Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Pareri despre FanCourier

 

 

De aproape 6 luni tot înghit indiferenţa curierului pe care îl plătesc să îmi aducă amărâtele mele de colete. Aş putea să spun că nu ştiu cine-i mai vinovat: compania sau angajatul lor care a fost repartizat pe zona mea.

 

De ce apelez la curierat?

Pentru că fac tot ce îmi stă în putinţă să stau departe de poştă. Sunt client fidel al firmelor de curierat. Au fost zile în care aşteptam şi câte 3 curieri/zi sau în fiecare zi aşteptam un nou colet. Livrarea este rapidă, curierii sunt comunicativi şi stabilesc cu tine când să îţi livreze coletul. Ai siguranţa că nu o să îţi ajungă coletul zdrobit la destinaţie, ci în condiţii bune, plus că livrarea o să se realizeze cu siguranţă.

 

Ce mă nemulţumeşte la FanCourier?

Am ajuns în postura în care încep să cred că încep să îi evit. Tocmai eu care eram o fană înfocată de-a lor. Să vă spun la liniuţă:

– tipul de la curier nu mă sună niciodată înainte să facă livrarea. Vine la uşă în cele mai nepotrivite momente şi are pretenţia să îi deschid. Înainte mă suna, ce-i drept după ce pleca de la uşă. Acum nu mai face nici asta. Când îi las bacşiş e bine venit în buzunarul lui, dar să fie amabil cu mine, nu poate.

– au impresia că ei mă plătesc pe mine să fiu acasă când îmi livrează coletul. Ei bine, ţin să le reamintesc că eu plătesc. Firmele au uitat două vorbe: „Vorba dulce, mult aduce” şi „Clientul nostru, stăpânul nostru„. Eu apreciez firmele care pun accent pe client şi îşi recrutează oameni dispuşi să poarte un dialog „dulce/frumos” cu clientul. Nu cred că un client trebuie luat drept stăpân, ci prieten bun, de nădejde – dar dacă aşa e vorba… Cred că dacă tu ştii cum să îţi tratezi clientul cu respect şi să îl faci să se simtă confortabil în colaborările cu tine, el o să îţi răspundă cu aceeaşi monedă.

 

 

Situaţii enervante pentru client:

M-am enervat acum o lună pe tipul de la curier pentru că a venit fără să mă anunţe. M-a prins într-un moment în care mă săturasem de indiferenţa lui şi când l-am sunat i-am explicat cât se poate de clar că pentru transporturile coletelor respective, am achitat 50 de lei şi că eu consider că meritam măcar un apel înainte. I-am mai spus că dacă vrea bacşiş mai mare ca să mă sune înainte de livrare, să îmi spună şi nu este nici cea mai mică problemă. Mi-a zis că îl înţeleg greşit şi că nu e cazul. El este singurul dintre curieri care vine neanuţat, sună şi pleacă tot cu coletul în mână. Eu zic că după ce ţi se întâmplă asta de 10 ori, iei decizia să îţi cumperi o cartelă de 30 de lei şi să suni clienţii după ea. Asta dacă nu li se oferă de la firmă un telefon de serviciu.

 

Am trimis zilele trecute un colet la mică distanţă de oraşul meu. Pun destinatarul să aştepte a doua zi coletul. A doua zi şi a treia zi – primesc email că nu l-a primit. Sun la sediul FanCourier din oraşul de destinaţie, îmi dă numărul individului care distribuie coletele şi îl sun chiar dacă era târziu şi se apropia de terminarea programului.  Mă informează că îl avea încă de a doua zi, dar că nu a ajuns să îl livreze. Glumeşti? Te-am plătit ca să îl cari două zile în maşină şi ca să chinui destinatarul aşteptându-te pe tine? Este enervant să vezi că vor să stai acasă să îi aştepţi, dar că sunt atât de nesimţiţi încât să te lase să aştepţi. După ce l-am sunat s-a dus şi a făcut livrarea. Sunt aproape sigură că nu ar fi făcut livrarea nici în ziua aceea dacă nu l-aş fi deranjat cu un apel, dar măcar ne-am vorbit frumos.

 

Ultima întâmplare şi care m-a scos din pepeni şi m-a determinat să fac această postare, a fost chiar ieri – sâmbătă. Dormeam, recunosc, dar nu are relevanţă. Era SÂMBĂTĂ, ora 8:40 şi adormisem la 2. Programul lor era de la 9 -14:00. Nu m-a sunat nici înainte şi nici după încercarea de a livra coletul cu comanda de la AVON. Nu a sunat nici măcar la interfon, ci direct la uşă. În cazul în care nu ştiaţi, programul lor de lucru când începe o campanie la AVON se modifică, iar curierii ies mai devreme pe teren. Deci EU trebuia să ştiu asta. Bine că m-a lămurit doamna de la sediul central FanCourier.

Evident că nu am putut să răspund. Bun, a plecat şi nu m-a sunat. Sun la sediul central din Bucureşti şi mă lămureşte că astăzi se iese mai devreme pe teren şi că o să îi facă o notificare individului şi că o să îi spună să treacă până în ora 14 să îmi lase coletul. L-am aşteptat, l-am aşteptat şi l-am aşteptat, dar nu a mai venit.

 

Păcat că am avut o părere atât de bună despre ei. Nu pot să menţionez pe toate plicurile să fiu sunată înainte. Omul apelează la curierat pentru că este o persoană ocupată şi dispusă să rezolve diverse probleme în timp util. Dacă tu mă tratezi ca pe un pensionar care nu se mai poate mişca din pat datorită stării de sănătate şi stă în permanenţă acasă, atunci gândeşti greşit. Poate sunt plecată să duc gunoiul sau să iau apă şi pâine când vine să livreze coletul. Asta înseamnă că nu vreau să ridic coletul şi că trebuie să îl aştept şi a doua zi?

Până ce şi Prioripost mi-a demonstrat că la acest capitol – şi să nu vă spun ce părere aveam despre ei –  stau mai bine decât FanCourier.

Comments

 1. Catalina Sora says:

  Sincer eu as schimba firma de curierat.Pana la urma firmele acestea exista pentru ca sunt oameni care platesc astfel de servicii asa ca mi se pare normal ca cel care plateste sa fie si respectat

  • Dar mi se pare că ai tupeu dacă apari înainte de program şi apoi decizi să te răzbuni pe client -- îl pui să te aştept toată ziua şi nu îl suni ca să îi spui că faci livrarea luni. Eu ştiu că a făcut-o la ambiţie. El nu mă suportă pe mine, iar sentimentele sunt reciproce tongue. Am avut răbdare, dar gata!

 2. Cata, din pacate, lucruri negative gasesti la toate firmele de curierat. De exemplu, multi curieri de la URGENT ma suna sa cobor eu. Ma scoate din sarite lucrul asta. Ultima data cand am primit o astfel de solicitare i-am spus ca nu pot iesi din casa pentru ca sunt racita. Unii sunt chiar impertinenti. Vina este a managerilor pentru ca nu-si recruteaza angajatii potriviti, a noastra ca nu le facem reclamatie celor impertinenti, dar si a curierilor .

  • Iulia, m-au luat şi pe mine cu „coborâtul” şi tot cei de la Fancourier, dar spune-i şi tu clar că ESTE PLĂTIT să livreze LA UŞĂ.
   Pe mine mă întreba dacă pot să cobor să îi dau coletele -- când le expediam pe cele pentru concursuri. Asta se întâmpla când locuiam într-o altă zonă a oraşului.

   • ma scuzati ca intervin! in ceea ce priveste strict Urgent, ei sunt obligati sa livreze coletul la ADRESA! si nu la usa apartamentului! Lucrez intre ei (nu is curier, ci sofer de linie) si le cunosc regulamentul! Desigur exista si exceptii, in care clientul ii cere curierului sa urce din diferite motive (boala, copil mic,oala pe foc…etc). Dar mi-au povestit si situatii de genu „clienta nu vroia sa piarda vreun minut din telenovela”. Nu aveti idee cat muncesc oamenii aia ca sa vii se livreze voua coletul in 24 de ore si pana la adresa. sa nu mai vorbim de traficul infernal din orase. Sa ma fac umpic mai bine inteles, acel om tine post de : Incarcator-descarcator marfa, facturist, casier, sofer, dispecer,agent comercial. si toate simultan!

    • Bună ziua!

     Sunt foarte de acord cu dumneavoastră că au obligaţia să livreze la adresă, dar o persoană care locuieşte la bloc, nu are adresa în stradă, ci acolo unde este specificată pe colet: bloc, scară, etaj, apartament. Pentru cine locuieşte la curte, sunt total de acord să i se livrează coletul la poartă, adică în stradă.
     Poate muncesc mult sau puţin. Habar nu am şi nu mă priveşte, mai ales că eu plătesc transportul atât cât mi se cere şi mai adaug şi bacşiş. Sunt alţii mai munciţi decât ei, exemplu -- minerii, care nu primesc nici salarii extraordinare, nici telefoane, nici maşini, nici bacşiş. Deci se poate şi mai rău.

