanul. Veterinarul respectiv a cărat brânză şi ouă de la mă-sa ca să ia diploma. M-am săturat de genul acesta de doctori. Draga mea, eu am sterilizat fără probleme după vârsta de şapte luni. Atunci, organele sunt dezvoltate. Acum au peste trei ani şi sunt sănătoşi tun.
   O să vezi că până în luna decembrie, motanul o să sară pe cele două pisici.

   ATENŢIE!
   Pentru cei care aveţi pisici care au fătat şi vreţi să le sterilizaţi, am întrebat astăzi la cât timp pot fi sterilizate proaspetele mămici. Doctoriţa mi-a spus că la o lună şi jumătate de când a fătat, perioadă potrivită atât pentru pisoi cât şi pentru mamă. Am întrebat şi dacă mai poate alăpta apoi şi mi s-a spus că da.

 27. Buna ziua, am sterilizat pisica ieri dimineata si doctorul mi-a dat 4 pastilute de enroxil flavour 50mg sa-i dau in fiecare zi cate o pastila,am incercat sa-i bag in mancare,dar nu vrea sa manance,este vreo problema daca nu le ia.multumesc

  • Bună ziua, Diana!

   M-am uitat să văd dacă pastilele respective sunt antibiotic şi am văzut că da. Nu ştiu dacă doctorul respectiv i-a făcut un antibiotic injectabil după operaţie, însă putea să o facă el şi te scăpa pe tine de o grijă.
   Acum, dacă ţi-a dat pastile, nu le pune în mâncare pentru că nu o s-o păcăleşti. E normal să nu mănânce acum pentru că este în perioada de recuperare. Mai ai puţină răbdare cu ea. Recomandarea mea este să-i administrezi direct pe gât pastila. Poate nu o să-i placă, dar măcar o înghite.

   • va multumesc, mai greu sa-i dau pe gat, mi-e frica sa nu se innece.

    • Cu toată încrederea deschide-i gura şi pune pastila cât mai în spatele gurii. Dacă pastila este mare poţi să o faci în două sau trei bucăţi.

     • nu am reusit ieri sa-i dau pastila,dar azi am dus-o la doctor si mi-a zis ca acuma e prea tarziu sa-i mai dau pastila,a verificat-o si a zis ca totul este bine a mai dat-o cu un spray albastru pe operatie.acuma nu stiu are voie sa mearga afara?tot se cere afara.are in casa si cutie cu nisip isi face treaba acolo.multumesc.

      • Dacă şi înainte ieşea afară, poate să iasă şi de acum înainte. A început să mănânce? Firele le scoate medicul sau sunt resorbabile? Să fii puţin atentă să nu şi le tragă zilele acestea.

       • da,mergea si inainte afara ca stau la casa, mananca bobite si conserva pt pisici, iar firele sunt resorbabile.am 2 nopti de cand n-am dormit ca lumea, o pazesc sa nu se linga la operatie, azi noapte la 2 s-a cerut afara si direct pe gard a sarit de-abia am prins-o,in rest e vesela se joaca,n-are alte probleme.va multumesc foarte mult pentru sfaturi.

        • Cu mare drag. Păi dacă mănâncă şi a început să sară pe garduri, a trecut de starea „critică” să-i zicem. Nu te mai stresa pentru că nu ai de ce. Doar să te mai uiţi din când în când (1 -- 2 ori pe zi) dacă mai are firele acolo. Las-o să mănânce ce vrea, când vrea, las-o să se joace şi să sară după pofta inimii tongue .

         O seară bună!

 28. Va multumesc inca o data pt. sfaturi,azi dimineata la ora 5.30 i-am dat drumu afara si-a facut nevoile si acum dormim linistite amandoua.o zi buna va doresc.

 29. Buna ziua, am fost cu pisicuta la doctorul veterinar si am sterilizat-o ieri, in jurul orei 14:00 si am lasat-o la cabinet pana la ora 18. De aseara pana azi nu si-a facut nevoile inca, este in regula?
  Aseara nu a mancat deloc, azi la amiaza insa a mancat cateva bobite, un batonas special pentru ea si a baut apa.

  • Bună ziua, Valentina!

   Stai liniştită pentru că nu sunt probleme. O să-şi facă ea şi nevoile, probabil după ce o să iasă din stările de somnolenţă şi o să înceapă să se comporte normal. Din câte ai spus tu, deja a început să mănânce, ceea ce este foarte bine.

   O zi plăcută!

 30. Multumesc mult pentru raspuns. De vreo ora doarme linistita si sper ca atunci cand o sa se trezeasca sa fie mai vioaie putin.
  O seara frummoasa!

 31. Buna seara!
  Astazi am dus pisicuta mea la sterilizat, dar mi-e teama ca doctorul mai mult este interesat de bani decat de binele unui animalut. Pentru operatie, anestezie si antibiotic mi-a cerut 185 de lei. Apoi, mi-a propus s-o mai duc 7 zile la tratament care sa ma coste (oferta!) 150 de lei. Cand am intrebat daca nu ar trebui sa-i bandajeze operatia ca sa nu se linga, mi-a spus ca e mai bine daca se linge…Sunt descumpanita… sad

  • Bună dimineaţa!

   185 de lei?? 150 de lei pentru 7 zile de tratament??? Tratament pentru ce? laughing Eu când le-am sterilizat pe ale mele am dat sub 100 de lei cu tot cu operaţie, anestezie şi antibiotic laughing . Acum mai duc la sterilizat pisicile de la un bloc şi preţul a ajuns la 100 de lei, ţinând cont că este cel mai bun şi mai curat spital veterinar din oraş.

   Eu te sfătuiesc să laşi pisica într-ale ei şi să nu o stresezi cu mersul la veterinar zi de zi. A făcut deja antibiotic şi nu are sens alt tratament. Poţi să nu o bandajezi şi poţi să o laşi să se cureţe puţin acolo, însă dacă o vezi că începe să înfigă dinţi în fire şi trage de ele, atrage-i atenţia şi nu o lăsa să le mai tragă.
   Nu te stresa foarte tare cu operaţia pisicii. O să fie bine. Tot ce poţi să-i faci este să-i laşi apă şi mâncare la dispoziţie, iar în primele zile să nu sară pe mobilă foarte înaltă şi să nu-şi înfigă colţii în fire.
   Firele sunt resorbabile sau a spus doctorul că trebuie să mergeţi din nou la el?

  • Buna, mie doctorul mi-a cerut 210 lei cu totul plus ca a primit ceva pastilute pt 4 zile si nu am putut sa i le dau.

 32. Multumesc pentru promptitudine!
  Si mie mi s-a parut exagerat de mult si dupa ce am citit toate postarile de aici si am mai „calatorit” si pe alte site-uri, am decis sa o las sa se linisteasca, a trecut deja prin destule.
  Nu mi-a zis cum sunt atele, foarte sarac la explicatii si cu duhul se pare acest dr. care e si prof la Facultatea de medicina veterinara sad Oricum ar fi, nu o sa mai merg la acel cabinet, ci o sa consult un alt dr.
  Ieri nu i-am dat sa manance, dar dimineata i-am dat si inghitea nemestecat de foame. I-am dat mancare umeda, dar cate putin pe tot parcursul zilei. Nevoile fiziologice au fost ok, dar mai devreme a iesit un moale catre final, sper sa nu fie probleme. I-am dat astfel si mancare uscata s-o stranga la burtica un pic (Whiskas pt pisicute sterile).
  Sanatate multa dvs si pisicutelor!

  • Poţi să-i dai să mănânce orice încă din momentul în care pisica îşi revine complet din anestezie. Oricum, în primele două zile abia dacă mănâncă. Cât despre fire, dacă nu ţi-a spus să te întorci cu pisica după zece zile, aş zice că sunt resorbabile.
   Sinceră să fiu, doctorul respectiv are nişte preţuri pe care nu pot să mi le explic. Zici că tratează oameni sau chiar mai mult decât atât.

   Multă sănătate!

 33. hornea andreea says:

  Bună ziua,
  Sunt din Brăila și am pisicuță pe nume Ariel de aproximativ 6 luni și aș vrea s-o sterilizez. Nu prea știu care este prețul pentru operație și ce mai trebuie, și nici nu cunosc un medic veterinar de încredere. Bunica mea este pensionară, nu avem prea mulți bani la dispoziție. Am întrebat un veterinar și mi-a spus prețul 75 de lei, dar nu mi-a spus nimic altceva. Am mai avut pisici dar care au născut pui și a trebuit să le abandonez. Mă puteți ajuta cu informații cu privire la ce trebuie să fac cu pisica mea ? Există vreun centru de sterilizare gratuită în oraș ?
  Mulțumesc anticipat.

 34. Buna seara Lady, te pricepi la bolile pisicilor?Azi am dus una dintre pisicute la veterinar, de cateva zile tot stranuta si are un ochi rosu,dar problema mare este ca tot ii curge saliva din gura, nu tot mereu, doctorita ia dat 2 injectii nu stiu pt ce si ia sters ochiul cu ceva lichid si dupa aia ia dat cu kanamicina sulfat H si inca ceva trebuie sa-i dau cate o pastiluta de enroxil flavour 50 mg o data pe zi, problema mare este ca ii curge saliva.am citit pe internet ca poate sa fie rabie (turbare), este adevarat? in cazul asta ce-as putea face? alta problema este ca stau la 35 de km de oras si imi este greu sa ma tot plimb cu masina.ce-mi sugerezi sa fac?

  • Diana, expertă nu sunt, dar am văzut diverse cazuri şi m-am tot plimbat pe la veterinar cu câte o pisică. Kanamicină am folosit şi eu la câteva pisici care aveau probleme cu ochii. Un pui de pisică chiar avea nişte probleme teribile şi n-am crezut că o să mai vadă vreodată, dar am cumpărat la indicaţiile medicului, Kanamicină fără hidrocortizon. Costă sub 10 lei (se găseşte la farmacina umană) şi o să-ţi ajungă mult şi bine. Dacă încă mai are probleme cu ochiul, poţi să-i mai pui şi tu măcar 1/zi o cantitate mică de Kanamicină în colţul ochiului şi apoi să masezi puţin ca să se întindă.
   Faptul că are probleme la un ochi şi că strănută, atât timp cât stă în casă, a fost dusă la medic, este îngrijită, nu mi-aş face mari probleme. Poate a răcit, poate a contactat vreun virus i dont know
   Cât despre saliva din gură, acum depinde de momentul în care salivează şi cât salivează. Din ce mi-ai spus tu, nu salivează în permanenţă. Salivează numai în anumite momente (când îi dai pastila sau când o mângâi)? I-ai spus medicului veterinar şi de această problema? Dar medicul nu ţi-a spus diagnosticul pe care-l bănuieşte? Pisica este vaccinată?
   Eu n-aş merge pe varianta cu turbarea. Dă-i tratamentul prescris şi dacă nu vezi vreo ameliorare, poţi să-i dai şi Synulox -- http://www.vetexpert.ro/medicamente-veterinare/antibiotice/antibiotice-tablete-c115/synulox-tablete-p442.html

   • multumesc foarte mult,pisicuta numai saliveaza, cred ca de la masina, poate i s-a facut rau, doctorita mi-a zis ca are conjuctivita si am uitat sa zic ca facuse si temperatura 39,4,dar cred ca pt asta ia dat ceva injectie.iar cu unguentul kanamicina o dau de 2 ori pe zi ii bag in ochi si o masez,oricum este spre bine…mai stranuta un pic, ochiul ii este tot asa rosu ma gandesc ca poate cu timpul se rezolva trebuie sa am rabdare.

    • aaaaaa, si inca ceva azi dimineata am reusit sa-i dau pe gat pastiluta de enroxil flavour 50 mg.

     • dupa ce i-am dat pastila a inceput sa saliveze iarasi, de aseara pana azi dimi nu a avut nimic, cred ca nu-i face bine pastila, sa fie prea puternica pt ea?nu cumva sa aiba probleme cu ficatul.a mancat conserva pt pisici am amestecat cu orez si ou fiert si a baut si apa.

      • Diana, dacă a salivat după sau în timp ce îi administrai pastila, înseamnă că este o reacţie la pastilă, motiv pentru care trebuie să te mişti repede când îi dai pastila. Îi deschizi gura şi arunci pastila cât mai în spatele gurii. Nu are nimic la ficat, aşa că nu te îngrijora. Saliva se datorează compoziţiei pastilei.
       De exemplu şi la pastila de deparazitare fac nişte bale îngrozitoare, apoase şi din abundenţă big grin .

       • am reusit sa-i dau pastila asa cum ai zis si doctorita mi-a aratat cum sa-i dau, pastila i-am dat-o dimineata si dupa 2 ore a inceput sa saliveze… si ii place sa stea afara la soare nu vrea sa intre in casa, o mai las pana luni sa vad cum se simte si daca tot asa este o duc inapoi nu am ce sa fac, imi este mila de ea si plus ca mai am inca un motanel care vomita spuma si parca tuseste si o pisicuta care stranuta si isi sterge cu labuta nasul.acuma ii apuca pe toti.

        • Poate să fie un virus sau poate că este o coincidenţă că fiecare are câte o problemă. Eu ţi-aş recomanda totuşi să le administrezi câte o pastilă de Synulox pe zi.

    • Bună Diana!

     Da, în principiu, pisicile salivează dacă merg cu maşina, iar dacă este o cursă mai lungă, se poate ajunge la vomă. Nu este nimic grav dacă are conjunctivită. Continuă să-i dai cu Kanamicină şi să-i administrezi pastile.

 35. am observat ca daca o iau in brate s-au o mangai saliveaza…are alergie la mine? happy

  • Să ştii că nu e vorba de alergie nici în cazul pastilelor, ci doar ceva din compoziţia pastilei poate să producă salivă din abundenţă. Nu are alergie nici la tine laughing. Una dintre pisicile mele a căpătat un astfel de „tic” după ce am sterilizat-o şi s-a mai îmblânzit. Dacă e luată în braţe şi mângâiată, îi curge saliva din gură. Eu am întrebat medicul şi mi-a spus că e stresată, dar mie mi se pare că se relaxează în acele momente. Uneori şi toarce, alteori masează cu lăbuţele şi alteori doar stă în braţe, zici că doarme, dar salivează.

 36. ,,sau”

 37. Buna ! M-ai ajutat mult ! Pisica mea are aproape 5 ani si acum ma gandeam sa o sterilizez , deoarece nastea pui care se imbolnaveau la ochi ; ochii le curgeau si se infectau si dupa orbeau si era ca un chin pentru ei si am zis gata ! O voi steriliza . Ma tem doar sa nu se schimbe … adica sa fie altfel … Tin foarte mult la ea si ea la mine love struck
  Este recomandat sa o tin in casa dupa operatie , nu ? Si e vreo problema daca mai manca din cand in cand crantanele pt caini big grin ?

  • E de preferat măcar 1 -2 zile să stea în casă şi să se recupereze. În ce sens îţi este teamă să se schimbe? O să rămână la fel, existând posibilitatea ca peste timp să devină mai blândă/iubitoare. Poate să mănânce orice doreşte atât timp cât are poftă şi îi place.

  • Buna, crantanele pt. caini mai fura si ale mele din farfuria cainilor desi au si ele, iar a mea de cand am sterilizat-o se joaca mai mult decat inainte.

 38. Buna, azi dimineata mi-am dus cei 3 pisoi la doctor, au primit o gramada de injectii, culmea toti 3 au conjuctivita, trebuie sa le dau kanamicina, iar doi dintre ei trebuie sa le fac tratament o lingurita de albastru de metilen si una de miere sa le amestec si sa le pun pe nas ca sa linga si plus ca au primit fiecare cate 4 pastilute de enroxil flavour 15 mg.sa speram ca se vor face bine cat mai repede.

 39. Buna,am o intrebare: pisicuta mea conform carnetului de sanatate de la fostul proprietar,are 5 luni implinite pe 3 dec. si este in calduri de vreo 5 zile deja. Este normal asa ceva? Pot sa o sterilizez si mai repede de 7 luni?La mine este de o luna si jumatate. Daca poate cineva sa raspunda, multumesc anticipat.

  • Bună Lucia!

   În cazul acesta înclin să cred că are puţin mai mult de 5 luni. Oricum, după ce iese din călduri, poţi să o sterilizezi -- indiferent de vârsta ei.
   Recomandarea mea este să-i dai pastile ca să iasă din călduri. Dacă stai la bloc, s-ar putea să nu te lase să dormi noapte din cauza modului în care se manifestă, iar dacă stă pe afară, riscă să ia pui, aşa că mai bine îi dai pilule câteva zile.

 40. Multumesc de raspuns.
  Si noi am crezut la fel,ca are mai mult de 5 luni dar totusi doctora noastra ne-a confirmat varsta din carnet.In privinta pastilelor, am ales sa o lasam asa si am facut cu randul noaptea la somn cu ea si nu am lasat-o deloc sa miaune, mangaind-o si tinand-o ocupata pana adormea.Nu a fost prea rau cu ea noaptea chiar daca nu prea dormeam.Pastilele pot face si bine in starea asta dar si rau pe alta parte ni s-a spus.Acum cand scriu vad semne de revenire,asa ca o sa merg cat de curand la doctora.Pe afara nu o lasam pt. ca pe primul pisoi l-am lasat si dupa 2 ani l-a calcat o masina.Am suferit dupa el, in dorul lui am ales aceeasi rasa acum (siamez cu parul scurt) doar ca am gasit fetita si nu ne-am asteptat la asta asa de curand.O sa mai scriu dupa ce ne punem de acord cu doctora pt. sterilizare.Zile bune si frumoase tuturor.

  • Din partea mea puteţi să faceţi cum consideraţi, însă vă chinuiţi şi pe voi în privinţa orelor de somn, dar şi pe ea că stă săraca şi visează cai verzi pe pereţi. Faptul că-i daţi pastile o singură dată ca să iasă din călduri, nu i se întâmplă nimic. Pastilele sunt speciale făcute pentru pisici, pentru această perioadă. Nu puteţi să i le administraţi mai din timp pentru că nu aveţi de unde să ştiţi când intră în călduri.
   La prima pisică mi s-a întâmplat să intre în călduri imediat după ce am i-am făcut programare. N-am ştiut că trebuia să-i iau nişte pastile, aşa că după vreo 3 -- 4 zile m-am prezentat la veterinar cu pisica în călduri. A zis că nu este tocmai ok să o sterilizez atunci, dar că o s-o sterilizeze. Nopţile acelea am înnebunit, în condiţiile în care mai aveam încă doi motani de aceeaşi vârstă cu ea. La a doua pisică am ştiut ce am de făcut înainte să ajungă pe masa de operaţii, aşa că a intrat în călduri, am avut parte de 1 -- 2 nopţi nedormite, dar i-am administrat pastile şi am fost fericită şi eu, dar şi ea.

   Acum cand scriu vad semne de revenire

   Nu te baza pe acest lucru. Câteva ore stă perfect liniştită, ca mai apoi să scoată sunete şi să împingă cu picioarele în pardoseală.

 41. Buna din nou. Astazi toata ziua a fost linistita si acum pe seara are chef de joaca ceea ce nu s-a mai intamplat de 5 zile.Cand sunt in calduri la pisicute li se maresc mameloanele? pt ca la a noastra asa s-a intamplat,iar de astazi s-au micsorat.Oricum o sa o duc la doctor vineri pt ca era programata la vaccin si mai vedem. Inca o intrebare,daca te-ai confruntat cu asa ceva: parazitii interni-a noastra a avut niste viermisori lungi si subtiri pe care i-a eliminat in scaun,am mers imediat la doctora si ne-a dat Cestal o pastiluta sa i-a jumatate o data si restul dupa 7 zile.Ne-a spus ca nu a fost deparazitata corect inainte.E suficient?Numai bine.

  • Nu ştiu ce să zic de mărimea mameloanelor. Eu n-am fost atentă la acest aspect, însă cred că este posibil.
   Cestalul este unul dintre cele mai bune pastile de deparazitare internă. A procedat corect şi da, trebuie să repeţi procedeul la ~14 zile. Ţinând cont că are viermişori şi i-a eliminat, poţi să-i administrezi pastila şi după 7 zile.
   Din trei în trei luni e bine să-i faci deparazitarea internă ca să elimini orice risc.

 42. Multumesc frumos,mai scriu dupa vizita la doctor.

 43. Tocmai ne-am intors de la doctor,am facut vaccinul pe care l-am amanat din cauza deparazitarii. In privinta sterilizarii: a recomandat sa o facem in ianuarie, sa ne petrecem sarbatorile mai intai.Ne-a spus ca mai devreme de 3 luni nu mai intra in calduri fiind varsta mica;speram sa fie asa dar daca nu, vom apela si noi la pastilute sa fie bine pt.toti din casa.Pana atunci, numai bine si sarbatori fericite pline de dragoste si bucurie.

 44. buna , mi-am operat pisicuta pe 27 noiembrie ce pot sa zic toate sintomele dupe operatie au fost normale dar jackie a mea e foarte neastamparata si a ajuns la fire si si-a desfacut operatia am fost cu ea pe 2 decembrie si i-a mai pus 2 fire care a fost un cosmar , a fost fara anestezie in acest timp am stat cu ea permanent nu a mai ajuns la operatie sa se linga dar in schimb nu are stare si e foarte jucausa si mai sare din pat si se joaca as dori sa te intreb daca e posibil sa i se mai desfaca operatia in condiitiile in care nu ss-a lins dar se mai joaca si mai sare prin casa si e foarte vesela si jucausa

  • Bună Sorina!

   Din păcate, în situaţii de genul sunt cusute fără anestezie chiar dacă nu este deloc plăcut.
   Pisicile când îşi ling operaţia, înfig colţii în fire şi trag tare de ele. Poate să se joace şi să ţopăie atât timp cât se simte bine şi nu are dureri. Deja de luni şi până acum au trecut câteva zile bune şi rana s-a mai vindecat. În principiu, firele se ţin 10 zile, iar ea este în cea de-a şaptea zi.

   Toate cele bune,

   • iti multumesc din suflet , drept sa spun datorita postarii tale m-am convins sa o sterilizez eu m-ai am 2 motani unul angora turcesc si unul american shorthair dar ea e maidaneza am gasito aruncata de la 2 saptamanini debia ii daduse ochisorii si am indragito asa de tare incat am pastrato dar mie mila de numai pot de ea cat a suferit la operatie , mai ales cand i-a cusut iar operatia dar sa speram ca va trece cu bine in zilele astea am stat cu ea minut de minut , inca o data multumesc

    • Mă bucur că ai adoptat o pisică maidaneză şi că te-am convins să o sterilizezi. Noi le plângem de milă când sunt operate, dar e suficient să vă uitaţi a doua sau a treia zi la ele şi să vedeţi că nu par bolnave sau suferinde. Le plângem de milă, dar ele nu zac liniştite, ci sar pe mobilă, se joacă, aleargă, mănâncă normal, se comportă normal big grin . Mai degrabă suferă stăpânul pentru că se gândeşte la operaţia pisicii şi pentru că trebuie să ţină pasul cu năzbâtiile ei laughing .
     Nu trebuie să mai stai cu ea în permanenţă, ci doar să te mai uiţi din când în când la ea şi să vezi dacă mai are firele. E de preferat să le mai ţină câteva zile. Medicul v-a chemat la scosul firelor sau a spus că sunt resorbabile şi rămân în grija pisicuţei? big grin

     • sunt resorbabile raman in grija ei big grin asa e prima zi eram suparata cand vedeam ca nu mananca dar apoi parca nici nu a avut nimic vreodata zburda prin toata casa

      • În cazul acesta ai scăpat de un stres şi nu trebuie să mai mergi cu ea la veterinar. În prima zi mai mult dorm, se plimbă puţin, încearcă să se urce cine ştie pe unde şi abia dacă vrea să mănânce.

 45. Pisicuta mea are 9 ani acum cativa ani pentru ca nam vrut sa o sterilizez un doctor veterinar mi-a dat pastilute care o ajutau sa iasa din calduri dar rezultatul este ca acum are tumori pe toata burta acu 3 zile am operat-o doctoru a vrut sa o sterilizeze si sa o opereze de tumori o data dar pt ca atunci cand a deschiso a gasit prea multe tumori nu a mai sterilizato.Asteptam sa se vindece si peste o luna o sterilizam.Sfatul meu este sa va sterilizati pisicile eu regret ca nU am facut-o pt ca acum sufera si noi suferim cu ea.

  • Îţi mulţumesc Andreea pentru că ne-ai împărtăşit problemele pe care le întâmpini cu pisica. Îmi pare rău să aud că trece printr-o stare delicată de sănătate şi sper să treacă peste următoarea operaţie cu bine. Acum cum se simte?

   • Buna ziua,
    Primele 2 zile dupa operatie au fost groaznice nu intelegea ca trebuie sa stea cuminte am mers zilnic cu ea la doctor sa o unga pe rana si sa i dea injectie am noroc ca cabinetul i langa blocul meu si ca domnu doctor i minunat,in a 3 zi am scapato un pic din ochi si si-a rupt 2 fire de la operatie am dus-o rapid si a cusuto din pacate fara anestezie a suferit un pic dar au fost numa 2 fire(cand vede cosu fuge saraca deja stie ce o asteapta ca merge iara la doctor in schimb in cabinet cand terminam consultatia se baga singura in cos cred ca daca ar putea ar trage si fermoaru singura)pentru ca operatia i foarte mare nu pot sa-i pui guler si ieri iam facut dintr-un material ca un badi sa nu mai ajunga la rana nu-i place se cearta cu mine toata ziua dar asta e azi rana arata super bine si ea i mai linistita doarme.O zi buna va doresc.

    • Din păcate aşa sunt cusute dacă nu sunt cuminţele şi îşi scot firele, fără anestezie. E dureros, dar decât să apară vreo complicaţie, mai bine aşa.
     E spre binele ei să meargă la medic. Trebuie să fie cuminţică puţin şi apoi poate să tragă şi fermoarul în urma ei laughing . Trebuie să urmeze vreun tratament acum?

     O seară frumoasă!

     • O i ffffoarte cuminte,cred ca a inteles cand ia zis domnisoara asistenta ieri ca nu mai vrea sa o vada pana vineri.Azi am lasat-o fara,,rochita” si na umblat deloc la taietura.Am primit niste pastile roz (pentru 4 zile) cred ca sunt antibiotic pe care le ia fara problema si o solutie cu care o ung pe rana.Azi chiar m-am mirat cat de bine poate sa arate rana daca nu umbla la ea.Din fericire doarme toata ziua sa cumintit,ne-a fost greu pentru ca ea este foarte cuminte nu eram obisnuiti cu ea asa agresiva, bine ca si-a revenit.
      Multumesc,o seara frumoasa de asemenea!

      • Pastilele cel mai probabil sunt antibiotice ca să nu apară probleme la operaţie. Cred că cel mai e bine este să-i pui „rochiţa” tongue numai noaptea pentru că îţi este imposibil să fii atentă la ea. În rest, când ai ocazia să stai cu ochii pe ea, las-o fără rochiţă

 46. buna astazi official jackie a mea a scapat operatia s-a vindecat foarte frumos , lady vreau sa-ti multumesc pentru sfaturile tale mi-au fost de mare ajutor e foarte cumintica acum si andreea imi pare foarte rau sa aud ca ai patit asa cu pisicuta ta din pacate sterilizarea e unica solutie eu m-am chinuit un pic dar gata nu cancer mamar nu tumori nu pisicei nu motani laughing si a mea a fost obraznicuta si a tras de fire si am fot cu ea la operatie era sa lesin in cabinet cand auzeam cum se chinuia dar eu am cumparat cutiuta de transport si a dormit excelent acolo plus ca iam cumparat un ploveras d catei dar numar mic si la operatie iam pus sa nu radeti pampers de copii dar invers plus fasa pansament cu leocoplast si apoi ploverasul si credema poate parea prea mult dar la mine a functionat e vindecata in sfarsit am scapat de grija si in plus a inceput sa ii placa laughing oricum ideea e ca sterilizarea e singura solutiee de durata . sarbatori fericite la toti

  • Multumesc Lady si Sorina de sfaturi si incurajari m-au ajutat foarte mult.De foarte mare ajutor a fost ca am citit toate comentarile de aici,numa o persoana care are un animalut acasa poate sa intelega prin ce trecem.Super inventiva ai fost Sorina happyPisicuta mea i pe zi ce trece tot mai bine.Sarbatori fericite si multa sanatate.

  • La prima pisică m-am chinuit şi eu cu pansament şi leucoplast câteva zile. Nu era comod pentru biata pisică tongue dar măcar nu trăgea de fire, ci de pansament. A doua pisică a fost mai liniştită, aşa e firea ei şi acum. A dormit foarte mult şi nu s-a lins la operaţie, aşa că n-am mai chinuit-o cu improvizaţiile mele.
   Interesantă şi ideea ta şi e bine de reţinut. Mă bucur că ţi-am fost de ajutor şi mă bucur şi mai tare pentru că ai sterilizat-o pe Jackie şi a ieşit totul bine. Multă, multă sănătate şi sărbători fericite!

 47. Buna,

  Am un motanel de 9 luni si maine este programat pentru castrare.
  Va rog sa-mi spuneti cam in cat timp se vindeca operatia la motani.
  Si ei se lung si-si scot firele?

  Multumesc,

  • Bună Mirela!

   La motani nu se pun fire sau cel puţin eu n-am întâlnit situaţia în care ei să fie cusuţi. Operaţia lor se vindecă mult, mult mai repede şi asta în principiu pentru că la ei este la exterior, nu se suturează, în schimb la pisici, operaţia este mult mai complexă.
   Chiar dacă se ling, nu se întâmplă nimic. Cum am zis de perioada de vindecare, ei doar în prima zi dorm sau par suferinzi ( e mult spus) -- după anestezie.

   Multă sănătate!

 48. Buna! Astazi mi-am dus pisicuta la veterinar sa o sterilizeze iar doctorul mi-a spus sa ii dau doar apa 1-2 zile si sa o tin in cusca ca sa nu sara pe undeva si sa i se desfaca operatia. Mi-a dat si 2 pastile si mi-a spus sa ii administrez jumatate de pastila pe zi. Pisicuta mea are ochii deschisi de cand am adus-o de la medic si tare frica imi este sa nu ii faca vreun rau asta din moment ce sta ceva timp asa… Cam cat timp o sa fie anesteziata? Mi-e foarte mila de ea cand o vad asa sad .

  • Bună Cristina!

   După ce se trezeşte din anestezie, dă-i cu încredere să mănânce. Tu îi pui la dispoziţie apă şi mâncare, iar atunci când o să considere ea că poate să mănânce, o s-o facă. Ce medic nebun!
   Pisica se trezeşte după o oră şi jumătate, două ore. Cât timp a trecut?

   • Pisicuta mea s-a trezit dupa cateva minute dupa ce am postat mesajul big grin . Nu a baut apa nici acum dar mi-am mai inmuiat eu degetele si i-am dat pe la botic.. Am sa incerc sa ii mai dau inainte sa ma culc si dimineata. Am incercat sa ii las un mic bol cu apa dar l-a varsat peste tot… o tin in cusca pt ca mi-e frica sa nu sara si sa isi faca rau la operatie. Am lasat-o de vreo 2-3 ori afara din cusca dar se misca greu, se balanganea si cadea fie intr-o parte, fie intr-alta. Imi este foarte mila de ea ca trebuie sa o tin in cusca sad pt ca scoate labutele si nasucul si vrea afara…

    • Nu te stresa cu mâncatul şi băutul. Las-o să-şi revină complet şi uşor, uşor o să mănânce ea. Astăzi s-ar putea doar să vomite, să facă treaba mică, să bea puţină apă şi să doarmă foarte mult. Mâine o să-şi mai revină puţin, puţin, dar deja din a treia zi de la operaţie o să fie mult mai bine.
     Ştiu că medicii recomandă să fie ţinută în cutie, dar dacă stai lângă ea, eu zic că mai bine o scoţi. Zilele acestea să fii atentă când îşi linge operaţie pentru că o să încerce să tragă de fire.

 49. Buna Lady , revin si eu dupa ceva timp. Astazi am dus pisicuta la operatie , am adus-o acasa in jur de 11 si cam pe la 14 a inceput sa miste. Dupa ceva vreme a iesit din cutie(nu este o cutie din acelea special pt.animale ci una gen cutie pt.alimente de pus in frigider dar mai mare) si incearca sa mearga prin casa desi cade des pe o parte. Nu bea nimic , de mancare nici atat , inca nu a vomitat, dar nici nu doarme. Incerc sa o pun la culcus dar pleaca de acolo si se aseaza oriunde pe covor. Preferinta ei este sub pat insa o scot greu de acolo asa ca incerc sa nu o scap. Sper sa-si revina repede cat sa bea macar putin lapte pt. ca nu a mai mancat de aseara .Avem fire de scos peste 10 zile iar antibiotic voi merge maine si duminica pentru injectii. Nu stiu unde sa o culc la noapte , neavand o cutie acoperita ea va pleca prin casa. Sper sa fiu atenta si sa trecem cu bine de noaptea asta. In rest cam atat deocamdata , iti urez o seara frumoasa.

  • E normal să fie ameţită, dar la ora aceasta ar trebui să nu mai întâmpine probleme cu mersul legănat. Eu n-am ţinut pisicile închise în cutie, ci le-am lăsat în cameră cu mine şi le-am supravegheat. Poţi să o laşi şi tu liberă, dar atâta tot să te uiţi din când în când daţi şi-a tras de fire.

 50. Da , inca mai merge leganat chiar si acum si tot nu doarme , parca nu-si gaseste locul , se muta de colo colo. Inca nu a incercat sa se linga sau altceva. In momentul asta e vreo pozitie de stat care sa nu fie recomandata? poate sa stea si cu burtica in jos? sau doar pe o parte? Acum e in pat si se tot foieste, cand cade pe o parte , cand se ridica in pozitia sezand pe labele din spate…..saracuta ,din cauza durerilor poate?Multumesc de raspuns!

  • Lucia mie nu-mi place că a adormit-o la 11 şi s-a trezit la 14, aşa cum nu-mi sună bine că încă este amorţită, se ţine greu pe picioare şi au trecut aproape 12 ore. Poate să stea oricum doreşte ea, numai să doarmă şi să treacă efectul anesteziei. Dacă ai posibilitatea să te trezeşti peste noapte şi să vezi cum se mai simte, fă-o. Dacă mâine dimineaţă nu se simte mai bine şi tot nu se poate menţine pe picioare, mergi cu ea la medicul veterinar.

 51. Pai, la ora asta a inceput sa manance , am incercat mai intai cu sosul de la pliculete cu hrana umeda apoi am pasat cu furculita ce a mai ramas si mananca putin si de acolo. A dormit ,mai intai la mine pe brate apoi langa un calorifer la caldura. De mers, inca se mai clatina dar nu mai cade pe o parte. Oricum mai ramane sotul cu ea , are de lucru pana mai tarziu in noapte si apoi o mai verific eu. Va fi bine , trebuie sa gandim pozitiv nu? Oricum ne vedem maine cu d-na doctor pt. antibiotic. Multumesc mult, conteaza foarte ca ai pe cineva cu care poti schimba pareri,intelegi mai bine unele manifestari si nu mai stai asa ingrijorat. Imi pare rau de pisicuta Cristinei , dar sper ca va fi bine in curand. Noapte buna.

