Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Plosnita

Hello,

 

Ştiţi ce este o ploşniţă şi cum arată, nu? Nebuniile acelea mici, mişcătoare şi urât mirositoare laughing .

Ele sunt de mai multe tipuri, dar cea mai des întâlnită este cea de grâu, adică o gâză măricică hee hee şi gri.

 

 

Cum arată o ploşniţă?

Este foarte mică, în general de câţiva milimetri. Are picioaruşe (multe) şi antene, iar în general este maro.

Au o formă ovală, mai ales ploşniţele care sunt în general adulte (ajung foarte repede la maturitate).

Cum arată abdomenul? Au un abdomen segmentat cu nişte mici fire de păr pe „burtă”/abdomen. Este super uşor să credem că sunt un alt fel de insecte, însă sunt foarte uşor de recunoscut o parte dintre aceste ploşniţe (am spus mai sus că sunt de diferite tipuri).

La ce temperaturi pot supravieţui ploşniţele?

Din câte ştiu eu ploşniţele adulte pot supravieţui şi la temperaturi mici, însă la ~ 15 grade pot intra în hibernare şi pot trăi mai mult decât cele care nu sunt intrate în hibernare.

Deşi este greu de crezut, pot supravieţui zile întregi la temperaturi de sub -10. La temperaturi mult mai mici este posibil să supravieţuiască, însă mor după câteva minute datorită frigului.

Denumirea lor oficială este Cimex lectularius.

 

Cum se reproduce ploşniţa?

Ploşniţa depune ouă zilnic şi trăieşte aproximativ30 de zile. Depune circa 300-400 de ouă pe decursul vieţii în zone unde este cald.

Nu se reproduc în nici un chip ca oamenii sau ca un animal normal, însă reproducerea pentru femele este foarte traumatică, pentru că masculul ploşniţei ejaculează după ce face o gaură în interiorul cavităţii abdominale a acesteia, loc în care se vor afla ouăle.

 

Ploşniţe de pat:

Trebuie să scăpaţi de ele imediat. Se pot lua şi medicamente sau alte soluţii de la veterinar care să te scape de ploşniţe. Cel mai bine este să faceţi o dezinsecţie totală, asta după ce vă asiguraţi că nu vin de la vecini sau de afară ca să nu apară din nou. De menţionat este că dacă faceţi voi singuri curăţeneie este posibil ca ele să intre şi în saltea şi de acolo este cam greu sau chiar imposibil să le scoateţi, decât dacă cumpăraţi o saltea nouă şi încă nu au apărut deja în altă parte a casei.

 

E periculoasă muşcătura de ploşniţă?

 

Este recomandat atunci când aţi fost muşcat de o ploşniţă să mergeţi la un medic specialist în domeniu.

Cum arată muşcăturile de ploşniţă?

– sunt mici/mari şi super roşii
– de obicei arată ca o alergie

– muşcăturile pot să apară şi ca nişte blânde(urticarie), însă depinde sşi de organism cum şi cât de mari vor apărea muşcăturile sau dacă vor aparea sau nu ca o alergie.
– este posibil ca muşcăturile de ploşniţă să te „mănânce”, însă nu este bine să te scarpini înainte să ajungi la doctor.

– înţepăturile de ploşniţă nu sunt veninoase, însă asta nu înseamnă că nu sunt periculoase. De obicei sunt plate şi sunt făcute în şir, ca un drum, drum pe care s-a deplasat insecta.
– muşcăturile de ploşniţă sunt de cele mai multe ori urmate de reacţii alergice, de aceea pot să apară astfel pe corp, în felul unei urticarii.

 

Cum miros ploşniţele?

Sunt foarte mici şi miros oribil, mai ales când sunt strivite/stârpite.

 

Unde se ascunde o ploşniţa?

– lemnăria patului
– saltea
– sub pat

– mobilă

– locuri înguste sau greu accesibile omului

 

De unde-i vine numele?

În engleză se mai numesc şi bedbugs, ceea ce înseamnă gândaci de pat, pentru că obişnuiesc să se ascundă sub pat sau în saltea.

 

Când se hrănesc?

Se  hrănesc în general cu o oră sau două înainte de răsărit, deci mai ales atunci când omul doarme.

Durează în jur de câteva minute ca ploşniţa să mănânce (de regula sânge).

Comments

  1. alin iordache says:

    recomand SuperKiller 25CE pentru plosnite concentatie 10ml/1.25lintri

  2. nenorocite mai sunt pana sa aflu ce ma ataca noaptea am primit peste 50 de muscaturi….,le vin eu de hac acum

  3. Cum procedez daca am luat plosnite in delegatie si ma intorc acasa.Daca poti sa te debarasezi de ele inainte de a intra in casa

  4. Sunt atât de mici si deci greu de depistat..hainele trebuie spălate la o temperatură de peste 60 grade,doar așa pot fi omorâte..altceva nu cred că ai putea face..

Lasa un comentariu aici.

*