     Toate cele bune,

     • Sunt de acord cu Lady! Dar: cred ca problema se trage de la firmele de curierat. Banuiesc ca salariile sunt foarte mici si din aceasta cauza e mare fluctuatia. In graba de a angaja un curier nou, curierul nu este pregatit si nici nu stie sa se comporte. Bine, acest lucru ar trebui sa se traga din cei 7 ani de acasa… dar totusi, parerea mea este ca in primul rand firma, politica firmei e vinovata, si numai in al doilea rand persoana angajata, adica curierul. Si eu consider ca e nesimtire cand ne cheama sa coboram dupa colet, caci orice sa spuna Gaby, adresa este adresa de pe colet, nu blocul. Altfel n-ar trebui sa scriem adresa completa. Este adevarat ca sunt suprasolicitati curierii si lucreaza mai multe ore decat ceea ce figureaza in contractul de munca (de aceea angajatorul este vinovat… sa faca angajari, sa-i plateasca dupa orele efectuate, etc.) dar pentru omiterea bunelor maniere nu seful este de vina.

    • fb bine zis un om care e cu capu pe umeri ,luc si eu undeva la o firma de genu si intilnesti fel si fel de oamenii,lor le este foarte usor sa zica, ca face reclamatie pt faptu ca nu ajunge coletul la adresa sau ca la cautat fara sal sune si mai multe in primul rind clientul trebuie avizat la adresa dupa care sunat sa se ajunga la un comun acord cu livrarea coletului eu nu sunt obligat sal sun ,,,,,il avizez,daca nu rasp la adresa atinci il suni,sunt altii care au treaba sau nu au stare in casa si vor sa plece sa ma sune sa ajungem la un comun acord daca vrea coletul ,,,nu cu fel si fel de vb sau amenintari,oricum pe zona care o fac eu am ar trebui 2oameni nu unul singur,sa fii atent si la bani si la facturi si trafic si ce colete ai in masina ,mai bine sa taca ,in special femeile ele is rele la gura,cu barbatii te mai intelegi cum te intelegi dar cu unele femei in nici un caz,,,,mai sunt unii care „””vai doamne nu sunt acasa mil poti aduce in alta parte a orasului ,iar daca ii zici ca nu se poate in aceeasi zi isi ia foc pe curier,da de ce nu isi ia foc pe aia mari care au facut rutele si sa nu mai interzica la curier sa duca coletul ,daca omu suna la baza imediat te suna sefu si „”””…….auzi ba te duci sii duci coletu lu cutare,…..iar cind ajungi la baza te ia cu gps ,da ce ai cautat acolo cine plateste gazu si mai multe ca atit stiu unii sa ia din un amatrit de 760 ron pe luna cit iau eu de exemplu dupa 2ani jumate de bagat la eu si cind iam zis sa mai puna ceva acolo nu sunt bvani ,iar eu car intre 60 si 80 90 colete si plicuri pe zi pt o femeie care nu a dormit bine si se trezeste sa faca reclamatie iti ia din salar repede atit stiu de pus nikmai lasatima cu pretentiile astea intrun cuvint vb colegului la adresa nu la usa ca sunt expeditii fara adresa atunci ce faci ii cauti tot orasu,eu sincer

     • sincer si cu bacsisu asta e cu dus si intors aici e prostia curierului ca nu apreciaza sau nul tine minte si nu mai vb de bacsis ca sunt unii oameni care ast si 50bani rest ,am intilnit genu asta si eu cred ca nu iti mai trebuie sa cobori 4etaje si mergi la masina sai aduci iar la 4 rest 50bani ca a2a oara chiar ca il duc ultimul am prog pina la 17 ,la fara 5 merg la usa nu esti a2a zi cam asa sa faceti cu sclifositii astia ca atit stiu eu am clienti care nu imi lasa nimik si vb f frumos cu mine si eu cu ei dupa ne vedem la o cafea vb ,iar la altiii nici sa nui vad am si eu niste persoane care mis dragi,la 17 primiti coletu ,simplu ultimul sau cind ajung pina la 17 incerc sa ajung scuze,,,,,,,,,,,,,,politicos…..si mai fac si galagie …..mi sa acrit incerc sa zimbesc in fata lor si plec mai departe,,,,,,,,

      • Vezi tu, nu e de datoria clientului să lase bacşiş (dacă o face, o face că vrea şi din bun simţ) aşa cum nu este de datoria curierului să dea rest. Nu-ţi cere nimeni nici să le zâmbeşti, nici să-i suporţi, nici să lucrezi la o firmă de curierat. Poţi să te faci taximetrist. O să primeşti bacşiş, dar pierzi anumite privilegii.

       • Bun simț sa lași bacșiș? Asta numai în România se mai vede.
        Am ajuns pe acest blog tocmai pt ca am mari probleme cu un agent de la Fan. Am lucrat cu toate firmele de curierat si cu zeci de agenți, nu am lăsat bacșiș niciodată si nu am avut probleme cu nici unul dintre ei. Dimpotrivă câțiva mi-au devenit și prieteni.
        Pai dacă lăsam bacșiș la tot omul unde ajungem?
        50 de bani sunt bani. Eu muncesc de îmi sar capacele pentru fiecare leu pe care il fac. Am o firma mica cu 4 angajați. Si noi suntem puși in postura de a primi bacșiș, dar asta a fost a doua regula din firma mea: nu luam bacșiș!
        Angajații mei iau salar pentru munca lor, clientul este obligat sa-mi plătească mie serviciul, iar eu sunt obligata sa imi plătesc angajații. Angajații mei sunt bărbați in toată firea care muncesc pentru salariul lor si nu stau cu mana întinsa pentru un bacșiș. Este regula de aur: cine a luat bacșiș de la client a zburat din firma a doua zi!

        Daca angajatul isi face treaba doar atunci când exista perspectiva unui bacșiș, atunci eu pentru ce ii dau salar? El trebuie sa isi faca treaba profesionist pentru salariul pe care il primește.

        Si acum sa fim serios nu trebuie sa fi geniu ca sa suni clientul înainte sa te prezinți la ușa lui. In primul rand mi se pare ca isi face lui un serviciu dacă ma suna ca sa fiu acasă. dacă nu trebuie sa se întoarcă, chiar si peste o săptămâna, mie trebuie sa imi fie livrat coletul.

        Oricum va spun este primul agent cu care am probleme. Si am descoperit aici ca problema poate fi faptul ca nu ii dau bacșiș. Nu mi-a trecut prin cap.

        Eu bacșiș NU ii dau, dar o sa trimit reclamații pe email si o sa sun la ei zilnic sa ma plâng de agentul acesta pana ori e dat afara ori isi schimba atitudinea. Nu vreau sa schimb firma pentru un angajat. dacă nu se conformează sa plece el la alta firma, de ce sa plec eu?

        Știți ce mi-a zis azi când l-am întrebat ce problema are cu noi de nu ne livrează produsele? A zis ca noi avem o problema cu el, ca suntem singurii care ne plângem laughing))

        • M-ai făcut să râd cu ce ai scris. Nu cred că ai ce să îi faci individului. Cei de la Fan Courier te vor asculta la început, apoi te vor ignora. Oricum este de admirat că lupţi să te impui şi să ceri respectul cuvenit.

     • vb colegului la adresa nu la usa ca sunt expeditii fara adresa atunci ce faci ii cauti tot orasu

      Eu cred că voi nu înţelegeţi conceptul de adresă şi nu o să includ aici coletele despre care voi spuneţi că nu au menţionată adresa pe ele. Atât timp cât la destinatar scrie: judeţ, oraş, stradă, bloc, număr, apartament, tu în calitate de curier te duci şi livrezi la ADRESA respectivă, adică în blocul X, apartament Y. Pe scurt, la uşă.

      Cine dracu vă angajează, fraţilor? Cum treceţi voi de inteviu? N-au şi ei nişte standarde mai ridicate?

      • Buna seara.
       Din postura de curier va spun ca, curieratul este un serviciu door to door.Problema se pune ca unii clienti au pretentii extraordinare gen, nu am buletinul, mai asteapta si u vreo 2-3 ore…etc.Tu ca si curier nu poti sa apelezi la bunavointa lui ca na…”eu am platit x lei si tu imi aduci coletul la usa”.Nu se poate sa ne batem joc de curieri, sunt tot oameni, nicidecum caini.Cum spunea cineva mai sus „vb dulceult aduce”….asa este….dar este valabil si pt client, nu doar pt curier.Nu întotdeauna bacsisul inseamna tot.Fan Courier face tot ce poate sa multumeasca clientul….si probabil nu toti curierii gandesc ca mine…..eu prefer sa tac si sa fac pe plac clientului….dar daca exagereaza cu comportamentul fata de mine si nu este in regula din toata pct d vedere nu pupa coletul.Vb frumos ca nu imi cad gradele sa urc pana la 4….chiar daca te-am rugat sa cobori….dar daca ma iei ca u platesti transportul,il vrei la usa si u nu ai buletinul te ard…nu te iert ca doar serviciul este door to door iar coletelw nu se lasa fara buleti…..SAU…poti sa urci tu te rog ca abea m-am dat jos din pat….-ok…urc in 5 min (te las sa te trezesti)….nu vi se pare mai prietenoasa metoda asta decat sa ne etalam si noi curierii si voi clientii DREPTURILE?