  • Dacă mănâncă şi doarme, atunci e mai bine. Cu siguranţă o să fie bine din moment ce şi-a mai revenit. Şi astăzi să fie suferindă, dar o să vezi că de mâine o să fie mai bine.
   Eu te felicit pentru că ai ales să-ţi sterilizezi pisica. Este mai sănătos pentru pisici şi pentru stăpâni. Nu ştiu ce să zic de situaţia Cristinei, dar nu sună deloc bine. Eu am păţit-o cu un motan, organismul lui fiind mai simandicos, dar la Cristina discutăm de o pisică şi chiar mai mult decât atât, de o reacţie în urma sterilizării. În mod normal nu trebuie să se petreacă un asemenea lucru. Eu cel puţin n-am păţit asta la cele două pisici pe care le am. Acum depinde şi de cantitatea de sânge -- poate era foarte puţin şi cursese de la operaţie (exterior, nu interior).

   Noapte bună!

 52. Buna Lady,scriai cuiva ca noi suferim pt. ele cand sunt operate dar ele nu mai pot de joaca cand isi mai revin;ei bine asa este. Dupa ce a mancat putin aseara ,a adormit bine merci la caldurica pana pe la 3 si ceva cand am incercat eu la ea. Atunci m-a simtit si s-a ridicat, a venit la bucatarie unde are locul pt.mancare si ce crezi? a inceput sa manance buline uscate si a mancat chiar bine apoi incerca sa se urce pe unde ii place ei sa stea dar nu am lasat-o inca,dupa care s-a lins frumusel acolo si s-a facut curatica am fost cu ochii pe ea sa nu traga de fire si deocamdata nu a facut-o. In concluzie a avut un debut mai lent dar si cand si-a dat drumu …e ok acum. La urmatoarea operatie daca vom mai avea si o alta pisicuta ne va fi mai usor deja avem experienta. Si eu ma intreb cum a putut acel doctor sa spuna ca 1-2 zile sa -I de-a doar apa cand Dalya noastra manca hrana uscata la doar 10 ore de cand s-a trezit de-a binelea si a inceput sa mearga de-a busilea? Poate recuperarea difera de la pisica la pisica si ,poate ajuta si varsta fiecareia?Cand ne-am hotarat sa o sterilizam nu aveam habar de nimic noi nemaiavand pisicute (fetite) cu motaneii a fost usor ii lasam afara si nu ne-au necajit in perioada de calduri. Dar strada este langa bloc si cam asa ii pierdeam,calcati de masina. De aceea am ales pe fetita sa o tinem in casa asa ca am plecat la cautat informatii si am gasit postarea ta. Buna treaba sa stii(de fapt stii) oricine discuta cu tine merge la doctor informat si stie ce intrebari sa puna si apoi sa inteleaga si raspunsurile d-lui. Un lucru nu l-am lamurittongueisicutele vomita oricum dupa operatie? D-na noastra ne-a spus sa nu-I mai dam mancare decat putin seara ca a doua zi de dimineata (9 si 30 am dus-o noi) sa nu fie mancata ca v-a vomita. Dalya nu a vomitat de loc are asta vreo relevanta?Oricum multumesc foarte mult pentru sfaturile tale,numai bine , sanatate tie si pisicutelor tale si tuturor pisicutelor de care mai auzim. Cu drag

  • Bună Lucia!

   Să te pregăteşti să îşi revină şi la capitolul joacă. Dacă te uiţi la comportamentul unei pisici în a treia zi de la operaţie, poţi să juri că nu a fost operată. Ele încă din primele ore mănâncă orice, îşi fac nevoile şi sar ca apucatele.
   Mi se pare o tâmpenie să laşi pisica nemâncată atâta vreme. Păi de unde îşi ia puterea să lupte cu stările aferente operaţiei?
   Şi eu când am sterilizat prima pisică avem o tonă de întrebări, de frământări, de nelămuriri şi nu aveam cu cine să discut, iar dacă întrebi pe internet, în majoritatea cazurilor nu primeşti răspunsuri.
   Nu e nimic rău dacă vomită sau nu după operaţie. Şi ale mele au vomat atunci şi eu zic că e de la anestezie. Ştiu că şi la om, anestezia dă tot felul de stări.
   Oricum psicile după operaţie nu pot mânca mult. Mai mult ciugulesc, mai stau cu capul deasupra mâncării, dar până nu-şi revin complet din ameţeli, nu mânâncă normal.

   Multă sănătate şi vouă! Weekend plăcut!

 53. Buna Lady! Am si eu un mascul si o femela pisici (mama si fiu). Mama (Peticel) are doi ani si a fatat de doua ori pana acum (puii i-am dat ) inafara de Tomy, fiul ei de la prima fatare pe care l-am pastrat. Acum el are 9 luni aproximativ. La inceput nu m-am gandit sa ii castrez neaparat, dar acum am inceput si eu sa citesc de pe site-uri. Am intrebat si o sterilizare la pisica femela (la medic) este 120 lei. Pentru inceput, nu stiu pe cine sa duc la sterilizat prima data… Adica nu imi pot permite (bugetul) sa ii duc pe amandoi deodata, si ar fi si tare greu. Deci am auzit ca trebuie sa stai cu pisoiul/pisica primele 10 zile, destul de mult timp, dar eu m-am gandit sa ii faca o programare in perioada 30-31 ianuarie la sterilizat, desigur conform programului medicului si atunci am si eu o mini-vacanta si am timp. Peticel nu a intrat in calduri (de obicei intra prin 20-25 februarie) si nici nu s-a imperecheat. Si nu stiu daca sa o sterilizez pe ea prima, (in 30-31 ianuarie), parca as steriliza-o pe ea prima sa nu apuce sa se imperecheze si a treia oara, dar sper sa nu se imperecheze pana atunci, pentru ca pisicile mele sunt obisnuite afara de cand erau mici… deci nu as putea sti cand se imperecheza. Apoi, parca l-as castra totusi pe Tomy (fiul ei) primul, pentru ca el are noua luni si nu a mai intrat in calduri pana acum si deja pisoii incep sa il bata pe Tomy, pentru femele, desi el este batut tot timpul si nici nu stie de ce, pentru ca na el nu a intrat in calduri si nu umbla dupa pisica. Deci pe cine sa aleg in 30-31 ianuarie sa il sterilizez, pe mama de doi ani care mie frica sa nu se imperecheze, sau pe fiul ei care e batut tot timpul de pisoi ,bietul, si e si la varsta potrivita de castrat?? Nu as putea sa ii tin in casa pe amandoi pana atunci,pt. ca lor nu le place, sunt obisnuiti cu viata de afara, vaneaza desi sunt foarte iubitori si jucausi. Adica o sa il/o tin in casa doar atunci dupa 10 zile de la sterilizare si o sa fiu cu ochii pe el/ea. App prima oara trb sa aleg pe unul dintre ei sa il duc la serilizat in 30-31, si pe celalalt il/o duc doar peste o luna, deci pe cina sa aleg???

  • Bună Maia!

   Eu aş alege să sterilizez pisica, urmând ca mai târziu să castrez şi motanul. Nu trebuie să stai în permanenţă cu ea. În prima zi este ameţită şi doarme. A doua zi o să înceapă să mănânce, dar tot o să aleagă să doarmă. Apoi totul revine la normal. Tot ceea ce trebuie să faci este să o laşi în casă măcar în primele zile, să îi pui apă şi mâncare la dispoziţie şi de câteva ori pe zi să te uiţi la operaţie şi să verifici dacă mai are toate firele.

   • Am mai vorbit cu familia si s-ar putea TOTUSI sa ii ducem pe amandoi in aceeasi zi, dar nu e deloc sigur. In orice caz,daca trebuie sa aleg, o duc pe pisica prima daca zici ca e mai bine. Vai da daca ii ducem pe amandoi deodata sper sa nu fie greu dupa chiar daca nu trebuie sa stau cu ei in permanenta laughing . Chiar sunt asa de rai/neastamparati dupa operatie? laughing

    • Nu e greu deloc. Motanul dacă îl castrezi, chiar nu trebuie să stai vreo clipă după el. Până la urmă, la el este vorba de o mică intervenţie şi nu ceva care să necesite cine ştie ce recuperare dificilă. Nici cu pisica nu trebuie să te stresezi foarte tare, doar să ai grijă să nu-şi tragă din fire, iar dacă o face trebuie să o duci la medic să sutureze din nou. O să vezi că ei nu reacţionează la operaţii cum o facem noi.

     • Ok. Multumesc de sfaturi! happy

      • Pentru puţin.

       • Buna ziua! Am sunat la medic , si insfarsit, a putut sa ii faca o programare pisicutei (femela). O sa o opereze marti big grin . Dar mi se pare un lucru mai ciudat… de ce cand am sunat la doctorita veterinara, a spus ca e ok si o sa o sterilizeze pe pisica, dar numai daca nu s-a imperecheat deja? Adica, din cate stiu, daca ar fi in prima saptamana de sarcina inca se mai poate steriliza (desi ma rog, pisica mea inca nu s-a imperecheat) , doar ca zic si eu ptr alte pisici… Pe pisica unei prietene a sterilizat-o medicul ei veterinar cand era in prima saptamana de sarcina si doctorita mea a zis ca doar daca nu s-a imperecheat deloc. Cat despre pisoi, am intrebat daca se poate sa il sterilizam cat mai repede dupa pisica (dupa 2 saptamani 3), dar a spus ca il sterilizeaza doar dupa ce implineste 1 an… desi eu stiam ca de la 7 luni e ok… (si pisoiul are 9 luni deci) mi s-a parut un pic ciudat cum gandesc unii veterinari fata de altii happy

        • Bună Maia!

         Eu sunt sătulă de atâţia medici cretini. Doamne, dar chiar nu-i vede nimeni ca să le închidă mizeriile alea de cabinete?
         În ultima vreme am sterilizat patru pisici, dintre care una luase 8 (OPT) pui de vreo trei săptămâni. Spre finele anului trecut, numai Dumnezeu ştie câţi o mai fi fătat pisica asta, dar cert este că 5 îi trăiesc. Pe scurt, abia fătase cinci şi urma din nou să nască opt. Şi m-a sunat doamna care are în grijă pisicile, că a apucat-o disperarea şi că vrea să o ajut. Cum am zis, am sterilizat patru pisici şi totul a decurs bine.
         Poţi să o sterilizezi oricând, numai să o faci şi să încetăm să omorâm puii aceia în chinuri groaznice (boli, infecţii, accidente de maşini s.a.m.d.).
         Pisica poate să fie sterilizat şi la 6 luni, dar e de preferat să aştepţi să facă 7. La fel şi în cazul motanului. Cum mama naibii să-i spui omului să mai aştepte nu ştiu câte luni? Cred că orice medic care conştientizează pericolele la care sunt expuse animalele abandonate, nu amână omul, ci profită de momentul în care vrea să sterilizeze animalul. Dacă medicul amână acele momente, sunt şanse extraordinari de mari ca acel animal să nu mai fie adus la sterilizare.

         • Buna ziua! Am fost cu pisicuta la sterilizare ieri. Am lasat-o la cabinet de la ora 12 la 17 (ne-a dat-o dupa ce s-a trezit din anestezie). Cand am adus-o acasa, era foarte ametita, se ridica si pica inapoi laughing , dar a adormit repede. Pe la ora 21, am incercat sa-i dau de mancare (pentru ca nu mancase deloc ziua aia, ca sa nu vomite inainte si dupa operatie). Nu a vrut deloc de mancare , abia a baut putina apa, dar azi-dimineata la ora 7 -- 8 a mancat niste salam . Recunosc ca la inceput ma speriasem cum nu mananca (m-am gandit ca o sa i se faca rau fara mancare) , dar a fost bine big grin . Astazi la ora 13 i-am dat niste calmante (pe care ni le-a dat doctorul sa i le administram, ca sa nu simta dureri la operatie). Acum e linistita, doarme in pat, pe covor si unde apuca. Operatia i-a acoperit-o cu un fel de hainuta pentru pisici, ca sa nu-si umble la fire, desi nici cu hainuta nu-i prea place si vrea sa si-o dea jos laughing . In total (operatia, hainuta, calmantele, si inca o tableta) m-au costat 200 de lei , dar nu conteaza pretul, ma bucur ca s-a terminat cu perioada caldurilor, mizeria lasata de puii de pisicuta, miorlatele pisoilor in calduri care cauta o femela, si celelalte avantaje. Acum urmeaza pisoiul la sterilizat, dar nu stiu cand il duc si pe el happy Sper cat de repede (pt. ca el n-a intrat inca in calduri si are 10 luni).

          • Măi Maia… nu ştiu unde ai fost, dar îţi tratează pisica mai ceva ca pe o prinţesă -- ţinută până se trezeşte, hăinuţă s.a.m.d. laughing
           De acum înainte, pisica trebuie să-şi revină la obiceiurile ei -- mâncare, apă, mers la literă, sărit, joacă etc. Nu vă mai speriaţi dacă nu mănâncă imediat. Depinde de fiecare pisică în parte. Unele mănâncă după multe ore de la operaţie, altele nici nu se trezesc bine că sunt cu nasul în bol şi apoi vomită.
           Cu pisoiul o să fie mult mai simplu. Fără fire, fără stres, fără dureri mari şi chestii de genul.

           Multă sănătate pisicii!

 54. Buna ziua,
  Am doua pisici ( motanul are 4 ani- a fost castrat la 10 luni, iar pisica are 5 ani si nu este sterilizata) doresc sa sterilizez si pisica pentru ca intra des in calduri si face foarte urat. Conteaza daca are 5 ani? Nu este prea tarziu?
  Multumesc,

 55. Buna Lady , astazi am fost la scos firele si a fost foarte cuminte. In rest , suntem foarte bine, ne jucam ca si inainte si avem nopti linistite fara mieunaturi. Numai bine si o zi placuta cu mult soare .

  • Bună Lucia!

   Mă bucur că sunteţi bine. Ieri am sterilizat şi eu două pisici ale unei doamne şi m-a rugat să i le ţin până astăzi. O clipă n-au fost cuminţi şi nu s-au văitat. Au ţopăit, au mâncat de m-au înnebunit, aveau chef de joacă, de mângâiat. Pe scurt a fost nebunie şi mă aşteptam să fie mai suferinde laughing .

   O zi minunată!

   • Daaaaaaaaaaa , acum m-am convins de asta. Daca doctorul isi face treaba bine nu au nici o problema. Si Dalya mananca mai bine acum decat inainte , ne jucam cu ea cand are chef de e care pe care in schimb la dormit……….nu langa noi, nicicum , doar la picioarele noastre. Vine la capul meu ne dam nasuc si apoi se aseaza la picioare si doarme acolo. Nici la sotul meu si nici la baiat nu trage la somn.Nu am mai auzit de pisicuta Cristinei , as fi vrut sa stiu ce mai face. Sper ca e bine. La noi e o zi de iarna placuta(Onesti Bacau) la fel sa fie si la tine.Pup.

    • Este foarte important medicul. Mie mi-e dor de mândruţele care le-am ţinut ieri. N-au fost nici de 24 de ore, dar mă ataşez repede.
     Nu te aştepta să vezi modificări prea mari la ea. Poate o să mănânce mai mult sau poate o să fie mai blândă, nu o să mai zgârie, dar sunt numai probabilităţi.
     Nu ştiu nimic de pisica ei. Sper să se fi rezolvat şi să ne spună ce s-a întâmplat. Cum spuneam, este foarte important medicul.

 56. Buna ziua
  Sunt din Braila, sunt o mare iubitoare de animalute, am adoptat o multime de pe strada si as vrea sa stiu daca vre-un cabinet veterinar din Braila face sterilizari gratuite atat de pisici cat si de caini.
  Va multumesc!

 57. Buna tuturor, am si eu o intrebare.
  Am castrat o pisica gestanta (la jumatatea perioadei de gestatie -- ne-am mutat intr-un apartament nou si am gasit pisica asta afara si am decis sa o adoptam… initial am crezut ca e doar grasa dar s-a dovedit a fi gestanta si am sterilizat-o de urgenta)

  Dupa operatie a fost foarte ok, aici anestezia pare ca se face cu perfuzie, nu cu injectie. Am adus-o acasa deja treaza si foarte ok. A mancat, a fost vioaie. Doctorul ne-a dat antibiotice si analgezice si am urmat tratamentul (5 zile de antibiotic si 4 de analgezice). Apoi am dus-o sa ii scoata atele si a observat ca are zona de la operatie umflata usor. Ne-a mai dat 5 zile de antibiotic (pe care il terminam diseara). Pisica e vioaie, se joaca de mama focului insa observ la burtica mameloanele care parca se umfla putin… cele din spate. Nu stiu acum daca a inceput sa se ingrase dupa operatie sau se intampla ceva acolo. Noi plecam maine seara pentru 3 zile si nu prea stiu daca sa ma ingrijorez sau nu.

  Am mai castrat zeci de pisici in Romania si nu am avut probleme niciodata cu niciuna, dar se aflau la inceputul perioadei de gestatie sau nu erau gestante, deci nu stiu la ce sa ma astept. Doctorul ne-a zis sa o tinem sub observatie dar mi-e teama sa o las 3 zile singura, considerand ca am avut pisici care au murit in cateva ore de la o infectie.

  Apreciez orice sfat (din experienta). Multumesc

  • Ţinând cont că îi dai tratament, nu e cazul să te îngrijorezi. Se întâmplă ca la anumite pisice, operaţia să se umfle şi să facă o biluţă acolo -- cam cât jumătate de deget mare. Nu este îngrijorător, dar atâta tot că poate să treacă şi după 1 -- 2 luni.
   În ce sens se umflă mameloanele? Strict mameloanele sau toată porţiunea de jos cu cele două mameloane şi s-a format un săculeţ de ţesut? De exemplu pisicilor mele le atârnă o bucată de şunculiţă acolo, dar este numai grăsime. big grin
   Cum am zis, nu e cazul să tre stresezi. Călătorie plăcută şi însănătoşire grabnică pisicii!

   • Da… parca are asa niste sunculita happy
    Oricum fac programare la vet maine dimineata… asta sa nu imi petrec Valentine’s in crize de anxietate si cu scenarii horror in cap cu pisica mea singura acasa haha
    Multumesc de raspuns, m-am mai linistit un pic happy

 58. Buna ziua!
  In a 3-a zi de la sterilizare pisicuta mea a facut o reactie adversa de la leocoplast… i s-a luat pielea si se vede ca o rana deschisa, plus ca zona este umeda… nu stiu daca de la aceasta reactie sau de la operatia in sine. Ma puteti, va rog, sfatui ce sa fac? Sa-i dau bandajul jos? Daca se pune un fir de praf sau par si se infecteaza? Daca nu… s-o las tot cu leocoplast? S-o dau acolo cu betadina? Mentionez ca are guler care nu ii permite si nu i-a permis sa se linga. Va multumesc

  • Bună Mihaela!

   Reacţie adversă la leucoplast nu o face atât de râu sau atât de rapid şi în principiu, dă senzaţia de mâncărime, o face să se lingă şi să se scarpine ca să scape de el, de mâncărime, dar în acelaşi timp îşi îndepărtează fire de păr.
   Dacă tu spui că operaţia este ca o rană deschisă şi este umedă, recomandarea mea este să mergi de urgenţă cu ea la medic. Probabil nu şi-a tras firele, dar poate să fie o reacţie alergică la ele.
   Atât timp cât are guler, nu era nevoie să o pansezi şi chiar şi fără guler, puteai să o laşi nepansată. Sper că înainte să pui leucoplastul, ai pus şi o bucată de pansament pe operaţie ca să nu se lipească direct pe operaţie şi fire.
   Las-o liberă, iar dacă operaţia arată desfăcută, de urgenţă cu pisica la medicul veterinar.

   • Tocmai am fost cu ea la spital… la un alt doctor. Reactia s-a dovedit a fi intr-adevar una de la lipiciul leocoplastului, pe care dr care a operat-o i l-a pus si cu care mi-a recomandat sa stea timp de 2 saptamani. A dat-o cu 2 spray-uri si mi-a dat pastilute. In rest a zis ca e ok. Sunt insa foarte suparata pe primul dr, cel care a operat-o pt ca, din cate am citit si eu pe net, nu ar fi trebuit sa o panseze, mai ales ca-i pusesem guler (un guler pe care i l-a pus stranb si care, din cauza asta, s-a si rupt un pic). Nu stiu daca am voie sau nu sa spun asta aici dar… daca sunteti din Iasi, NU mergeti la Dr. Stirbat in nici un caz! Va multumesc frumos pt raspuns.

    • Ce om nebun! Şi chiar a pus lipiciul peste operaţie? Timp de 2 săptămâni deşi firele se scot după 10 zile?
     Dacă i-a pus guler, chiar nu avea de ce să mai pună leucoplast. Şi chiar şi fără guler, dacă pisica stă liniştită, nu are de ce să îi protejeze operaţia cu leucoplast sau pansament.

 59. Buna. As vrea sa iti adresez si eu o intrebare, din necesitatea unui raspuns orientativ, inainte de apelare la veterinar. La cat timp dupa nastere se poate interveni cu o operatie de sterilizare? Am tot citit pe net ca indicat ar fi dupa ce pisica nu mai alapteaza. Insa, in cazul de fata, pisicuta mea s-a confruntat cu o nastere destul de grea, experienta nu a fost tocmai placuta nici pentru mine, nici pentru ea, iar puiutii au murit la 2, respectiv 3 zile zile dupa nastere. A fost prima ei experienta de acest gen, trista de altfel. Pe mine personal m-a marcat. Pisicuta este destul de tanara si neastamparata si imi este f greu sa o tin inchisa in casa o perioada. Face ce face si reuseste sa se furiseze pe afara. As dori sa stiu daca tu crezi ca ar putea sa fie sterilizata in aceasta perioada. Iti multumesc

  • După o lună şi jumătate -- două luni de la naştere se poate steriliza orice pisică. M-am interesat, iar sterilizarea nu opreşte procesul de alăptare. Ţinând cont că puii pisicuţei tale au murit, cred că poţi să mai aştepţi vreo 2 săptămâni de la naştere, până să o sterilizezi.

 60. Buna Lady , o primavara minunata iti urez. Revin cu o intrebare:la vreuna din pisicutele tale dupa sterilizare s-a intamplat sa i se mareasca mameloanele? la a noastra i s-au marit toate , nu am dus-o la doctor sa o vada , am intrebat-o doar, insa d-na a spus ca mai degraba se ingrasa decat altceva. Intradevar , s-a ingrasat dar cu tatucile parca se pregateste de alaptat . In rest este foarte bine , mananca bine se joaca , doar despre umflaturile astea nu stiu ce sa cred. Zi buna.

  • Bună Lucia!

   Da, acum o să ia în greutate mai mult sau mai puţin, dar nimic de speriat. Eu am doi motani şi două pisici. Toţi sterilizaţi şi castraţi, toţi cu ultimele două mameloane umflate big grin suficient cât să le cuprinzi într-o mână bună. În principiu, ultimele două mameloane i-au în „greutate” şi le atârnă. Nu e nimic de speriat. Poate o să vă pun la un moment dat poze ca să vă faceţi o idee pentru că ştiu că m-a mai întrebat cineva de acest aspect big grin .
   Nu te speria pentru că este ceva firesc.

   • Buna ziua, am castrat si eu motanul in varsta de 2 ani si la 2 saptamani de la castrare i s-au umflat ultimele 2 mameloane si primul. Totodata s-a lins mai mult in anumite locuri pe corp pana si a luat tot parul de acolo si si-a facut si o cicatrice. Locurile in care s-a lins excesiv a fost pe labutele din fata si pe partea exterioara la organul genital. Am fost cu el la profesor veterinar si a zis ca nu stie de ce i s-au umflat mameloanele iar pt partea cu linsul a zis ca poate a facut o alergie de la anestezia pe care a avut o la castrare si i-a administrat un antihistaminic. Voiam sa va intreb daca ati intalnit aceasta situatie. Multumesc!

    • Din ce spuneţi, categoric este o reacţie alergică. Ori de câte ori un animal se linge excesiv până îşi îndepărtează blana sau îşi face răni, vorbim în primul rând de o alergie.
     Cât timp a trecut de la operaţie? Dacă i-a administrat antihistaminic, ar fi trebuit să se liniştească în privinţa linsului.
     Este posibil să se fi umflat la cele două mameloane şi dacă s-a lins în zona respectivă.

 61. Multumesc de raspuns. Daca a mai intrebat cineva acest lucru si mai ales faptul ca si la ale tale se intampla asta , inseamna ca e normal happy Noapte buna.

 62. Buna Lady! Am observat ca raspunzi foarte prompt la orice intrebare si ca ai rabdare cu orice probleme, de aceea te felicit! Evident, am sosit si eu sa te bombardez cu o mica chestiuta legata de pisicuta noastra in varsta de aproximativ 7 luni (nu stim exact pentru ca am gasit-o pe strada cu cateva luni in urma, dar asa aproximam). Am avut deja cateva nopti nedormite datorita primelor calduri si am decis la sfatul veterinarului (care este un mod special si cu suflet mare pentru animale, nu ne-a luat nici un ban pentru primele consultatii, deparazitare si ce a mai fost nevoie la inceput, pentru ca el apreciaza foarte mult cand oamenii ajuta animalele de pe strada) sa o sterilizam. Asa am si facut acum 3 zile. Prima zi a fost foarte deorientata, de-abia facea doi pasi si se rasturna, facea si un zgomot urat, dar seara s-a dus deja la litiera si baut apa. A doua zi s-a descurcat mai bine cu mersul, se ducea fara probleme la litiera si bea apa numa cand ii bagam sub bot si atunci cu foarte mare pofta si sete lingea mult din apica aia. Seara a inceput deja sa manance si pana dimineata a papat aproape tot din bol (hrana uscata). Azi este a treia zi, cu mancatul nu mai avem probleme, cu mersul deloc, avem chiar chef de joaca, sarim peste tot, dar tragem si de fire. Si asta ma cam ingrijoreaza. Parca in unele punctulete mici supureaza rana. De aceea am incercat sa-i distrag atentia de cate ori o vedeam ca se linge sau trage de fire. Doar ca s-a cam prins ea ca nu ne place ce face si face pe ascuns. Asa ca sa fim siguri de o treaba i-am confectionat o camasuta. E foarte haioasa ea asa, dar avem o problema destul de mare. Nu se descursa sa umble cu camasa, desi nu e stransa tare, si am decupat cat mai larg in jurul labutelor sa nu o incomodeze. Face doi pasi si pica intr-o parte. Acum doarme dar ma tem ca se va trezi noaptea sa mearga la litiera si se va lovi cazand pe drum. Crezi ca ar trebui sa i-o scot sau se va obisnui dupa un timp si va reusi sa se descurce? Nu stiu in ce masura aceste cazaturi ii afecteaza si operatia? Bine, nu cade de la inaltime, dar se tranteste destul de tare pe o parte. Astept parerea ta.

  • Bună Renata!

   E normal să pice la început. Simte că are ceva şi îi dă senzaţia de dezechilibru. Las-o să se împace cu cămăşuţa decât să-şi scoată firele şi să fie cusută fără anestezie.
   Pisicii şi dacă-i pui o clamă de păr de gât, se apleacă pentru că are impresia că e apucată de gât. Şi dacă o legi cu ceva de mijloc, chiar dacă stă lejer pe ea, simte ea că ceva nu e în regulă şi apare dezechilibru. Dă-i vreo două zile şi se învaţă cu cămăşuţa. Nu o să păţească nimic la operaţie atât timp cât nu pică de la înălţimi mai mari.

   • Multumesc! Sa stii ca s-a mai obisnuit. Se descurca si la litiera cu camasa pe ea; e fetita inteligenta si nici nu face urat, inca nu a incercat sa o sfasie de pe ea. Multa sanatate va doresc tie si animalutelor tale si numai bine! happy

 63. Buna . Am si eu o intrebare . Stau la bloc si am un motan de 2 ani si ceva . Pana acum si-a mai marcat locu , dar niciodata nu a scos zgomotele si gesturile acelea de imperechere pana acum cateva zile . Nu doresc sa-i dau drumu afara , ca imi este frica ca nu se va mai intoarce . Dar am auzit de la cineva ca daca nu o castrezi sau nu o lasi sa se imperecheze se va omori singura . Este adevarat?

  • Nu te mai uita în gura neavizaţilor. Nu se întâmplă nimic, dar eu îţi recomand castrarea. Scapi şi tu te zgomotele lui big grin dar nici el nu o să mai intre în călduri -- mai ales că nu are mândre pe lângă el.

 64. Buna, am sterilizat pisica miercuri dp amiaza, as putea pleca la drum cu ea, tinuta in cusca ei? Ea se simte bine, mananca, ar vrea sa se joace, insa nu prea o las ca imi este cam teama

  • Las-o să facă orice consideră ea, mai puţin scosul firelor. Se poate juca, poate mânca orice doreşte şi se poate comporta ca oricare altă pisică.
   Poţi să pleci la drum cu ea, atâta tot să-i oferi apă, mâncare, loc unde să-şi facă necesităţile dacă drumul este mai lung, iar în cazul în care se simte rău (reacţie firească la orice pisică neobişnuită cu drumurile) poţi să-i acoperi cuşca şi să nu mai vadă ce se întâmplă afară.

 65. Buna ziua ! Am si eu o intrebare :astazi s-au facut 6 zile de cand am sterilizat pisica. A avut o camasuta pe ea dar astazi am realizat ca firele erau desprinse iar sub camasuta era un lichid cremos albicios. Este vorba de infectie sau este din cauza tratamentului care i s-a alocat in timpul interventiei? mentionez ca rana nu este vindecata. va rog sa ma ajutati cu un raspuns!!!

  • Sfatul meu este să mergi de urgenţă cu ea la medic.
   Nu mai sunt deloc firele prinse? Am mai văzut o situaţie similară, dar firele erau acolo, iar pisica avea alergie la fire. I le-a scos şi i-a administrat antibiotic.
   Să-mi spui ce ai făcut până la urmă.

   • Dar stau şi mă gândesc mai bine că dacă avea cămăşuţă, nu avea cum să-şi scoată firele. Nu pot decât să cred că este alergică la firele respective.

 66. Irina Stanciulescu says:

  Salut,
  Am castrat si eu pisica mea in varsta de 6 ani astazi. Are o fire un pic mai salbatica. Este genul de pisica care nu accepta alte pisici oricat ai incerca si care atunci cand aduc alte pisici in casa, ma maraie si ma scuipa pe mine. Si destul de urat. Azi, dupa sterilizare, am adus-o acasa, cu camasuta pusa pe ea inca de la vet (camasuta facuta de mine dupa un model de la o alta pisica pe care am sterilizat-o) si a inceput circul. Anestezia ei a fost inhalatorie, deci efectul s-a dus destul de repede. Stiam ca isi va pierde echilibrul si ca a face ca pestele pe uscat, ma asteptam sa nu fie in culmea fericirii, ca doar a suferit o operatie, dar nu ma asteptam sa imi fie frica sa pun mana pe ea. Am incercat cu prietenul meu sa ii mai slabim un pic camasuta ca mi s-a parut ca era cam stransa si a facut foarte urat, a dat sa ne muste si ne-a zgariat. A ramas o breteluta neprinsa, dar e prinsa bine cu restul bretelelor. Toata ziua a mers pe aici maraind si scuipand, sincer va zic, mi-a fost frica de ea. De mancat a mancat cateva bobite de castrate, a baut apa, a fost la ladita de doua ori, o data pentru caca si pipi, in rest se plimba si mai doarme din cand in cand. Nu a avut nicio problema sa sara pe pat. Problema este urmatoarea: teroretic maine ar fi trebuit sa vina veterinarul sa ii faca antibiotic injectabil si sa ii verifice operatia. Teama mea sincera este ca daca maine o luam de la capat, pe langa faptul ca va zgaria, musca si va face crize la injectie, eu cred ca daca, reusim sa ii scoatem hainuta protectoare, nu reusim sa i-o mai punem la loc. As avea nevoie, va rog frumos, de o opinie apropo de:
  1. daca ar fi ok sa ii dau enroxil pastile (asa recomanda doctorul ca alternativa la antibioticul injectabil) si sa i le dau in carnaciorii aia recompensa de la Vitakraft.
  2. daca considerati absolut necesara verificarea operatiei asa repede, a doua zi, adica cu scos hainuta si bandaj (serios, mi-e frica de reactia ei si nu exagerez, ma tem ca apoi chiar nu mai pot mana pe ea.)

  Am tot citit pe forumuri cum se recomanda verificarea operatiei, dar pe mine nu ma lasa sa o ating ca face ca trenul. Ma gandesc ca as las-o vreo 3-4 zile cu hainuta asa (asta daca nu reuseste sa si-o scoata) si abia apoi sa i-o scot, daca ma lasa, si sa ma uit la operatie. Teoretic, daca se umfla sau supureaza de vreun fel, o sa vad si prin hainuta.

  Multumesc anticipat pentru sfaturi.
  Irina

  • Bună Irina!

   În primul rând te sfătuiesc să nu începi de pe acum să te stresezi. Dacă e furioasă şi mârâie, foarte bine, las-o să facă ce vrea. Poate dacă o ignori vreo două zile, te caută ea apoi. Oricum, o să se calmeze cu timpul. Este posibil să reacţioneze aşa dacă are dureri sau asta-i personalitatea ei (mâţă nervoasă tongue ).
   Astăzi abia ai operat-o şi chiar nu cred că are sens să-i dai jos cămaşa. Pentru ce ai face-o? În primul rând abia ai operat-o, are cămăşuţă deci nu poate să-şi scoată firele, ia antibiotic deci sunt şanse foarte mici să facă infecţie, iar dacă are alergie la fir (rar) nu se întâmplă de a doua sau a treia zi. Tu poţi să-i verifici operaţia oricând, dar eu personal nu-i văd sensul mâine sau poimâine atât timp cât operaţia este protejată de cămăşuţă şi este atât de recentă.
   Dacă medicul ţi-a recomandat acele pastile, dă-i doza recomandată cu toată încrederea. Poţi să-i pui pastilele în mâncare sau dacă mai uită de supărare big grin i le dai pe gât.
   Nu te gândi nici la supurat. Chiar nu cred că o să fie cazul de infecţie mai ales că-i dai antibiotic. Am sterilizat cred că pe puţin 20 şi ceva de pisici şi cele mai multe ale unei doamne de la bloc. Nu erau bandajate, doctora le făcea un singur antibiotic injectabil după operaţie, apoi doamna respectivă le lăsa libere. Săreau chiar şi geamul de la parter şi invers (şi este o diferenţă de cel puţin 2m geam -- sol) şi n-au avut absolut nimic.
   De umflat este adevărat că operaţiile la pisici se mai umflă. Cam cât o nucă, dar se retrage în una -- două luni.