      • Domnule, atata timp cat platiti putin pentru un serviciu , veti ptimi servicii mai putin calitative. Bineinteles ca doriti servicii de inalta calitate la preturi cat mai mici posibile . Nu va ganditi ca exista o discrepanta aici ? Credeti ca managerii acestor firme nu doresc sa aiba angajati profesionisti? ??? Acestia trebuie sa fie platiti foarte bine pentru ca sa fie asa cum va doriti dumneavoastra . Costuri de exploatare…..

       • Acum hai să vorbim serios şi să raportăm costurile de expediere cu salariul mediu din România şi o să constatăm că 20 lei (minim pentru un colet tip plic) nu este chiar aşa de puţin. Pe de altă parte, cum am mai spus şi o să mai spun, eu sunt de acord să mi se ceară mai mulţi bani şi să fiu tratată după bunul meu plac. Însă nu e vina clientului că ei nu au o astfel de taxă suplimentară SAU că au un tarif relativ mic dacă e să-l raportăm la calitate. Înţelegi unde vreau să bat? Adică atât cer, atât le dai.
        Mai mult decât atât, ei sunt cei care se laudă că oferă una şi alta, dar realitatea constă în curieri nesimţiţi, unii care spun că nu-ţi dau dreptul să deschizi coletul dacă nu le dai şpagă (deşi în anumite cazuri este dreptul tău să deschizi înainte să plăteşti), alţii care vin când vor ei, incompetenţi care au o adresă pe colet dar îl trimit în cu totul altă parte, DAR cel mai important este că fiecare colet este tratat ca o minge (mai un şut, mai un aruncat fără milă, indiferent dacă pe colet scrie fragil sau nu) şi uneori te trezeşti că achiţi un colet rupt (eu am păţit-o şi efectiv cădeau produsele din el, unele dintre acele produse fiind distruse).

    • toata stima pentru cei ce muncesc,dar sa si faca treaba asa cum trebuie !sint destui oameni pregatiti pe lumea aceasta care nu au de munca si doresc un post sa si faca treaba onest!
     asa ca… limita bunului simt este esentiala,si mai este o treaba ,anume este greu de multumit toti !

    • Nu a zis nimeni ca oamenii aia nu muncesc, doar ca sunt niste nesimtiti! Chiar ieri am avut o experienta urata cu ei! I-am asteptat toata ziua sa-mi ridice un colet. Mi s-a spus, dimineata la 10 cand am sunat, ca la 14:00 vine sa ia coletul. La 14:40 cand am sunat sa vad daca mai vine sau nu mi-a zis ca vine intr-o jumatate de ora. Pe langa faptul ca n-a mai venit nici macar n-a avut bunul simt sa sune sa spuna ca nu mai vine. Ca sa nu mai spun ca smecherul ala de la Tragu-Frumos, cand l-am sunat sa vad cum pot expedia coletul, mi-a raspuns si mi-a vorbit de parca il deranjam. Cand de fapt sunt platiti tocmai sa faca munca asta. Niste nesimtiti, nerusinati si tarani!

     • Chiar sunt niste nesimtiti. Mie mi-au ratacit 2 colete dintr-o comanda. Au revenit cu ele dupa aproape o saptamana fara sa ma anunte si, nefiind acasa, cum au venit asa au plecat. Si acum astept de trei zile sa revina si nimic. Am sunat curierul din zona si mi-a zis ca azi a trecut de zona mea si coletele erau undeva in spate si nu a ajuns la ele, iar maine este zi scurta. Asa ca o sa vina luni.

    • Serb ion says:

     si care este problema?daca face atatea servicii inseamna ca este si platit.iar daca nu este retribuit corespunzator de ce accepta sa le faca si nu merge in alta parte unde sa-i convina.mai terminati cu astea multumiti ca aveti un loc de munca.iar in ceia ce priveste serviciile,,,,,,,,,,,,,,,,,

    • tarea as vrea sa va vad o zi pe postul de curier serb ion mare dreptate ai

    • Ai si tu dreptate in felul tau. Dar despre deteriorarea coletelor ce scuza ai ? Ca le aruncati la incarcare si descarcare și da-ti cu picioarele in ele , că no … ave-ti dureri de sale si nu va pute-ti apleca după ele. Eu am vazut cu ochii mei astfel de lucruri , am vrut sa ma angajez la Fan Curier Brasov, si am stat 2 zile sa vad cum stau lucrurile. Si nu am vrut sa iau parte la astfel de lucruri , sa contribui la supararea unora care platesc bani buni pentru unele produse si sa se trezeasca ca le vin distruse de niste idioti care le este lene sa le puna frumos si nu sa le arunce. Si-ti dau un exemplu : Un colet la vre-o 10 KG pusese expeditorul un ditamai afisul cu FRAGIL si in paranteza scria clar ( VA ROG DIN SUFLET, NU-L TRANTITI ) si individul care l-a luat din masina de linie, intentionat l-a aruncat razand. Niste nesimtiti asta sunte-ti care nu va ganditi si la omul care plateste. Iar managerii sa dea salartii decente nu sa angajeze zilieri de noapte, asa zisii sortatori de colete, oameni care nu au habar de carte….

  • De ce suntem impertinenti ? Ca te rugam sa cobori daca poti ? Sincer si eu cand am foarte multe colete si trebuie livrate in 2 ore , rog sa se coboare , nu oblig , rog ! Asta nu inseamna ca suntem impertinenti ca nu avem timp sa livram .

 3. Te inteleg perfect, insa eu am patit neplaceri cu cei de la Cargus. Ma sunau mereu ca cobor eu jos, pentru a lua pachetele. Toate firmele au scursurile lor. De la Prioripost a venit un nene care aproape ca ma obliga sa deschib pachetul. laughing Aaa, si faci o mare greseala! NU LE MAI DA CIUBUC! Eu niciodata nu le dau, si pastram relatia buna. big grin

  • Tipul de la Cargus este drăguţ şi nu am avut probleme cu el. Cei de la URGENT sunt ok. Cel de la Prioripost m-a sunat, mi-a înmânat coletul şi chitanţa şi a plecat big grin.

 4. Faza in neglijeu 10+ happy
  Serviciul fiecarei firme de curierat depinde atat de firma ca atare cat si de angajatii lor. Unii angajati care lucreaza la firme mari de curierat trebuie adusi cu picioarele pe pamant.
  Ca sa oferim un serviciu de calitate la un pret accesibil am schimbat in 2 ani 5 firme de curierat. De 6 luni lucram cu Urgent, cu mici exceptii care s-au rezolvat rapid, totul e ok. Speram ca si din punct de vedere a clientilor sa fie in regula. Deocamdata nu avem plangeri de la clienti. Cei de la Urgent au serviciul de „Sesizari” pe ymessenger. happy

  • Da, ştiu de serviciul celor de la Urgent Curier.

   Tipul de la FanCourier m-a sunat luni dimineaţă să îmi spună că a primit cererea mea online de ridicare a două colete şi că ajunge după ora 14. A menţionat că o să îmi aducă atunci şi coletul nelivrat sâmbătă. A venit pe la ora 14:30, dar numai ca să ia cele două colete. Mi-a zis că nu a ajuns la sediu ca să ia şi coletul Avon, dar că încearcă să mi-l aducă mai târziu, dacă nu marţi de dimineaţă. Iar i-am lăsat bacşiş în speranţa că vine seara. L-am aşteptat până la ora 18 şi m-am dus la sediu ca să mi-l ridic personal.

 5. Ceea ce puteti face este decat sa criticati curierii ca fac aia si aia….etc.Clientul nostru stapanul nostru dar curierul nu este sclav…..poate ultimele 10 adrese a urcat numai la et 4 si a intalnit fel si fel de clienti care s-au trezit cu fata la cearceaf…..nu poti sa fii perfect in permanenta.Sunt clienti care si fara BACSIS ii tratezi cum se cuvine,dar in conditiile in care ajungi la usa si clientul mai are putin si te pune sa ii faci pantofii cu crema cum reactionezi?…..e greu sa intalnesti fel si fel de oameni care te freaca la cap sa ii desfaci coletul,ca nu l-ai sunat(pai cum sa te sun ma nene daca nu imi scrie pe awb CONTACTARE TELEFONICA)la 70 de clienti pe zi sa ii suni pe toti crapa antenele de telefonie.daca am face schimb o zi de statut?eu client si tu curier?…..nu ai rezista foarte mult.sunt oameni extrem de multumiti de curierul lor,sunt si cei nemultumiti…conteaza curierul dar conteaza si clientul.Intr-adevar,sunt si curieri cu capsa pusa dar firma nu este vinovata ca ala e un taran,toti la interviu sunt ingerasi si pe zona bat campii.Eu sunt unul dintre curierii care pleaca la 6 dimineata si se intoarce la 7 seara,munca si stres in continuu doar ca sa satisfac clientii…si un client morocanos ca nu i-a facut curierul cafeaua cand s-a trezit posteaza pe forum ca este nemultumit.Si noi suntem tot oameni nu roboti!Fan Courier.Oriunde cu placere!

  • Bună dimineaţa, domnule Anonim!

   Uitaţi ce am spus eu despre sclav/stăpân:
   „Firmele au uitat două vorbe: „Vorba dulce, mult aduce” şi „Clientul nostru, stăpânul nostru”. Nu cred că un client trebuie luat drept stăpân, ci prieten bun, de nădejde -- dar dacă aşa e vorba… Cred că dacă tu ştii cum să îţi tratezi clientul cu respect şi să îl faci să se simtă confortabil în colaborările cu tine, el o să îţi întoarcă aceeaşi monedă.”
   Asta e o vorbă de când cerul şi pămânul şi cu asta şi-au făcut reclamă o mulţime de firme/firmuliţe şi asta fără să se simtă sclavi. Pur şi simplu vrei să spui că impui respect în relaţia dintre tine şi client.
   Nu e nevoie să îţi facă o cafea sau să îţi dea cu cremă pe pantofi sau să îmi şteargă praful prin casă, dar când spui că mi-l livrezi astăzi, stau închisă o zi în casă, nu ai apărut cu coletul, laşi pe luni să-l livrezi, iar luni apari la uşă fără colet, scuză-mă, dar eşti un curier cretin. Luni îmi spui să stau acasă că poate reuşeşti să treci pe la sediu să îl iei, dacă nu, laşi livrarea pe marţi. Păi în cazul ăsta nu eşti doar un curier cretin, ai tupeu şi eşti şi nesimţit.

   Şi tot eu sunt rea că nu i-am făcut sesizare, nu? Tot eu sunt rea pentru câ atunci când a apărut la uşă fără colet şi m-a pus să îl aştept două zile, i-am zis ok şi că aştept? Păi un client dat dracu, nu îl lăsa fără sesizare şi fără un scandal de proporţii la uşă -- şi pe bună dreptate.
   Clientul nu e vinovat că aveţi salariu mic/mediu, că lucraţi de la 7 la 19, că vă freacă toţi clienţii la cap! E vina companiei şi a statului care refuză să înţeleagă că sunteţi ooameni şi nu sclavi sau roboţi. Tu degeaba te superi pe mine dacă îţi faci impresia că te consider sclav, că nu eu o fac, ci cei despre care ţi-am vorbit mai devreme. Un om are nevoie de viaţă personală, să trăiască, să aibă timp de un film, de o masă în oraş, de o plimbare, să doarmă mai mult, să citească o carte s.a.m.d. numai că firmele care îşi pun oamenii să lucreze de la 6 la 19 nu înţeleg lucrurile astea. Eu nu sunt de acord nici cu ideea de a lucra 8 ore pe zi.
   Hai că la Cargus, Urgent Curier, TNT, DPD, Sprint Curier, Prioripost nu e nevoie să notezi pe AWB că trebuie să fii contactat şi uite că tot o fac. De ce? Poate nu e în politica lor, dar probabil se gândesc că decât să urce ca un cretin cu 5 kg în mână, să sune, să nu i se răspundă şi să coboare…mai bine sună. Decât să i se întâmple asta de 10 ori într-o zi, mai bine sună pe toată lumea.
   Da, sunt foarte mulţi oameni mulţumiţi de serviciile voastre. Şi eu am fost şi v-am lăudat până de curând, dar când văd că unul dintre colegii dumitale mă tratează fără motiv întemeiat ca pe ultimul client…mi se pune capsa mie.

   Care crezi că sunt motivele pentru care un client apelează la o firmă de curierat? Ce tip ce clienţi (mă refer la cei care predomină) apelează la serviciile curieratului (vârstă, ocupaţie s.a.m.d)?

 6. Draga domn Anonim, trebuie sa va spun ca a suna un client inainte de a-i aduce coletul tine de bun simt, si nu de un scris pe AWB. Asa cum a spus si Lady, daca ai un colet de 5 kg il cari pana sus si risti sa nu-ti raspunda nimeni? Sau suni un minut si te asiguri ca ai cui sa-l duci? La coletele mici e mai simplu ca suni clientul sa vina sa-l ridice de jos, nu?

  Da, curierii muncesc pentru firma ca sclavii, dar muncesc pt firma, domnule, nu pentru client! Ca firma il plateste, nu clientul! Si atunci ce vina poate sa aiba clientul ca munciti voi ca sclavii, cu un program infernal si nu aveti timp nici sa beti apa?

  Clientul a platit 20 de lei pentru un serviciu de curierat ca e mai simplu, fiind ocupat nu are timp sa se deplaseze la posta, poate e departe sau cine stie, nu intereseaza aspectul asta. Dar a platit 20 de lei! Se poate considera ca in suma asta intra macar drumul curierului de a ridica un colet sau a-l aduce! Totusi, sunt 20 de lei. Pentru banii astia oamenii strazii ar trebui sa stranga 333 de peturi!

  Inteleg curierii cand e de inteles, in cazul de fata nu, pentru ca e nesimtire sa spui ca nu ai ajuns la sediu sa iei coletul pe care trebuia oricum sa-l aduci de sambata IN TIMPUL PROGRAMULUI! Curierul respectiv a stiut decat sa incaseze banii pentru coletele depuse, deci s-a deplasat pentru a ridica niste colete si a incasa banii, nu si pt a aduce un colet. Intelegem daca e cazul si stii sa vorbesti, daca esti nesimtit si ma-ta nu te-a invatat ce sunt aia 7 ani de acasa, iar dupa ce ca nu ti-ai facut datoria cum ar trebui mai si comentezi, nu putem avea pretentii de la tine ca om, ca si curier nici atat!

 7. Cata, l-ai invatat tare prost cu bacsis. Incurajezi un comportament care deja a deviat cam mult de la traseu. Pai inteleg ca i-ai lasat bacsis sa-ti aduca coletul mai repede, dar in mod normal lasi bacsis cand esti multumit de serviciile prestate, nu cand respectivul intarzie atat sa aduca un colet. Deja se poate spune ca s-a invatat cu bacsisul si de asta nu-si mai face treaba, se gandeste ca oricum ii lasi ceva, indiferent cat de tarziu ar ajunge.

  • Atunci i-am lăsat în special ca să facă ce a promis: să îl aducă în ziua respectivă. Când m-am dus la sediu, i-am văzut maşina parcată lângă celelalte şi chiar blocată de o alta, ceea ce însemna că plecase şi nu mai venea. Putea să sune în ultimul ceas şi să spună că nu mai vine.
   Ce pot să fac mai mult? Ce o vrea să fac mai mult? Mai pot doar să mă duc să îmi iau singură coletul, nu? Plătesc doar ca să îmi fac singură serviciile, nu?

   „Oriunde cu plăcere” -- de atât „plăcere” m-am ferit să mai fac comenzi online; asta dacă nu sunt absolut necesare. Am nevoie de o pauză de curieri ca să îmi reîncarc bateriile şi să mai suport toanele unora.

   • De atata „placere” mi-e si lehamite… Merita sa ma gandesc la un articol cu titlul Fan Courier -- Oriunde cu „placere” laughing Si ce placere!

    Pai e simplu, daca nici cu bacsis nu e in stare sa-l aduca, atunci poate reuseste fara. Sau mai bine treci la alta firma de curierat, ca doar n-ai contract cu ei. Si daca ai avea ai putea sa-l reziliezi oricum happy O seara minunata! E deja noapte rolling on the floor abia acum am vazut winking

  • Aoleo ce zgarciomană. Te îmbogățești femeie de la 50 de bani? Mai ai și firmă cred ca bieții angajați vai de ei cu primirea salariului..Îți tremură mâna. Cred că ai fost tare săracă în copilărie numai așa se explică avariția Hagi Tudose

 8. Offff, intr-o viata atat de stresanta oare de ce trebuie sa ne mai stresam si din cauza acestor curieri care se cred buricul pamantului??? De ce trebuie sa ma rog de un curier sa se reintoarca la adresa in conditiile in care am lipsit pt o jumtate de ora de acasa si el chiar atunci a venit fara sa ma anunte inainte?!? Si asta in conditiile in care ar trebui, conform doamnelor de la relatii publice de la avon 2 zile coletul(respectiv joi si vineri). Prin urmare, 2 zile stau non-stop in casa, nu-mi duc copilul la gradi, nu ma duc sa iau o paine ca sa nu mai zic ca imi iau doua zile din concediu ca sa astept coletul AVON. De ce trebuie sa ne complicam existenta cand ar fi atat de simplu sa ti se comunice printr-un sms intervalul orar in care va sosi curierul?!? Sunt doar intrebari retorice dar este f frustant sa nu ai ce sa faci si sa ti se spuna cu indiferenta ca respectivul colet va fi retrimis in sediul Avon din LAhovari pt ca curierul nu va mai reveni la adresa desi are livrari doar in zona asta

  • Oana, e simplu: nu te ruga de el, ci impune-i să vină când doreşti. Este pur şi simplu nesimţire când refuză să comunice.
   Mi-am adus aminte că acum un an aşteptam un colet prin cei de la GLS şi mi-a zis că el nu poate să revină mai târziu cu coletul pentru că au sediul într-o localitate apropiată oraşului unde locuiesc. Mă rog, l-am înţeles şi am apreciat că m-a sunat înainte. Am pus pe altcineva să îmi ridice coletul şi am scăpat de el tongue.

   Au impresia că suntem sclavi, că trebuie să îi aştepăm şi să stăm legaţi de clanţa uşii până vin ei. Trăim în 2013 şi avem atâta tehnologie şi totuşi ei refuză să o folosească. Ce te costă să te înţelegi cu clientul?