   Multă sănătate!

 67. Fetelor, vă rog să recomandaţi cabinetele veterinare din oraşul vostru. Dacă aţi mers cu pisica să o sterilizaţi sau trecea printr-o stare de sănătate nu tocmai bună şi aţi întâlnit un doctor care a salvat-o, a tratat-o corespunzător sau a făcut operaţia cât mai uşoară pentru pisică şi pentru voi, nu ezitaţi să oferiţi o adresă şi datele de contact ale cabinetului.
  Am întâlnit mai sus şi cazuri mai puţin fericite şi poate ştiţi şi voi că înainte să vă programaţi pisica la sterilizat, petreceţi ore în şir ca să vă documentaţi despre cabinete, nu găsiţi păreri, ajungeţi să vă stresaţi că nu ştiţi încotro să o mai luaţi şi până la urmă duceţi pisica pe mâna cui se nimereşte. Daţi o mână de ajutor şi celor care urmează să-şi sterilizeze pisica şi sunt în perioada de documentare.
  Mulţumesc!

 68. Irina Stanciulescu says:

  Multumesc mult pentru sfaturi. Chiar ajuta. Asa ma gandeam si eu, ca nu trebuie scoasa hainuta. Mama a castrat si ea o gramada de pisici si nu le-a scos hanuita decat daca au fost probleme sau si-au scos-o singure. In cele din urma l-am sunat si pe doctor, ia-m explicat situatia si pana la urma a zis ok, sa o las in pace atunci, dar sa ii dau de fapt SINULOX de 25 mg, cate un sfert de pastila dimineata si seara. Deci asa voi face, o voi ignora si cred ca e cel mai bine. Acum doarme, nu stiu cat o sa dom eu la noapte, dar va fi ok.
  Apropo de recomadari de doctori veterinari pentru castrari/sterilizari sau alte interventii chirurgicale mai complexe, il recomand pe acest doctor: DRAGOS DUMITRESCU de la PRIMAVET (0723835570). Are cabinetul pe Iuliu Maniu nr7. Eu am operat o pisica cu fractura nasoala, careia i se sudase aiurea piciorul si i-a provocat el o fracura si i-a pus apoi tija, i-a scos tija, pisica e ca noua. Apoi am mai castrat la el o alta pisica, dar mult mai blanda si un motan. Nu au fost probleme. Doar asta a mea e mai salbatica si face urat. Doctorul este realmente un chirurg foarte bun, cam scump la vorba si dupa parerea lui i-ar fi pus un leocoplast si gata, fara hainuta, dar atunci cand iti cunosti pisica, tre sa insisti si sa explici, normal. Mersi inca o data pentru raspuns si zilele astea poate mai vorbim, iti spun daca se calmeaza si ne imprietenim din nou sau ne ignoram.
  Seara faina,
  Cu drag,
  Irina

  • Sinulox este bun. La noapte dormi liniştită pentru că are cămăşuţa pe ea şi nu cred că reuşeşte să şi-o scoată. Bine, ca să nu te stresezi poţi să pui ceasul să sune pe la mijlocul nopţii şi decât deschizi ochii ca să vezi dacă mai este îmbrăcată big grin . Eu zic că o să doarmă la noapte pentru că are nevoie de odihnă.
   Mulţumesc pentru că ai recomandat un medic şi sunt sigură că într-o zi cineva o să-ţi urmeze recomandarea.
   Sunt convinsă că uşor, uşor pisica o să se mai îmblânzească. Una dintre pisicile mele ajunsese să nu mă suporte. Nu stătea să o mângâi, nu mă înţelegeam cu ea, fugea de mine (poate a reţinut că atunci când era pui îi făcea injecţii ca s-o salvez de la moarte), dar la câteva luni după sterilizare ne-am împrietenit la cataramă cum s-ar spune laughing . Acum este o dulceaţă de pisică.

   O seară frumoasă şi aştept veşti de la tine.

 69. Irina Stanciulescu says:

  erata *
  „i-am” (am scris in fuga)

 70. Irina Stanciulescu says:

  Salut,
  Astazi este a treia zi dupa sterilizare. S-a calmat mult si este foarte blanda. Mananca bobite de sterilizate, bea multa apa, ia antibioticul in carnaciori din aia recompensa pentru pisici. Toarce, are nasucul umed si rece, asa cum trebuie. Nu prea se misca, adica pare ca s-a obisnuit cu hainuta, dar mai mult stand. Daca sare si vrea sa mearga, o ia mai degraba cu spatele si apoi se opreste si ramane pe loc. Am ajutat-o eu sa mearga la ladita, si-a facut nevoile inca din prima zi. In prima zi a curs un pic de tot de lichid de la operatie, dar doar atunci. Nu are tendinte violente cu hainuta, se linge un pic, dar nu obsesiv. Cred ca este ok ca nu se misca mult, nu? Si este normal ca doarme mai tot timpul, asa cred. Nu stiu daca e nevoie sau nu sa ii dau hainuta jos si sa ma uit la operatie. Parca nu as face asta pentru ca nu pare nici umflata sub hainuta, nici nu supureaza nimic. Iar starea generala a lui Ziggy (asa o cheama happy este foarte buna, mai putin faptul ca nu prea vrea sa se deplaseze. Ce zici? Cum ti se pare?

  Mersi mult,
  Irina

  • Bună Irina,

   Se pare că pisica se recuperează bine. Cred că s-a calmat pentru că a şi scăpat de dureri. Este normal să curgă lichid în prima zi.
   Eu zic că dacă vrei să te uiţi la operaţie, fă-o mâine. Nu are nimic dacă stă mai mult nemişcată şi doarme. Abia stai şi tu liniştită, la fel şi ea şi se recuperează mai bine. Şi omului i se recomandă odihna când este suferind, tocmai pentru că se recuperează corpul mai bine şi mai repede.

   Multă sănătate şi nu te îngrijora pentru că Ziggy este foarte bine.

   • Irina Stanciulescu says:

    Hei mersi mult,
    Intre timp am vb si cu dr. si a zis ca sa o las in pace ca motivul pentru care nu vrea sa se deplaseze ar fi ca poate inca o doare, dara atata timp cat mananca, isi face nevoiele, ia antibioticele si nu se vede nimic nasol prin hainuta, e ok si ca nu e nevoie sa ii dau hainuta jos. Deci as cam lasa-o, ca mi-e ca daca ii desfac hainuta, nu ma mai lasa sa i-o pun la loc happy. In plus de asta, nu sunt genul de om dur care se uita cu seninatate la o operatie. S-ar putea sa nu fiu in stare nici macar sa ii desprind pansamentul, daca e lipit bine laughing deci mai bine o las in pace.

    Te tin la curent.
    Mersi inca o data si sa ai o zi faina.

    Cu drag,
    Irina

    • Irina Stanciulescu says:

     Update: Sta numai pe canapea, sub patura, mai schimba pozitia, dar nu vrea sa coboare singura de pe canapea sau sa mearga. Daca o pun eu sa stea in picioare, face doi pasi, de regula inapoi si apoi ramane nemiscata, cu picioarele din spate ca o caprioara. Daca o ajut usor sa mearga inainte, miauna. O duc eu pana la ladita si inapoi, in brate. Ii dau de papa pe canapea. Daca o mangai pe burtica, peste hainuta, e ok, toarce, deci nu o doare la surafata clar. E posibil sa o doara cand merge, ca isi intinde muschii, asa cred. In afara faptului ca nu vrea sa sara jos sau sa mearga, in rest imi pare in regula. Mai devreme dormea pe canapea cu burta in sus, ceea ce eu stiu ca e semn bun, pisica se simte bine si in siguranta, cand doarme pe spate, nu?

     O sa tot scriu aici, ca nu prea am stare,
     Mersi mult de raspunsuri.

     Cu drag,
     Irina

     • Cumva este răsfăţată? Las-o să meargă singură lalădiţă. Pun pariu că după operaţie, mergea singură, sărea şi era operaţia proaspătă. Poate îi place să stea nemişcată. Mai las-o să doarmă. Când se satură de somn şi leneveală, o să meargă singură la litieră. Dacă avea dureri atât de mari, suficient cât să nu mai meargă, nici vorbă să te lase să o mângâi.
      Eu zic că nu are nimic, doar că s-a prins că poate să fie răsfăţată şi profită laughing .

      • Irina Stanciulescu says:

       Asta sper si eu. Si da, este rasfatata happy dar na, e dupa operatie si mi-e greu sa nu am grija de ea ca de un copil. Vedem cum merg lucrurile si iti zic. Deocamdata nu-mi vine sa cred cat poate sa doarma si sa zaca.
       Mersi faaaain,
       Irina

       • Eu zic să te bucuri. Decât să ai o mândră care nu stă cuminte, ci să sară pe mobilă, să se lingă la operaţie, să-şi tragă de fire, mai bine să doarmă laughing .

        • Irina Stanciulescu says:

         Salut,
         Azi au trecut 10 zile, in care a fost cea mai cuminte pisica din lume. Azi a venit doctorul sa ii scoata firele. A facut circ nasol, a apucat omul sa ii scoata un fir, restul de 4 nu, ca a facut ca posedata l-a atacat si ne-a speriat pe toti sad Am inteles ca sunt fire care se resorb, si ca, teoretic, in maxim 40 de zile, se resorb. Daca se linge ea si le mai scoate, chiar mai repede. L-am intrebat daca e ok sa ramana asa cu firele si mi-a zis ca da, sa stau linistita. Operatia arata foarte bine, nu s-a inrosit, nu s-a umflat, nu nimic. Tu ce spui? Este in regula sa o las asa? Mersi mult. Cu drag. Irina

         • Bună Irina,

          Piscile mele (şi nu numai) au avut fir mov, resorbabil şi doamna doctor mi-a spus că nu este nevoie să i le scoată. Aşa că, după cele zece zile am lăsat pisicuţele să se lingă acolo şi să-şi tragă uşor, uşor de fire. Deci las-o aşa cum este acum că se ocupă singură de problemă. Totul o să fie bine.

          Multă sănătate şi un Paşte fericit alături de cei dragi!

          • Irina Stanciulescu says:

           Salut si multumesc tare mult pentru toate raspunsurile tale.
           Da, este fir mov si mai are 3 fire. O sa stau linistita atunci si o las in pace.

           Sa ai sarbatori faine si linistite.
           Cu drag,
           Irina

          • Cu mare drag. Mulţumesc. Sărbători fericite şi ţie!

 71. Irina Andreea says:

  Buna! Am o pisica de 11 luni si jumatate, care tocmai a intrat in calduri pentru prima data. Imi facusem planuri sa o operez dupa Paste, adica cu putin timp inainte de a face 1 an. In caz ca nu i-ar trece de la sine caldurile pana atunci, as putea sa ii dau pastile/injectii pentru a putea fi totusi operata la data stabilita? Care sunt riscurile? Si cu cat timp inainte de operatia propriu zisa trebuie administrate acestea? Mai dureaza pana ma pot consulta cu medicul ei, asa ca am spus sa cer si alte pareri. Multumesc! happy

  • Bună!

   Căldurile îi trec greu şi este chinuitor pentru tine -- mai ales dacă stă în casă tot timpul. Dacă nu stă în casă, riscul este foarte mare să ia pui. Acum, dacă stă în casă, o să facă „miau” tot timpul, o să se mângâie, o să se alinte s.a.m.d. Nu, nu ţine cont că e zi sau noapte, ea îşi face numărul big grin .
   Este recomandat să nu fie sterilizată când este în călduri. Eu le-am sterilizat şi în astfel de situaţii şi nu s-a întâmplat nimic rău, dar tu mergi la un cabinet veterinar sau o farmacie veterinară şi cere nişte anticoncepţionale sau pastile care să o scoată din călduri. Din câte îmi aduc aminte se dă 1/zi timp de şapte sau zece zile. Riscuri nu sunt momentan. Mai riscante sunt pentru pisicile care iau astfel de pastile de fieare dată când intră în călduri, pentru că stăpânului i se pare mai comod pentru el, dar nu este.
   Administrarea pastilelor este de preferat să o întrerupi cu câteva zile înainte de sterilizare.

   Multă sănătate!

 72. Irina Andreea says:

  Deci daca vreau sa o operez de exemplu pe 25 aprilie, trebuie sa incep de acum sa ii dau pastilele, nu? Off, nu imi doream sa ii dau deloc, dar se pare ca nu a mai avut rabdare sa intru in concediu si sa ma ocup cum trebuie de ea si de operatie. sad Sta in apartament, mi-e jena si de vecini, nu imi dau seama cat de tare se aude… multumesc mult pentru raspunsul prompt.

  • Da, categoric începi de acum. Îi dai şapte zile şi te opreşti. Oricum, după primele pastile se potoleşte.
   Este posibil să se audă, mai ales noaptea. Plus că ele mai fac şi cu lăbuţele pe jos. Când mi-a intrat prima pisică în călduri, nu ştiam de pastile şi s-a întâmplat fix în ziua în care i-am făcut programare la sterilizat. Apucam să dorm puţin pentru că nu stătea locului şi făcea destul de urât -- poate şi pentru că avea doi motani în casă cu ea. Şi dacă o strigam pe nume îşi ridica bazinul.

 73. Buna seara revin dupa mult timp pe aceasta pagina, cum spuneam in luna noiembrie am sterilizat si eu pisicuta pe Jackie a mea si stiu prin cate treceti si voi aceleas emotii , aceleas griji , imi pare rau sa vad ca unele dintre voi au asa probleme e foarte important sa gasesti un medic bun ssa faca operatia , eu in afara de faptul ca a tras de fire si a trebuit recusuta nu am avut probleme sa se umfle sa urineze cu sange doar prima zi nu a mai mancat si in rest toate bune si uite ca dupa 5 luni de la operatie nu imi vine sa cred ca a fost operata si am trecut prin toate alea cu bandajat si asa mai departe si vreau sa demontej un mit happy cu siguranta a mea nu a devenit mai cumintica dupa sterilizare din contra e foarte jucausa si nu sta locului o clipa , va doresc experiente usoare cu strerilizarea si rabdare cat cuprinde aveti nevoieeee happy

  • Bună Sorina!

   Îmi amintesc de Jackie a ta şi mă bucur foarte mult că ai revenit cu o postare şi că este bine pisicuţa.

   Multă sănătate şi un Paşte fericit alături de cei dragi!

 74. Buna seara ma numesc Denisa si am si eu o pisicuta de 9 noua luni.Poveste ei incepe asa tatal meu a gasit-o in timp ce ducea gunoiul afara.Avea labutele din fata rupte iar perinutele erau despicate lui tati ii sa facut mila de ea si a luat-o in casa,eu cand am vazut-o m-am indragostit pe loc alba pe burta si gri pe spate cu ochii verzi de o rarite deosebita.A doua zi am dus-o la doctor si mi-a operat pisicuta am trecut printr-o perioada foarte grea cu pisicuta o luam in brate ii dadeam sa pape cu lingurita mancare si apa sa bea.Sa facut bine i-am dat un nume MISHA dupa cateva saptamni stapani ei o cautau disperati ei avand 3 copii care plangeau dupa pisicuta.Cand au vazut-o ea sa dus glont la ei si mi-au multumit ca am avut grija de ea.Am inceput sa plang si le-am spus ca nu le-o pot da ca mam atasat foarte tare de ea si este ca un copil pentru mine.Dansi nu au inteles si miau luat-o am suferit cateva zile ,nu am mancat si m-am consumat foarte mult.La ceva timp mi-au adus pisicuta era atat de slabut,miorlaia tare si ii zgaria,musca ii era dor de mine si de tatal meu.Cand m-a vazut a sarit de la vechiul stapan din brate a fugit catre mine si cand a ajuns in dreptul meu sa pus cu fundul jos si cu labutele din fata se impingea ingenunchi mei sa o iau in brate am luat-o si am plecat cu ea in casa.dupa o vreme noi tot plecand la tara o luam si pe ea in masina doarme ori pe bord ori pe bancheta din spate .Este tare jucausi ,cand imi supa telefonul apasa pe taste sau cand suna la usa sare sa ajunga la cleanta.Atunci cand ii este foame vine si ma apuca cu labutele din fata si ma pupa pe buze,daca ii spui dai pupa lui mama vine si te pupa pe buze si daca ii spui dai sa te pupe mama iti da sa o pupi pe obraz ,poti sa dai noroc cu ea este de o raritate nedescrisa.Asta iarna prin ianuarie 2014 vineri 13 mi-au luat pisicuta si mi-au ascuns-o in alta scara de bloc,toata ziua si dimineata am strigat-o misha misha ea nu venea toata noaptea am plans dimineata la ora 7 ne-am trzit ne-am imbracat si am plecat sa o cautam am strigat printre bocuri printre case pisicuta nimica.La un momendat am luat-o pe o alea si am mai strigat de cateva ori ne despartea o strada pe care treceau masinile de celalate blocuri si aud un miorlait de mata am fugit repede catre bloc si mata mea a miorlati de trei ori incontinu am urcat era la ultimul etaj 4 ajungant la penultima scara de urcat mata mea sare in brate la mine si ma lingea pe fata cobor cu ea iar doamna care ne-a deschis ne-a spus ca toata noapte a miorlait dar lea fost mila sa o dea afara ca era prea frig si totusi de pisicuta mea ma despartise o strada si un bloc iar pe stada respectiva treau masi in draci si eu totusi am auzit-o.La putin Timp aflu ca pisicuta mea este gestanta adica va deveni mamica.,Bucurie mare eram bunicuta de pisicuti .La putin timp dupa a trebuit sa mergem la tara unde acolo pisicuta mea sa intepat in ceva si sa infecatat la soldul drept am fost nevoitaa sa plec de urgenta cu ea inapoi in caras la doctor sa o operam in masina ea sangera,plange si nu avea stare dupa 5 ore am ajuns cu ea la doctor,a consulato si mi-a spus ca trebuie operata scos puroiul .Ea nu avea voie sa fie adormita pentru ca facea rau puisorilor asa ca ia dat numai foarte putin somnifer sa adoarma,ma scos afara din cabinet a barberita la coapsa apoi sa inceput sa curete palnge si miorlaue iar eu plangeam de nu mai stiam de mine oamnei care erau acolo imi plangeau de mila si erau totusi odata mirati de ce patise pisicuta mea. a terminat doctorul ma chemat inauntru mia spus ce ia facut avea gauta interioara de 5 cm iar lungine de 7 cm era gaura de ii se vedea osus de la coada ma costat consultatia 80 ron iar unguentul 40 ron.In fiecare zi veneam sa ii faca pisicutei antibioticul care consta o injectie in picior.Era ingrozitoare rana iar ea saraca avea un culer sa nu se linga eram nevoita sa ii dau cu lingura sa pape si sa bea era foarte afectuasa dorme cu mine in pat bagata in patura si cu capul pe mana mea,sau intre mine si logodnicul meu acuma pe 7 aprilie 2014 a nascut 2 puisori unul de culoare ei iar altul gri complet cu liniute albe perfect sanatosi nu ia afecata nimic din medicamenteele care iau fost data psiscutei iar rana ei de la 7 cm a ajuns 0,5 cm sunt bucuroasa ca pisicuta mea sia revenit si va scriu printre lacrimi experintele pisicutei mele eu iubesc animalele asa de mult in special pe misha si pe cei doi pui astept nume de pisicute sa ma ajutati cu idei va multumesc si va doresc SARBATORI FERICITE

  • Îmi pare rău că ai trecut prin astfel de situaţii. Nu sunt deloc plăcute.
   Ţinând cont că o laşi pe afară, recomandarea mea este să o sterilizezi după o lună şi jumătate de la naştere. Altfel, până la finele anului îţi mai face un rând, chiar două de pui.

 75. in primul rand felicitari pentru rabdarea si dragostea fata de ea de care ai dat dovada , asa este prin cate a trecut crede-ma sterilizarea este absolut necesara e pentru binele ei si al tau , scapi de acest stres ca poate pleca si doamne fereste poate pati ceva sa nu mai spun de cati nebuni care chinuie animale sunt , si felicitari si pentru pisoiasi si o recomandare de nume am si eu doi motanei pe unul il cheama Cipi si pe celalalt osiris

 76. Buna ziua. Ma numesc Ramona si am printesa de 10 luni pe care am sterilizat-o pe cand avea 5 luni. De la sterilizarea am avut numai probleme cu Tasha (asa o cheama), a vomitat dupa operatie, am mers cu ea la medic si i-a facut ceva injectii si a fost bine.
  Problema a inceput cand la 2 luni dupa operatie, desi operatia arata bine, se inchisese, a intrat in calduri. Am fost cu ea la medic si doamna doctor mi-a zis ca se mai intampla. I-a dat niste pastilute si i-a trecut. La 1 saptamana dupa acest incident a inceput sa ii curga un lichid galbui-verzui din pasarica. Am tot asteptat sa se opreasca si cand am vazut ca nu se intampla aceasta si ca incepuse sa o doara burtica (parca ii chioraiau matele si parca plangea )am mers din nou cu Tasha la medic. Doamna doctor mi-a zis atunci ca trebuie operata din nou. Dupa operatie mi-a zis ca a mai avut „o colectie la nivelul bontului uterin si un rest de bursa de la ovarul stang”.
  Probleme, probleme…a fost rau, ca operatia aceasta a fost de vreo 4 cm si dupa , la 1 saptamana a inceput sa ii curga din nou acel lichid.
  Am mers din nou la medic. Doamna doctor a zis ca e normal sa curga si ca va curge cam o luna , spunandu-mi ca se curata.
  Va rog sa imi spuneti daca e normal acest lucru.
  Va multumesc!

  • Bună Ramona!

   În primul rând, dacă nu era o urgenţă, consider că pisica trebuia sterilizată la şase -- şapte luni. Preferabil şapte.
   După operaţie este perfect normal să vomite, dar în prima zi. Eu n-am văzut până acum, pisică sterilizată care să intre în călduri. Nu neg, poate se întâmplă în anumite cazuri, dar chiar nu mi-a fost dat să văd pisică sterilizată şi să intre în călduri şi să se manifeste ca atare. Şi totuşi, aş merge pe varianta că o pisică sterilizată nu mai intră în călduri şi nu are nevoie de anticoncepţionale. Mi se pare absurd să fie invers. Eu am în casă două pisici sterilizate de trei ani şi de atunci nu au intrat în călduri, iar dacă a sărit vreun motan pe ele, s-a lăsat cu bătaie.
   Părerea mea este să schimbi medicul veterinar. Nu ştiu ce face cucoana aia, dar sterilizare nu se numeşte! Dacă ai posibilitatea, neapărat consultă un alt medic veterinar.

   Simt că o iau razna când văd medici atât de nepăsători. Cum or putea să lucreze într-un domeniu dacă nu sunt pricepuţi. Văd păreri negative când vine vorba de sterilizarea animalului, dar depinde enorm ce medic veterinar vă alegeţi.

   Multă sănătate şi să-mi spui cum îi dai de cap acestei probleme.

 77. Irina Andreea says:

  Buna… Astazi a fost ziua cea mare, in care am sterilizat-o pe Sara (femela, 1 an). Pe la 11:30 au operat-o si la 15:00 m-am dus sa o iau acasa. Operatia a decurs bine, nu am primit multe detalii tehnice, iar cand m-am dus sa o iau i-au facut un corset dintr-un tricou, moment in care s-a lasat cu scuipat si muscat pe toata lumea, inclusiv pe mine. Medicul mi-a dat pastile pentru 4 zile si pliculete Royal Neutered. Pentru ca e o domnisoara deloc cuminte, a primit si guler. Cand am ajuns acasa, am instalat-o pe paturile si pernele de pe jos, insa nu prea vrea sa doarma pana acum. Sta un timp intinsa, dupa care incepe sa mearga inainte si mai ales inapoi. Se intampla ceva daca merge, fara sa sara? Mentionez ca o sustin de labutele din fata mereu cand o vad ca vrea sa o ia la explorat? Mi-as dori sa adoarma un pic, sa nu o mai vad chinuindu-se sad Scuze pentru postul lung, dar am zis ca poate e util sa schimbam impresii, mie mi-a folosit foarte mult acest post + comentariile. O zi buna si sanatate la toate pisicutele, sterilizate sau (inca) nu! big grin

  • Merge înainte şi înapoi pentru că are şi corset şi guler şi nu este obişnuită cu ele. Nu vede nici măcar în lateral şi asta o incomodează momentan. Nu are nimic că merge şi nici dacă sare puţin de 1 -- 2 -- 3 ori.

 78. Irina Andreea says:

  Azi deja e a treia zi si a inceput sa doarma mai mult si sa fie aproape normala. De ieri i-am scos gulerul, spre surprinderea mea nu a incercat sa ii faca nimic corsetului si am zis ca n-are rost sa o chinui suplimentar. Am avut un pic de furca cu ea, ca nu voia sa isi inghita pastilele sub nicio forma, dar am reusit pana la urma. Ce nu imi place e ca nu bea apa, dar dr. mi-a zis ca daca mananca pliculet e ok…

  • Pastilele trebuie să i le dai forţat. Cu o mână o strângi de fălcuţe ca să deschidă gura, cu cealaltă arunci pastila cât mai în spate ca s-o înghită.
   Eu zic că bea apă, dar nu atunci când eşti cu ochii pe ea. Las-o că-şi revine ea.

   Multă sănătate!

 79. Violeta Mihaela says:

  Buna fetelor,
  Sunt intr o mare încurcătură si anume , am doua pisicute ,una birmaneza si una maidaneza ,problemele mele cu prioritare sunt asa :
  -- cea maidaneza am depistat o cu niște galme mamare la unul din,mameloane ,cel mare are mărimea unei boabe de cafea iar celelalte se simt pe langa la palpatie insa mici ca grâul , am fost la Vet cu ea unde am facut radiografie la plămâni , set de sânge plus ecografie generală ! Rezultatele au fost următoarele , plămâni nu are inca probleme insa in sânge i a găsit ca ar avea ceva probl la ficat pt care mi a dat tratament cu Farcovit de la farmacia umana cate o pastila pe zi circa 60 de zile ! La ecografie i a iesit ceva nisip parca la vezica ,in rest nu mi a zis nimik ! Insa problema gravă este ca este suspectata de cancer mamar din cauza formatiunilor la mamelon ! Recomandarea medicului a fost următoarea , extirpare lanț mamar pe dreapta plus organ genital cu totul pt ca Menționez nu a fost castrata pana la vârsta asta ! Vârsta ei este înjura de 7 ani poate chiar 8 nici nu mai stiu concret ! Sunt varza de 2saptamani sunt psihic depresiva pt ca am experiente pro si contra printre prietenii noștri care au avut cam aceleași probleme ! Medicul mi a spus ca decizia de a o opera imi aparține si ca asa cum si la om sunt unii care duc boala pe picioare ani de zile si traiesc mai mult decat cei care se operează ,asa este si la animale ! Cazul de reușita sa scape de cancer sunt procentaj ff mic in jur de 10% pt ca spune medicul rezultatele la biopsie sunt 90% maligne si ca media de viata dupa operație este maxim 3 ani la ei , insa poate fi si mai putin , asa cum au patit niște prieteni de ai mei cu pisica care a trăit 6 luni maxim dupa intervenție !
  Acum va intreb eu ce i de facut sa o operez sau nu ?! Sa o operez sa i scot Chisturile si sterilizare completa sau s o las sa trăiască cat o vrea dzeu fara sa intervin pt ca am situație unde la fel pisica unui prieten de famile a trăit mult mai mult cu acele tumori mamare decat ar fi trăit daca o opera ! Cei care au operat si a murit la 6 luni dupa , regreta ca au facut o si ca trebuia s o lasa sa nu o zgandari pt ca nu avea tumorile ff mari tot asa ! Menționez ca pisic nu arata niciun simptom de boala , mânca normal , bea apa ceva mai mult , se joaca este vioaie, iese afara si ma refer la kka normal fara modificări de culoare sau diaree ! Ce i de facut ?! Sotul meu zice s o las sa vedem daca in timp Chisturile isi schimba mărimea , sau se întind ca mărime pe corp ! I am dat pastile pt perioada caldurilor insa niciodata mai mult de o pastila pt ca stiu cat de nocive sunt insa făcea prea urat ! Sunt speriata , depresiva si nu pot dormi pt ca nu stiu ce decizie ar fi corecta pt ea ?! Nici nu vreau sa o operez si sa mi trăiască 6 luni numa sau maxim 3 ani dupa pt ca cealaltă are 14 ani si desi este cam slaba cred ca este ok cat de cat fiind birmaneza este mai sclifosita insa vreau sa o ajut sa se mai ingrase putin si m am gândit sa i dau niște vitamine pt pofta de mancare care sa contina nu compuși chimici ci sa fie din plante asa va rog cine are idei sa ma îndrume cumva pt ca sunt cu moralul la pământ ! Sanatate tuturor !

 80. Violeta Mihaela says:

  Buna fetelor,
  Sunt intr o mare încurcătură si anume , am doua pisicute ,una birmaneza si una maidaneza ,problemele mele cu prioritare sunt asa :
  -- cea maidaneza am depistat o cu niște galme mamare la unul din,mameloane ,cel mare are mărimea unei boabe de cafea iar celelalte se simt pe langa la palpatie insa mici ca grâul , am fost la Vet cu ea unde am facut radiografie la plămâni , set de sânge plus ecografie generală ! Rezultatele au fost următoarele , plămâni nu are inca probleme insa in sânge i a găsit ca ar avea ceva probl la ficat pt care mi a dat tratament cu Farcovit de la farmacia umana cate o pastila pe zi circa 60 de zile ! La ecografie i a iesit ceva nisip parca la vezica ,in rest nu mi a zis nimik ! Insa problema gravă este ca este suspectata de cancer mamar din cauza formatiunilor la mamelon ! Recomandarea medicului a fost următoarea , extirpare lanț mamar pe dreapta plus organ genital cu totul pt ca Menționez nu a fost castrata pana la vârsta asta ! Vârsta ei este în jur de 7 ani poate chiar 8 nici nu mai stiu concret ! Sunt varza de 2saptamani sunt psihic depresiva pt ca am experiente pro si contra printre prietenii noștri care au avut cam aceleași probleme ! Medicul mi a spus ca decizia de a o opera imi aparține si ca asa cum si la om sunt unii care duc boala pe picioare ani de zile si traiesc mai mult decat cei care se operează ,asa este si la animale ! Cazul de reușita sa scape de cancer sunt procentaj ff mic in jur de 10% pt ca spune medicul rezultatele la biopsie sunt 90% maligne si ca media de viata dupa operație este maxim 3 ani la ei , insa poate fi si mai putin , asa cum au patit niște prieteni de ai mei cu pisica care a trăit 6 luni maxim dupa intervenție !
  Acum va intreb eu ce i de facut sa o operez sau nu ?! Sa o operez sa i scot Chisturile si sterilizare completa sau s o las sa trăiască cat o vrea dzeu fara sa intervin pt ca am situație unde la fel pisica unui prieten de famile a trăit mult mai mult cu acele tumori mamare decat ar fi trăit daca o opera ! Cei care au operat si a murit la 6 luni dupa , regreta ca au facut o si ca trebuia s o lasa sa nu o zgandari pt ca nu avea tumorile ff mari tot asa ! Menționez ca pisic nu arata niciun simptom de boala , mânca normal , bea apa ceva mai mult , se joaca este vioaie, iese afara si ma refer la kka normal fara modificări de culoare sau diaree ! Ce i de facut ?! Sotul meu zice s o las sa vedem daca in timp Chisturile isi schimba mărimea , sau se întind ca mărime pe corp ! I am dat pastile pt perioada caldurilor insa niciodata mai mult de o pastila pt ca stiu cat de nocive sunt insa făcea prea urat ! Sunt speriata , depresiva si nu pot dormi pt ca nu stiu ce decizie ar fi corecta pt ea ?! Nici nu vreau sa o operez si sa mi trăiască 6 luni numa sau maxim 3 ani dupa pt ca cealaltă are 14 ani si desi este cam slaba cred ca este ok cat de cat fiind birmaneza este mai sclifosita insa vreau sa o ajut sa se mai ingrase putin si m am gândit sa i dau niște vitamine pt pofta de mancare care sa contina nu compuși chimici ci sa fie din plante asa va rog cine are idei sa ma îndrume cumva pt ca sunt cu moralul la pământ ! Sanatate tuturor !

  • Bine era dacă o sterilizaţi în urmă cu câţiva ani. Pastilele -- anticoncepţionale sunt extrem de nocive şi pentru noi, deci nu mai vorbim de efectele negative asupra unui animal.
   Nu m-am confruntat cu astfel de situaţii şi mi-e greu să-mi dau cu părerea ţinând cont că alţii ţi-au spus că trăieşte mai mult dacă nu o operezi. E posibil să fie adevărat, dar şi fals. Ai putea să întrebi încă un medic şi eventual să propui sterilizarea. Poate o să aibă un oarecare efect benefic asupra ei dacă nu este prea târziu. Dacă observi că tumorile se măresc mai repede decât vă aşteptaţi, poate este mai indicat să mergeţi pe varianta operaţiei.

   Cât despre cum să îngraşi pisica, sfatul meu este să o laşi aşa. Poţi încerca să-i cumperi mâncare de la Hill’s şi Royal Canin, însă anumite pisici sunt făcute să fie slabe, altele grase şi asta spun din experienţă. În timp ce celelalte pisici cântăresc între cinci şi şapte kilograme, am una care zici că trăieşte cu aer. Au mâncare în permanenţă, le cumpăr şi recompense, pliculeţe cu hrană umedă, le dau carne, însă ea este singura care nu se omoară să mănânce. N-am ce să-i fac şi n-am s-o bat la cap. La fel te sfătuiesc şi pe tine.

   Multă sănătate şi să ne spui ce deciziei ai luat.

 81. Alexandra says:

  Buna! Am dat peste articolul acesta acum cateva luni cand cautam informatii despre recuperarea pisicutelor pentru ca aveam in plan sa sterilizam doua fetite. Atunci nu le-am sterilizat pentru ca erau prea mici, insa mi-a ramas articolul in minte pentru ca una din pisicutele din poza seamana cu pisicuta mea. Acum cateva zile am cautat articolul pentru ca am reusit sa le castram. Dupa ce am pierdut cateva zile citind comentariile de la acest articol m-am decis sa va spun experienta mea cu pisicile (in principal pentru ca simt ca asa ma voi simti mai bine).
  Acum trei ani parinti mei s-au hotarat sa adopte o pisicuta din fata blocului. Era o pisica in trei culori, o frumusete de felina, inalta, solida si cu o blana cu firul gros si matasos. Era pisica mamei si cand spun asta o spun pentru ca pisica o alesese pe mama. In acesti 3 ani, neavand bani sa o castram i-am dat pastilute cand intra in calduri, crezand ca nu avem noi ghinionul de a se imbolnavi. Insa ne-am inselat, anul trecut in toamna a facut piometru. Prin Ajutati-l pe Labus am reusit sa o sterilizam de urgenta, insa la 3 saptamani dupa sterilizare mi-a murit in brate din cauza unei hemoragii interne deoarece uterul se perforase deja si infectia se raspandise.
  Am spus aceasta poveste pentru ca vreau sa subliniez cat de important e sa va sterilizati pisicile si nu ma refer doar la femele. Au trecut deja 6 luni si inca mai plangem dupa ea. Am invatat pe pielea noastra la ce duce amanarea sterilizarii si daca nu vreti sa va pierdeti pisicile in chinuri groaznice, sterilizatile!

  Cu toate pisicile (trei fete si un baiat) am fost la o singura doctorita. Eu sunt din Galati si merg la doctorita Livia Petre. Este o femeie de milioane, ne-a ajutat de fiecare data fara sa intinda mana inainte sa deschid gura sa ii spun pentru ce am venit. Cu Krissy am mers timp de 2 saptamani in fiecare dimineata la cabinet sa-i faca pungi cu ser fiziologic si alte injectii, iar dupa ce a murit pisica (in drum spre cabinetul dansei) ne-a lasat sa ne revenim inainte sa ne ceara bani. Dupa aceeia am avut probleme cu pisicuta mea care a racit rau si mereu m-a ajutat. Iar miercurea trecuta mi-a strerilizat si celelalte doua pisicute care acum fac numai prostii prin casa xD.

  Multumesc pentru sfaturile pe care le-am gasit in articol si in comentarii, imi pare rau pentru postarea lunga si sper ca nu v-am plictisit happy. O zi buna!

  • Îmi pare rău că ai trecut printr-o experienţă urâtă şi marcantă. Dar dacă avea piometru, de ce nu i-au extirpat uterul şi ovarele? Nu mă pricep la astfel de cazuri şi nici nu am trecut printr-o situaţie asemănătoare, însă poate era o soluţie.

   Să-ţi trăiască pisicuţele şi mă bucur să aflu că s-au recuperat bine.

   • Alexandra says:

    I-a extirpat tot (mi-a aratat uterul si ovarele si erau de 3 ori mai mari decat ale unei pisici sanatoase) dar uterul fusese perforat si desi doctorita a curatat-o probabil infectia deja ii atacase intestinele sad.

    Am o intrebare. Pisicutele castrate recent se simt perfect dar parca atele cu care au fost cusute s-au mai largit. E adevarat ca sunt resorbabile, dar se pot dizolva dupa numai o saptamana? Sau s-au lins si au tras de ele? Oricum maine vrem sa le scoatem noi atele.

    O zi frumoasa!

    • E normal să pice firele. Cam după 10 zile, dar dacă zici că a trecut o săptămână… este ok. Probabil şi pisica a contribuit, lingând operaţia şi trăgând de ele.

 82. colega3 says:

  am avut aceleasi probleme cu doua pisicute, mama si fiica. Mama a facut la 8 ani o tumoare mamara. Dupa un tratament rapid de inj. cu venin de tarantula am castrat o si s a indepartat si tumoarea. Au trecut 6 ani de atunci si se simte foarte bine. Cea mica a facut aceleasi tumori la 11 ani, dupa vreo 5 ani de injectii cu hormoni pt calduri. A urmat sterilizarea de urgenta, apoi alta operatie pt indepartarea tumorilor care au inceput sa creasca. Au trecut doua luni de la operatie si e bine, cu toate ca are deja 12 ani. Cred ca e mai bine sa faci ceva decat sa ti reprosezi mai tarziu ca n ai facut nimic, cat inca se putea

 83. Mihaela says:

  Buna.Pisica mea este in a 8-a zi de la operatia de sterilizare.De vreo 2,3 zile nu mananca mai nimic,am fost ieri cu ea la veterinar si i-a facut o injectie cu vitamine,tot degeaba si o vad si firava,eu banuiesc ca din cauza gulerului.Doctorita mi-a zis sa nu il dau jos decat dupa ce ii da atele jos,asta la 14 zile sambata viitoare!ce ma sfatuiti?

  • Dă-l jos atunci când stai pe lângă ea. Poate s-a plictisit de el, poate are o stare e depresie.
   În principiu, operaţia se vindecă în 10 zile. Dacă o laşi fără guler măcar din când în când, nu o să se întâmple nimic rău.

   • Mihaela says:

    Iti multumesc,asa o sa fac!

    • Mihaela says:

     Pisica mea a murit marti spre miercuri!A murit in bratele mele si sunt distrusa.Va intreb acum de ce?din cauza faptului ca i-am dat gulerasul acela jos duminica pentru 2 ore?intradevar s-a jucat un pic cam mult….Luni cand am venit de la servici pe la 12,a doua zi dupa operatie avea deja puroi la operatie si mirosea urat.Noaptea a avut diaree,si diareea nu s-a mai oprit!Am consulat un al doilea doctor,primul care mi-a oprar-o a dat-o cu un spray albastru si mi-a spus ca nu are nimic ,se mai intampla ca pisicile sa supureze dupa operatie.Al doilea doctor cand a consultat-o marti dimineata i-a pus diagnosticul”peritonita”,i-a facut un antibiotic,i-a dat enteroguard pentru diaree,si i-a facut o injectie cu B-uri;Repet pisica a fost ok dupa operatie,doar ca nu manca,4 zile mi-a prescris antibiotic,in a 8-a zi i-am dat 2 ore guelrasul jos sa poata manca,doctorul care a operat-o mi-a prescris ceva laxativ si a spus sa-i dau lapte,crezand ca poate fi constipata!este posibil sa fi murit din cauza deshidratarii de la diaree sau de la peritonita care se presupune ca a facut-o?marti inainte sa moara a fost si in perfuzie…va rog,vreau si parerea d-vstra!

     • Mihaela says:

      ..scuze am vrut sa spun a noua zi dupa operatie a inceput sa supureze….

     • Mihaela îmi pare rău pentru ce ţi s-a întâmplat. Nu, nu e normal şi nu este nici vina ta. Datoria primului medic era să fie precaut, să investigheze de la început problemele pisicii şi să-i administreze un antibiotic mai puternic care să prevină inflamaţiile şi infecţiile. Eu cred că a fost vorba de o infecţiie şi nu de o deshidratare.
      În plus, nu era nevoie să-i administreze laxativ fără să fie sigur. Trebuia doar să pipăie zona respectivă şi putea să spună clar dacă este sau nu constipată.
      Eu n-aş mai merge la acel medic şi nici nu l-aş recomanda. Din păcate, medicii veterinari buni şi foarte buni sunt extrem de rari. Până ajungi la unul, trebuie să-ţi moară câteva animale şi să tot mergi din cabinet în cabinet.

      • Mihaela says:

       Iti multumesc mult pentru raspuns!Da,asa am crezut si eu,desi i-am dat 3-4 zile antibiotic ,trebuia sa-i dau mai multe zile!Aici ma invinovatesc,trebuia sa-mi dau seama ca pisica nu e ok si sa-i cer sa-i mai prescrie antibiotic!Dar eu cand am mers cu ea,i-a dat cu un spray albastru la rana si laxativ,atat!Can a luat antibioticul a mers ok,a mncat si a fost totul ok,dupa ce l-a intrerupt a fost gata!Asta nu mi-o pot scoate din cap,aici cred ca am gresit EU!

       • Mihaela, NU este vina ta. Nu eşti medic, nu ai experienţă, nu aveai cum să te descurci fără îndrumarea medicului.
        Cel mai probabil, antibioticul ţinea infecţia sub control şi de aceea era ok pe perioada administrării. Eu am sterilizat zeci de pisici, dar nu mi s-a întâmplat să moară una din cauza unei infecţii. Şi în următoarele săptămâni trebuie să mai duc trei la sterilizat (sper să ultimele) ale unei doamne despre care am mai vorbit pe aici. O singură dată s-a întâmplat să i se inflameze operaţia unei pisici, dar avea alergie la fir. I l-a tăiat, i-a dat un antibiotic şi s-a vindecat operaţia. În rest, niciodată după sterilizare, pisicilor nu li s-au administrat antibiotic x zile (doar le făcea doamna doctor o injecţie cu antibiotic imediat după ce termina operaţia) şi după câteva ore după ce se trezeau, doamna cu pisicile le lăsa în libertate, adică pe lângă bloc. Firele erau resorbabile şi nici nu era cazul să mai merg cu ele apoi la medic.
        Totul absolut simplu, ÎNSĂ nu toţi medicii sunt buni. La fel ca şi în cazul oamenilor. Şi până îl găseşti pe cel bun… este o cale foarte lungă. A trebuit să sacrific animăluţe fără voia mea. Groaznic! Nu ştiu cum sunt lăsaţi aceşti medici să profeseze. De aceea, ori de câte ori aveţi ocazia să recomandaţi un medic veterinar bun, vă rog să o faceţi. Iar dacă aveţi experienţe neplăcute cu un medic, din nou vă rog să o faceţi, astfel alte persoane îi vor putea ocoli şi implicit să salveze viaţa animaluţelor. Să duci un animal în cabinetul lui medic prost, e ca şi cum l-ai arunca în faţa unui autovehicul.

        • Mihaela says:

         Asa este.Stau si sufar acum.Pe Josephini a mea nu mi-o mai aduce nimeni inapoi!Pisicutei mele ,daca era totul ok,ieri trebuia sa-i fi fost scoase atele.Insa a murit marti spre miercuri noaptea in a 10 zi de la sterilizare.Nu stiu cu certitudine ce s-a intamplat ,insa acum stau si sufar si nimic nu mai e ca inainte.Casa e goala,nu mai am decat gulerasul ei si cateva bucati de cascaval uscat gasite prin casa…..Va multumesc pentru tot!

         • Medicul cum îşi explică moartea pisicii? Ştie că a murit din cauza unei infecţii şi că nu a tratat-o?
          Te înţeleg. Când mi-a murit ultima pisică, am îngropat-o într-o pădure şi la întoarcere m-am plimbat printre blocuri ca să găsesc pui de pisică. Aşa am ajuns la blocul doamnei cu pisici. Mi-am dorit tot o pisică neagră, dar am luat-o pe cea albă. Am învăţat că totul se întâmplă în viaţă cu un scop. Dacă Neagra -- cum îi spuneam -- nu ar fi murit, nu mi-aş fi salvat nici cele patru pisici pe care le am acum, dar nici pe ale doamnei de la bloc. Zeci de pisici aveau să moară în chinuri.
          Te sfătuiesc să salvezi viaţa unei pisici de pe stradă şi la o viitoare sterilizare să cauţi doctorul perfect. Unul căruia să-i pese de animal şi nu să-l opereze ca pe sacul de cartofi. Este o operaţie simplă şi nu pot să-i înţeleg de ce tratează animalul cu atâta indiferenţă. Ştiu… pentru bani, bani şi iar bani. Dar cum pot să readucă fericirea în viaţa unui stăpân al cărui animal l-au ucis?

 84. Mihaela says:

  Medicul spune ca nu i s-a mai intamplat pana acum !Insa am facut cercetari si se pare ca nu ar fi la primul caz cand animalul moare in urma „tratamentelor”ei.Cabinetul veterinar se numeste :”Animal Doctor „din Petrosani,jud.Hunedoara.Si ceea ce ma ingrozeste cel mai tare este ca am presimtit ca va muri…..si mie mi s -a parut multa indiferenta si lucru facut mecanic doar pentru bani.In acelasi timp se mai ocupa si de alte cazuri;cand am fost marti cu pisica la perfuzie ,tot la ea,pentru ca i-am reprosat ca pisica agonizeaza ,si s-a simtit vinovata,eu am tinut pisica cu perfuzia in labutza,ea tundea un caine,si apoi mai facea diverse…
  Azi la 5 ma duc sa vad niste pisoi de o luna si deja am contactat un centru de adoptii pisici….dar e greu,e foarte greu,ma simt de parca „Am murit Eu!”.Numai bine Tuturor!

  • Asta nu se numeşte nici măcar nesimţire. Deci ţi-a spus că nu i s-a mai întâmplat, dar ai făcut cercetări şi ai mai găsit cazuri asemănătoare?
   Sper să găseşti o pisicuţă şi te rog să nu o mai vizitezi pe acea doctoră.

 85. andreea says:

  Buna ziua,
  In decembrie am scris despre pisicuta mea de 10ani cu tumori pe burta totul a fost ok dupa operatie iam scos firele operatia arata super si ea se simtea bine urma sa o sterilizem dar la o luna dupa operatie a inceput sa aiba probleme respiratori respira cu gura deschisa si nu a mai mancat am fost la doctor ia facut injectie dupa 3 zile de antibiotice si vitamine si-a revenit iarsia, dar dupa alte 2 zile iara, a avut probleme respiratori iar la control doctorul a opservat ca ia crescut iarasi tumori pe burta la nici o luna de la operatie,probabil cand a deschis-o i sa inprastiat cancerul peste tot .Am vrut sai fac o radiografie sa vedem cauza respiratiei grele dar a murit pe drum……intru des si citesc comentarile dar mia fost greu sa scriu si acum plang in timp ce scriu ne este foarte greu sa ne revenim era atata de speciala si de dragalasa,
  Aveti grije de pisicutele voastre NU LE DATI PASTILUTE, sterilizatile. Iti multumesc Lady pentru sfaturile tale o zi frumoasa va doresc!

  • Îmi pare tare rău Andreea sad . Chiar spunea cineva mai sus că nu ştie dacă să-şi opereze sau nu pisicuţa tocmai pentru că exista riscul să moară mai repede dacă o opera. Se pare că în cazul tău s-a confirmat acest lucru -- din păcate -- şi este de luat aminte. Îmi pare chiar rău.
   Susţin sterilizarea, însă vă rog pe toţi şi toate să vă alegeţi cu mare, mare, mare atenţie doctorul veterinar. Din nefericire au fost prezentate şi cazuri în care pisicile au murit în urma acestei intervenţii. Este extrem de important ca medicul să opereze corect.

 86. andreea says:

  Mersi mult nici nu iti imaginezi cat de mult ne ajuta sfaturile tale.In vara am fost cu pisicuta la control si ia descoperit tumoarea in prima faza numa cea mare(cand a deschiso a vazut ca era plina de tumori mai mici)si atunci ne-a sfatuit sa nu o operam sa vedem cum evoluaza dar in decembrie sa lovit la tumoare si i sa rupt pielita se vedea carne vie si atunci a zis ca nu avem ce face trebuie operata dar nici el nu se astepta sa fie toata burta plina de tumori am vazut poze si arata groaznic ce a scos din ea.Paretea groaznica a fost ca si-a revenit asa bine dupa operatie era jucausa,manca bine si dintr-o data a murit ce ma bucura i ca nu sa chinuit mult a fost groaznic sa o vad cum nu poate respira na dormit 2 zile ca nu putea sa stea intinsa,Sper din tot sufletu ca exista un,, rai ai pisicilor ”si acum alearga sanatoasa si libera.In sfarsit mama sa hotarat sa adopte o pisicuta din nou….toate cele bune si multa sanatate.

  • Mihaela says:

   Andreea te inteleg perfect!Sper si eu sa existe u Rai al pisicutelor…si a mea s-a simtit o perioada foarte bine dupa operatia de sterilizare,in a 9 -a zi ,duminica i-am dat gulerasul jos,s-a jucat „de mama focului”si marti avea deja sa moara;la pisicute totul se manifesta fulgerator de repede!Aveti mare grija insa cum va alegeti medicii..eu nici acum nu mi-am revenit dupa moartea ei,desi am 2 puiuti mici de aproape 2 luni…

  • Înţeleg decizia doctorului de a o opera. Deja se lovise, deci era ca şi o operaţie sau chiar mai grav. El a ales să profite de situaţie şi să-i scoată tumorile. Cred că a procedat corect.
   Trebuie să existe un rai al animăluţelor.
   Multă sănătate!

 87. andreea says:

  Mersi mult sunte-ti asa de dragute.I foarte greu sa iei asa o decizie atunci ma gandeam ok nu o operam si moare atunci toata viata ma voi gandi ca DACA as fii opearat-o poate ar fi trait mai cativa ani macar stau linistita ca am facut tot cei omenesc posibil.Am foarte multe poze cu ea si am observat ca in ultimele luni arata altfel,parca ochii i erau tristi nu stiu cum sa va explic, probabil a suferit dar nu ne-am dat seama pt ca manca bine nu era apatica.Imi pare rau Mihaela i groaznic prin ce ai trecut.Multa sanatate.!

  • Din punctul meu de vedere, ai luat decizia corectă. Şi-a rănit deja un nodul, iar operaţia reprezenta o şansă pentru ea. Nu a fost să fie. Cancerul a fost prea dur.

 88. astazi a fost castrat si motaneleul nostru. Medicul ne-a recomandat sa nu ii dam apa decat pe seara (operatia a avut loc dimineata la 9) iar manacare abia maine. Vad ca tu le-ai dat imediat voie la hrana si apa. Sa ii dau si eu, ca pare foarte insetat saracutul si cauta non stop in zona castroanelor. Multumesc!

  • Poţi să îi dai apă şi mâncare cu toată încrederea. Nu se întâmplă nimic. Doamne, câţi medici nebuni! Cum să laşi animalul nemâncat după o intervenţie??
   Cel mult o să vomite mâncarea, dar nu se întâmplă nimic rău.

   Multă sănătate!

 89. Alexandra says:

  Buna,

  Cred ca sunt off topic, dar am o intrebare. Am doi pisici persani de 8 luni, baiat si fetita, frati. Am fost sa-i sterilizez cand aveau 6 luni, iar veterinarul m-a trimis acasa si mi-a zis ca ma asteapta dupa ce fac un an pentru ca atunci au organele dezvoltate, bla bla. Acum o luna pisica intrase in calduri si i-am separat chiar a doua zi desi el nu dadea nicun semn ca ar fi in calduri. Problema este ca ea pare gestanta, s-a ingrasat, are burta rotunda, mananca mai mult, doarme mai mult. Chiar nu stiu ce sa fac, mi se pare foarte complicata situatia. Prima problema este ca sunt frati, iar a doua ca este mica. Eu inca ii hranesc cu mancare pentru pui, mi se pare absurd sa faca pui la 10 luni. Ce ma sfatuiti sa fac?

  Multumesc frumos, toate cele bune!

  • Eu cred că aveţi lipici la doctori proşti. laughing
   Nu este deloc absurd să fie gestantă şi la 8 luni. La şapte luni intră în călduri şi sunt apte să devină părinţi.
   Sfatul meu este să dai fuga la acel medic cretini şi să-i impui să sterilizeze pisica acum, înainte să fete. Nu cred că îţi doreşti pui şi este mai păcat să ajungă în stradă sau pe mâna unor stăpâni nebuni.
   Eu mâine merg să sterilizez 3 pisici care abia au trecut de şase luni.

 90. alesandra says:

  Am operat pisicuta acum trei saptamani si nu am avut nici o problema cu operatia.Acum patru zile am observat ca se spala mai mereu in zonz intima si chiar ma gandeam sa merg la doctor cu ea sa nu aibe o infectie ceva.Ieri am observat ca pateaza lenjeria cu ceva rosiatic si chiar in zona intima are o scurgere de culoare rosiatica.Dupa operatia de castrare mai are menstruatie?

 91. Alexandra says:

  Buna! M-am intors cu doua intrebari. Am sterilizat pisicutele pe 30 aprilie. S-au vindecat bine, sunt active, se joaca, sunt iubarete, insa una din ele s-a ingrasat doar 200 de grame in timp ce cealalta are aproape 4 kg, ambele au pornit de la 3 kg 300 de grame. Nu stiu ce sa fac laughing pentru ca mananca in disperare dar nu pune pe ea si e foarte activa. Mi-e sa nu aiba ADHD laughing

  A doua intrebare este legata de cealalta pisica. Aceea s-a ingrasat dar am observat ca sub toate mameloanele a facut banuti care par de grasime. Acum presupun ca daca era bolnava nu facea la toate acei banuti sau daca ii facea erau de marimi diferite dar acestia au aceiasi marime. E normal? Intreb pentru ca are un comportament normal.

  Multumesc anticipat!
  O zi buna! happy

  • Nu este o problemă dacă îşi menţine silueta după sterilizare, ba dimpotrivă. Unele se îngraşă, altele nu. Depinde de organismul fiecărei pisici.
   Este perfect normal ca de la straturile de grăsime să îi atârne mameloanele (în special ultimele 2), să fie mai mari, mai pufoase.

   O zi frumoasă!

 92. alesandra says:

  Revin cu aceeasi problema.Nu este doar o picatura pe fecale este chiar sange dar putin nu picura.Cand am luat-o in brate m-a patat pe tricou.si nici pofta de mancare nu are.

  • Îmi menţin sfatul -- mâine mergi de urgenţă cu ea la medic. La nici măcar una dintre cele două pisici ale mele nu am observat pete de sânge nici înainte şi nici după sterilizare. În schimb unul dintre motani, de fiecare dată elimină şi foarte puţin sânge în fecale şi de aceea te întrebam dacă nu cumva este aceeaşi poveste.

 93. Salut!

  Am o pisică în vârstă de un an și ceva. A făcut o dată pui și la vreo 3-4 săptămâni după ce a născut a intrat din nou în călduri. A fost cu …niște motani și sunt sigură că este însărcinată din nou. Are vreo două săptămâni și ceva. Medicul veterinar mi-a spus că se poate steriliza fără probleme până la o lună de sarcină. Momentan îi fac tratament cu antibiotice pentru că a prins o răceală urâtă și i s-a și umflat un mamelon foarte tare.
  Mă tem că medicul zice că e ok s-o sterilizez însărcinată fiind pentru că vrea bani (mă costă 150 de lei). Aș vrea să știu dacă există riscuri.

  Mulțumesc!

 94. Alexandra says:

  Buna Lady! Revin cu o intrebare.

  Stau la etajul 4, ultimul apartament de pe scara, deci trecem numai noi pe portiunea aceea, si am in fata usii o pisica. Din pacate am cativa vecini (in special cei de langa mine) care nu o suporta (baiatul vecinilor obisnuieste sa dea cu piciorul in ea, sa o alunge desi ea sta cuminte in fata usii mele). Tin sa mentionez ca pisica e foarte curata, isi face nevoile afara, nu face galagie.

  Ea este gestanta si astfel o vom steriliza gratuit printr-un program sustinut de o fundatie. Intrebarea mea este cand ii pot da drumul afara dupa operatie? Intreb pentru ca mi-e frica sa nu fie lovita sau atacata de alte pisici care isi mai fac veacul prin scara.

  Multumesc anticipat! O zi buna! happy

  • O poţi elibera imediat ce îşi revine 100% după anestezie, adică este conştientă şi se alimentează.
   Dacă îi găseşti un loc pentru 2 -- 3 zile… este şi mai bine. Asta ca să o scapi de vecinul care are probleme psihice pentru că altfel nu-mi explic comportamentul lui de individ lipsit de creier.

   • Alexandra says:

    O vom tine in casa, problema e ca va sta in baie pentru ca mai am 3 pisici si mi-e frica sa nu le dea vreo boala sau purici/viermi intestinali sau sa o bata. happy

    Multumesc inca o data de sfaturi! happy

    • Nu-i bai că stă în baie. Îi faci un culcuş în care să se încălzească şi aia e. Ai putea să o dai afară şi a doua zi, dar nu ştiu ce să zic de acel vecin. Măcar să-i funcţioneze creierul în ultima instanţă şi să nu o mai lovească. Nu ştiu cum or putea să lovească pe cineva inferior lor din punct de vedere fizic.

     • Alexandra says:

      Buna, Lady!

      Am sterilizat-o ieri dimineata si pe la 1 am adus-o acasa. A dormit toata ziua ceea ce a fost foarte bine pentru ca nu s-a agitat. Azi dimineata si-a facut nevoile si acum o ora a mancat si am fortat-o sa bea 10 ml de apa pentru ca e destul de cald. Nu stiu daca fac bine sa o fortez sa bea apa dar mi-e frica sa nu se deshidrateze.
      Acum sta si motaie in baie, in liniste pentru ca pisicile mele o scuipa desi e mama biologica a uneia si mama adoptiva a alteia laughing Dar probabil e mirosul de cabinet de vina. O vom tine in casa cam o saptamana pentru ca ii e destul de rau. Se vede din modul cum se misca/sta ca o doare, puisorii erau destul de mari, nu i-am vazut dar ea era rotunda, si din cauza asta si operatia e mare.
      Dar e bine mititica, vrea atentie si iubire si mi se pare normal happy

      O zi buna!

 95. Alina Andreea says:

  Buna ziua! Am si eu o pisicuta Maya ce a fost sterilizata pe data de 13 iunie. Am luat-o acasa imediat dupa operatie, avea numai un leucoplast pe operatie, care am constatat apoi ca era destul de mare, avea vreo 4-5 cm. Dupa vreo 3 ore a inceput sa se trezeasca, a tot incercat sa mearga cateva ore in sir si tot cadea si se lovea… am incercat sa o tin de cateva ori sa nu se mai ridice in speranta ca o sa adoarma dar m-a muscat foarte tare cu toata puterea ei…doctorul ne-a spus ca anestezia ramane mult timp in organism si ca ii poate creea dureri de cap si un fel de viziuni si m-am gandit ca poate de asta… Vreo 4 zile am urmarit-o ca un vultur zi si noapte..am dormit pe jos prin camera ca sa aud daca se trezeste..deoarece s-a smecherit mititica ca nu are voie la operatie si incepea sa se linga obsesiv pana ce dadea leucoplastul jos si sa traga de fire.. Oricum, dupa prima zi in care a fost foarte agitata si suparata, si cred ca avea si dureri destul de mari, deoarece avea momente cand incerca sa se muste de operatie, pana ce isi dadea seama ca o doare.. De la a 2a zi a inceput sa doarma mai bine, o durea cand se aseza culcat sau cand sarea cate un pic si o ajutam.. Cand statea linistita avea uneori un mic tremurici, desi nu avea febra..Nu am idee de ce..
  Dupa cele 4-5 zile in care abia am dormit cateva ore.. a inceput si ea sa se simta mai bine sa sara, sa manance, sa revina la normal… I-am scos leucoplastul si am lasat-o in pace sa se mai linga cate un pic vazand ca rana arata bine.. si pentru ca am observat ca nu mai tragea de fire.. Azi s-au facut cam 12 zile de la operatie(firele trebuiesc scoase la 2 saptamni..adica mai sunt 3 zile), si m-am uitat mai atent .. si in zona unde intra firele in incizie parca este carne vie..arata ca niste taieturi mici orizontale..si e posibil sa fie si foarte putina infectie.. Din 7 fire cate are.. la 5 cam asa e.Nu are nimic la incizia facuta pentru sterilizare, ci doar acolo unde intra firele, ma gandesc ca poate nu am fost eu atenta si a tras de fire..sau poate s-a lins prea mult cu limbuta ei aspra? Nu pare ceva grav dar imi este frica. A trebui sa ii administrez vreun antibiotic sau o pot da in acea zona cu Baneocin si sa-i pun plasturele inapoi? Pe ea nu pare ca o doare, sare si ma lasa sa pun mana acolo dar imi e frica sa nu faca vreo complicatie. Mentionez ca e si putin umflata in partea de sus inciziei, dar am inteles ca e normal…si ca de o parte si de alta a inciziei are ca niste saculeti de grasime. Va rog sa ma ajutati!

  • Bună seara! Putea să lase liberă operaţie şi sper că acel leucoplast să fi fost un plasture şi nu bandă cu lipici. În principiu, nici operaţia nu trebuia să fie atât de mare. Este normal ca la trezire să nu meargă drept şi să cadă.
   După atâtea zile nu trebuie să se mai vadă carne vie, indiferent că s-a lins ea puţin sau nu. Eu nu ştiu cum arată zona respectivă şi dacă este cazul să te îngrijorezi sau nu. Ai văzut urme de puroi? Oricum, nu mi se pare ok dacă are carne vie după 12-13 zile. N-aş recomanda Baneocin pentru că nu ştiu dacă este indicat să fie folosit pe animale. Poate 1 pastilă de Sinulox pe zi, însă cu 2 -- 3 zile în plus sau minus până la scoaterea firelor, mai bine dai astăzi o fugă la doctor ca să se uite la ea şi dacă totul este în regulă, poate chiar i le scoate şi scapi.
   De umflat se mai umflă în cazul anumitor pisici, dar important este să nu fie exagerată -- maxim cât o nucă mică.

   Dacă mergi la medicul veterinar, să-mi spui ce ţi-a zis cu privire la acea carne vie. Multă sănătate!

   • Alina Andreea says:

    Buna seara din noi! Am mers pana la urma la scosul firelor la veterinar, si mi-a dat 3 pastilute de antibiotic sa i le administrez singura, intradevar vad ca e in regula acum, operatia s-a prins foarte bine, desi incizia era destul de mare. Acum mai am o intrebare… intre timp am observat ca i s-au umflat putin mameloanele si sunt putin roz. Am citit pe cateva site-uri ca e posibil sa fie o sarcina falsa… dar se poate asa ceva la o pisica sterilizata?

    • În principiu este o reacţie normală de la sterilizare -- posibil să facă pungi de grăsime pe ultimele două mameloane. Eu zic să nu te stresezi. Să-i dai antibioticul dat de medic şi totul o să fie bine.
     De sarcină falsă la o pisică, asta chiar nu am auzit şi nici nu cred că este cazul.

 96. Alina Andreea says:

  Am sunat astazi doctorul si a spus ca e normal ca probabil si-a lins ea cojita mica de pe langa fir.. Si ca atata timp cat nu e puroi sa se scurga pe blana nu e nicio problema.. Si avand in vedere ca mama e asistenta i-a recomandat sa ii scoata chiar ea firele… deci nu o sa ii mai vada operatia. Nu prea m-a linistit raspunsul lui dar na..

  • Dacă nu te-a liniştit răspunsul lui, înseamnă că este mai mult decât o banală cojiţă căzută. Şi dacă o îndepărta pisica, firesc era să nu fie carne vie după 13 zile. Acum depinde şi de mărimea rănii. Doctora veterinar la care merg eu cu pisicile, le dă undă verde să-şi scoată firele după 10 zile de la operaţie, timp în care operaţia s-a închis complet. E drept că nu foloseşte firele tradiţionale, ci din acelea care se resorb. Poate se vindecă mai repede cu ele. Am mai zis-o, o singură pisică am văzut că i s-a făcut operaţia carne vie după vreo două -- trei săptămâni de la operaţie, dar era o alergie la fir. A urmat tratament câteva zile cu antibiotic, i-a scos firele care nu picaseră şi s-a vindecat imediat. Însă fiecare situaţie este diferită, organismele lor sunt diferite, medicii sunt diferiţi. Au trecut pe aici persoane care au povestit situaţii tragice datorate medicilor. Aparent banale, cu un final neaşteptat şi dureros, dar cauzate de indiferenţa medicului.

 97. buna, am si eu o intrebare pisica mea tocmai ce a fost in calduri din fericire pt ea au rezolvato pretendentii, acum intrebarea meaeste bine sa o castrez in zilele ce vor veni.. nu stiu dupa 2-3 zile o afecteaza in vreun fel operatia dupa tinand cont ca a avut „treaba” cu motanii?

  • Nu o afectează. Chiar îţi recomand să mergi cât mai curând să o programezi pentru sterilizare. Cu siguranţă a luat pui şi nu că bu sunt doriţi, dar sunt destule pisici pe stradă, destui oameni răi, destui care nu-şi doresc un animal şi cu atât mai mult dacă nu este de rasă.

   • ok, iti multumesc, si asa cum ai spus si tu nu este ca nu as vrea 3 soricei mici albi,dar am vazut si la alte persoane cat de greu gasesc pe cineva care sa vrea o pisica…de gasit ma gandesc ca as gasi pe cineva care sa ii vrea mai ales ca este de rasa(angora turceasca) dar am citit mai sus la ce este expusa daca da nastere acestor puisori si nu as vrea sa ii pun sanatatea in pericol..

    • Faci cum crezi că este mai bine, dar mă îndoiesc că şi motanii au fost de rasă.
     Eu am luat un pui de pisică să-l dau spre adopţie şi am sfârşit prin a-l creşte şi a-l trece pe numele meu pentru că nimeni nu-l dorea.

 98. Buna.. am si eu o problema.. mi-am castrat pisicuta pe 23 iunie..iar doctorul mi’a spus sa o aduc urmatoarea saptamana marti sa ii scoatem firele.. insa.. am patit ceva foarte nasol.. de ieri a disparutcrying nu o mai gasesc.. ea are puiuti care au 2 luni si ceva.. si tot timpul era pe langa ei.. adica nu se punea problema sa plece ea de nebuna.. (stau la curte).. insa am ajuns la concuzia ca a luat’o cineva mai mult ca sigur.. si poate a duso undeva departe.. ptr ca am un vecin care nu prea o suporta ca facea caca la el la flori… ea inca avea firele de la operatie… urma ca maine sa mergem sa le scoata.. nu sunt fire din acelea resorbabile.. erau clasice.. si ma intreb.. daca nu o mai gasim.. o sa isi scoata singurica firele.? adica in caz ca e singurica.. sau ce o sa se intamplecrying ca sunt foarte foarte ingrijorata.. ma gandesc intruna la operatia ei sa nu pateasca ceva. sad

  • Dar ce vârstă avea? Indiferent de vârstă, oricum ştie să vină înapoi, dar mă gândesc că dacă era mai bătrână, o suportase vecinul mai mult timp şi scădeau şansele ca el să-i fi făcut ceva rău. Dacă era mai tânără (7 luni să zicem) cresc şansele ca el să se fi săturat şi să-i fi făcut ceva.
   Eu zic totuşi să mai aştepţi să revină. Dar firele se scot după 10 -- 14 zile, aşa că dacă mai întârzie, nu este problemă.
   Cu timpul cred că şi le-ar scoate şi singură.