   • stimabila lady
    nici un client nu poate impune unui curier sa faca un anumit lucru.acel curier respecta niste proceduri bine stabilite si nu se poate suci dupa bunul plac al fiecarei fitoase care are impresia ca daca face shopping on line a cumparat si curierul sau firma de curierat.

    • Stimabile Cristi,

     Nici curierul nu impune clientului când să fie la adresă sau când să-i deschidă uşa. Nu poţi să-i ceri clientului să fie acasă într-un interval de timp de 8 -- 10 ore. Adică pe bune că e absurd să priponeşti clientul doar pentru că a îndrăznit să te plătească să-i aduci coletul.
     O fiţoasă care face cumpărături online nu cumpără curierul sau firma de curierat, ci serviciul de livrare şi implicit prestarea acestuia într-un mod civilizat -- fără să devenim slugi. Dar mi se pare mie sau eşti frustrat că fiţoasa are bani să cumpere şi tu-i cari coletele?

 9. au sa nu obligatia cei de la posta sa sune destinatarul cand trimiti colet cu prioripost?Am pus un colet in 10.09 si nu a ajuns desi suntem in 18.09.Am sunat destinatarul si mi-a zis ca nu a primit nimic ,nici instiintare nici telefon.
  Curata nesimtire sa-ti fie lene sa suni.La ce mama drac mai scriem nr.de ltelefon daca nu-l folosesc?

  • Eu am primit vreo două colete de la Prioripost şi m-au sunat de fiecare dată înainte. Acum, depinde şi de persoana însărcinată să livreze. Dacă e om cu bun simţ, sună înainte. Dacă e vreun bou care se dă cocoş că el „nu e sclav şi n-are timp”, nu sună.
   În mod normal, coletul trebuia să vină retur în jurul acestei date. Încercaţi să luaţi legătura cu ei şi să-i întrebaţi unde este coletul şi de ce nu a ajuns la destinatar. Eu am găsit pe site-ul lor numerele de contact: 021 9393 şi 021 9393 111.

 10. Am facut o comanda la emag vineri pe 23.10.2013,simbata primesc onota ca pe 25 .10 intre orele 9.00-17.00,voi primii coletul cu fan curier , am luat o zi din concediu si am asteptat.A trecut luni nu a venit nimeni.am sunat la emag si au zis ca coletul e pe drum,ma-am invoit din nou si am venit acasa ,a trecut si marti si nu am primit coletul, am sunat la emag din nou si m-au plasat la fan curier la care am ascultat muzica vreo 2 ore muzica dupa care imi spune ca nu au primit un colet din trei dar e imposibil ca erau toate trei pe aceeasi factura,si uite asa azi e joi si nu am primit nimic am sunat ma tine cu muzica pina imi vine ton de ocupat,si asa am pierdut 4 zile din concediu si cu maine 5. Rusine fan curier niste escroci.

  • Bună seara, Nicu!

   Tot atunci am dat şi eu comandă, dar coletul a ajuns fără probleme a doua zi prin cei de la DPD. Revenind la problema ta trebuie să te întreb dacă plata era cu ramburs sau ai achitat cu cardul. Sfatul meu e ca de fiecare dată să soliciţi plata cu ramburs pentru că atunci devin disperaţi cei de la magazin să-ţi fie livrat coletul cât mai repede ca să intre ei în posesia banilor. În situaţia ta, cu regret o spun, dar principalii nesimţiţi sunt cei de la Emag. NU tu trebuie să înnebuneşti stând la telefon cu cei de la Fan Courier, ci cei de la Emag că doar sunt coletele lor. Tu eşti clientul şi nu sclavul celor de la Emag sau Fan Courier.
   Sfatul meu este să suni prima dată la Emag şi să le spui ce ai pe suflet, dar fără reţineri sau vorbe civilizate pentru că trăim în România şi dacă vrei să-ţi rezolvi problema, tu trebuie să fii mai tare în gură decât ei. Dacă nu rezolvi mai nimic cu ei, sună şi la relaţii cu clienţii/sediul central al curieratului -- Telefon: 021.9336 -- şi fă o reclamaţie prin care specifici că au depăşit termenul de livrare.

 11. buna seara
  ar trebui sa va interesati care sunt termenii si conditiile unei colaborari cu o firma de curierat;in momentul in care aveti o comanda,aceasta vi se livreaza in maxim 24ore oriunde in tara,dar nu mai este problema firmei de curierat ca un client lucreaza de la 08.00pana la 18.00 si da ca adresa de livrare adresa de domiciliu unde nu poti gasi pe nimeni.desi sunt anuntati prin sms cu privire la intervalul de livrare.

  • desi sunt anuntati prin sms cu privire la intervalul de livrare.

   Poate ar trebui să te interesezi dacă se trimit sau nu acele sms-uri şi apoi să-i apari pe angajaţii FanCourier. Nu confunda Cargus cu FanCourier, pentru că de la ei, eu chiar am mai primit sms-uri.

 12. La fel este si in Oradea, firma FanCurier are cei mai neprofesionisti angajati, ba suna ba nu suna, ba nu au chef sa vina in „zona”, ba iti spune ca e la 2 strazi distanta si sa mergi acolo sa ridici coletul (eu personal nu am mers nicaieri sa il ridic, ori il livreaza acasa ori il trimite inapoi). La DHL sunt niste oameni super dar intradevar au un pret pe masura, dar in schimb cu curieri de la TNT si mai era o firma care nu imi amintesc numele nu am avut niciodata probleme de genul, au sunat tot timpul inainte si au vorbit frumos. Posta Romana nu e de mirare ca da faliment, pe langa ca mergi pana acolo te trateaza de parca mergi la cersit, din punctul meu de verere ar trebui inchisa cu totul. Personalul care face angajari este problema cea mai mare la ei, trebuie totusi sa se convinga ca un om poate purta o discutie civilizata cu clientii inainte de a fi angajat. Eu evit livrari prin PostaRomana si FanCurier, prefer sa platesc mai mult la alte firme dar sa fiu tratat cu un minim de respect. Oricum in general acest model neprofesionist de a trata clientii este foarte specific firmelor din Romania, pentru ca nu au concurenta pe masura.

  • Foarte bine ai făcut că ai refuzat să te duci în nu ştiu ce lor să-ţi iei coletul. Te felicit pentru că sunt foarte mulţi oameni care dau pe-afară de bun simţ şi fac ce spune curierul. Ultima dată am avut o problemă de genul cu tipul de la DPD şi i-am spus clar că ori îmi aduce coletele la uşă, ori le dă retur. De atunci nu mi-a mai zis să cobor să-mi iau coletul sau să mă duc cine ştie unde.
   De Poştă fug exact cum fuge dracu de tămâie. Mai bine nu cumpăr de pe site-ul respectiv decât să ajung să-mi ridic un colet de la poştă. Chiar ai zis foarte bine că acolo eşti tratat mai rău decât un cerşetor.

  • Da asa este, din pacate, Chiar nu ma asteptam ca Fan Courier-ul sa se comporte atat de deplorabil. Oare cum ar fi la Posta Romana atunci? Nici nu vreau sa ma gandesc. Eu sunt decisa sa reclam Fan Curierul la Protectia Consumatorului. Trebuie sa luam atitudine ca si consumatori, altfel nimic nu se va schimba in bine.

 13. Am avut si noi experiente aiurea cu Fan Courier, tot cu neanuntatul..Am discutat si cu sefii, s-a rezolvat problema, dar la cateva saptamani a aparut un alt tip de la ei..aceeasi poveste!! De atunci am hotarat sa schimbam total firma si dupa ce-am testat alte cateva firme (Cargus, otto samd) am ramas la TNT pentru expedieri in Romania si la o firma mai noua, Curier international (ii gasiti la http://curierinternational.ro/) pentru expedieri in Europa -- astia au preturi mult mai bune decat DHL sau TNT si chiar n-am avut probleme cu ei. De Fan si de Posta Romana sigur o sa ne ferim in continuare!!

 14. Never Fan Cur says:

  Nu lasa pe destinatar sa desfasoare din jurul obiectului trimis de expeditor, monumentul istoric numit celofan, nici chiar cand expeditorul le spune in direct ca isi asuma riscul returnarii obiectului + praf aferent. Eu chiar comandasem un obiect gri deschis care s-a dovedit a fi cam negru si oricum se impunea vizualizarea.
  Si da nu trimit SMS. Iar ca oameni sunt de toata jena, de sus pana jos, cred ca sunt platiti si prost si vor sa bage in faliment firma ca apoi sa isi faca alta concurenta.

 15. Salut! Si eu am patit o experienta neplacuta cu Fan Curier. Nu recomand nimanui. Parea autist curierul, nu comunica, foarte repezit, nu era atent la corectitudinea scrierii numelor, mi-a gresit contul IBAN, nu a fost atent sa diferentieze litera „O” de cifra „0”si mi-am dat seama imediat dupa ce a fugit ca un iepure. Sunandu-l in 30 de secunde a fost extraordinar de obraznic, mi-a spus ca eu sunt de vina ca i-am dictat gresit, s-a purtat ca un mitocan. Apoi am reclamat la dispecerat si mi-au spus ca ma suna azi, vineri seara pentru trimiterea corecta a contului in baza lor de date si bineinteles ca nu m-au sunat. Ca o paranteza si prima oara cand am sunat la dispecerat acelasi stil am intalnit foarte grabita dispecera nu ma lasa sa-i adresez toate intrebarile imi taia replica cu „Bine, la revedere”.