 99. Andreea says:

  Buna ziua Lady, foarte interesant site-ul tau. Am si eu o mica problemuta cu pisicuta mea, am sterilizat-o vineri, iar de atunci nu a facut treaba mare. I-am dat sa manance numai hrana umeda, vreo 4 pliculete, a baut si apa, dar nu a facut din ziua operatiei treaba mare. Am mers cu ea la cabinet in fiecare zi pana ieri pentru antibiotic ca a avut piometru si de azi mers pe pastile antibiotic, doamna si domnul doctor/ asistenta care s-a ocupat de ea in ultimele 2 zile a intrebat daca a facut, i-am zis ca nu, nu a parut ingrijorata, am zis sa astept poate, poate, dar nimic. Sunt 3 zile si jumatate si incep sa ma ingrijorez. In ziua cand a avut operatia, a fost la pamant, a stat 12 ore culcata sau pe burta, exact la 12 ore de la prima injectie cu anestezie si-a revenit cat de cat, si a ridicat piciorusele sa se spele. A stat in pat, a dormit in mai multe locuri, iar de dimineata a avut prima masa dupa 2 zile. A mancat la 6 si la 9 mai putin apoi a dormit pana mai dupa amiaza, la 5 i-am dat sa manance iar, are apetitul normal, mananca regulat daca nu doarme pe calorifer cum face acum. Nu e foarte agitata, ma asteptam sa insiste la operatie, dar se spala de cateva ori pe zi la ea, nu insista in rest e cuminte, nu e nimic diferit la ea pana acum.Are grija cand urca/coboara din pat, a sarit de pe calorifer ieri de cateva ori cand nu eram la ea, dar e in regula. Are fire resorbabile. A fost data cu spray antibiotic albastru cum am mai auzit pe aici. Eu am dat ceva bani, mai mult decat ne-a informat doamna doctor, dar cred ca merita. Pentru ca sunt profesionisti. Aici au trecute cele 3 locatii ale cabinetelor. http://www.e-pets.ro/servicii/adary-vet

  • Nu este normal să fie constipată. De vineri şi până acum trebuia să-şi facă nevoile. Ştiu că uleiul de măsline este indicat în caz de constipaţii. Foarte puţin ulei pe gură. Ceaiul de muşeţel mai este recomandat în cas de constipaţie.
   Pisica stă în casă sau iese şi pe afară? Mă gândesc că este posibil să le facă pe-afară şi să nu observi.

   • Andreea says:

    Pisicuta sta doar in casa. Am incercat cu smantana, prietenul meu zice ca a mai avut efect, el este proprietarul ei, acum i-am dat cand am venit. Mai astept. M-am mai speriat eu mai demult ca i-am dat pui de tara vreo 2 zile la rand si nu mai iesea, m-am speriat rau si atunci pana a venit prietenul meu acasa si a bagat smantana si vreo juma de ora mai tarziu ne-a fericit.

    • Smântâna, dacă are grăsime multă este posibil să constipe. Depinde de organismul ei. Îţi dau exemplu puiul de pisică -- dacă este hrănit cu lapte, laptele trebuie să aibă procentaj mic de grăsime pentru a nu se constipa. Unul dintre motanii mei, dacă bea lapte (chiar şi 3,5% grăsime) se strică la burtă. La celelalte trei pisici n-am remarcat acest lucru. Cum am zis, depinde de fiecare cum reacţionează.
     Văd că pisica a mai avut antecedente. E posibil să aibă digestia mai greoaie, dar dacă a mers cu smântâna, repetă procedeul.

     • Dap a mers, dar nu asa repede ca data trecuta. Are scaunul tare, deci e ok. M-am usurat. Trebuia sa incerc de mai demult cu asta.

      • Ţinând cont că a mâncat hrană umedă, chiar nu trebuia să se constipe. Dacă încă are scaunul tare, să-i mai dai astăzi puţină smântână ca să-şi revinâ cât de cât. Vezi dacă mai face între timp şi dacă-şi revine.

       Multă sănătate!

 100. Buna din nou, am fost azi cu pisica la castrat in jur de ora 4 fata un sfert ..,sa zic ca era ceasul am asteptat pana la 5 jumatate ,cand am intrat in cabinet la doctor era adormita ,dar i-a mai facut o injectie nu stiu ce era ,dar avea o culoare rosie precum sangele .Doctorul mi-a spus ca o sa se trezeasca diseara(nu stiu la ce ora mai exact) mi-a spus ca o sa fie ametita.. Acum incep sa-mi fac griji.. au trecut 5 ore de la interventie si nu se trezeste.. are labutele reci.. si nu stiu ce sa fac.. am invelit-o cu o patura sa ii tina de cald..(asistenta mi-a spus sa o tin pe jos pt ca daca o tin in pat sa nu cumva sa cada cand se va trezi) Am vazut mai sus ca ati spus ca ele adorm cu ochisorii deschisi si ca o sa fie date cu o crema sau ceva de genul asta..nu a fost data cu crema, inca sta cu ochii deschisi.. o sa o afecteze in vreun fel cand se trezeste? Ar trebui sa imi fac si alte griji pe langa acestea dupa ce se trezeste?

  • Cinci ore şi nu s-a trezit?
   Nu o lăsa pe jos pentru că bănuiesc că este răcoare. În primul rând vreau să-mi spui dacă vezi că respiră, că i se umflă burtica.
   Da, au ochii deschişi şi se pune un unguent ca să nu i se usuce corneea. Încearcă să-i mişti pleoapele ca să-i umezeşti ochii.
   Pe bune că m-am săturat de medici proşti, iar cel la care ai fost face parte din această categorie. Nu, nu e normal să doarmă atât.

   • S-a trezit pe la ora 1, atunci a inceput sa miste, nu am dormit un ochi toata noaptea, am stat si am avut grija de ea. spre dimineata a inceput sa manance dar apa nu am vazut sa fi baut.. are hrana umeda in bol dar ea tot uscata vrea.. i-am facut pe plac numai sa manance ceva acum este bine, zic eu merge cere afara(stau la curte) dar nu o dau pentru ca imi este teama sa nu se raneasca. Spre dimineata am adormit si m-am speriat cumplit cand am deschis ochii si am vazut-o langa mine.. nu are astampar sare pe pervazul geamului, in pat ,pe scaune.. raspunde cand o strig vine dupa mine cand o chem(exact ca un catel) vine sa o alint…A era sa uit, i-am miscat pleoapele cat dormea,am incercat sa ii inchid si ochisorii.. dar mai am o intrebare.. ea a inceput sa se linga si banuiesc ca o cam deranjeaza camasuta de pe ea.. daca ma duc la medic cu ea si il rog sa o bandajeze doar la operatie are ceva? ma gandesc ca ar trebui sa prinda aer ca sa se vindece mai repede..inca este putin ametita dar intrebarea mea este cand o sa isi mai revina astfel incat sa o pot scoate si afara?

    • Iar burtica i se misca incet, dar se misca.. mai vedeam ca ofta iar cand o mangaiam pe cap isi misca urechile

    • A dormit foarte mult şi nu înţeleg de ce complică doctorul situaţia atât de mult. Şi aşa stăpânul trece printr-o situaţie grea şi chiar nu are nevoie de griji şi emoţii în plus. Măcar să te fi informat şi să-ţi fi dat sfaturi.
     Bine că s-a trezit şi cere afară. Nu are nimic dacă sare. Este un comportament specific lor. Important este să nu exagereze (prea des şi la înălţimi mai mari). Dacă i-a pus cămăşuţă şi stă bine pe ea (nu o strânge sau mai ştiu eu ce), atunci las-o aşa. Să o bandajeze doar la operaţie… nu prea merge pentru că pisica nu o să permită bandajului să stea acolo mai mult de câteva ore.
     De revenit complet trebuie să-şi revină mâine. Primele două zile pot fi mai apatice, dar uşor îşi revine ea.

     • Cand a inceput sa se trezeasca si sa se tarasca si-a scos camasuta de pe ea dar i-am legat-o la loc si nu mai are probleme cu ea. Deci sa inteleg ca de maine o mai pot lasa si nesupravegheta? eu credeam ca trebuie tinuta sub supraveghere pana ce va trebui sa merg cu ea sa ii scoata atele

 101. Buna. Acum 19 zile mi-am sterilizat si eu pisicuta.Dupa 10 zile de la operatie am mers sa-i scoata firele,dupa ce le-a scos a spus ca s-a lins prea mult si si-a desfacut operatia la exterior si trebuie sa o coase fara anestezie.Dupa un chin de o ora a reusit sa-i bage 2 fire. I-am luat un guler,ne-a dat antibiotic si am mers acasa .Dupa alte 9 zile am mers din nou la doctor. I-a scos un fir si celalalt a zis ca I’ll mai lasa 5 zile. Acum acolo este o rana deschisa cat un varf de deget pe care pun praf de baneocin .oare este normal sa se intample asa ceva? Daca se intampla cevac pisica I’ll dau in judecata pe acest doctor!! Mentionez ca este o pisica siameza de 1 an! Acum astept inca 5 zile sa vad ce se intampla. Iubesc aceasta pisicuta aproape ca pe copilul meu,stiu ca suna ciudat dar imi este tare draga!

  • Bună Daciana!

   Sfatul meu este să mergi la un alt medic, chiar astăzi sau mâine dacă ai timp. S-ar putea chiar să-i scoată firul. Ţinând cont că nu s-a lins acolo în aceste ultime zile, a luat tratament, rana trebuia să se vindece. O operaţie se vindecă în aproximativ 10 -- 14 zile, deci înţelegi că firesc era să-i scoată acele două fire fără probleme. Nu ştiu exact despre ce e vorba acolo, cum arată rana, dar poate este alergică la fir şi de aceea nu se vindecă rapid.

   Despre baneocin nu ştiu ce să zic. Ştiu cât este de recomandat şi chiar şi eu a trebuit să folosesc unguentul în două cazuri la recomandarea medicului. Deşi spune că accelerează vindecarea, că ţine departe bacteriile de zona respectivă, vindecarea a fost extrem de lentă şi am renunţat la el în ambele cazuri, după câteva zile de utilizare. La scurt timp, un apropiat a suferit o arsură şi farmacista i-a recomandat unguentul Baneocin, dar a observat acelaşi lucru -- întârzia vindecarea -- şi a renunţat la el. Posibil să fie la fel şi în cazul pudrei, dar nu garantez.

   Sfatul meu este să mergi cu pisicuţa la alt medic. Decât să rişti, mai bine să mai ai o părere.

   Multă sănătate!

   • Multumesc pt sfaturi,azi a fost prima zi in care i-am dat gulerul jos dupa 3 saptamani. La sfatul unui alt doctor i-am pus pe mica rana ramasa apa cu piper pt ca atunci cand se linge acolo o ustura si nu o mai face. Sa stii ca e valabil si Bety nu se mai linge pe operatie. Acum avem o alta problema se scrpina sub barbita si la urechi pana isi face rana. Oare de ce? Si te rog mai da-mi un sfat: peste cateva zile merg in concediu pt 2 saptamani si vreau sa las pisica in curtea casei iar cineva sa vina de cateva ori pe zi sa ii dea de mancare. Crezi ca va fii in regula asa? Sau sa o duc la mama la apartament? Mentionez ca pisica e crescuta la casa dar doarme cu mine in pat este membru cu drepturi depline.

    • I-a scos ultimul fir? Dar oare piperul nu o ustură acolo?? Pare o idee bună, dar numai să nu o jeneze.
     Pentru răni este recomandabil să îi iei tratament de la medic. Ai putea încerca şi cu cremă de gălbenele dacă nu e prea rău.
     Este obişnuită să stea în curte? Dacă da, atunci poate să stea acolo pentru că este obişnuită şi o să se descurce.

 102. carmen merlici says:

  Buna! Acum 15 zile mi-am castrat si eu motanelul in varsta de 1 an si 2 luni. Totul a mers bine… si-a ros singir o parte din fire si mai are doar un nodulet de ata care, probabil, va cadea singur in curand. Problemele mele sunt altele. 1. Motanelul este in unele zile foarte agresiv, ne musca fara motiv si nu ne lasa sub nicio forma sa-l mangaiem 2. Aproape zilnic rateaza litiera atunci cand face pipi. Care sa fie cauzele? Sa aiba vreo durere sau vreo nemultumire?

  • S-a complicat inutil. Motanii mei n-au fost cusuţi după sterilizare şi ştiu că în general masculii castraţi nu sunt cusuţi. Nu cred că are dureri atât timp cât s-a vindecat bine, nu mai are rană, nu s-a inflamat. Agresiv n-ar avea de ce să fie. Să-l jeneze oare ultimul fir rămas? Agresivitatea nu o manifestă în semn că vrea să se joace, nu? În ce sens ratează litiera? Se duce în ea, dar se nimereşte să facă şi pe lângă sau face cu intenţie în jurul litierei?

   • carmen merlici says:

    Se duce in litiera, dar nu lasa piciorusele din spate, deci majoritatea jetului iese pe langa! Nu cred ca o face intentionat… altfel n-ar mai urca in litiera, nu?
    Cred intr-adevar ca devine agresiv atunci cand nu primeste suficienta atentie, dar si atunci cand o primeste intr-un moment in care el n-o doreste! S-ar putea sa fie un mofturos mic la faza asta!

    • Nu face intenţionat dacă intră în litieră. Poate ai putea să remediezi problema schimbând litiera cu una acoperită şi în acest caz face pe pereţii ei.
     Depinde de la o pisică la alta. Am patru şi fiecare are temperamentul ei. Una dintre ele nu că este agresivă, dar vrea să fie iubită când şi cum vrea ea. Foarte rar ce-i drept şi chiar şi atunci are mania de a rămâne cu unghiile prinse în hainele cui o mângâie. În rest, dacă vrei să o alinţi, să o mângâi, nu stă mai mult de câteva secunde să faci asta sau să o iei în braţe.
     Eu zic să ai răbdare cu el. Dacă înainte era iubitor, o să revină la obiceiurile lui.

     • carmen merlici says:

      Da, ai dreptate. Are zile si zile… oricum, e un mare alintat. I-am schimbat azi litiera cu una mai mare si cu marginile mai inalte. Sper sa se rezolve problemuta!

      • Eu zic că o să se rezolve. Şi-a scos ultimul fir?

       • carmen merlici says:

        Inca nu si-a scos firul… roade la el cu mult patos happy A reusit sa-si desprinda cojita care se formase la cusatura. Curand termina operatiunea deoarece lucreaza intens…
        Noua litiera este eficienta, deci suntem ok acum.

 103. Adelina P. says:

  Bună ! Este vreo problemă dacă pisica pe care vreau să o sterilizez are mai puţin de 7 luni ? Cam 5-6 ?
  Şi vreau să vă mai întreb ceva. După ce pisica este rasă pe burtică, părul îi mai creşte, nu-i aşa ? O să fie mai scurt în zona unde este rasă ? happy Te rog să mă lămureşti happy . În plus, eu stau într-o zonă rurală, şi de curând s-a deschis o farmacie veterinară. Unde trebuie să o duc ca să fie sterilizată ? Sunt şanse ca cei de la farmacie să facă asta sau să-mi spună un loc ? Please, help me happy !

  • Bună!

   Eu am dus la sterilizat pisici mai mici de 7 luni, dar să te uiţi dacă şi-a schimbat dinţii. Cam în jurul vârstei de cinci luni, orice pisică schimbă colţii şi măselele. Dacă le-a schimbat, atunci o poţi steriliza.
   Da, este tunsă pe burtă, apoi părul creşte normal.
   Ei unde au spus că o sterilizează. Firesc era să fie sterilizată într-un cabinet şi să ţi se permită să stai cu ea. Operaţia durează foarte puţin, mai mult durează până adoarme.
   Eu te sfătuiesc să mergi să vorbeşti acolo şi să le pui orice întrebare ai ca să vezi dacă îţi inspiră sau nu încredere. Este important ca ei să-ţi înlăture orice dubiu sau gândire negativă sau emoţiile în exces.

   Sănătate multă!

 104. Buna, am o pisica albastru de Russia de 3 ani care a fatat in aprilie 3 motanei. Am oprit un motanel si pe doi iam dat. Am plecat la Buzau cu copii in vacanta si binenteles cu LOLLA si FIGARO. Ii tin in casa evident. Pisica intra mereu in calduri si tb sterilizata urgent dar nu puteam face asta pt ca dnul Figaro sugea mereu (avea 3 luni), asa ocazional cate o gurita de lapte!!! Asa ca am hotarat sa ii despart. Am trimis-o pe Lolla la Bucuresti acasa cu sotul meu. A stat despartita de Figaro o luna. La intoarcere Lolla la scuipat!!!pe Figaro si la batut. Acum o sapt am sterilizato pe Lolla. Totul a decurs bn doar ca sa umflat putin de tot pe o parte dar m-am linistit mult cand am gasit site-ul asta si am vazut ca asa e normal. Acum problema sunt mama si fiul pt ca sunt dati cand ea il linge adica il recunoaste zic eu si dati cand il scuipa!!! E ceva de genul „ok stiu cine esti dar stai departe de mine” pt ca el este un super nazdravan si jucaus si probabil asta nui convine ei. Acum o inteleg ca e dupa oparatie dar si cu putin timp inainte de asta tot asa facea. Oare il va accepta pe deplin? Alta problema ar fi ca tb sa ne intoarcem acasa la Bucuresti si am doar o cusca de transport (destul de mare), ce sa fac cu ei sai bag pe amandoi in cusca?

  • Bună Iulia!

   În primul rând, pisica putea să fie sterilizată chiar dacă el mai sugea la ea. Se recomandă ca sterilizarea să se facă după 6 săptămâni de la fătare, apoi ea continuă să producă lapte.
   Este normal să-l uite pe Figaro, dar la fel de normal şi natural o să înveţe să-l accepte din nou. Faptul că are momente când îl linge, e de bine. Înseamnă că au găsit drumul spre împăcare. Acum, mai au şi ei momente când nu se înţeleg şi e firesc să riposteze. Poate că în timp ce se joacă, el dă mai serios cu laba sau poate o muşcă mai serios. Important este că nu se ceartă şi bat în mod constant. Eu zic că poţi să-i transporţi împreună. Oricum s-ar putea să fie stresaţi de ceea ce se întâmplă în jurul lor şi mai puţin de neînţelegerile dintre ei.
   Eu când îmi transport pisicile (câte două în cutie) sunt preocupate să miune şi să iasă cât mai repede din cutie. Am găsit şi soluţia pentru această problemă -- un şal cu care să acopăr cutia şi să nu mai vadă în exterior. Îţi recomand să ai ceva asemăntor la tine. Poate o să-ţi fie de folos.

   Operaţia se umflă la anumite pisici, dar important este să nu se umfle foarte, foarte tare. Aproximativ cât jumătatea degetului mare de la mână. Ulterior se retrage singură.

   Multă sănătate!

   • Deocamdata este umflata cat degetul mic de la mana. Cateodata se linge si Dr mi-a spus sa o dau cu Mibazon. Din cand in cand o mai dau. Dar eu vreau sa stiu asa pt mine ce este acea umflatura, de la operatie sau de la glandele mamare? Si in cazul in care se umfla mai rau si ma duc cu ea la Dr, ce ii face?o taie din nou? mie f frica. Sau acea umflatura se formeaza fiindca ea nu sta linistita, mai sare pe pervaz,intrun pat etajat,pe un frigider mai mic. Nu am cum sa o izolez,ar mieuna incontinuu ca e separata si singura. Figaro mananca cu ea din castron bobite si ea nui zice nimic,totul pana el incepe sa se joace,cum il simte „zgandaricos” pac il plesneste!!!! E chiar amuzant de parca l-ar invata bunele maniere!!!

    • Nu cred că o să se umfle mai mult de atât. Pur şi simplu se inflamează zona respectivă din cauza operaţiei.
     În cazul în care s-ar unmfla mai tare, medicul i-ar prescrie un antibiotic.

     Înseamnă că se înţeleg, dar nu-i place ei cum se joacă el acum. Poate din cauza operaţiei nu are chef de joacă momentan.

 105. A doua zi m-am dus cu ea si i-a mai facut un antibiotic si pe urma mi-a dat Cefa-cure inca 5 zile. Sa speram ca v-a fi bn. O sa va mai povestesc ce am facut cu transportul lor acasa. Multumesc pt tot.

 106. Buna ziua

  Am si eu o intrebare despre sterilizarea pisicii mele.Este insarcinata acum, dar dupa ce naste as dori sa megr cu ea sa o sterilizez, dar nu stiu dupa cata vreme as putea face acest lucru.Ma puteti ajuta cu aceasta problema?

  Multumesc

 107. Buna ! Am primit de 3 zile o pisicuta frumoasa foc combinatie siameza cu birmanez. Mi s-a spus ca ar fi fatata in martie,deci ar avea 5-6 luni. Nu ne pricepem la pisici,noroc cu internetul… I-am facut baita ,i-am dat 1/2 pastiluta pt deparazitare interna (am citit ca peste 2 sapt ar trebui sa-i dau si cealalta juma’ de pastila). Mentionez ca a fost crescuta la curte si nu i s-a facut nici un vaccin. Am citit pe net ca ar fi vreo 3 vaccinuri care se fac puilor de pisica.Doresc sa le fac pe toate si apoi sa o sterilizez…Va rog sa-mi spuneti,exista vreo ordine a acestora, o perioada intre vaccinuri,o perioada intre ultimul vaccin si operatia de sterilizare….pt ca mi-e teama sa nu dau peste vreun doctor mai zelos care-i va face 3 in 1 Si….care e varsta optima pt sterilizare,6 sau 7 luni,am auzit ca la 6 luni intra orina data in calduri ? Va multumesc anticipat pt raspuns !

  • Bună!

   Peste două săptămâni îi dai şi cealaltă pastiluţă.
   Din câte îmi aduc eu aminte de acum patru ani de la primele vaccinuri făcute mândrelor mele, am făcut prima dată două dintre ele, apoi m-am întors cu ei după o lună şi am făcut ultimul vaccin. La fel se face şi la căţei.
   Mergi să îi faci primul set, carnetul de sănătate şi după o lună, o lună şi un pic i-l faci şi pe ultimul. Să îi menţionezi medicului când ai deparazitat pisicuţa. Mai bine îl întrebi pe el ce perioadă de timp îţi recomandă după ce termini şi cu ultimul vaccin. Cred că este indicat să treacă maxim o lună de la ultimul vaccin.
   Vârsta optimă este exact în această perioadă 6 -- 7 luni, iar pisica a schimbat şi dinţii de lapte. Tot în această perioadă, dar mai ales după şapte luni, intră în călduri.

   Sănătate multă!

 108. Multumesc tare mult pt sfaturi ! Sanatate maxima !

 109. Felicitari pentru postari iar tie Lady multumiri pentru cine esti. Am si eu o printesa in casa pe care am sterilizat-co cand avea putin sub 7 luni. Veterinarul mi-a spus ca este bine ca femela sa fie sterilizata inainte de a intra prima oara in calduri. Au trecut aproape 6 ani de atunci iar Venus o duce formidabil. Anul trecut mama a salvat 2 puisori de pisica dupa ce mama lor a fost lovita de o masina, noi locuim la bloc, amandoua s-au dovedit a fi femele, (nu te ingrijora mama pisica a reaparut dupa 2 luni, cei drept a ramas cu sechele, picioarele nu s-au vindecat corect). Astazi am fost cu una dintre fetite l-a sterilizat, cu sora ei si mama merg luna viitoare, totul a decurs normal, si-a revenit f. repede din anestezie, fara efecte secundare dar…este o pisica de cartier si este speriata inauntru desi ma cunoaste bine si are incredere sufera, de cand s-a trezit plange usor la fereastra si vrea sa sara la fereastra. Eu voiam sa o tin in casa, separat de printesa mea evident, macar 4-5 zile dar este evident ca sufera, nu pt ca ar avea dureri ci pt. ca vrea afara, Este un loc nou, necunoscut, inteleg, dar nu stiu cum ar fi mai bine. Imi e teama ca cele de afara ar putea sa simta ca nu e in putere si sa-i faca rau dar este evident ca si inauntru sufera, Ce sa fac?

  • Bună! Are fire resorbabile sau trebuie să mergi peste 10 -- 14 zile să-i scoată firele?
   Dacă vrei să o mai păstrezi în casă, mai ai răbdare cu ea şi o să se liniştească. Şi dacă o laşi afară nu are ce să păţească atât timp cât firele sunt prinse bine.

 110. Am uitat sa mentionez ca a fost totusi o interventie grea, Negruta era gestanta, medicul a confirmat ca ar fi avut 4 pisoiasi in doar 3-4 zile. A fost greu de acceptat (ca scuza trebuie sa spun ca mi-am gasit un job cu nici 2 luni in urma dupa o lunga perioada de timp) insa nu regret, ar fi fost mai greu sa inmultesc nr pisicilor din cartier avand in vedere cati oameni lipsiti de bun simt convietuiesc in zona, in plus, pe langa Negruta, mama si sora ei, nr pisicilor pe care le ingrijesc s-a inmultit in ultima luna cu 3 pui abandonati in gradina blocului de altii care prefera aceasta metoda de a se dispensa de pisoii din casa in loc sa aleaga sterilizarea(spun asta pt ca e clar ca sunt obisnuiti sa fie in prezenta oamenilor, se lasa mangaiati), deci e clar ca nu sunt abandonati de mamele pisici. De fapt, unul din cele mai frumoase gesturi pe care le-am vazut pe lume a fost modul in care Negruta a iubit si a protejat acei pisoii desi nu erau puii ei, ufffff, vorba aia, animal ca omul mai rar

  • Foarte bine că ai sterilizat-o şi cu atât mai mult dacă era gestantă. Şi eu am dus la sterilizat pisici gestante dintr-un cartier. Decât să le vedem bolnave, lovite de oameni, ucise, flămânde sau mai ştiu eu ce, mai bine să le sterilizăm gestante.
   După sterilizare rămâneau afară şi nu s-a întâmplat nimic rău. Acum, mai ţine şi de medic, cum a operat, cum a cusut.

   Multă sănătate şi să-mi spui ce ai făcut până la urmă.

 111. Buna, am promis ca va povestesc ce am facut cu transportul lui Lolla si Figaro. Am venit cu amandoi in aceiasi cusca de transport, si au fost f f cuminti pe tren. Incredibil, pt ca Lolla inca il mai „palmuieste” pe Figaro din cand in cand!!!! Figaro face pe 17 sept. cinci luni si a lipsit de acasa aproape 3 luni. Cerceteaza casa incontinuu, cu toate ca stie unde este litiera si a fost la ea, exista vreo sansa sa isi marcheze teritoriul? Nu a facut nimic dar il vad ca prea mirose totul si ii tremura coda!!! Si mai vreau sa ma sfatuiti intr-o problema, Figaro mi-a daramat niste flori, cum il fac sa nu mai umble la flori? El se joaca sunt de acord dar florile mele…. Sunt f suparata din cauza asta. Ce sa fac? Lui Lolla I sa inchis operatia si face pe 13, o luna de la sterilizare dar inca nu ia cazut firele, sa ma duc cu ea la dr sau sa mai astept? Numai ca dr care a sterilizat-o este in Buzau (acolo am sterilizat-o), crezi, ca s-ar baga alt dr sa se uite la fire?

  • Bună!

   Mai bine să te uiţi cu atenţie în locul unde dă din coadă. La cinci luni pare puţin cam mititel să marcheze teritoriul şi m-aş aştepta să facă asta după 6 -- 7 luni, dar mai bine să-l urmăreşti.
   De flori nu cred că poţi să-l dezveţi. Eu n-am reuşit, mai ales cu unul dintre ei care zici că are lipici la rupt flori şi scos pământ. Am ales să le iau ghivecele din cale.

   Ar fi trebuit să-i cadă firele până acum, dar dacă zici că sunt acolo, în acest caz ţi-aş recomanda să mergi la un cabinet din apropiere. Bineînţeles că o să-i scoată firele, iar dacă are ceva de comentat îi spui că a fost operată la Buzău şi a trebuit să te muţi unde eşti acum. Şi îi închizi gura big grin

 112. Multumesc!!! Sunt din Bucuresti,aici locuiesc,la Buzau am fost cu copii in vacanta. Te pup mersi mult!!!

 113. Scuza-ma ca te intreb, dar esti cumva doctor?
  Pentru ca unele chestii spuse de tine sunt niste aberatii.
  Daca bea apa sau mananca dupa operatie(pana ce isi revine complet) poate avea complicatii, deoarece respiratia ei nu mai este normala(la femele, la mascul nu stiu) si poate ajunge apa sau resturi de alimente la plamani. Asta mi-a spus mie medicul.

  • Pe principiul ăsta pot să te întreb dacă medicul este competent. O pisică după ce a fost sterilizată poate să mănânce şi să bea apă. Evident că după ce să trezeşte că doar nu a spus nimeni că i le torni pe gât. Am sterilizat zeci de pisici şi nu a murit nici măcar una. Dacă un animal nu se simte bine după operaţie, o să refuze apa şi mâncarea până o să considere el, nu crezi? Nu e logic? Doar nu o să bea apă dacă nu simte nevoia să se hidrateze. Aici nu vorbim să obligăm animalele să facă ceva ce nu-şi doresc, respectiv să mănânce şi să bea apă, ci să i le laşi la dispoziţie şi să le consume când crede el de cuviinţă.
   Şi mă rog, medicul până când ţi-a recomandat să-ţi înfometezi pisica? Până a doua zi?

   Ai spus că unele chestii spuse de mine sunt aberante, dar ai menţionat doar una la care nu ai vreo dovadă că este ceva greşit. Poţi verifica sutele de comentarii din urmă şi să vezi că nu s-a întâmplat să moară vreo pisică pentru că a îndrăznit să mănânce sau să bea apă atunci când corpul lor le-a cerut asta. S-a întâmplat să nu se trezească din anestezie din incompetenţa medicului sau operaţiile nu s-au vindecat bine tot din cauza incompetenţei medicului, dar nu din cauza plămânilor.

 114. Buna! Sunt posesoarea unei pisicute in varsta de 5 luni si as avea si eu cateva nelamuriri referitoare la operatia de sterilizare. Am vorbit cu medicul veterinar si mi-a spus ca in momentul in care Kitty intra in calduri sa merg ca sa imi dea o pastilutza, iar apoi dupa ce trece aceasta perioada pot merge cu ea pentru sterilizat (asta se va intampla probabil peste vreo 2 luni zic eu).

  Am citit in ce consta operatia si perioada de recuperare dar singura problema este ca eu nu pot sta cu ea peste zi sa o pazesc, pentru ca trebuie sa merg la serviciu. Asa ca m.am gandit sa o duc intr-o joi dimineata la veterinar, sa o iau seara (pentru ca mi-a spus ca o pot lasa acolo pana seara), dupa care sa imi iau vineri concediu sa stau cu ea si sambata si duminica.

  Intrebarea mea este daca de luni incolo credeti ca o pot lasa singura in apartament, eventual bandajata ca sa nu isi smulga firele? Multumesc anticipat!

  • Bună!

   Nu este cazul să o păzeşti, ci când pleci/ajungi acasă să te uiţi la operaţia ei şi să vezi dacă şi-a tras vreun fir. Se descurcă şi singură şi nu trebuie să te îngrijorezi. Poţi să iei numărul medicului (preventiv, dar mă îndoiesc că o să ai nevoie de el) şi să-l suni în caz de urgenţă.
   Cât despre primele de ore de la sterilizare când atunci se presupune că trebuie să mai tragi cu ochiul la ea, o poţi lăsa la cabinet de dimineaţă şi până seara când termini programul la muncă. De a doua zi poate să stea singură, fără să mai fie nevoie să-ţi iei concediu.

 115. Multumesc frumos pentru raspuns! Am sa revin cu vesti dupa operatie. O zi placuta!

 116. Daca pisicuta mea nu are al 2lea vaccin( din motive financiare) o va afecta cumva atunci cand o duc la sterilizare?

 117. eu am doi motanei, au sase luni si maine ii duc la sterilizat pe amandoi sper ca dupa sterilizare sa fie mai putin agresivi, mereu se bat; unele postari chiar m-au speriat sper sa nu am probleme.As dori sa stiu daca e adevarat ca dupa operatie 24 h nu au voie sa manance.

  • Draga mea, te rog nu înfometa motanii după sterilizare. Operaţia la ei este şi mai simplă decât la femele. După ce se trezeşte din operaţie îi pui apă şi mâncare la dispoziţie, iar el se alimentează când consideră el de cuviinţă.

   Îmi aduc aminte cu zâmbetul pe buze când am sterilizat al doilea motan. L-am adus acasă şi l-am pus pe pat pentru că eram cu ochii pe el (doctorii recomandă să fie lăsaţi în cutii până se trezesc complet ca să nu se lovească). El părea că doarme un somn adânc, adânc şi am zis să le dau celorlalţi trei să mănânce pentru că îi ţinusem nemâncaţi datorită lui (să nu-l duc mâncat pe masa de operaţie şi nici să nu poftească dacă îi vedea pe ei mâncând). Cum le-am lăsat mâncarea jos a băgat o fugă motanul din pat că ne-a şi speriat laughing . Simţise mirosul de mâncare, îi era foame şi din senin s-a trezit şi a fugit la bolul cu mâncare. A fost prima şi ultima dată când l-am văzut aşa înnebunit după mâncare laughing .

   Singura restricţie este să nu mănânce în ziua cu operaţia, înainte să fie operat. Apoi poate să facă ce vrea el.

   Ce altceva te-a mai speriat?

   Multă sănătate!

 118. Buna Lady!
  Multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ai raspuns si pentru sfat. Citisem tot pe net despre faptul de a nu le da de mancare si mi se parea exagerat.Ii iubesc foarte mult, mama lor i-a nascut la noi in casa dar cand aveau doua luni mama lor a fost omorata probabil de un vecin,din curte, asa ca m-am atasat foarte mult de ei. Unul dintre ei este foarte mancacios, pofticios celalalt extrem de pretentios si iubitor de frumos. M-a speriat incompetenta unor medici si faptul ca ar putea deveni foarte grasi si chiar mai agresivi.Nu prea inteleg de ce se bat mancare primesc in mod egal si afectiune la fel. Multumesc pentru rabdare si faptul ca iubesti animalele imi spune ca esti o persoana deosebita.

  • Cu drag şi-ţi mulţumesc şi eu.

   Şi mie mi se pare exagerat şi mai ales pentru că timpul nostru nu este egal cu al nostru -- dar mai ales organismul. Dacă nu mă înşel, omul stă nemâncat vreo 24 de ore după o intervenţie… deci nu văd de ce am proceda la fel în cazul unui organism diferit de al nostru. Eu am procedat cum ţi-am zis şi în cazul celor patru pisici ale mele, dar şi al altora. Şi nu s-a întâmplat niciodată ceva grav din cauza mâncării. Şi dacă se întâmplă să vomite prima masă, chiar nu trebuie să te îngrijorezi.

   Legat de grăsime, depinde de fiecare pisică în parte. Cea mai grasă pisică din casă are peste 7 kg (aproape de 8), iar cea mai slabă are (cred) sub 3 kg. Toţi au acelaşi bol de mâncare şi n-au restricţii, dar ţine de fiecare. Cel de peste 7 kg a fost gras şi înainte de castrare pentru că aşa e firea lui.
   Ştiu pisici grase şi fără să fie sterilizate/castrate, dar eu merg pe principiul că este în funcţie de cum vin pe lume, de mama natură. Dacă vezi că pun şunculiţe pe ei, le poţi da mai puţină mâncare sau să le cumperi bobiţe speciale pentru pisici castrate, dar eu zic că nu este cazul să te stresezi.

   Agresivi aş spune că sunt cei nesterilizaţi pentru că au tendinţa mai mare să se impună, să fie autoritari şi intră mai repede în călduri începând bătălia pentru fete big grin . În cazul tău cred că se bat tocmai pentru că fiecare vrea să fie deasupra celuilalt şi în plus, ei au şase luni şi sunt încă puiţi şi vor să se joace, dar ajung la ceartă. Ai mei n-au ajuns în stadiul să se bată pentru aşa ceva, dar cel gras este extrem de gelos. Dacă vede că mângâi pe altul, el vine repede şi se bagă sub mâna mea şi îl dă pe celălalt la o parte. Rareori, din joacă, încep să se alerge unul pe celălalt, să se muşte şi să-şi dea picioare între ei laughing , dar se potolesc la fel de repede şi nu o fac în sensul de a-şi face rău între ei.

   Ţi-am povestit ca să-ţi faci o idee. Părerea mea este să-i castrezi pentru că nu ai nimic de pierdut, ba chiar le scade nivelul de agresivitatea şi sunt mai potoliţi. Nu o să se întâmple în primele zile, dar treptat o să li se modifice comportamentul.

 119. Buna Lady,
  Am fost cu ei pentru sterilizat vineri la ora 15. M-am speriat cand am mers sa-i iau peste o ora vazandu-i intinsi , iar cand s-au trezit tremurau foarte tare.Pana la ora 19 nu s-au deplasat, incercau sa mearga si se duceau pe o parte. Unul din ei a mancat cateva bobite pe la ora 21 celalalt nimic pana dimineata la 5, medicul a spus sa nu le dau nimic pana a doua zi. Acum sunt bine, la fel de vioi.Am vorbit cu cineva si mi-a reprosat ca de ce i-am dus, ca le-am facut un rau, ca nu trebuia si m-a facut sa ma simt vinovata pentru ca am decis in dreptul lor.

  • Bună Monica!

   În primul rând mă bucur că i-ai castrat şi că sunt bine acum.
   În al doilea rând, nu vrei să citeşti părerea mea despre persoana care te-a muştruluit big grin . Te rog să nu o bagi în seamă şi să te gândeşti întotdeauna, dar întotdeaunaai luat decizia cea mai bună.
   Să te gândeşti că poate s-ar fi împerecheat şi ar fi dat naştere la zeci şi zeci şi zeci de pui care ar fi murit în chinuri. Am văzut situaţii şi situaţii cu animalele de pe stradă şi am grijă în prezent de unele. Vreau să îţi spun că i-am văzut murind în chinuri şi m-am luptat cu morile de vânt (stăpânele nu doreau, mai exact una o bătea la cap pe cealaltă să nu accepte sterilizarea) să sterilizez pisicile din zona respectivă. Într-un final am reuşit şi continui să sterilizez dacă îi sunt aruncaţi puiuţi noi. Ajunsesem să-mi fie groază şi teamă să mai merg la acel bloc. Mă durea sufletul când mă întorceam acasă după ce vedeam acolo un pui de pisică fie cu ochii sparţi, fie orbi sau semi-orbi, fie cu ochii închişi din cauza mucusului care le astupa inclusiv nările, fie pisici care nu mai puteau respira din cauza unor boli de plămâni, fie a pisicilor care mureau de boală sau călcate. Ştiu că se poate şi mai rău de atât, dar rezultatul era acelaşi -- moarte în chinuri.

   Ori de câte ori te simţi vinovată, te rog să te gândeşti la cum moare în chinuri un animal al străzii sau cum moare de foame sau de mâna omului. Motanii tăi nici nu or să ştie că au fost sau nu castraţi. Faptul că nu mai au testicule nu înseamnă că nu-şi vor mai da întâlnire cu vreo pisică big grin , doar că nu mai au acelaşi apetit şi nu vor mai avea rezultate nedorite de noi oamenii.

   Să fii mândră că ai făcut acest lucru. Eu te felicit din tot sufletul.

 120. geta nedelcu says:

  Buna Lady,
  Avem si noi o pisicuta nazdravana de 5 luni. In curand vom face sterilizarea. Avem rugamintea sa ne recomandati si noua un cabinet veterinar in Constanta,un medic bun,sa avem o interventie fara complicatii. Multumim!

  • Bună!

   Eu o să-ţi spun din ce am citit, dar să te îndemn cu toată încrederea către un cabinet… n-am cum pentru că nu cunosc pe nimeni din Constanţa.
   Am citit despre dr. Aurelia Pop că este amabilă, că îşi dă interesul şi că se pricepe suficient de mutl la operaţii încât să fie coadă.
   De Adrian Balba am citit de rău şi dacă povestea este reală atunci îmi imaginez că nu excelează nici la animale. Oricum, am înţeles că ni se pricepe la animale.
   De dr. Chesler am auzit de bine şi din câte am înţeles lucrează la Univet, coleg fiind cu Balba. Acum depinde dacă se ocupă el de sterilizări şi dacă da, cum faci să pici la el.
   Pentru cabinetul HelpVet am văzut o părere de bine. La fel şi de Bogdan Farm.

   Peste o lună poate să fie sterlizată fără probleme. După ce te decizi asupra medicului şi o sterilizezi, te rog să îmi spui cum a decurs totul şi la ce medic ai dus-o.

   Sănătate multă!

 121. Am si eu cateva nelamuriri in legatura cu pisicuta mea Chicca!!!Ea are 6 luni.Mi-am petrecut vacanta de sarbatori acasa in Romania.Locuiesc in Italia,iar doctorul veterinar care i-a facut vaccinurile,imi da senzatia de macelar!!!Asa ca am decis,sa nu ma reintorc la el la clinica!!!In Romania,am intalnit veterinarul pisicutei fratelui meu,care mi-a spus ca poate fi sterilizata si la 6 luni….asa ca am decis sa o duc pe Chicca la el,am lasat-o dimineata la ora 10 si am luat-o acasa la ora 17,doctorul mi-a spus ca poate sa manance si sa bea putin(ceea ce a si facut)dar e probabil sa si vomite(ceea ce nu s-a intamplat.Ok,dimineata cand ma trezesc ea era sus pe dulap(inainte de sterilizare era extrem de activahappy)),am incercat sa o tin locului da nu prea am reusit,dupa 5 zile i-a scos firele ,spunand ca este bine,a 6 zi Chicca a inceput sa nu prea mai manance sa doarma mai mult,si sa fie mai afectuoasa cu mine.A7 zi,am plecat la drum,precizez ca am tinut-o aproape tot drumul(12 ore)in cusca,pt ca libera se agita prea tare!!!Eiiii de cand am ajuns,nu mai vrea sa manance….de obicei o hraneam cu crochete Friskies junior+carnita la pliculet,nu le vrea….i le-am lasat 2 zile in farfurie si tot nu mananca….Apoi i-am cumparat alte 4 feluri de crochete diferite gusturi si marci,dar tot nu vrea sa manace.De 4 zile,de cand ne-am intors a baut de 2 ori lapte a mancat 3 felii de sunca si parizer si un punm de crochete,pt ca i le-am dat aproape cu forta!!!De cocotat pe sus o face si acum,nu pot sa o tin in loc,mai ales cand sunt la servici…cusatura nu e rosie,dar cand sta sezuta in fund se vad 2 umflaturi acolo unde a fost operata!Am sunat veterinarul,iar acesta mi-a spus ca daca nu vomita si daca se misca ,nu are nimic…sunt doar capricii(dar ea nu a fost capricioasa la mancare defel).Totusi eu o simt ciudata,parca e stinsa,nu mai are aceea scanteie in ochi si nu mananca,ceea ce ma ingrijoreaza deja,si ma face sa ma simt vinovata fata de ea.Este normal ceea ce se intampla cu ea???Multumesc

  • Dacă avea minim şase luni, atunci ai făcut bine că ai sterilizat-o. Văd că a reacţionat foarte bine după operaţie.
   Ce nu mă încântă pe mine este că i-a scos firele la şase zile după operaţie. De regulă se mai ţin alte patru, şase sau opt zile. Dar atât timp cât operaţia s-a legat…
   Umflătura trebuie să treacă de la sine, dar atenţie să nu fie prea umflată (cam cât jumătate din degetul mare) sau să se umfle mai mult.
   Din ce spui tu, pisica a mâncat şuncă, parizer, lapte, dar refuză crochetele. E posibil să fi devenit mofturoasă sau mă gândesc că a schimbat casa (ai spus că ai călătorit 12 ore şi mă gândesc că v-aţi mutat) şi are nevoie de acomodare. Ai putea să o momeşte cu puţine boabe de la Royal Canin (pentru pisici exigente) şi să vezi dacă le-ar mânca.
   Dacă nu te simţi împăcată şi ea refuză complet mâncarea, dă o fugă cu ea până la medicul veterinar. Să-mi spui cum se termină povestea.

 122. Buna ziua! Am si eu un motan,am fost cu el la castrat acum 2 zile.si-a revenit f repede dupa operatie,a doua zi se juca manca. Doar ca e cam neastamparat , isi trage de firele de la operatie. Sunt fire resorbibile, in cat timp se absorb? Sa imi fac probleme ca poate rupe firele sau sa il las in pace? Multumesc

 123. Am un motan care a fost castrat . De ce dupa 24 de ore nu mananca,a vomitat de 5 ori in decurs de 8 ore dupa operatie, doarme aproape tot timpul iar piciorul in care i-a fost administrata anestezia, nu are stabilitate in el, se indoaie de la incheietura. Va multumesc.

  • Motanii suportă mult mai uşor operaţia şi ei se comportă de parcă nici n-ar fi suferit o intervenţie. Nu ar fi trebuit să vomite atât de mult şi ar fi fost cazul să mănânce normal. La fel cum nu e normal să şchiopăteze de la injecţie. Mă gândesc că cine ştie cum i-a făcut acea injecţie.

 124. Buna seara! Am o pisica de 8 luni si joi o voi duce la sterilizat. Sta in casa insa nu este invatata sa isi faca nevoile la litiera si ii place sa sta mai mult pe afara! Ma gandesc sa nu ii fie greu sa stea in casa mai multe zile! Ce parere aveti?

  • Bună seara!

   În primele 1 -- 2 zile nu cred că are ea mare chef să iasă afară. Îi pregătiţi o lădiţă pe care să o aibă la dispoziţie, dar după primele două zile poate să-şi reintre în drepturi şi să iasă afară.

   Multă sănătate!

   • Si cum as putea sa am grija sa nu se catere in copaci sau sa faca miscari care ar putea sa-i puna in pericol opeatia?

    • Poate să facă ce vrea pentru că ea o să ştie care îi sunt limitele. Nu e capăt de lume dacă mai sare sau face ceva riscant big grin . În primele două zile o să fie mai cuminţică, apoi o să revină la obiceiurile ei.

 125. Pisica mea (femela) , acum in varsta de 8 luni a facut operatie de sterilizare. La 3 zile de la operatie pisica s-a simtit rau si a vomitat , doctorul i-a dat niste injectii pe motiv ca a fost intoxicata si 2 zile s-a simtit ceva mai bine . Acum a trecut o saptamana de la operatie , iar firele au fost scoase totusi inca nu si-a revenit.Astazi toata ziua a dormit si seara a vomitat spumat si de culoare rozalie , cu sange . Maine o duc la medic iarasi . O am de mica , pana sa ii fac operatia totul a fost in regula cu pisica, jucausa tot timpul nici o problema. Nu stiu ce sa fac, schimb medicul , mai astept cu tratament… daca se poate va rog un sfat !

  • Mergi de urgenţă cu pisica la medic. E normal să vomite în primele ore de la operaţie, dar nu şi apoi.
   Dacă poţi schimbă medicul şi sper să nu fie un măcelar ca şi cel care a operat-o. Nu ştiu ce fac doctorii ăştia dacă nu capacitatea să execute aceste operaţii, des întâlnite şi nu extrem de dificile.
   Trebuie tratată de urgenţă.

   Intoxicată cu ce? Cu prostia doctorului că altfel nu-mi explic. Merg pe ideea că s-a infectat operaţia şi când se întâmplă treaba asta este doar vina medicului.

 126. buna ziua,

  Mi-am sterilizat pisicul acum 6 zile, imediat dupa operatie nu a avut nici o problema, s-a trezit foarte repede, a mancat si mai repede si chiar mai mult ca de obicei (1 zi intreaga a mancat), a inceput foarte repede sa se joace, sa sara (de felul lui este foarte energic, chiar foarte) … etc … problema mea este ca acum, la 6 zile de la operatie am observat doua picaturi de sange sub locul unde a dormit, si m-am uitat la operatie si am vazut ca i-a curs putin sange … oare este normal? Adica nu stiu daca este normal sa ma ingrijorez sau o sa treaca de la sine?

  • Bună ziua!

   Ar fi trebuit să se vindece până acum. Precis este de la operaţie şi nu a eliminat fecale cu sânge? Se vede rană deschisă acolo?

   • nu, nu a eliminat fecale cu sange … se vede doar putin sange in locul sterilizarii … si nu a avut nimic pana acum, doar ieri, in a 6-a zi de la operatie i-a curs putin sange, in rest toate nevoile si le face normal ca si pana la operatie

 127. Am o pisica sterilizata care s-a lins si firele au cazut dupa 4 zile de la sterilizare.Ce se poate intampla?Acum ii curge un lichid ca apa si in locul unde a fost cusuta i se vede carnita.Cu ce ma sfatuiti sa o tratez?Ca unde am sterilizat-o nu imi raspunde la telefon.Va multumesc.

  • Trebuie să mergeţi de urgenţă cu ea la medic să o coasă din nou.

   • Multumesc frumos,dar daca momentan nu dispun financiar nu se poate trata cu ceva?

    • Nu va suparati astazi e sambata,maine e duminica.Clinicile veterinare sunt inchise.Pana luni se poate agrava?Va multumesc.

    • Dacă vă duceţi la acelaşi cabinet, nu văd de ce v-ar lua bani.
     Eu aş spune să nu puneţi momentan nimic acolo până nu ajungeţi la medic. Însă aveţi grijă ca pisica să nu se lingă absolut deloc acolo ca să nu-şi desfacă mai tare operaţia. Nici să nu intre mizerie acolo.
     Şi-a ascos toate firele? Se vede în interior sau mai există vreo cusătură sau s-a prins cât de cât operaţia?

     De regulă mai sunt clinici non-stop sau cu regim de urgenţă, dar în oraşele mari.

     • Da si-a scos toate firele,eu cred ca nu a fost bine cusuta pentru ca mai o pisica sterilizata tot in acea zi si nu are probleme.Unde am sterilizat-o s-au facut sterilizari gratuite si am sunat de foarte multe ori sa vad cu ce o pot trata dar nu imi raspunde la telefon.Are o gaurica acum nu stiu daca s-a prins operatia ca nu ma pricep dar am cumparat un albastru de mitilen sa o dau pana luni ce ma duc la un cabinet.Este bine sa o dau cu albastru de mitilen sau sa o las asa?Va multumesc din suflet.

      • Albastru de metil este bun. Dă cu puţin, dar mare grijă să nu se mai lingă, să nu facă efort până atunci.
       Bineînţeles că e vina celui care a cusut-o. Dacă ar fi cusut bine, pisica nu ar fi reuşit să şi le desprindă. De aceea recomand de fiecare dată să supravegheaţi pisicile în primele zile, de teamă că nu au fost cusute bine şi pisicile reuşesc să îşi desfacă operaţia.
       Operaţia asta e atât de simplă şi totuşi, majoritatea medicilor reuşesc să o complice.
       Îmi pare foarte rău că treci prin asta. Sper să nu se întâmple nimic până luni. Te rog să-mi spui ce se mai întâmplă.

       • Va multumesc din tot sufletul pentru ca a-ti avut rabdare sa imi explicati la tot ce v-am intrebat.Imi pare foarte rau ca am sterilizato gratuit si si-a batut joc de ea ca si asa viata ei a fost un calvar am gasito pe strada si era pielea si osul,varsa viermi lungi,avea diaree si am tratato si am hranito si acum s-a facut pisica normala si imi este foarte mila de ea ca nu a reusit sa-i tratez operatia.Ea in momentul actual este foarte jucausa nu o vad sa sufere numai ca eu nu o pot vedea cu gauricea aia.Va multumesc din suflet pentru ca ati citit ce v-am povestit eu.

        • Ceva, ceva în patru zile tot s-o fi închis, s-o fi vindecat. Dar e important să fie cuminte până ajunge la medic.
         Nu ştiu ce are acolo şi cum arată, dar sper să fie cât de cât vindecată. Şi ar face bine să-i dea şi antibiotic pentru a evita orice pericol de infecţie.

         Belele de genul poţi să păţeşti oriunde. Majoritatea medicilor sunt măcelari indiferent că tratează oameni sau animale. Îmi pare rău că animalele au de suferit, stăpânii ajung să se simtă vinovaţi, dar medicul stă relaxat. Mă uit şi văd că din ce în ce mai mulţi români au înţeles importanţa sterilizării, dar cum să te mai duci cu bietul animal la sterilizat când la o operaţie atât de simplă vezi că se întâmplă atâtea nenorociri. Groaznic!

         Sper să îmi dai veşti bune. Multă sănătate!

         • Multumesc pt raspuns.

          • Buna ziua,am revenit la dumneavoastra in legatura cu pisicuta care i s-a desprins operatia de sterilizare.Dupa cum v-am fost spus am cumparat Sambata Albastru de Metil si am dat-o si Sambata si Duminica si s-a inchis gauriciea.Dar acolo,sub operatie are o umflatura mica.Se va trage oare sau ramane asa?

          • Toate zilele acestea am stat ca pe ace pentru că nu ştiam ce s-a întâmplat cu pisica.
           Dacă s-a închis, e bine. Înseamnă că era aproape vindecată.
           Umflătura, dacă nu e ceva legat de faptul că şi-a scos firele, o să se retragă în următoarele săptămâni. Vezi prima poză de sus, cu pisica albă, care are operaţia umflată. Deci este o reacţie normală. Important este să nu se umfle mai tare sau să dea pisica semne că se simte rău. În acest caz, mergi la doctor să o vadă. Eu sper să nu fie cazul, să nu mai aibă alte probleme şi să fie totul bine.

 128. Va multumesc pentru raspuns.

 129. Salut Lady! Vad ca thread-ul asta e inca activ si am si eu o intrebare, poate ai vreun sfat.

  Acum 7 zile am castrat motanul de 5 ani (nu a fost castrat pana acum pentru ca sta doar in casa, fara alte pisici in jur, si pentru ca nu stropea, dar l-a apucat); gulerul de protectie dat de medic e prea scurt -- l-am lungit intre timp, dar reusise deja sa isi deschida de doua ori cu marginea gulerului una dintre incizii, care nu e complet cicatrizata inca dupa 7 zile.

  Inciziile nu i-au fost cusute, au fost lasate sa se vindece de la sine.

  Am vorbit astazi cu medicul si mi-a spus ca as putea sa ii scot gulerul, pentru ca dupa 7 zile ar trebui sa fie vindecat; i-am spus ca incizia nu e inca vindecata complet, a spus ca nu e nimic.

  I-am scos gulerul, s-a lins urgent la locul inciziei si a largit-o inca putin (l-am oprit dupa ce daduse cu limba o data…winking. Acum i-am pus iarasi gulerul, pana nu-si face mai mult rau.

  Medicul mi-a spus sa nu dau cu nimic pe incizie cat se vindeca, dar incep sa am dubii.

  Rana actuala are aprox. 3 mm lungime, nu e infectata dar e relativ adanca (aprox. 2 mm in piele), rosiatica-roz. Zona nu e umflata, nu pare sa il doara cand il ating, nu exista scurgeri de nici un fel.

  As putea oare sa clatesc zona cu apa oxigenata? Sau sa il dau cu vreun cicatrizant? Presupun ca se va vindeca mai greu decat daca n-ar fi avut toate incidentele astea…

  Cat ar fi recomandat sa ii mai tin gulerul (eu ma gandeam sa astept macar o zi-doua dupa ce rana e inchisa complet)? Mi-e urat sa ma uit la el cu guleras, dar daca e pentru binele lui…

  Presupun ca am fost fraiera pentru ca l-am crezut pe medic ca a) gulerul e numai bun (chestie pe care continua sa o sustina chiar daca pisica ajungea cu marginea lui la incizii -- mi-a spus chiar ca nu e posibil sa pui un guler mai lung de atata la motan si ca daca se tot atinge cu el singura solutie e sa il inchid in cusca de transport o saptamana pana se vindeca, ceea ce e o tampenie, dupa ce i l-am modificat mananca in continuare singur, poate merge, se descurca cu ladita de nisip, se plimba prin casa, doar ca e cam melancolic); si b) ca ii pot scoate gulerul azi -- i-a fost de ajuns sa se linga o data ca sa strice o zi-doua de „reparatii” ale ranii.

  As fi recunoscatoare pentru orice sfaturi happy

  Multumesc!

  • Bună!

   După şapte zile chiar ar fi trebuit să se vindece. Nu trebuie să te îngrijorezi pentru că, în fond, nu este o operaţie complexă ca cea de sterilizare. Poţi să îi mai laşi gulerul sau nu, câteva zile. Eu i l-aş fi dat jos. De fapt, la ai mei nu le-am pus guler şi s-au vindecat foarte repede.
   Dacă vrei să îi dai cu ceva acolo, recent a scris cineva aici, că a dat pe operaţia pisicii cu albastru de metil. I s-au desfăcut nişte firicele şi spunea că avea o găurică acolo, dar i s-a prins după ce i-a dat cu albastru de metil.

   Eu ţi-aş recomanda să îl laşi fără guler, chiar dacă se linge. Atât timp cât nu îşi face rană (să îi dea sângele) sau nu se infectează, nu are nimic. Îi face mai rău să atingă cu plasticul ăla la incizie, plus că probabil îl calcă pe creier să semene cu o antenă parabolică big grin . Poate că sunt informaţii eronate, dar m-am uitat acum pe internet şi cică saliva piscii este un puternic agent anti-bacterian. Nu neg. Poate chiar este mai bine să încerci să-l laşi să se lingă în voie.
   Nici vorbă de închis pisica într-o cuşcă atât de mică. Sper să nu mai dea astfel de sfaturi.

   Multă sănătate!

   • Scuze pentru comment-ul dublu, mi s-a parut ca nu s-a trimis prima oara si l-am rescris.

    Acum nu se mai poate lovi cu plasticul peste incizii oricat s-ar stradui si arata ca o antena parabolica imbunatatita -- cred ca prinde si HBO-ul happy

    Poate ar fi fost mai bine fara guler de la inceput, se lingea putin si ii trecea. Dupa ce s-a iritat cu gulerul doar acolo vrea sa se linga, presupun ca il mananca pe masura ce se vindeca.

    O sa il dau cu albastru de metil si o sa il mai las o zi-doua, sa vad ce se mai petrece. Dupa noptile nedormite pazind pisicul sa nu se raneasca cu gulerul cred ca o sa schimb si medicul veteriar, caci doar vina lui e.

    Mersi frumos!

    • În situaţia asta, chiar era mai bine să fie lăsat liber de la început. Se lingea, dar nu se rănea. Lasă-l aşa vreo două zile, cât să se calmeze puţin zona, să treacă senzaţia de mâncărime, apoi i-l îndepărtezi. Chiar dacă se linge nu se întâmplă nimic.
     Dacă îi dai cu albastru de metil, pui pe un beţişor de urechi şi dai puţin pe acolo.
     Mă surprind uneori medicii ăştia cum stresează şi stăpânul şi animalul. Dar i-au ieşit şi lui nişte bani la gulerul ăla. Mai zic să dai guler când este o operaţie serioasă, dar la castrarea unui motan nu mi se pare deloc necesar.

     Cu drag!

 130. Buna Lady! Poate ai un sfat si pentru mine.

  Acum 7 zile am castrat motanul de 5 ani (nu a fost castrat pana acum pentru ca sta doar in casa, fara alte pisici in jur, si pentru ca nu stropea, dar l-a apucat); gulerul de protectie dat de medic dupa operatie e prea scurt -- l-am lungit intre timp, dar reusise deja sa isi deschida de doua ori cu marginea gulerului una dintre incizii, care nu e complet cicatrizata inca dupa 7 zile. E neasteptat de flexibil pentru varsta lui.

  Inciziile nu i-au fost cusute, au fost lasate sa se vindece de la sine.

  Am vorbit astazi cu medicul si mi-a spus ca as putea sa ii scot gulerul, pentru ca dupa 7 zile ar trebui sa fie vindecat; i-am spus ca incizia nu e inca vindecata complet, a spus ca nu e nimic.

  I-am scos gulerul, s-a lins urgent la locul inciziei si a largit-o inca putin. L-am oprit imediat, dar reusise deja sa dea o data cu limba pe acolo. Acum i-am pus gulerul la loc, pana nu mai reuseste vreo fapta.

  Medicul mi-a spus sa nu dau cu nimic pe incizie cat se vindeca, dar incep sa am dubii. Rana actuala are aprox. 3 mm lungime, nu e infectata dar e relativ adanca (aprox. 2 mm in piele), rosiatica-roz. Zona nu e umflata, nu pare sa il doara cand il ating, nu exista scurgeri de nici un fel.

  As putea oare sa clatesc zona cu apa oxigenata? Sau sa dau cu vreun cicatrizant? Mi-e ca se va vindeca mai greu rana dupa toate aceste inchideri si deschideri si ca i-ar prinde poate bine o mana de ajutor. Cat ar fi bine sa ii mai tin gulerul (eu ma gandeam sa astept macar o zi-doua dupa ce rana e inchisa complet)?

  Presupun ca am fost fraiera de trei ori:

  -- cand l-am crezut pe medic ca gulerul e OK (mi-a zis chiar ca un guler mai lung nu se poate pune la motani si ca singura solutie ar fi sa il tin inchis o saptamana in cusca de transport, daca se loveste cu marginea gulerului -- ceea ce e o tampenie, dupa ce i-am lungit eu singura gulerul mananca singur, se descurca cu ladita de nisip, merge, singura problema e ca e destul de trist)
  -- cand nu mi-a venit ideea cum ii pot lungi gulerul -- daca actionam din prima zi totul ar fi fost OK
  -- cand l-am crezut pe acelasi medic ca ii pot scoate azi gulerul -- desi eram cu el a reusit sa se linga o data si sa strice poate o zi-doua de cicatrizare.

  As fi recunoscatoare pentru orice sfat.

  Multumesc!

  Adina

 131. Buna Lady,
  Te rog sa imi spui daca un motan sterilizat mai pleaca dupa pisici? Am un motan este sterilizat si are 10 luni, lipseste de ieri ar putea fi plecat dupa pisici sau mi l-a luat cineva nu stiu.

  • Poate să mai plece după pisici, însă apetitul lor este cu mult limitat. Chiar astăzi am prins motanul că alerga pisica -- amândoi sterilizaţi. L-a refuzat ca-ntotdeauna şi a lăsat-o în pace.
   E posibil să fie plecat, însă se poate să se fi întâmplat şi altceva. Nu te stresa încă şi mai aşteaptă-l.

 132. Buna Lady,
  Iti multumesc pentru sfaturi, mereu iti faci timp pentru cei care nu au foarte multa experienta dar au tot atat de multa dragoste pentru pisici. Dupa 5 zile a aparut motanul meu rupt de foame, slabit si racit. Cred ca l-a luat cineva si s-a intors; aproape imi pierdusem speranta,acum sunt f.bucuroasa.

  • Bună şi La mulţi ani pentru ziua de ieri!

   Înseamnă că a umblat în gaşcă big grin . Mai există posibilitatea, dacă stai la oraş, să fi rămas închis pe undeva. Am mai auzit de cazuri în care copiii au băgat o pisică în scara blocului şi au ţinut-o acolo câteva zile -- şi ea prostuţă, nu a ştiut pe unde să mai iasă.

 133. Necsulescu Valeriu says:

  Am dus si eu pisica la sterilizat in 18.02.2015.Avea fix 8 luni si era o Angora superba, sanatoasa tun.Spun era,deoarece in urma operatiei executate ”impecabil” de doctorita Vlaicu (daca poate fi numita doctora) pisica mea a murit la scurt timp(cam la 6 ore dupa operatie).Am uitat sa va spun ca sunt din Pitesti.Ca o ironie a sortii domna mi-a propus sa_mi faca rost de o pisica gata sterilizata.Nu stiu ce masuri legale pot fi luate impotriva ei .Daca stie cineva rog sa-mi spuna si mie.Nu de alta dar sa nu mai pateasca si altii acest necaz.Asa ca va sfatuiesc pe toti posesorii de animale din Pitesti fugiti de acest cabinet.

  • Draga mea, de ce te duci tu la medicii ăştia din Piteşti? Văd că Vlaicu Elena a mai „scăpat” şi alţi stăpâni de animalul lor. Unde are cabinetul? Am fost şi eu la una şi m-am întors cu puiul de pisică mort, dar nu ştiu cum se numea. Avea cabinetul pe Exerciţiu.

   Vă recomand cu căldură şi încredere cabinetul doamnei doctor Ştefănescu Carmen de pe Rahovei. Sunt aproape cinci ani de când merg acolo şi nu s-a întâmplat nici măcar o singură dată să duc un animal sănătos şi să îl iau bolnav sau să-l duc pe moarte şi să nu se implice să-l salveze. De sterilizat nici nu îmi fac griji atât timp cât ştiu că pisica sau câinele se afla pe mâna dumneaei sau a soţului.

   Măi, dar şi nesimţită doctora la care ai fost. Cum adică să îţi facă rost de o pisică de-a gata sterilizată? Zici că îţi desfăcuse o pungă de zahăr şi se oferea să ţi-o schimbe. Nu cred că ai prea multe de făcut împotriva ei, ci doar să dai zvon să nu mai calce nimeni pe acolo. Eu îţi mulţumesc că mi-ai spus şi îmi pare foarte rău că nu ai întrebat înainte unde să mergi şi că s-a ajuns la o aşa pierdere. Dacă nu e capabilă să sterilizeze, nici nu vreau să îmi imaginez de câte alte lucruri este incapabilă.
   Ar trebui să se poată depune undeva o plângere, dar cui crezi că o să îi pese. Rămân la concluzia că cel mai indicat e să spui şi altor „Acolo nici să nu te gândeşti să mergi”.

   • Dacă este „doamna” dintre magazinul de tâmplărie PVC, peste un birou de avocatură, la intersecţia Exerciţiu cu Eroilor, la un gard vişiniu, atunci ştiu despre cine vorbeşti. Este o tanti care anesteziază pui de pisică de nici măcar o săptămână. Evident că puiul a murit, dar m-am şi lămurit că nu ştie nimic, DAR NIMIC din tot ceea ce trebuie să cunoască un veterinar.

 134. Am o pisica in varsta de 6 ani si un motan de 4 ani.El castrat .Ea nu. De cateva zile ea a devenit extrem de agresiva cu el. A sarit cu o ferocitate de care nu o banuiam in stare,abia am reusit sa o fac sa il lase.Bineinteles am fost si eu muscat de picior ca drept razbunare ca am intervenit. A doua zi dupa primul incident am dus-o la sterilizat. Dupa ce efectul anestezicului a trecut, a devenit la fel de agresiva.Asa cum era ,nemancata si cu camasuta pe ea a sarit la el . La orice zgomot pisica tresare si parca este pregatita de atac…De la primul incident el sta ascuns,cateva zile nu a mancat nimic .Azi dimineata a avut iarasi o tentativa sa il atace. Amandoi au stat impreuna 5 ani de zile ,niciodata ea nu a avut ‘iesiri’ de acest mod. Nu stiu ce este de facut. Am crezut ca odata sterilizata ii va trece ,dar nu este asa. Un sfat va rog !

  • Schimbările după sterilizare nu apar brusc, ci chiar şi după luni de zile sau chiar deloc. Sunt pisici care se îmblânzesc, altele care nu.
   Nici nu ştiu ce sfat să vă dau pentru că nu ştiu care este cauza. Nu-l suportă absolut deloc? Nu au deloc momente în care se înţeleg?

   • ….Vinerea trecuta a avut loc primul incident.Sambata dimineata am dus-o la medicul veterinar pentru sterilizare. Duminica a stat linistita fiind sub efectul anestezicului.Azi inainte sa plec la munca, a sarit la el, asta dupa ce au stat impreuna la geam(asa cum o faceau ei odata) si chiar ma bucuram ca se vor intelege. Am luat concediu toata saptamana pentru ca sunt cu nervii la pamant. Sper din tot sufletul sa ii ‘treaca’ ,altfel nu vad nici o solutie de a iesi din aceasta situatie. Momentan sunt despartiti de o usa . Nu vreau sa renunt la niciunul dintre ei.Ea crescuta cu pipeta fiind prea mica si fara ochi si aruncata pe strada ,iar el gasit intr-un copac inconjurat de caini cu spinarea plina de zapada inghetata. Imi este teama pentru ca el are un singur ochi si………..oricum ,va multumesc din inima pentru raspuns .Sper sa ii treaca.SPER.

    • Îţi înţeleg teama pentru că şi eu am un motan cu un singur ochi şi mereu mi-a fost teamă ca nu cumva într-o zi să se încaiere cu celălalt motan sau celelalte două pisici. După cinci ani, încă are ochiul. Rareori se bat, dar în rest se înţeleg.
     Motanul are acces afară? Mă întreb dacă o fi venit cu vreun miros pe el şi poate o deranjează pe pisică. Poate i se pare ei că el primeşte mai mult iubire sau poate ea este mai autoritară. Dar din senin?

     Eu zic că nu e cazul să renunţaţi la vreunul dintre ei. Pisica trebuie să înţeleagă că dumneavoastră sunteţi stăpânul şi n-are decât să accepte.
     S-ar zice că ea mai are şi momente bune din moment ce astăzi au petrecut puţin timp împreună. Nu ştiu dacă este o soluţie să îi separaţi, mai degrabă să îi lăsaţi să stea împreună atunci când sunteţi acasă.

     Poate intrase în călduri înainte să o sterilizaţi, iar acum e în perioada de după operaţie.

 135. Aveti dreptate.Acum jumatate de ora am venit de la medic unde a facut inca o injectie (antibiotic).Medicul a spus ca era intrata in calduri si sa am rabdare. Motanul nu iese din casa. Amandoi de cand ii am nu au iesit din casa. Ii las seara pe scara blocului unde amandoi fac ‘aventuri’ timp de 15 min….urca pana la etajul doi si inapoi. Stiu ca poate suna crud ca nu ii las afara ,dar, dupa numeroase incercari am decis ca pe ei sa ii tin in viata. De mic am avut pisici in casa,ii aduceam de pe unde ii gaseam aruncati. Eu ii aduceam tata ii ducea( asta am aflat-o foarte tarziu)….ori sfarseau murind otravite pentru ca pe vremea aceea traiam la casa si aveam vecini ‘deosebiti’! La 25 de ani am jurat ca nu o sa tin iar animale,dar…..uite ca la anii mei am considerat ca e vremea sa-mi calc juramantu’ si sa incerc iar. Sincer va spun ca ii invidiez pe cei care nu iubesc animalele. Poate este mai bine sa ai inima de piatra si sa treci fara sa-ti pese.Nu stiu.
  Sper ca in aceasta saptamana sa ii treaca ‘nebuneala’.Am facut comanda de un spray Feriwel ,sper sa functioneze. Va multumesc!

  • Eh, înseamnă că a început să îl bată pentru că intrase în călduri, iar acum e supărată din cauza operaţiei. O să se calmeze cu timpul.