 16. Fan courier Este o firma foarte neserioasa,niste nesimtiti.am trimes biciclete si toate au ajuns in neregula refuzandule de client.ultima intamplare care m-a dezamagit definitiv si nu o sa mai trimet cu ei nici o data.am trimes o bicicleta si pe timpul transportului a cazut ceva pe ea strambandu-i cadrul si rotile de nu mai am ce face cu ea de piese si pe langa asta mai m-au pus sa platesc transportul dus retur.stiti cum este totul este bine pana este bine,apoi daca se intampla ceva nu te mai baga in seama si te mai considera ca tu esti vinovat ca tu raspunzi de ea pe timpul transportului atata timp cat este la ei.o mare prostie de firma.multumesc si ascultati sfatul unui om patit.mai bine trimeti prin posta romana ajunge cu o zi mai tarziu dar sunt corecti.

  • Adevărul este că de fiecare dată trebuie să cauţi să-ţi ambalezi coletul cât mai bine pentru că degeaba notezi „Fragil”. Nu le pasă şi-şi aruncă pachetul de la unul la altul, iar ultimul îl aruncă în maşină. Offf… şi nici nu are sens să ne întrebăm prin câte mâini trece de la expeditor la destinatar.
   Şi mie mi-au venit multe colete distruse, dar la tine este totuşi o problemă mai serioasă.

 17. Sunt angajat nou (4 luni) la o firma de curierat. Nu spun numele ca nu vreau sa se inteleaga ca tin cu cineva.
  In primele doua saptamani angajatul nou sta in dreapta masinii pentru a invata procedurile de la un curier mai vechi. In cazul meu, colegul s-a dovedit a fi un cretin, mitocan si nespalat care nu stia, nu intelegea sau nu vroia sa respecte procedurile care sunt facute strict pentru a se evita aceste neplaceri. Colegul meu in schimb m-a „invatat” cum sa avizez din strada fara sa mergem la adresa, cum sa dau bip sa zic ca nu a raspuns clientul, cum sa nu livrez la usa cum sa imi bag p**a in ele de colete si de oameni prosti. Eu vin din postura de client al serviciilor de curierat pt ca am lucrat in vanzari inainte de asta si il intreb pe colegu’ „Auzi dar nu e serviciu door-to-door?” „Ce-ai ma te-ai tampit la cap? Esti atat de prost?”
  Trebuie sa intelegeti cu totii ca sunt probleme in toate firmele de curierat, probleme legate de logistica, de organizare, de recrutare. Nu vine elita sa se angajeze la curierat si se lucreaza cu oameni second-hand, cu salarii mici. Eu lucrez ca si curier pe camion de 7.5 tone si am intr-o zi normala de lucru aproximativ 130 de colete de livrat in 50 de locatii diferite si de ridicat de la 20 de clienti peste 400 de colete. Lucrez in special cu persoane juridice care au program de la 9:00 la 17:00 iar programul meu este de la 11:00, plecarea de la sediu, pana la 21:00 venire in sediu (trebuie sa ajungi in sediu pentru a se face sortarea coletelor pentru tara) si fac 1 ora pana pe zona si imi mai raman 5 ore in care sa fac toate livrarile. In aceste 5 ore trebuie sa descarc, sa incarc, sa fac facturi, sa fac awb-uri, sa fac poze la awb-uri, sa incasez si sa am grija sa nu imi fure cineva din masina. Se intampla sa nu ajung la o persoana fizica sa-i las ceva sau sa ridic ceva pentru ca imi este efectiv imposibil dar intotdeauna sun sa anunt, sa reprogramez sau sa vin dupa 5 cand termin cu firmele ca sunt mai importante pentru companie (contracte, bani mai multi). Eu ca sa pot conduce camionul cu marfa am platit scoala de soferi 2500 + 750 atestatul + 250 cardul tahograf + alte taxe si examene medicale si pe langa asta am si invatat (si nu ma luati cu ce sa inveti pentru soferie, cautati un pic si o sa vedeti ca mult) si am salariul 1200 + bonuri din care se opreste 100 lunar pentru pierderi/daune deci 1100. Bacsis fac 1-2 lei/zi pentru ca intotdeauna am rest, ca asa sunt eu mai prost sau poate o sa primesc si eu candva. Nu ma plang, exact asa cum ziceti voi, eu am ales asta dar am ales pentru ca nu ma baga in seama nici o alta companie de transport (serioasa) fara 5 ani exp si va zic asta poate va apucati sa faceti si sesizari bune la adresa curierilor care sunt in stare sa va zambeasca si sa va ofere serviciile pe care unii dintre voi le meritati doar pentru ca sunteti oameni si ceilalti pentru simplul fapt ca le-ati platit. Curierul acela serios poate a pierdut o foaie si a platit 50 euro (suntem platiti in lei si amendati in euro), un colet cu valoare declarata de 3000 lei sau in graba si-a scapat pocket-ul si este primit in custodie pe suma de 500 euro. Si sunt multe alte rahaturi pentru care platim. Ganditi-va si la asta cand faceti comentarii.
  In legatura cu verificarea coletelor, se face doar daca firma expeditoare are contract cu firma de curierat si cere acest lucru.
  Eu personal saptamana trecuta mi-am „achizitionat” un samsung galaxy s4. Si va spun cum. O doamna a cumparat un cadou pentru fata dumneaei de 14 ani. Am ajuns la adresa am URCAT, ca eu asa fac, si cand sa-i dau coletul mi-a zis sa astept ca-mi aduce banii dar sa-i coletul ca arde domnisoara de nerabdare. I-am dat coletul l-a deschis si a inceput sa planga ca toti colegii ei au I-Phone. Mi-a trantit coletul in brate si mi-a inchis usa in nas. Am coborat pe scari ca sa fac mai mult pana la masina, unde aveam telefonul, sa am timp sa ma gandesc cum sa-i spun sotiei insarcinate ca I-am luat smarphone.
  Asa ca daca 1 data sa va intarzie coletul, 1 data este cineva mai obosit sau 1 data orice vi se pare voua in neregula AVETI RABDARE! pana sa faceti reclamatii poate este 1 data. Daca se intampla de fiecare data va rog sa dati cu ei de pamant ca nici mie nu imi plac oamenii neseriosi.

  • Salutare!

   Sper să nu înţelegi greşit ce o să spun şi am mai spus. Eu vă înţeleg pe voi (şi oricare alt angajat) din prisma financiară şi orele de lucru. Da, mi se pare o prostie să lucrezi 8 -- 12 ore/zi şi să primeşti un salariu cuprins între 600 -- 2000 lei (exclus taxe şi impozite). Alea nu sunt salarii, ci mizerii pentru atâtea ore de muncă. Pentru un român, 2000 de lei înseamnă un salariu foarte bun, dar din punctul meu de vedere este praf în ochi. Pe scurt, o viaţă avem şi mi se pare aiurea jumătate s-o dorm şi altă jumătate să alerg pentru un salariu mic, insuficient şi aducător de frustrări pe plan profesional, dar mai ales familial, personal. Avem aceleaşi drepturi, dar alţii nu se mai satură de furat de la omul sărac.

   Eu vă înţeleg şi că lucraţi extra şi că aveţi salarii mici şi că aveţi şefi tâmpiţi, că daţi peste clienţi nebuni, că nu există organizare, că faceţi anumite sacrificii, dar şi voi trebuie să căutaţi să construiţi o legătură cu clientul. Eu nu sunt om rău, ci bun şi darnic, dar nu-mi place când îl rog ceva şi insistă să fie ca el. Pe cel de la FanCourier l-am rugat să-mi dea fie şi un beep ca să ştiu când vine, şi când sună la uşă, păi să fiu cu clanţa în mână. Pe cel de la DPD l-am rugat să-mi aducă la uşă coletele -- adică să-şi facă meseria şi să-i dau bani de buzunar -- pentru că aveam o problemă de sănătate.
   Revenind la situaţia ta, nu pot să nu repet „unii nu se mai satură de furat”. Mi se pare absurd să plătiţi anumite lucruri, dar trebuie să înţelegeţi că şeful ar face orice ca să-i munciţi gratis.

 18. Uite ca eu nu doar ca nu va inteleg (pe voi curierii) ci chiar refuz sa va inteleg!!Voi ne intelegeti pe noi?Ca si noi poate avem servicii solicitante,munca de teren ,luni-duminica,program zi lumina ,vara la 30 grade,iarna la -0,pe salarii infecte sau unii lucreaza in schimburi 12 cu 24,de la 8 pana la 12 noaptea si tot asa.Pe noi cine ne intelege mai incompetentilor?Diferenta e ca noi(majoritatea) daca facem figuri si nu ne tinem de treaba zburam in secunda 2 si ramanem si fara salariile alea mizerabile.
  Bagati la cap ca nu sunteti singurii care muncesc pe nimic,asa ca faceti-va treaba in pana mea sau demisionati si mergeti la sapat santuri!
  Fan curier este sub orice critica,astia nu doar ca nu vin la usa,la scara,dar nici macar in fatza blocului,trebuie sa alergi dupa ei prin cartier,asta dupa ce in prealabil stai cu telefonul 2 zile dupa ei,ca nici atat nu se mai deranjeaza sa faca.Nu-i nimic,ultima mea colaborare cu fan curier s-a terminat nasol,cu plangeri la Ocp , amenzi ,probabil si concedieri si asa voi continua de acum inainte;nu-ti faci treaba,suporta consecintele ,scurt pe 2!
  Tot respectul pentru curierii profesionisti si seriosi,care desi sunt tot mai rari,ei totusi exista.Asta nu inseamna neaparat sa vina fix in fatza usii,dar macar un telefon pe un ton amiabil,o livrare la timp si o parcare a masinii in fatza blocului nu cred ca este atat de solicitant si imposibil.
  N-am timp de problemele voastre,eu vreau ca servicul pe care il platesc( tot mai scump in ultimul timp) sa fie ireprosabil.Spor la livrat!

 19. Fan Courier are cei mai neprofesionisti curieri. Atitudinea lor fata de client este dezgustatoare.

  Cand va suna curierul spuneti-i voi in ce interval orar sa vina. Cane te suna ca a ajuns, lasa-l sa mai astepte 5 minute ca sigur nu ajunge cand te suna.

  Fara „buna ziua”, fara „salut”, fara nici un semn de preietenie -- asta este atitudinea potrivita cu nesimtitii care profita de bunatatea clientilor.

  Aveti dreptul sa faceti reclamatii la Protectia Consumatorului -- folositi-va de acest drept.

 20. Buna am o mare problema am comandat un colet o bicicleta prin fan curier de la brasov de la un baiat care mi-a dat o impresie supe buna ideea este in felul urmator el trebuie sa plece in anglia saptamana asta iar eu in zalau eu sunt din hunedoara am dat comanda de aproape 2 saptamani si nu mia ajuns inca lam sumat pe baiat el este disperat ca nu isi poate primi bani iar eu coletul
  Am aflat de la el ca a sunat pe cei de la fan curier si a zis ca a plecat de luni baiatu a pus coletul joi si imi trebuie un cod awb dar nu stiu de unde sal iau nici eu nici baiatul nu il are si noi plecam
  Deci in concluzie am aflat ca coletul este pierdut prin hunedoara ori in deva ori in oradea dar pe colet sunt datele si adresa mea iar eu nu stau nici in deva nici in oradea stau in judetul hunedoara localitatea hunedoara
  Nu stiu ce sa ma fac baiatu pleaca nu isi poate primi bani eu plec nu mia ajuns coletul iar coletul este pierdut prin hunedoara cum sa fi asa de prost cand ai adresa in fata sa lasi coletul in alta parte
  Nu stiu ce sa ma fac va rog ajutati-ma !!!!!!!

  • Codul AWB te ajută să vezi starea coletului (http://www.fancourier.ro/ stânga jos, cheenar roşu). Codul AWB se găseşte pe hârtiuţa pe care a primit-o expeditorul când le-a înmânat coletul.
   Să zicem că l-aţi pierdut. În acest caz suni la sediul central Bucureşti 0728.241.759 în intervalul orar 09 -- 17:00 şi le dai datele care au fost folosite pentru expedierea coletului. În principiu, numele şi adresa ta, iar persoana respectivă te găseşte în calculator şi implicit îţi dă şi AWB-ul. Cu această ocazie, fă şi o reclamaţie pentru întârzierea coletului. Ceartă-te cu ei dacă e cazul şi să vezi cum ajunge coletul ca prin minune a doua zi.

   Să-mi spui cum se termină această poveste big grin

 21. 2104 -Dragan Alexandru un baiat de la curierat lucreaza pe sectorul 6 pe zona uverturi apusului etc care cere spaga pe fata direct alfel nu iti deschide coletul chiar daca e cu deschidere cica,politica firmei vrajala mi-a spus de la obraz ca trebui sa ai dau si lui ceva un nesimtit si dupaia am mai comandat ceva sora mea si la fel si ia spus sora mea ca am fost atent si eu data trecuta cu el da ma umplut data trecuta pentru astia nu mai sunt bani 10 lei…urat nu mai comand prin fan curier am sa le spun tuturor prietenilor

  • Regret că ai trecut prin această situaţie, DAR te rog să mă laşi să te cert şi să-ţi recomand ca pe viitor să nu mai pici în plasa vreunui prostănac în genul acelui Drăgan Alexandru. Fiţi fraţilor mai înfipţi şi faceţi cu ei ca trenul. Ionuţ, atât timp cât nu vrei să-i dai şpagă, nu o da. Te cerţi cu el, suni de faţă cu el (dacă e cazul) la sediul central şi îi faci reclamaţie. Îi penalizează dacă eşti tare în gură. Să vezi cum le taie ora/e de muncă şi le convine şi lor să-i plătească mai puţin.
   Dacă aţi comandat de la un magazin care se respectă cât de cât, puteţi să-i sunaţi şi pe ei şi să depuneţi o reclamaţie şi acolo.

   • Va dau dreptate la toti astia de la fan curier sunt niste gunoaie de la cei mari pina la cei ce vin la usile noastre.
    In urma cu vreo 3 saptamini mi-au ,,pierdut” o statie de emisie receptie pe care am trimiso la o firma in garantie pt. reparatie.Desi avea doar 7 luni si le-am trimis copie de pe factura cu valoarea statiei (540 ron) ei mi-au aprobat o despagubire de 80 ron (cica de 10 ori valoarea transportului care de fapt ar trebui sa fie cam 180 ron nu 80 nu stiu cum calculeaza ei) o sfidare in toata regula
    Asa ca oameni buni mai ganditi-va inainte dea trimite ceva pe FAN curier

    • 80? Păi e transportul opt lei??
     Să înţeleg că tu ai plătit 18 lei pentru colet, nu? Nu ştiu cum l-ai trimis, dar eu de fiecare dată plătesc peste 22 de lei.

     Nu mi s-a întâmplat până acum să fiu într-o asemena situaţie, însă nu pot să concep cum să pierzi un colet şi să fie de negăsit. Undeva trebuie să fie şi e de datoria lor să-l găsească. În caz contrar a fost furat.

     • Da transportul trebuia achitat de firma care tinea garantia produsului iar astia au probabil un contract de 2 bani cu FAN teparii.ASTA e raspunsul lor.Va informam ca despagubirea s-a acordat conform ofertei FAN Courier dupa cum urmeaza: “In caz de disparitie, furt sau distrugere totala sau partiala a trimiterilor postale, FAN Courier acorda o despagubire egala cu suma reprezentand de 10 ori tariful pentru un colet, indiferent de greutate”.iar intro scrisoare anterioara mi-au comunicat valoarea adica 8ron x 10 =80 ron Eu va doresc sa n-aveti probleme niciodata.
      Eu voi consulta totusi si un avocat in curind si ne mai auzim concluzia mea e certa ..ORIUNDE CU ORCINE DAR NUUUU CU FAN COURER.

      • E destul de urât ce s-a întâmplat. Înţeleg că ei au contract cu cei de la FanCourier, dar cu atât mai mult trebuia să fie mai responsabili. Ceva mi se pare putred la mijloc.

       • Buna ziua tuturor! Am nevoie si eu de unn sfat cu privire la Fan Courier. Cu toata sinceritatea va spun ca am avut pana acum numai experiente pozitive cu ei. Saptamana asta, cand era mai important pt.mine, au aparut probleme. Incerc sa fac povestea lunga…cat mai scurta. Un prieten de o viata din Bucuresti imi trimite un colet cu ceva extrem de important pt.mine (luni). Cum pana marti seara nu primesc instiintare de la Fc, incerc sa obtin AWB-ul, prietenul imi zice ca a pus de fapt o alta persoana sa faca expedierea si ca nici acea persoana nu stie de vreun awb. Dar imi confirma ca a fost FC si nu alta firma. La sediul central (nr.de Vodafone mentionat de Lady) nu a raspuns nimeni (nici marti, nici miercuri). Am sunat miercuri la operatorul FC din orasul meu, a fost extrem de amabil, a cautat fara AWB si a spus (miercuri aprox.ora 12.00) ca numele si adresa mea nu erau in sistem. Azi e joi, nu am primit niciun sms de la FC, prietenul s-a suparat pe mine, crede probabil ca a ajuns coletul si ii fac o farsa. Insa nu a ajuns nimic. Am sunat si azi la nr.cu 0728…si tot nu raspunde. Ce pot sa fac? Va multumesc pt.orice sfat!

        • Bună ziua!

         În primul rând ţin să vă atrag atenţia şi să insitaţi dacă e cazul, să vi se dea AWB-ul la expedierea coletului. Indiferent de firmă sau de cine plăteşte transportul, curierul dă o foicică expeditorului, pe care este specificat AWB-ul coletului.

         În al doilea rând vreau să te întreb dacă tipul care ţi-a răspuns ieri ţi-a zis că-ţi dă un răspuns astăzi la 12 SAU că îţi aduce coletul la ora 12? Dacă este ultima variantă, atunci înseamnă că era în depozit la el. În cazul primei variante (că îţi dă astăzi un răspuns)… sună de rău.