   Nu sună crud deloc. Nici eu nu îi las pe ai mei afară. M-ar lua vecinii la ochi şi poate ştiţi cum sunt vecinii… Oare nu suna mai crud să fiţi nepăsător la soarta lor? Cred că este mult mai bine că le-aţi salvat viaţa şi le-aţi dat o aşa şansă.
   Da, înţeleg ce spuneţi cu cei care nu iubesc animalele, dar cred că aceştia nu iubesc nici oamenii. Mai bine ca noi, decât ca ei happy .

   Cu mare drag şi vă aştept cu veşti proaspete!

 136. Am si eu o intrebare, mai mult pentru linistea mea psihica as vrea sa stiu daca e normal ca la 3-4 zile dupa operatia de sterilizare, pisica sa fie mai apatica, parca e plictisita, nu se joaca, insa mananca, face pipi. Doarme mai mereu, nu stiu daca sa ma bucur ca sta mai linistita si se vindeca mai bine sau sa ma ingrijorez ca nu e vioaie ca de obicei. In prima zi de la operatie a fost vioaie, doctorul a spus pentru ca era „high” adica de la medicamentele administrate dupa operatie.

  • Diferă de la o pisică la alta. Dacă nu are probleme cu operaţia, nu supurează, nu sângerează, nu s-a umflat exagerat, dacă pisica nu vomită, dacă nu pare sleită aproape complet de puteri, nu ar fi cazul să te îngrijorezi. Poate e doar supărată pe situaţie, dar o să îi treacă.
   A văzut-o medicul recent? Ţi-a dat vreun sfat sau motiv de îngrijorare?

   • am fost ieri cu ea, a spus ca e putin umflat insa normal, nu supureaza desi se liiiiiiiinge, i-a facut antibioticul. nu a vomitat, mananca, alte semne de ingrijorare nu sunt. doar ca nu imi place starea ei de spirit. am citit peste tot ca isi revin repede pisicile, ca isi reiau activitatile imediat si m-am gandit sa nu fi facut vreo depresie.

    • Cel mai probabil este supărată pe situaţie, însă o să îşi revină. Dacă a văzut-o şi medicul, dacă i se administrează antibiotic, atunci nu sunt motive de îngrijorare. Ba chiar se poate să se recupereze mai uşor.

     Sănătate multă!

 137. multumesc.

 138. revin cu update despre „diva” mea, asa cum o numesc cei de la cabinet. i-a revenit pofta de viata de ieri, sambata. operatia arata bine, nu si-a tras nici un fir desi a fost cu burtica goala de la inceput, am o pisica cuminte. am incetat sa mai fac pe „liftul” si pe mama atotprotectoare si se pare ca ii prieste.

  • Mă bucur să aflu că totul intră pe făgaşul cel bun. Înseamnă că a fost mai adormită şi nu a vrut să se abată de la dorinţa ei, aceea de a se odihni big grin . Sănătate multă!

 139. Din pacate azi am observat cateva pete rozalii pe scaunul unde doarme ea, si sange uscat pe blanita in zona genitala. am sunat veterinarul si mi-a zis sa stau cu ochii pe ea si sa merg joi sa scoatem firele. a spus ca e posibil sa fie de la faptul ca fusese in calduri cu cateva zile inainte de operatie si sa fie de la ramasitele de la uter (uter ce fusese inflamat). a intrat o singura data in calduri, ea fiind destul de mica, aproape 6 luni. pana acum nu am observat aceste scurgeri sau le-a lins ea destul de rapid. deja m-am ingrijorat ingrozitor.

  • Dacă nu s-a schimbat comportamentul pisicii, atunci poţi să te linişteşti cât de cât. La fel şi dacă nu se vede nimic ciudat la operaţie sau la burtica pisicii.
   Bine era dacă vă chema mâine. Aşa ştiai dacă e cazul să te îngrijorezi sau nu.

   Când o pisică intră în călduri, uterul este cu mult mai vascularizat, aşa că, teoria doctorului s-ar putea să fie una bună. Prima pisică pe care am sterilizat-o, a fost în plină perioadă de călduri, însă nu am observat pete de sânge la ea. Doctorii nu se dau în vânt sterilizarea în această perioadă şi nici câteva zile după, dar nu e capăt de lume nici dacă sunt castrate când sunt în călduri.
   Urmăreşte pisica. Dacă ea se simte bine, mănâncă, sare sau de joacă, îşi face nevoile, îşi perie blana s.a.m.d. atunci încearcă să te linişteşti.

   Aştept veşti proaspete şi bune de la tine. Sănătate multă!

 140. Vestile sunt bune. Se pare ca ar fi intrat in calduri si din cauza aceasta a avut episodul acesta urat! Cand a mangaiat-o sotul a luat pozitia de imperechere. Din fericire a durat putin, astazi i-am scos firele si am adus alta pisica de la cabinet, am adus o pisica vioaie si fericita ca a scapat de acele fire. Se joaca, a devenit mica terorista de pana acum. Multumesc pentru cuvintele de incurajare!

  • Mă bucur să aud veşti bune.
   Dacă stai să analizezi situaţia, mai mult te-ai stresat pentru sănătatea pisicii comparativ cu ceea ce a avut de înfruntat pisica. Din fericire, ai avut o pisică tare cuminte. Mai mult a dormit decât să îşi tragă de fire big grin .

 141. Chiar daca sterilizam pisicuta sau motanul, e posibil, ca dupa operatie sa mai aiba ceva hormoni ramasi in organism si la urmatorul ciclu de calduri sa aiba ceva manifestari, cum a fost cazul pisicutei mele.

 142. Buna ziua,
  Am o mare nedumerire si nu stiu daca este si o problema. Pisica mea, rasa comuna si care sta in curte, este gestanta de aproape o luna. Este prima oara cand devine mamica si de ieri este in calduri! Traieste alaturi de fratele ei si s-au si imprerecheat intre ei. Cat de grav este? Ce pot sa fac?

  • Bună ziua!

   O puteţi steriliza încă. Mergeţi la doctor şi îi spuneţi că vreţi să o sterilizaţi de urgenţă pentru că este gestantă.
   Sfatul meu este că atât timp cât nu puteţi să păstraţi puii sau nu aveţi persoane de încredere cărora să îi daţi, faceţi ceva acum şi sterilizaţi-o. Este o „investiţie” pe termen lung, pentru că scăpaţi de viitoare astfel de situaţii.

 143. Bună ziua.

  Am o pisică de un 1 an care a fost sterilizată acum 6 zile .Iar de atunci nu a băut decât o guriţă de lapte iar de mâncat nu a mâncat decât câteva pernuţe.La sfatul doctorului am început să o hranim cu seringa ,însa după administrarea de 1 miligram de vitamine ,căci la 5 miligrame nu reuşeam să o ţin locului ,vomită imediat tot ce a mâncat.Nu ştim ce să-i mai facem …Ce sfaturi îmi daţi? vă mulţumesc anticipat.

  • Să o duceţi de urgenţă la un medic competent! Un medic întreg la minte, nu v-ar fi spus să o hrăniţi cu seringa, decât în ultima fază, însă în primul rând i-ar fi administrat tratament.

 144. Mulţumesc pentru un răspuns aşa rapid.Am dus-o la alt medic iar acesta i-a administrat 3 injecţii în picior.Cauza vomării era probabil o plantă artificială pe care misica se mai juca cu ea şi mai înghiţea probabil frunze,frunze care le-a şi vomat a 2-a zi după sterilizare.Acum aşteptăm să apară rezultatele.
  PS.Aceste injecţii vor fi administrate în decurs de 3 zile , 3 injecţii în fiecare zi.
  Dacă am înţeles bine una era pentru stomac,alta antibiotic iar cealaltă de vitamine.

  • E bine dacă îi dă vitamine şi antibiotic, dar ar fi trebuit şi medicul de la început (cel care a sterilizat-o) să se implice mai mult. Dacă vine clientul şi spune că pisica nu se simte bine, mi se pare aiurea să îl sfătuiască să o chinuie cu seringa. Da, înţeleg să o forţezi astfel după ce i se administrează tratament şi după o zi nu se schimbă nimic, nu începe deloc să mănânce.
   E de înţeles să aşteptaţi 1 -- 2 zile în care pisica nu prea mănâncă, dar medicul acela este de-a dreptul nepăsător. Foarte bine că l-aţi schimbat.
   Operaţia se prezintă bine? A spus medicul ceva de ea?

   Multă sănătate!

   • De operaţie nu a spus nimic ,totuşi am văzut că lungimea unei operaţiei normale este între 1-3 cm , operaţie pisicii mele este undeva peste 5.În rest pisica se simte foarte bine dar totuşi încă nu mănâncă dar cred că e din cauza piciorului pentru că o doare de la injecţii şi nu se poate deplasa.Peste o săptămână trebuie să mă duc să-i scoată firele.Mulţumesc pentru sfaturi !

    • A făcut şi astăzi injecţii? Nu mănâncă absolut deloc? Nici nu bea apă?

     Of, of, of! Am impresia că doctorul acela operează saci de cartofi, numai animale nu. Operaţia trebuie să fie lungă cât jumătate din degetul mare.

     Să-mi mai scrieţi din când în când cum se simte pisica. Sper să se apuce să mănânce.

     • Azi a fost ultima zi în care a făcut injecţii .O doare piciorul însă se deplasează şi a început să mănânce .Cred că totul o să decurgă bine.Mulţumesc din nou pentru sfaturi ! happy

      • Tot ce contează este că mănâncă şi merge. Să aveţi puţină atenţie de acum înainte. Dacă suferă vreo „cădere” din nou şi vedeţi că o zi refuză complet mâncarea, reluaţi legătura cu medicul. Sper să nu fie cazul şi să auzim numai de bine.
       Îmi pare foarte rău că dintr-o operaţie simplă, aţi ajuns să aveţi parte de complicaţii, însă mă bucur că aţi luat măsuri la timp, iar pisica este mult mai bine.

 145. Buna seara,

  Acum 6 zile mi-am sterilizat pisicuta de 6 ani. Operatia a decurs ok, nu au fost niciun fel de probleme sau complicatii. De a doua zi pisica mananca, isi face nevoile si redevine aceeasi pisica iubareata ca inainte. Problema este ca dupa 3 zile i-a aparut o umflatura exact sub operatie, cam cat o nuca. Am trimis poze cu umflatura la cabinetul unde a fost efectuata operatia, iar doamna doctor mi-a spus ca este o reactie normala la firele resorbabile si m-a sfatuit sa ii dau 5 zile cate o jumatate de pastiluta de Aerius si sa o masez cu Eqvagel, apoi sa revin cu ea la control. Am inceput de ieri acest tratament, dar astazi mi se pare ca umflatura este parca un pic mai mare, este cam cat un ou mai mic.. si este o umflatura tare. Mentionez faptul ca pisicuta nu are dureri deloc, ne lasa sa o masam fara probleme, iar operatia arata foarte ok. Credeti ca este normala aceasta umflatura? Sau ar trebui sa incep sa ma panichez si mai tare decat sunt deja? Multumesc anticipat! O seara placuta!

  • Bună dimineaţa!

   Este normal să apară acea umflătură, important este să nu se tot mărească. Când prima pisică a trecut printr-o astfel de problemă, am întrebat-o pe doamna doctor, însă mi-a recomandat să stau liniştită şi să nu îi dau cu absolut nimic. Ceea ce am şi făcut, iar umflătura s-a retras complet după câteva săptămâni. Umflătura era măricică, cam cât jumătate din degetul mare/o nucă.
   Văd că doamna doctor v-a dat pastilă pentru alergie, însă nu ştiu ce să vă recomand. Eu aş fi ales să nu îi dau acele pastile şi nici să nu o masez cu acel gel. În plus, mai are două -- patru zile până pisica îşi poate scoate firele, deci s-ar îndepărta cauza umflăturii.
   Ziceţi că s-a umflat puţin mai tare, dar dacă este o reacţie a gelului şi a pastilei?

   Multă sănătate!

 146. Buna ziua!

  Va multumesc mult pentru raspuns! Astazi am observat ca umflatura a stagnat, nu mi se pare ca s-ar mai fi umflat deloc. Daca ii pun mana pe umflatura, se simte exact ca o nuca sub piele, dar daca se intinde ea pe spate pare mult mai umflata decat este, cred ca acesta este motivul pentru care m-am si speriat un pic.
  Tinand cont ca firele sunt resorbabile, pisica ar trebui sa isi scoata ea singurica firele sau se duc de la sine..? Mentionez faptul ca firele nu se vad deloc, iar pisicuta nu prea se linge la operatie. Am citit ca firele se absorb undeva pe la 40-50 de zile.. Acest lucru inseamna ca pisicuta va fi umflata pe tot acest parcurs?
  Va multumesc mult pentru sfaturi si pentru timpul acordat!

  Multa sanatate dumneavoastra si pisicutelor!

  • Bună ziua!

   Zic să nu vă mai stresaţi şi nu e musai să vă mai complicaţi cu pastilele.
   Eu i-am dat voie să se lingă din a zecea zi, din câte îmi amintesc, şi şi le-a scos singură. S-a mai lins, a mai tras de ele, dar cert este că au picat imediat.
   Nu trebuie să mergeţi cu ea la medic să i le scoată, ci doar să aveţi răbdare. Poate să dureze până la 2 -- 3 săptămâni până îi pică firele, dar chiar dacă o să dureaze mai mult, nu este cazul să vă panicaţi. Nu atât timp cât operaţia nu începe să devină carne vie -- acesta este cazul în care pisica face o reacţie alergică urâtă la fire.
   Ştiu, acum o să vă gândiţi că şi pisica dumneavoastră este alergică, însă nu este cazul să vă îngrijoraţi. Sunt cazuri mai rare şi sunt convinsă că o să scape repede de fire, iar umflătura o să se retragă în următoarea lună.

   Multă sănătate, iar pentru orice altă întrebare, vă stau la dispoziţie!

 147. cristiana says:

  Buna!

  Am castrat motanul acum o luna de zile dar nu este afectuasa si linistita cum am tot citit pe internet sau cum a spus si doctorul,din contra are reactii agresive,sare la picioare din senin maini si de putin timp chiar si la fata,si intra si in calduri.Este normal sa mai aibe inca acest comportament?Daca se poate sa primesc un raspuns va rog

  • Bună ziua!

   În general, după castrare, cu timpul, devin mai leneşti, mai cuminţi, însă nu este obligatoriu. Însă nici nu ar trebui să i se modifice comportamentul în sens invers. Dacă nu există un alt factor care să-l deranjeze, dacă nu este provocat, eu zic să mai aşteptaţi. Dacă spuneţi că intră în călduri, acesta trebuie să fie motivul.

   • cristiana says:

    pai asta este una din nelamuririle mele..mai este posibil sa intre in calduri daca deja a fost castrat?mie doctorul veterinar mia spus ca nu o sa mai intre in calduri

    • Din punctul meu de vedere, diferă de la o pisică la alta. Eu am doi motani şi două pisici. Fetele au devenit complet imune la ei, la fel şi unul dintre motani faţă de ele. Însă, celălalt motan, rareori se întâmplă să încerce să „farmece” una dintre pisici. Deci, instinctele nu-i mor complet, iar dacă simte el ceva de natură sexuală, atunci îşi încearcă norocul. Dar asta este o chestie de câteva minute.

     Acum, motanul înţeleg că tocmai l-aţi castrat. Poate mai are nevoie de timp să înţeleagă ce anume se întâmplă şi ce schimbări a suferit.
     Când sare să atace, o face cu scopul de a se juca sau este suficient de serios încât crede că trebuie să se apere?

 148. Buna ziua

  Caut o pisica care sa fie mamica la 3 pisoi orfani pentru o luna.Mamica lor a fost lovita de o masina.
  Pisoii -- 2 baietei si o fetita au cred peste 2 saptamani. Le-am creat toate conditiile,ma ocup de ei,dar cred ca lipsa pisicii ii afecteaza foarte mult.
  As fi foarte bucuroasa daca as gasi o pisica mamica pentru cel putin o luna de zile.
  Multumesc
  Bucuresti 0746154309

  • Cred că sunt slabe şanse ca o pisică să accepte puii. Cel mai important este ca ei să mănânce, nu să refuze laptele.
   De regulă, ca o pisică să aibă grijă de alţi pui, trebuie să fie blândă, să aibă instictul matern. Sper totuşi să găsiţi o mămică adoptivă.

  • Cornelia says:

   Lucica iti dau un sfat din experienta mea. Daca ai suficienta rabdare si nu ai o pisica dispusa sa-i adopte, lucru care cred ca este mai dificil de realizat, va trebui sa-i hranesti tu, cu seringa, pana ce vor incepe sa manance singuri. Eu am avut doua astfel de pisicute, mai mici de 8 zile, iar cand au mai crescut putin le gaseam adesea adormite, imbratisate. Le-am daruit si eu insa multa dragoste si alint, incercand sa suplinesc, desigur in mica masura, dragostea mamei lor, ce a fost data cu catran sau nu stiu ce altceva si i s-a dat foc ! Era pisica nimanui de la un bloc apropiat si s-au gasit niste baieti ” teribilisti „, de o cruzime extrema, sa faca asa ceva bietului animal, cu puiuti abia fatati. Ma astept ca oricand, de-a lungul vietii lor, sa procedeze asemanator ca violenta si cu oamenii.
   Cele doua fetite au deja 10 ani si sunt fericite in locuinta mea.

   • Trăim într-o lume a nimănui. Animalele acestea nu au ce căuta în aceeaşi lume cu noi. Nu merită cruzime din partea unei specii nenorocite. Nu pot să înţeleg astfel de gesturi, nu pot.

 149. Buna ziua
  Pisaca mea a nascut de aproximativ 24 de ore si a mancat mai mult ca de obicei si am observat ca se simpte rau si varsa …Ce pot sa fac ca sa isi revina ?

  • Bună seara!

   Acum depinde de starea ei, de cât de des vomită şi ce anume. Poate este doar ceva de moment, pentru că a mâncat mult, dar în caz contrar, nu ar strica o vizită la medicul veterinar.

 150. Dar de asta ce ziceti? Si par a fi seriosi: WWW . EM80 . ORG
  SPAM WWW. EM80.ORG
  SPAM WWW. EM80.ORG
  SPAM WWW. EM80.ORG
  SPAM WWW. EM80.ORG
  SPAM WWW. EM80.ORG
  SPAM WWW. EM80.ORG

 151. Buna seara!
  Pisica mea are aproximativ un an si doua luni (nu stiu data exacta a nasterii) si este mamica de 5 saptamani. Cam dupa cat timp ar fi indicat sa o sterilizez?

  • Bună seara!

   După o lună şi jumătate ar fi cel mai indicat, atât pentru ea cât şi pentru pui. Chiar şi după sterilizare, încă mai poate alăpta, dar ţinând cont că o să aibă nevoie de măcar 2 zile de linişte, puii să se poată hrăni şi singuri.

 152. Buna ziua. Pisica mea a fost sterilizata cand avea 7 luni iar acum are un an. Ea nu arata nici un semn de a se ingrasa, ba chiar mi se pare slabuta. Este necesar sa ii dau numaidecat hrana pentru pisici sterilizate? Am auzit ca aceasta hrana ajuta ca sa nu se ingrase foarte mult, dar daca pisica mea e slaba? sad

 153. Buna, am sterilizat o pisica de 5 luni jumate acum 7 zile , in primele zile dupa operatie s-a umflat destul de mult sub piele si am dus-o din nou la veterinar, a consultato, a pipait operatia si a spus ca este moale si ca nu este nimic grav. De 2-3 zile umflatura este mai tare. De cand am operato nu se mai joaca, doarme mult si este trista. Nu prea am incredere in veterinarul la care am fost, nu sunt in Romania si nu pot sa am incredere intr-un medic de alta origine desi pretul si conditiile din clinica sunt mult mai ridicate decat in tara mea. Mi-as dori tare mult sa stiu daca este grav si ce ar trebui sa fac in legatura cu umflatura. Specific ca a fost cusuta cu fire care nu se topesc si dupa operatie mi-a spus sa ii dau un inflamator numit „Metacam” timp de 5 zile. Multumesc anticipat

  • Bună dimineaţa!

   Acum depinde cât de mare este umflătura. Să nu depăşescă jumătatea superioară a degetului mare.
   În perioada aceasta, pisica poate să-şi schimbe comportamentul, să doarmă mult, să nu se joace, dar este important să mănânce, să bea apă, să-şi facă nevoile în mod regulat şi normal (fără sângerări de exemplu).
   Poate să fie o reacţie şi la fire, dar şi la medicament. Dacă ar fi de la Metacam, atunci ar trebui întrerupt tratamentul, dar sfatul meu sincer este să mergeţi din nou cu pisica la medicul veterinar. Să îi vadă umflătura şi să vă spună dacă trebuie să vă îngrijoraţi sau nu, dacă are nevoie de antibiotic sau nu. Că se uită la umflătură, chiar nu are de ce să vă ia bani, aşa că puneţi mai presus sănătatea şi viaţa pisicuţei.
   Este normal ca la anumite pisici să se umfle operaţia, dar să nu curgă sânge sau puroi, să nu depăşească un anumit nivel referitor la mărime. Medicii sunt diferiţi şi fiecare are stilul său de a opera. Intervenţia aceasta este extrem de simplă, dar rămân la părerea mea, că medicii o complică. Sper să nu fie şi cazul dumneavoastră, şi e mai bine să discutaţi cu doctorul veterinar.
   În plus, mai aveţi puţin până îi scoate firele. Multă sănătate pisicii şi vă aştept cu veşti noi, dar bune.

 154. Buna !
  Mulțumesc pentru răspuns !
  Sper sa își revină , in orice caz mananca, bea apa, își face nevoile in mod regulat si operația nu ii sângerează deci sper ca nu este asa grav, totuși o sa o duc la veterinar inainte sa ii scotă firele. Ma îngrijora faptul ca e trista si ca umflatura e destul de tare, nu e foarte mare dar e mai tare decat era la început . Apropo la început a avut guleraș dar nu l-a suportat si am dus-o din nou la veterinar sa ii pună cămășuță, atunci cand i-a pus cămășuță a pipăit si operația si a zis ca e moale si ca e normal. In fine, mulțumesc mult de răspuns si revin cu vesti.

  • Dacă doar suferă de lipsa chefului de joacă şi starea de somnolenţă, atunci nu e cazul să vă îngrijoraţi. Dacă umflătura este aproximativ cât o nucă, din nou nu trebuie să vă stresaţi. Contează să nu se umfle mai mult decât atât şi să nu se scurgă sânge sau puroi de acolo. Deja la şapte zile, operaţia trebuie să fie bine prinsă, iar să se întâmple ceva rău de acum înainte, din punctul meu de vedere scad şansele. Eu zic că va fi bine.

 155. Buna, imflaturA a disparut si pisica este foarte bine, i-au fost scoase firele, acum are chef de joaca, totul e ok

 156. Va salut,

  Vreau sa va spun ca fac parte din oamenii dezinformati, si afirm ideea de a lasa orice animal, sanatos, sa dea nastere macar unui rand de pui. Motivul este LEGEA NATURII!! Nu cancerul sau nu stiu ce alt motiv.

  Va multumesc.

  • Şi ce faceţi cu puii? Sunt destule animale chinuite pe stradă! NU MAI CHINUIŢII ŞI ALTE ANIMALE! NU MAI CONTINUAŢI SĂ SUSŢINEŢI CHINUIREA ANIMALELOR DE PE STRADĂ!
   Nu vă simţiţi vinovat atunci când reuşiţi să găsiţi stăpâni pentru animalele dumneavoastră, în loc să îi îndemnaţi să adopte măcar puii din stradă?

   • Pisicuta mea (adoptata) a dat nastere unui rand de 3 pui pe care le-am oferit spre adoptie unor familii iubitoare, iar un pui l-am tinut. Catelusa mea (adoptata) a fatat 4 puii, unul a murit sad iar 3 dintre ei i-am dat unor prieteni si prieteni ai prietenilor. Bun acestea fiind spuse, esti prea subiectiva, nu totul se intampla intr-un mod negativ, Asa incepe discursul tau -- Sterilizarea este absolut necesară.- NU!!! NU ESTE ABSOLUT NECESARA! Viata inseamna sa creezi viata, nu sa incerci sa ii tai radacinile. Si am intalnit foarte multe animale fericite in strada sau deprimate si stresate adoptate de familii plictisite.

    • Alţi trei pui de pisică şi alţi trei de câine au trăit nefericiţi pe stradă sau au murit chinuiţi. Dacă acei prieteni i-ar fi adoptat pe aceia şi nu pe cei lăsaţi să se nască dintr-un moft al dumitale, cu totul alta ar fi fost situaţia. Mai mult decât atât, dacă oamenii de nivelul dumitale şi-ar fi sterilizat animalele, nu am fi văzut pe stradă nici picior de câine sau pisică.

     Sterilizarea ar trebui să fie obligatorie. Atât timp cât nu suntem suficienţi de civilizaţi să luăm animalele de pe stradă şi să le oferim o viaţă mai bună, nu văd de ce statul nu se impune în privinţa sterilizării. Chiar ar fi cazul să se facă ceva în acest sens.

 157. Ar trebui sa adoptam copii nu sa facem altii, nu va simtiti vinovati cand copiii vostri sunt fericiti, iar cei de pe strada nu au ce manca, sau mor chiar de frig. Mai intereseaza-te despre conceptul de VIATA, inainte sa dai lectii de VIATA.

  • Pentru tine, conceptul de viaţă înseamnă să naşti un copil şi să îl duci la orfelinat. Mai gândeşte înainte să vorbeşti. Nu mai folosi nici metode contraceptive pentru că se duce conceptul de viaţă despre care vorbeşti. Mai mult decât atât, ca să fac o paralelă om -- animal, dacă un copil îl faci ca să ţi-l creşti, când îţi mai laşi căţeaua sau pisica să fete, nu mai arunca puii în cârca altora. Fii responsabil şi ai dracului grijă de ei!

   • Nu imi rastalmacii cuvintele, ziceam ca dupa logica ta nu trebuie sa mai dam nastere la copiii, pana nu se adopta toti copiii de pe strada. La fel si cu animalele.

    • Nu-ţi răstălmăcesc nimic, ci îţi explic cum vezi lucrurile. Nu eu am zis de copii, ci dumneata. Continuă să faci copii, să laşi animalele să facă pui, apoi dă-le în grija altora. Că atât ştiţi să faceţi voi, ăştia cu „concept de viaţă”. Trebuie să ai inteligenţă, raţiune şi logică pentru aţi da seama de cum stă cu sterilizarea asta la animale şi de ce este importantă. Văd că dumneata nu le ai.

 158. All is business!

 159. Stii cum se numeste un om care vede dreptatea doar de partea lui ?

  Succes in ce faci si noroc in viata !

 160. Ar trebui sa te numesti Lady of God, doar tu poti spune cine traieste si cine moare, scuza-ma nu m-am putut abtine. Take care !

 161. Pisica mea a fost sterilizata ieri, azi dimineata am mers dupa ea, doctorul veterinar a spus sa o las libera,bineinteles o las , dar nu o las sa faca activitati obositoare mai ales ca mai toata ziua a dormit, am scris aici pentru ca ma ingrijoreaza burtica ei care este foarte stransa,a mancat azi de 2-3 ori laptic si niste betisoare destinate recompensari pisici .Ma puteti ajuta cu un raspuns de ce e asa? sau cu un sfat? Multumesc anticipat!

  • Tocmai a fost sterilizată. Vedeţi cum se simte astăzi şi dacă îşi dă drumul la burtică, în caz contrar, contactaţi medicul veterinar şi întrebaţi-l ce anume ar fi indicat să faceţi. Încă nu e cazul să vă stresaţi. Eu zic că o să îşi revină singură, iar de la lapte nu vă aşteptaţi la mai mult de treaba mică big grin . Mai întâi să reînceapă să mănânce hrană solidă.

   Sănătate multă!

 162. Buna!

  Probabil a mai fost pusa intrebarea asta dar sunt o sumedeeenie de comentarii si recunosc ca n-am avut rabdare sa le citesc pe toate.. Acum vreo 3 saptamani am „cules” o frumusete de pisica din jurul blocului, verificata e norvegiana de padure (cel mai probabil abandonata, s-a tot plimbat ceva timp prin cartier pana s-o iau..) siii se pare ca azi a intrat in calduri. E prima data cand am pisica, sunt in anul 4 la medicina si deja luni am primul examen, cu toata dragostea si afectiunea ce i-o port, imi cam iau campii. S-a mai potolit cat ne-am jucat si dragalit, dar nu pot sa stau 24/7 s-o smotocesc sa nu mai faca urat sad are sens sa fac un drum la vet sa intreb de pastilute de oprit estrul? Vreau sa-i dau doar acum, nu forever, ca se termina sesiunea si se termina si cu ovarele ei laughing dar pana una alta, am vreo sansa sa o potolesc cu ceva medicament?

  • Da. Mergeţi la un cabinet veterinar sau farmacie veterinară şi spuneţi că pisica a intrat în călduri şi vreţi să îi daţi pastile. Nu este o problemă că îi daţi o singură dată pastile. Ba chiar ar fi recomandat, de dragul dumneavoastră, dar şi al pisicii. Peste vreo trei săptămâni de la începerea pastiluţelor, dacă doriţi o şi puteţi steriliza.

   • Asa voi face. A fost o noapte grea pentru toata lumea.. Nu are mai mult de un an si un pic, si ar face niste puiuti adorabili, dar asa-i omul cumva egoist… unde tin atatia pui intr-un apartament? of. Ea sa fie sanatoasa. Multumesc mult!

    • Ştiu cum este cu o pisică aflată în călduri, în casă. Ziua mai e cum mai e, dar noaptea… când ţi-e somnul mai dulce te trezeşte.
     Păi păstrezi puiuţii, dar apoi trebuie să-i laşi şi pe ei să se înmulţească, dacă e să o iei aşa. Mai bine o pisică sănătoasă, fericită şi lipsită de griji. big grin

 163. Buna…imi poti recomanda cateva cabinete care au un pret rezonabil pentru sterilizare? Am fost la 2 cabinete si ambele au pret de 200-250 lei si din cate am citit la tine se gasesc si mai rezonabile big grin. Multumesc

  • Pentru Piteşti se găseşte şi sub 100 de lei. Însă dacă într-un oraş amărât ca acesta există un loc unde au campanie de sterilizat gratuit câini şi pisici, este aproape imposibil să nu existe astfel de campanii şi în Bucureşti. Trebuie să fie o asociaţie de animale care fie sterilizează ieftin, fie gratis.

 164. Daniela Fritsch says:

  Buna dimineata!

  Am pisica sterilizata de ieri. Intrebarea mea: Este normal ca pupilele sa.i fie dilatate si astazi? Care este motivul ce duce la astfel de urmari? Va multumesc !

  • Bună dimineaţa!

   Poate avea pupilele dilatate din alt motiv. Întrebarea este cum se simte pisica? Mănâncă, bea apă, a folosit litiera?

 165. Buna,

  As vrea sa iau o pisica de la tara cand face o luna jumatate,dar problema e ca nu voi aveam in primele 2 luni bani sa ii fac injectiile ,ar putea sa pateasca ceva? Si as vrea sa stiu cam cate injectii sunt si cam cat m-ar costa,iar sterilizarea am inteles ca trebuie cam dupa ce implineste 7 luni,aceasta cam cat ar costa? Nu am foarte multi bani dar mi-am dorit sa imi iau o pisica si acum am ocazia de aceea as vrea sa stiu daca se intampla ceva daca voi intarzia putin cu veterinarul.

  • Dacă pisica va avea sub şapte luni, nici nu se pune problema de făcut injecţii sau luat pastile, pentru că ar fi prea mică să aibă vreo legătură cu motanii.

 166. Buna ziua
  am sterilizat o pisica la un cabinet veterinar din mediul rural si mi se pare ciudat e taiata pe partea dreapa pe lateral linga piciorul din spate, o taietura de vreo 3 cm. Am sterilizat alta pisica anul trecut si i s-a facut operatia pe burta ? Sunt mai multe metode sau e altceva?

  • Din câte ştiu, operaţiile de sterilizare se realizează pe burtă. Acum, nu ştiu de ce au ales medicii să execute operaţia astfel. Cum se simte pisica!

 167. Buna . Am si eu o pisicuta si am operat-o fiind insarcinata pentru ca nu putea naste puisorii fiind morti in burtica nu dr veterinar mi-a zis ca nu au avut oxigen sI am operat-o dar ea e cam nazdravana sI nu aRE stare iam lu at cusa dar nu sta plage intruna…… dupa 7 zile de la operatie I sa deschis un pic ce pot face ? Va rog un raspuns poate ati mai auzit . Va multumesc

  • Din ce înţeleg, au trecut şapte zile de la operaţie. Nu are sens să o ţineţi în cuşcă, nici măcar imediat de operaţie. Mai rău s-ar stresa, nu ar avea altceva de făcut, decât să-şi lingă operaţia s.a.m.d. Deci, lăsaţi-o să stea liberă.

   În altă ordine de idei, ce înseamnă deschis puţin? Un fir? Dacă pare cât de cât legată operaţia, atunci nu este o urgenţă.
   Depinde de cum arată zona. Dacă este carne vie, atunci mergeţi la doctor să-i mai pună un fir.

 168. Per?a Diana says:

  Buna!

  Pisica mea era in regula acum cateva zile, dar s-a întâmplat ceva, ea a venit acasa cu un ochi inchis si nu vrea absolut deloc sa mănânce, nu stiu ce pot sa ii fac, aveti un sfat , va rog!
  Mulţumesc!

  • Bună seara!

   Indicat ar fi să mergeţi să o vadă un medic veterinar. Acesta va verifica dacă mai are ochiul sau dacă este vorba doar de o iritare a acestuia, şi să-i prescrie un antibiotic pentru prevenirea infecţiilor.

 169. Buna ziua,
  Am fost azi sa o sterilizez pe Rasha, o frumusete de pisica in varsta de 7 luni. Dupa ce am venit de la D-na Doctor am obervat ca da semne de revenire, initial m-am speriat foarte tare, se legana, a si vomitat(de 3 ori deja si la ora 12 am ajuns cu ea acasa), nu bea apa si nici nu mananca . De atunci nu are liniste, ii este foarte somn dar nu isi gaseste locul, am asezat-o pe patutul ei, nu sta deloc. Stam la curte si ar vrea sa iasa afara, dar doamna doctor a spus sa nu ii dau voie cel putin 3 zile; are intentia de a sari peste tot. Imi spuneti va rog frumos peste cat timp ar fi indicat sau mai putin riscant sa sara? e mai ok ptr ea daca o las singura intr-o camera unde nu e riscul de a se urca sau pica?imi e foarte frica sa nu i se desprinda firele.A avut intentia de a sari azi pe pat, dar am prins-o in momentul potrivit(zic eu) sad sad sad
  Multumesc!

  • Bună dimineaţa!

   Stările pe care le-a avut erau perfect normale după o asemenea intervenţie.

   În principiu, şi dacă sare din prima zi de sterilizare nu se întâmplă nimic, însă este de preferat ca pisica să facă puţin efort şi să se odihnească mai mult. Firele au tendinţa de a se desprinde mai degrabă dacă pisica îşi linge operaţia. Deci, cum o vedeţi că se linge în acea zonă, trebuie să-i distrageţi atenţia cât mai mult posibil. Că o să i se desprindă un fir după ziua a 6 -- 7, nu-i o problemă, dar e de preferat să şi le ţină acolo cât mai multe zile.
   Dacă sunteţi pe lângă ea şi vedeţi că vrea să sară pe un scaun, ajutaţi-o să ajungă la locul dorit. De mâine încolo lăsaţi-o să-şi reia uşor, uşor activitatea, chiar şi să iasă puţin prin curte. Cel mai probabil este obişnuită să-şi facă nevoile pe acolo şi de aceea voia să iasă afară.

   Nu vă impacientaţi prea tare. De astăzi ar trebui să-şi mai revină şi cum am spus şi mai sus, trebuie lăsată să revină la rutina ei, supravegheată din când în când. Acordaţi mai multă atenţie să nu-şi lingă operaţia. Limba lor fiind mai aspră, ajută la scoaterea firelor.

   Sănătate multă!

   • Multumesc frumos pentru sfaturi! Din suflet multumesc.
    E ca si copilasul meu si am suferit cu ea….are bandaj si camasuta ca nu cumva sa isi scoata firele(am citit articolul dvs, m-a ajutat foarte mult, am plecat la veterinar mult mai linistita).
    Luni plecam la control. A spus D-na doctor ca dupa 2 saptamani ii scoate firele.
    Daca sunteti draguta, imi spuneti aproximativ cand ar avea voie sa se joaca prin curte? Ea se urca in copaci, de foarte multe ori.
    Credeam ca nu are voie sa sara deloc in primele zile. Ea doarme cu noi in patic si o ajutam sa urce . Imi place foarte mult ca nu e rea, desi sigur o doare, se linisteste cand o mangaiem.

    Va multumesc foarte mult ptr timpul acordat si ptr sfaturi! Mi-ati fost de mare ajutor! Salutari!

    • Astăzi şi mâine nu cred că s-ar urca în copaci. Nu cred că ar avea starea necesară, nu de alta. Mai degrabă ar vrea să doarmă, să stea liniştită.
     Dacă are cămăşuţă, cu atât mai bine. Cu atât mai mult o puteţi lăsa prin curte şi mai staţi cu ochii pe ea. Când va simţi că se poate căţăra în copaci, o va face pentru că ştie că poate să o facă în siguranţă, indiferent că e mâine sau de luni încolo. Animalele sunt mult mai inteligente decât credem noi şi reacţionează diferit (comparativ cu oamenii) atunci când trec printr-o intervenţie. Nu stau cu săptămânile în pat, ci în câteva ore sau maxim două zile revin la programul obişnuit.
     Sfatul meu este să o lăsaţi să facă ce şi când doreşte.
     Cu drag,

 170. M-ati linistit! Sunt mai calma acum ca am vorbit cu dvs.
  Multumiri!
  Va doresc un weekend placut!

 171. Buna ziua,
  Am observat ca Rasha a reusit sa isi traga la o parte bandajul de sub camasuta. E problema daca ramana fara???? Am incercat sa il pun dar nu reusesc, din pacate
  sad sad sunt ingrijorata.dar maine dimineata plecam la doctor din nou…
  Multumesc

  • Bună ziua!

   Era de aşteptat să-şi lingă bandajul. O incomoda.
   Dacă l-a dat jos, nu are nimic. Poate să stea foarte bine şi fără el. Mai trageţi cu coada ochiului la ea şi atenţionaţi-o doar când îşi linge operaţia.
   Nu vă îngrijoraţi pentru că nu are sens. Atât timp cât mănâncă, bea apă, iese afară şi nu şi-a desprins firele, atunci este foarte bine. Nici nu e cazul să mergeţi la doctor doar pentru bandaj.

 172. Da, se comportă exact ca şi înainte de operatie, e mai drăgăstoasă.

  • Atunci staţi liniştită. Ce a fost mai greu a trecut.

   • Va pup! Mulţumesc pentru răbdare şi sfaturi!

    • Buna ziua,
     Am venit cu un update la starea pisicii.Azi am fost sa ii scot firele. Primele trei zile au fost mai grele, in rest totul a decurs minunat.
     Va multumesc inca o data pentru rabdare si sfaturile dvs! Si cum am citit mai sus, daca medicul este profesionist si isi face datoria, pe parcurs nu exista nici o complicatie!!!
     Multa sanatate tuturor pisicilor!!!

     • Bună ziua!

      Cu mare drag. Plăcerea a fost de partea mea.
      Aşa este, dacă medicul îşi face meseria cum trebuie, atunci nu sunt motive să apară probleme după operaţie. Din păcate, nu întotdeauna ştim pe mâna cui ne lăsăm animalul.
      Într-adevăr, primele zile sunt mai stresante pentru stăpânul pisicii. Îi este teamă să nu se întâmple ceva rău, nu înţelege comportamentul pisicii (de ce nu mănâncă, nu bea apă, nu se joacă, doarme mult, se clatină, are tendinţa să sară pe mobilă etc.), timpul trece mai greu pentru el şi începe să creadă că ceva este în neregulă. De fapt, trebuie lăsată în pace, să facă ce şi când vrea. Doar să fie puţin supravegheată, atâta tot.

      Sănătate multă!

 173. Buna! Pisica mea a fost operata in jur de ora 10,00 dimineata! La 11.00 s-a trezit dar se simte foarte rau a vomitat atunci imediat de vreo 4-5 ori cam din 20 in 20 de minute o spuma alba dupa care s-a oprit iar pe seara pe la 18.00 a inceput din nou sa vomite tot cam din 20 in 20 de minute si tot o spuma alba! Este foarte apatica ametita si adoarme cateva minute dupa care se trezeste si vomita! Este normal! Mentionez ca nu a digerat mancarea mancata seara si inainte de operatie i s-a facut o injectie care sa-i provoace voma! Poate fi aceasta o cauza faptul ca inca avea mancare in stoac inainte de operatie?

 174. Buna! Pisica mea a fost operata in jur de ora 10,00 dimineata! La 11.00 s-a trezit dar se simte foarte rau a vomitat atunci imediat de vreo 4-5 ori cam din 20 in 20 de minute o spuma alba dupa care s-a oprit iar pe seara pe la 18.00 a inceput din nou sa vomite tot cam din 20 in 20 de minute si tot o spuma alba! Este foarte apatica ametita si adoarme cateva minute dupa care se trezeste si vomita! Este normal! Mentionez ca nu a digerat mancarea mancata seara si inainte de operatie i s-a facut o injectie care sa-i provoace voma! Poate fi aceasta o cauza faptul ca inca avea mancare in stoac inainte de operatie?

  • Dacă pisica nu mâncase de aseară, injecţia pentru vomă nu-şi avea rostul. Nu înţeleg medicii care se complică pe ei, dar mai ales viaţa pacienţilor.

   E firesc să vomite după ce se trezeşte din anestezie, dar nu des şi nu toată ziua. Dacă avea mâncare în stomac, o voma, dar văd că spuneţi că vomită o spumă albă. Încă nu e cazul să vă speriaţi, asta dacă nu se vede o îmbunătăţire până mâine.
   Nu vă speriaţi nici pentru că doarme. E normal după o intervenţie ca aceasta. De mâine ar trebui să-şi revină puţin câte puţin.

   Ce trebuie să faceţi acum, este să îi lăsaţi apă şi mâncarea preferată la dispoziţie, să o urmăriţi dacă mănâncă şi dacă vomită ulterior. Să zicem că nici în seara aceasta nu vrea să mănânce, dar de mâine va trebui să o facă fără să vomite. În caz contrar, să o consulte totuşi medicul veterinar.

 175. Buna ziua am si eu o problema vineri pe la ora 13 am dus pisicuta in varsta de 7 luni la sterilizat, dupa o ora am luat-o totul a fost ok pana aici.Doamna doctor mi-a zis ca sambata sau duminica cel tarziu ar trebui sa manance dar azi este marti si nu vrea sa manance deloc am fost cu ea inapoi la cabinet , ia facut vitamine antibiotice si mi-a dat-o acasadar , tot nu mananca ce poate avea ?
  Mentionez ca bea doar apa si cam la doua ore-i bag eu lapte cu seringa in gura imi face impresia ca nu poate inghiti.

  • Bună ziua!

   Mergeţi cât mai repede la un alt cabinet veterinar dacă este cu putinţă.
   Precis nu mănâncă sau nu aţi observat-o mâncând? Mă gândesc că poate totuşi mănâncă atunci când nu este nimeni lângă ea.
   În plus, nu ştiu ce tărâţe a avut doctora în cap, spunând că sâmbătă sau duminică va mânca. Pisicile sterilizate pot mânca şi imediat după ce s-au trezit din anestezie. E drept, foarte, foarte puţin.
   A vomat? Este apatică?
   Eu nu i-aş da să mănânce cu seringa. Este chinuitor chiar şi pentru pisică. Dacă tot bea apă, poate la fel de bine să bea lapte. Aţi putea să-i lăsaţi un bol mic cu lapte, alături de cel cu apă. Încercaţi să o momiţi cu puţină carne, hrană umedă sau ce îi făcea plăcere să mănânce înainte de operaţie.

   • Nu mananca nimic eu sunt in permanenta cu ea . se da jos bea apa si apoi se culca. de vomat a vomat doar o data sambata seara atat . Am incercat sa o momesc si cu carne si tot nu vrea

    • Dacă astăzi i-a injectat vitaminele şi a hidratat-o, să nu vă aşteptaţi prea tare să mănânce. În fond, a hrănit-o cu injecţii.
     Vedeţi totuşi ce se întâmplă până mâine dimineaţă şi dacă tot nu mănâncă, schimbaţi medicul veterinar.

     • Vitaminele i le-a facut ieri si azi am sunat-o pe doctorita si a zis sa o las pana maine si apoi sa o duc sa-i bage perfuzii nu stiu daca asta o ajuta dar incerc.

      • Nu ştiu ce să mai spun. Sper doar să se refacă pisica.
       Cum mai spuneam pe aici, nu-mi place când doctorul complică operaţia de sterilizare.
       Vă rog mult să mă ţineţi la curent cu starea pisicuţei.

       • Am fost la cel mai bun cabinet din Galati si ia luat temperatura avea febra mare ia facut antibiotic si inca ceva si cand am ajuns acasa pisicuta mea a mancat doua bucatele de carne
        yupiiii.

        • Faptul că bea apă, tot e bine, mai ales spuneţi că avea/are febră. Apa ajută la scăderea febrei.
         Dacă a mâncat, asta-i foarte bine. Să o urmăriţi în continuare. Sper să continue să i se amelioreze starea, să înceapă să mănânce puţin câte puţin şi să nu mai fie nevoie să mergeţi din nou la medic.

 176. Pisica se simte mai bine numai face febra in continuare mergem la tratament si mananca , cate putin acum este mai vioaie .Oricum va multumesc de sfatul de a merge la un alt cabinet.

  • Mă bucur mult că se simte mai bine. Dacă febra a încetat, mănâncă şi este mai activă, înseamnă că nici tratamentul nu mai durează mult şi că vă aflaţi pe calea cea bună.
   Nu aveţi pentru ce. Bucuria mea este că mi-aţi ascultat sfatul, că pisica se simte mai bine, că aţi scris aici despre situaţia neplăcută prin care aţi trecut, iar cei care vor trece prin ceva similar, vor şti ce au de făcut. Din păcate, sunt medici şi medici, atât la oameni cât şi la animale.

   Sănătate multă şi să auzim numai de bine!

 177. imi pare rau sa va anunt dar pisicuta mea a murit

 178. Ba da pisica isi revenisera pana duminica, cand a mancat foarte bine .
  Luni nu a mai mancat nimic a vomat , am fost din nou la cabinet sa-i scoata atele cand sa uitat mai bine intr-un capat operatia era desprinsa drept urmare ca nu a fost cusuta bine, apoi am luat-o acasa
  si ieri a inceput sa devina mai letargica am fost iar la cabinet ia luat temperatura si era sub temperatura normala. apoi ia facut ecograf sa uitat prin burtica ei si mi-a zis ca are intestinele foarte dilatate si ca are un rest de uter ramas. iar apoi a venit bomba ia facut testul acela pentru parvoviroza si a fost pozitiv si mi-a zis ca sunt sanse minime sa traiasca pentru ca inafara de parvoviroza care a dobandito de la acel cabinet la care am operat-o acea operatie de sterilizare a fost facuta in bataie de joc.si la o ora dupa ce am ajuns acasa fata mea a murit.

  • Pe principiul hoţul strigă hoţul, aşa şi ei îndrăzneau să o ameninţe pe doamna respectivă cu judecata. Este de neconceput cum de li se întâmplă să omoare atâtea pisici în urma sterilizării.

 179. v-am trimis in link despre acesti medici casapi care mi-au ucis pisicuta o sa va cruciti

 180. Buna seara iar va deranjez
  acum 2 saptamani nu am putut fara pisicuta mea care a murit stiti asta si m-am dus la un adapost din galati de la noi si am luat un motanel de 2 luni care fusese aruncat impreuna cu fratii lui intr-o canalizare el a supravietuit dar doamna de acolo mi-a zis sa ma duc sa-i fac vaccinul ca nu cumava sa ia din casa virusul de panleucopenie , asa am facut dupa doua zile de la vaccin a inceput sa tuseasca si sa respire greu ca si cum s-ar sufoca. M-am dus inapoi la cabinet la consultat si mi-a zis ca e posibil sa fi inghitit apa cat a stat in canalizare. Dar eu am o nelamurire inainte de vaccin nu a facut asa.

 181. si am intrebat nu cumva e o reactie adversa la vaccin ? la care doamna mi-a raspuns ca nu si sa-i dau sirop AERIUS PENTRU COPII
  Asa am facut i-am dat de ieri dar ala-i provoaca doar somnolenta si atat . Stiti cumva ce ar pute-a sa aiba ?

  • Sfatul meu este să mergeţi la un cabinet veterinar de încredere şi să fie consultat. E posibil să fie vorba de vreo viroză sau altceva. Poate fi vorba şi de o reacţie la vaccin, în fond, corpul lui poate era slăbit deja.

 182. la cabinetul unde ia facut vacinul la ascultat la plamani la inima sa uitat in gat si a zis ca nu are nimic si ca singura explicatie este ca a inghitit apa in canalizare si are o insuficienta respiratorie el mananca face caca normal adica tare
  doar ca tuseste si respira pe gura ca si cum s-ar sufoca

 183. Buna ziua, mi-am castrat pisicuta la numai 5 luni in urma cu jumatate de an acum. Nu am avut probleme atunci cu ea, si-a revenit imediat. Nici acum nu am de altfel, se joaca, mana ca normal, sare, o pisicuta normala. Dar am observat jucandu.ma cu ea, in zona unde a fost operata se simte ca o umflatura la atingere de altfel atunci cand merge daca te uite atent in zona respectiva burtica este putin lasata. Ma ingrijoreaza foarte tare, trebuie dusa la veterinar de urgenta sau este ceva normal ?

  • Bună ziua!

   Depinde cum arată zona respectivă şi unde este localizată mai exact. Poate fi vorba chiar şi de un banal strat adipos, dacă de exemplu vorbim de zona cu ultimele două mameloane sau de o hernie. Dacă umflătura este localizată strict unde a fost operată, indicat este să o vadă un medic.

 184. Cum sa i se ‘usuce retina’? poate corneea?

 185. Allyallynna says:

  Buna ziua!As fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu niste raspunsuri inainte sa ma panichez si sa ma intorc la veterinar.
  Acum 4 zile am fost cu pisicuta mea de 6 ani la sterilizat.Pana acum, din ce am citit in conversatiile anterioare totul decurge normal, mananca, bea apa, se deplaseaza din cand in cand ( in rest doarme), incizia arata bine( nu e rosie, da semne ca se prinde ok)mai putin partea cu litiera.De cand s-a trezit a fost doar de 3 ori si doar a urinat.Inca nu a iesit deloc afara cu scaunul.Pana acum i-am dat doar mancare umeda si mi se pare ciudat ce se intampla.A avut o tentativa in a 2 a zi, dar nu s-a intamplat nimic( parea ca se abtine ca sa nu o doara mai tare operatia).Din experienta dvs cu pisicile, e normal sau trebuie sa o stresez din nou cu un drum la vet?
  Si inca o problema, deoarece a inceput sa se linga de cum a trecut efectul anesteziei, i-am pus guler, insa nu e deloc comod pentru ea din ce observ( merge numai inapoi, cu capul in jos si ii este dificil sa manance si sa bea apa, o ajut eu) si din aceasta cauza ma gandeam daca nu ar fi mai bine sa ii fac o hainuta din bumbac.In felul asta macar si-ar face meandrele si s-ar spala pe codita si labute( si inainte de sterilizare petrecea cate o ora cu spalatul) si ar dormi si mai comod.Iar daca ii pun hainuta, trebuie sa ii pun si pansament pe dedesupt sau e suficient sa o dau cu spray cicatrizant( cel albastru) si hainuta peste?
  Va multumesc din suflet!

  • Dacă mănâncă puţin, atunci poate fi de înţeles de ce nu foloseşte litiera. Acum, la patru zile, ar trebui să mănânce şi să se comporte la fel ca înainte de operaţie. Puteţi să îi daţi orice alt tip de mâncare, nu doar umedă.
   Eu zic să renunţaţi la guler şi doar să o atenţionaţi şi să-i distrageţi atenţie atunci când îşi linge operaţia.
   Dacă nici până mâine nu face, sunaţi veterinarul şi întrebaţi-l ce să-i daţi pisicii pentru a avea ieşiri (ex. supozitor cu glicerină).

   • Allyallynna says:

    Pana la urma a reusit si a fost la litiera ieri dimineata, dupa ce jumatate de noapte s-a chinuit.Ma bucur mult ca nu a fost nevoie sa ajungem din nou la vet.Acum e bine, a fost si azi.Cat despre guler, facem compromis, ziua sta fara, cat pot eu sa o supraveghez( cum prinde momentul cand ma ridic de langa ea, cum incepe sa se linga) iar noaptea cu el.
    Va multumesc mult pentru sfaturi!

    • Cu drag!

     Să mănânce ca înainte. Este posibil să o constipe şi hrana umedă. Depinde cumr eacţionează organismul ei. Sănătate multă!

     • Allyallynna says:

      V-am ascultat sfatul si am trecut pe modul de hrana anterior doar ca am schimbat granulele cu cele pentru pisici sterile.Eu zic ca se recupereaza normal acum.Multumesc inca o data, atat pentru raspunsuri cat si pentru promptitudine, sunteti un om cu suflet mare.

 186. buna.am si eu o intrebare si as dori un raspuns urgent.am o pisica pe care vreau sa o sterilizez,insa problema este ca este foarte foarte batrana cred ca are mai mult de 16 ani.

 187. si maine are programare as dori un raspuns urgent va rog sunt foarte disperata

  • Sfatul meu ar fi să vorbiţi serios cu doctorul şi să vă explice riscurile. În toată situaţia asta, singura problemă pe care o văd, ar fi anestezia.
   De altfel, nu luaţi o decizie înainte să purtaţi discuţia cu medicul, iar dacă ajunge să fie operată, nu vă alarmaţi şi nu gândiţi negativ.

 188. este normal ca dupa sterilizare sa fie rece cu ochi tulburi,si sa stea nemiscata

 189. si-a revenit din anestezie astazi.a mancat a baut si apa si acum vrea sa iasa afara dar nu stiu ce sa fac .sa- o las sa iasa sau sa o mai tin in casa?ea nu prea este invatata sa stea in casa sta mai mult pe afara.si- a dat si bandajul jos si mi-e sa nu se infecteze sau sa se loveasca.

  • Trebuie lăsată să-şi reia programul, uşor, uşor de la o zi la alta. Dacă iese puţin afară, nu se întâmplă nimic, atât timp cât nu-şi desface firele.

 190. in cat timp se recupereaza operatia complet?

  • În 10 -- 14 zile îi pot fi îndepărtate firele (asta dacă nu sunt din acelea care cad). Deci destul de repede. Într-o săptămână trebuie să fie bine închisă operaţia.

 191. Multumesc mult pt toate sfaturile pe care mi le-ati dat.Si daca trece cu bine pisicuta peste operatie le voi steriliza si pe celelalte.Si imi pare rau daca te-am incomodat cu intrebarile mele disperate dar nu stiam ce sa fac,eu le iubesc mult si nu as vrea sa li se intample ceva rau.Multumesc mult.

  • Nu m-au incomodat deloc. E firesc să ai temeri şi întrebări. La fel o să fie şi la următoarea pisică.
   Cu siguranţă o să fie bine. Din moment ce pisica şi-a revenit (mănâncă, bea apă, se mişcă la fel de mult ca înainte, nu-şi trage firele în prima săptămână) nu are de ce să se schimbe în ceva rău.

 192. buna.o singura intrebare mai am.pisicuta are operatia putin umflata.am inteles ca este ceva normal.dar au trecut deja 5zile si tot umflata este.Multumesc

  • Este normal. Poate să fie o umflătură chiar şi cât jumătate din degetul mare. Dar atenţie, să nu se umfle şi mai mult. Cu timpul o să se retragă, însă cu răbdare, căci o să dureze.

 193. Buna. un sfat, o parere as avea si eu nevoie. am citit toate comentariile.. Mitzi a mea are 2 ani, am fost miercuri si am sterilizat-o, dupa mult timp de gandire si suportat caldurile, nu i-am dat niciodata nici o pastila sau ceva sa-i treaca mai repede, dar nici nu am vrut s-o sterilizez pana acum de frica. Mi-au dat acasa antibiotic 5 zile de 2 ori pe zi… prima zi dupa operatie a mancat a baut apa, joi avea un tremurat rau, am dus-o la veterinar, i-au facut o injectie pt calmarea durerilor.. s-a potolit, a ajuns acasa a mancat vreo 3 pliculete de mancare umeda… de atunci pana sambata din nou n-a mancat nimic, decat a baut o singura data apa, si a facut o data pipi. am dus-o sambata la veterinar din nou, i-au facut antibioticul injectabil, plus injectie cu vitamine, tot n-a vrut sa manance nimic. duminica am dus-o iar, ca asa mi-a zis doctora, i-au pus perfuzie, in drum spre casa a facut pipi in cusca, si atat. doctora mi-a spus sa ma duc si azi cu ea in caz ca tot nu mananca sau bea, sa-i refaca analizele si sa-i mai puna perfuzie.. evident n-a mancat baut nimic, nici pipi, m-am dus cu ea si azi, la fel perfuzie, pana i-au iesit rezultatele analizelor, analizele f bune, putin glicemia crescuta, dar dr a spus ca probabil si de la sperietura panica… antibiotic nu i-a mai facut, a spus ca e arhisuficient antibioticul bagat in ea, i-a mai facut niste vitamine, ceva sa-i creasca pofta de mancare si un antidepresiv. am adus-o acasa, n-a vrut sa iasa din cutie, acolo o stat vreo 4 ore, am scos-o eu sa o duc la litiera, nimic, unde o pun acolo se intinde… am pus-o si langa mancare nimic.. i-am dat cu degetul pe la botic inmuiat in sosul de la un pliculet de mancare umeda, se linge pe bot si atat… e normal? adica e sanatoasa , nu i-a iesit nimic in neregula… dar apatia asta si faptul ca nu mananca, nu bea apa… imi fac o mie de griji. doctora mi-a mai spus si ca ori ma simte si pe mine panicata si ca stau numai cu ochii pe ea, si ca e prea rasfatata, dar e sufletul meu pisica asta.. are un puisor, ca am dat-o sa faca niste puiuti, si am pastrat unul, cand se apropie de ea il hasaie si maraie… ma stresez prea tare? s-o las in pace, s-o mai ignor? ma gandesc ca n-o muri de foame langa apa si mancare… orice idee e binevenita.. multumesc

  • Se apropie de o săptămână… Ar fi trebuit să revină la obiceiurile ei.
   Într-adevăr, fiecare reacţionează diferit. Prin somn, corpul se reface mai rapid. E în regulă să petreacă nişte zile retrasă, dar să mănânce, să bea apă şi să-şi facă nevoile. Poate nu să mănânce la fel de mult ca înainte, însă nici să se încăpăţâneze să refuze hrana vreme de zile în şir.
   Sigur, sigur nu mănâncă deloc? Aţi încercat să-i lăsaţi bucăţi de carne, un pliculeţ umed sau orice altceva îi place să mănânce, peste noapte în bolul ei, iar dimineaţa să vă uitaţi dacă totuşi şi-a făcut curaj să treacă pe acolo?

   S-a uitat la operaţie? I se pare în regulă?
   Gândiţi pozitiv! Deşi este firesc să vă stresaţi, operaţia nu este atât de speriat. Vorbiţi cu ea, alintaţi-o, scoateţi-o puţin la aer, orice ar putea să-i dea o stare psihică mai bună.

   • Multumesc pt raspuns. Sigur sigur nu mananca. A dormit doar cu mine in pat, mi-am luat liber vineri de la serviciu sa stau cu ea, doar in pat a stat, mai ales ca are branula si se cam miorlaia cum se intindea putin mai tare, si am si somnul f usor, ma trezesc la cea mai mica miorlaiala sau miscare a ei… doar doarme in pat indiferent ca sunt sau nu langa ea, nu se da jos.
    da am incercat sa-i dau pliculetele preferate, bobitele preferate, carne nu mananca, prefera castraveti, mere sau usturoi… bobite le las la discretie, mai ales ca sunt amandoua. nu le-am invatat cu program de mancare din cauza serviciului, dar le dau mancare umeda o data pe zi sau la 2 zile. miroase intr-adevar, dar nu mananca. ai spus bine, se incapataneaza sa manance… singurul lucru care i-a atras atentia a fost ciocolata… mereu cand mananc ciocolata mai sa-mi ia ciocolata din gura, i-am dat sa linga o data in viata ei, 2 limbute si atat ca stiu ca nu e buna pt ele.. insa am vrut sa vad dc o tenteaza, a mirosit si a dat o limbuta si se lingea pe botic de mama focului.. dar nu vreau sa-i fac rau si in ciuda faptului ca a vrut nu i-am mai dat… ii place si uleiul de cocos sau de masline.. inca nu i-am dat… dar o sa incerc…
    da s-au uitat la operatie, in fiecare zi cand am fost, e f ok, se lipeste frumos, mai ales ca ea nu se linge deloc acolo.. nici macar nu se spala… se umflase putin operatia in a doua zi, dar acum se retrage, aproape ca nu mai e umflat deloc, si am inteles ca e normal…. mai spala cate o labuta si somn din nou… acum e tot in baie langa calorifer, insa observ ca de fiecare data cand ma duc la ea incepe se tremure si sa respire mai rapid.. asa rau am speriat-o cu atata mers la doctor, injectii si perfuzii? imi da senzatia ca e cel mai chinuit animalut. mai tin sa precizez ca o iubesc enorm, n-am batut-o vreodata sau sa o chinui cu ceva, am luat-o cand avea 1 luna jumatate, (are vaccinurile facute, deparazitari, carnetel de snatate), i-am facut toate mofturile si e super alintata… nu iese din casa, stau la bloc, si iesirile pe afara nu-i plac, sta f cuminte in cusca panicata cand o duc la dr.. vorbesc cu ea, o pup, o mangai, ma lasa nu are nici o problema, nici daca ii pun mana in zona operatiei nu miauna, sta cuminte.
    branula pe labuta se pare ca o deranjeaza, dar maine sper sa i-o dea jos… ca asa mi-a zis doctora, poate ii mai face o perfuzie si gata, o sa i-o dea jos. ar trebui sa n-o fortez sau s-o stresez… S-a suparat pe mine ca am operat-o si ca i-am cauzat dureri si stres? cu toate ca ii place si sta la alintat pupat, chiar toarce … doar acum ma cam sperie ca tremura si respira rapid cand ma duc pe la ea sa vad ce face….
    am vrut sa-i fac un bine ca intra des in calduri si o tinea vreo 7 8 zile … dar nu-mi place deloc starea ei si incapatanarea, apatia… offf sad

    • E de luat în calcul că a primit perfuzii în ultimele zile. Poate să fie o cauză pentru care nu simte nevoia să mănânce.
     Înţeleg că mişcare, cât de cât, face. Se plimbă prin casă, urcă şi coboară. Tot e ceva. Totuşi, în câteva zile, după ce nu mai primeşte perfuzii, ar trebui să-şi revină.
     Fără griji şi fără mustrări de conştiinţă. Gândire pozitivă şi o să fie bine. Asta trebuie să îi transmiteţi.

     Vă rog să-mi mai scrieţi. Vreau să citesc că stresul a trecut, iar pisica este bine. Sănătate multă!

     • da a primit perfuzii, se poate si asta sa nu mai vrea mancare daca a primit aportul de vitamine necesare… urca si coboara din pat, da o tura pana la mancare litiera si se intoarce.. atat.. nu sare nu se catara pe mirate-ai unde…
      multumesc mult, da o sa va mai scriu maine dupa ce ne intoarcem de la dr. va mai tin la curent cu starea ei.. multumesc inca o data.

      • Cu mare drag. Veşti bune să auzim! big grin

       • Ce mai face pisicuţa? Se simte mai bine?

        • Mie nu mi se pare… am fost atunci , nu i-au mai facut perfuzie, i-au scos branula, arata f urat locul ala pe labuta unde a avut-o, si nu ma lasa sa pun mana acolo, probabil ca o doare… e in continuare apatica, nu prea am vazut-o sa manance, are nasucul uscat, si doarme f mult… cu respiratia s-a mai reglat putin, parca nu mai respira atat de rapid… operatia arata f bine, s-a retras umflatura de tot, doar labuta in zona aia arata f urat… si mie nu-mi place starea ei… ma gandeam sa o mai las vreo zi, si sa o duc la un alt veterinar, mi-a recomandat un prieten un alt cabinet unde si-a castrat motanul acum vreo luna… nu vreau nici s-o stresez… dar parca nici nu as lasa-o asa… tu ce crezi?

         • O s-o doară câteva zile unde a fost branula. Locul e oarecum traumatizat.

          Chiar voiam să-ţi recomandat să dai o fugă cu ea la un alt medic veterinar, măcar să ai o a doua părere.

          • am mai avut un puisor care a fost internat la cabinetul respectiv, a avut branula pe o labuta 6 zile, si dupa ce i-a scos-o nu arata deloc asa urat, era putin roz si cam atat, nu dureri nu nimic… acum in cazul asta, arata f rau, ca si cum ar fi intepat-o de 6 7 ori in locuri diferite, si i-a curs sangele. eram incantata de cabinet ca mi-a salvat 2 pui si plus pe Mitzi mi-au facut-o bine de 2 ori cand a avut probleme… repet, operatia arata f bine, insa labuta aia ma ingrijoreaza , mie mi-e sa nu se infecteze sau ceva ca nu arata deloc ca un loc unde a fost o branula, ci arata mai degraba a loc unde a fost crestata cu cutitul de vreo 6 7 ori…
           o mai las azi ca sa mai treaca putin timp fara stres si ma duc maine cu ea la alt cabinet, asta daca am rabdare si nu o duc chiar azi laughing)) si revin cu updateuri.

          • Depinde cum au băgat branula.
           Aştept cu nerăbdare noi informaţii.

          • Revin cu informatii despre Mitzi a mea. Nu am mai fost cu ea la alt veterinar, pt ca am vazut ca-si revine, este mult mai bine, a inceput sa se joace cu mine sa sara, si-a facut nevoile si bea si apa. Mancare mai putin dar ciuguleste. Respiratia i-a revenit la normal, nu mai doarme intr-una, nu se mai ascunde… Labuta unde a avut branula prinde coaja, si ea se tot spala acolo. O mai las, pt ca ma bucura faptul ca-si revine, si n-as vrea s-o destabilizez iar cu mersul pe la veterinar, pt ca totusi observ cand vede ca ma imbrac se ascunde, probabil sa n-o iau cu mine. iti multumesc mult Lady pt incurajari si sfaturile date, regretam la un moment dat ca am dus-o la sterilizat, dar incepe sa-mi treaca cand o vad ca se joaca si redevine cum era inainte.
           Pe pisicuta cealalta n-o s-o duc la acelasi cabinet la sterilizat.

          • Mă bucur că este bine.
           Şi eu zică nu o mai duci la medic. Clar este pe făgaşul cel bun. Dacă prinde coajă, atunci înseamnă că se vindecă. De la lins s-ar putea să-şi îndepărteze coaja. În caz că nu lasă locul să se vindece, un pansament acolo, însă eu zic că nu va fi cazul.

           Da, n-ar strica să schimbi cabinetul. Din nefericire, tot mai mulţi medici sunt indiferenţi. Cel puţin ce a povestit Anca Ioana, mă repugnă.

 194. AncaIoana says:

  Aș vrea să avertizez alte persoane despre pericolele castrării pisicilor gestante, mai ales când ai ghinionul să dai peste un cabinet medical unde ești efectiv jecmănit de bani, dar, deși medicul chirurg este bun ca îndemânare strict operatorie, este neglijent cu indicațiile post-operatorii.
  Pisicuța era gestantă, dar cu o sarcină care îi putea pune viața în pericol (unul dintre cei doi pui era nedezvoltat), iar medicul m-a încurajat s-o castrez. Zis și făcut. După castrare, a stat câteva ore la clinică, apoi mi-au dat-o acasă, cu recomandarea să-i dau un antibiotic timp de 4 zile. A doua zi, după ce i-am dat antibioticul, pisicuța a vomat de 4 ori. Bineînțeles că am fugit cu ea înapoi la clinică. Acolo mi-au spus să o las la ei și să vin s-o iau peste 2 zile. Când m-am dus s-o iau, mi-au dat-o direct băgată în cutia ei și mi-au zis să-i cumpăr sirop Galastop și să-i dau timp de 4 zile o anumită doză și să-i pun comprese cu gheață pe burtică. Doctorul care a operat-o nu era acolo, iar doctorița de gardă a OMIS să-mi transmită să revin la control după 4 zile. Când am ajuns cu ea acasă, am observat că pisica avea o pată ciudată, maronie, pe burtică, ușor aspră. Din păcate, fiindcă și eu eram traumatizată de cei 950 de lei care mi s-au cerut după operație, nu am mai avut nici un chef și nici încredere să mai sun la cabinet și să întreb ce ar fi putut fi pata aceea. După 4 zile, am încetat tratamentul. Pisica mânca relativ bine, dar, după trauma operației, a început să fugă de mine și să se ascundă în diferite cotloane. Eu n-am vrut s-o fugăresc prin casă și am stat relativ liniștită, dar, după încă 2 zile, am profitat că a apărut și s-a urcat pe pat ș