         Încearcă să dai de ei aici 021 9336 sau *9336

 22. Am cautat pe internet nemultumiti de Fan Courier….Inseamna ca nu sunt singura. Sunt atat de revoltata de atitudinea lor. Eu cobor sa duc plicul, eu trimit plicuri….Cobor de fiecare data, numai sa vina. Ziua cand am de trimis un plic e compromisa total. Vin cand vor ei, dupa ce dau nu stiu cate telefoane, am senzatia ca ma rog de ei. Odata am patint acelasi lucru si cu alta firma de curierat, dar am sunat la centru si s-a rezolvat imediat. Cu Fan Courier pot sa sun unde vreau, ca tot cum vor ei se intampla….
  Da, noi suntem de vina ca-i chemam, daca nu i-am chema si nu i-am plati probabil s-ar purta mai bine.

  • Of, of, of! Că asta-mi vine să spun când aud de astfel de cazuri.
   Sfatul meu este să dai comanda online la ei -- http://www.fancourier.ro/tools/comanda-online/ -- specifici un interval orar (să fie maxim de 2 -- 3 ore) la observaţii (ştiu că înainte aveau o rubrică specială pentru ora de ridicare a coletelor, dar nu o mai văd acum). Dacă individu’ nu se prezintă atunci, faci reclamaţie la sediul central şi te cerţi cu persoana care îţi răspunde (ca să se mobilizeze), iar când vine să ridice coletele îl săpuneşti şi pe curier. Eu zic să termini cu vorba bună şi să te iei de nesimţitul ăla de curier.

   Eu am mai făcut reclamaţii şi chiar s-a lăsat cu tăiat ore din program sau curierul a pus osul la treabă. E drept, cu cei de la Fan Courier e ca şi cum ai sta de vorbă cu pereţii. Să te iei de el şi nu-ţi mai compromite ziua pentru el.

   • 1. Fancourier, prin termeni si conditiile acceptate de catre client (tu!) la expedierea sau primirea unui colet, nu are obligatia sa te sune! Te suna daca nu raspunzi la sonerie (inclusiv aici ii optional sa o faca!) sa stabileasca cu tine o data ulterioara de livrare. Buun..
    2. Nu sunt de acord sa-l faci pe curier nesimtit pentru ca nu ti-a adus coletul. Sa iti zic de ce: din purul motiv ca nu ii vina lui! Desi clienti, ca si tine de altfel, isi descarca nervi si oful pe el. Gresit! Reclamatile, daca chiar vrei, se fac conform, again, termenilor si conditiilor pe care tu l-ai acceptat trimitand colete cu firma respectiva! Si dupaia, tratand-ul intr-un mod necorespunzator, fantastic, aveti pretenti sa fiti sunati inainte(!!) Gandeste-te la doua lucruri, cate articole poti, maxim, sa scri pe blog tau intro zi
    ….? Na, acuma sa te iau la ”frecus”, pentru ca eu in cazul asta sunt clientul, ca nu ai scris dublu de atat! Nu ai cum pentru ca, chiar nu ai cum! Cum te-ai simti? Dar te rog sa faci exercitiul asta de imaginatie. PS. Reclamatiile se fac online la: customer@fancourier.ro la tel 021.9336.

 23. Adevarul e undeva la mijloc.
  Lucrez la fan curier de o luna, am dus coletele la ușă la toate livrările, însă nu mi-am îndeplinit target-ul din cauza unor clienți,
  după ce i-am sunat am ajuns la ușa clientului, dar nu mi-a răspuns nimeni, după alții am așteptat 20 de minute sa ajungă la adresa ( la telefon mi-a comunicat ca ajunge în 2 minute) alții nu-și mai găseau buletinul și cautau o copie, au mai fost cazuri în care mi-au spus ca nu au bani de ramburs dar totuși m-au chemat la ușă.

  • Nu neg că nu sunt clienţi tâmpiţi -- exemplul cel mai clar cei care nu au bani de ramburs şi totuşi te invită la uşă, la fel şi cei pe care-i suni, spun una şi fac alta.

   Eh… eşti începător şi de-aia eşti aşa cinstit, dar stai să mai capeţi nişte experienţă că să vezi ce tratament o să le aplici clienţilor big grin . Se vede că încă vrei să fii corect şi din prisma faptului că le ceri buletinul. Mie nimeni nu îmi solicită buletinul, nici când primesc colete şi nici când trimit, ci doar mi se cere să spun CNP sau seria şi numărul.

   • Din mesajul tău, reiese că, clienții te fac sa te comporți urât cu ei, adevărul e că unii chiar merită să nu fi politicos cu ei.
    Încrederea trebuie sa fie reciproca.

    • Şi asta reiese. În fond, ne învârtim în cer. Ei nesimţiţi, voi vă săturaţi de toanele fiecăruia şi într-un final vă „răzbunaţi” pe toţi big grin .
     Chiar nu ştiu cum să-ţi spun să te comporţi cu ei ca să-i schimbi. Orice le-ai face, tot nu o să-i schimbi.

 24. Am primit colete de la diferite firme..Cargus..Fan si etc si posta bineintales..Nu prea am avut probleme cu ei.Pana astazi cu Fan Curier.Am avut de primit un colet din bucuresti ( eu stau in Tg-jiu ) La ora 19 si ceva coletul a fost primit la Sediu Fan Curier din bucuresti ( 02.12.2014 19:36 ) AWB Tracking. La ora 03.12.2014 04:04 A plecat din Hub-ul Bucuresti Spre Tg-jiu.Pe la ora 03.12.2014 11:57 coletul a fost preluat.pe toata durata zilei aproximativ am stat acasa..am lipsit cam 3 ore..dar in tot acest timp a fost acasa cineva ( mentionez ca stau si la casa ) Nici un telefon nimic. vreau sa precizez ca a fost mentionat pe colet ca sa fiu sunat cu 30 minute inainte la numarul X de telefon.la ora 03.12.2014 20:11 ma uit pe awb si vad cu stupoare ca am primit aviz ca nu am fost gasit acasa.Prin Urmare. NU am fost sunat deloc toata ziua.Asta se poate vedea pe desfasuratorul meu ( precizez ca am si casuta vocala daca din greseala nu am semnal sau alte defectiuni tehnice. Am 2 3 vecini care cam toata ziua sunt pe afara pe care i-am si intrebat daca a venit cumva vre-o masina si a oprit prin zona casei mele sau sa strige la poarta.Nimic..Bun..Toata ziua a fost cineva acasa..si se lucreaza in curte..deci daca striga la poarta..sigur il vedea cineva..Pe la 20:40 sun la dispecerat..Un numar de telefon mobil si imi raspunde o duduie in 2 peri…vizibil iritata.II explic ca am un colet care nu a ajuns..fiind si express sau cum se numeste..si de aproximativ 5 ori ii explic numele..si adresa si tot.NIMIC…imi da alte repere din Arad si etc. Ii explic ca am AWB Tracking-ul in adresa de E-mail si o sun in maxim 3 minute sa-i spun exact AWB-ul.Stupoare..Acuma este prea tarziu..va rugam reveniti maine. si a inchis.Asta se poate vedea si din discutia telefonica..care din fericire este inregistrata deoarece telefonul are functia aceasta activata si chiar am nevoie de ea.Acuma eu ce sa fac.Platesc un serviciu si ce primesc in schimb ? nimic! macar daca ma suna sa-mi spun ca nu poate..si daca e sa ne intalnim intr-un loc mai apropiat de el..ca sincer nu ma dureau picioarele sa ma deplasez.dar nu..asta nu s-a intamplat si tipul imi da cu nonsalanta ca nu am fost gasit acasa..si cica imi lasa si aviz.Pai bun..inseamna ca am niste spiridusi care imi mananca toate foile care ajung in casuta postala care este la poarta.Fan curier..firma..Ok…Curieri..nesimtiti..~ parere proprie si personala..si as ruga hateri sa se abtina.Eu doar imi doream coletul in data X cum a fost precizat..si sa fiu sunat inainte.Eu maine trebuie sa fiu in arad la o intrunire de afaceri.acuma eu ce sa fac ? singura care este acasa..este mama ..Buletinul meu nu pot sa-l las..si poate se loveste de ignoranta si prostia de a nu-i preda ei coletul..sau sa nu ma duc la intrunire..sa pierd niste proiecte doar ca sa imi ridic eu coletul ? Nu. ? Fan Courier Firma cu angajati incompetenti si nesimtiti.

  • Degeaba se specifică pe colect „contactaţi telefonic înainte de livrare”. Am trimis şi primit colete numeroase. Când trimiteam şi îl rugam să noteze şi el să sune înainte curierul, mi se spunea că el notează, dar ţine de curierul în cauză dacă vrea să sune sau nu. Mi s-a zis de una, două ori şi până la urmă am înţeles că este inutil.
   Când m-am mutat în zona aceasta şi mi s-a repartizat alt curier, s-a întâmplat de câteva ori să nu mă găsească acasă şi l-am întrebat de ce nu a sunat înainte. Ca şi mai sus, am întrebat de una, două ori, apoi omul mi-a zis că nu era specificat pe colet şi că nu este obligat să sune dacă nu i se cere. Eh… şi m-am pus pe trecut la observaţii (dacă îmi permitea platforma) să mă sune înainte. Mda… tot nu suna. Şi m-am lăsat păgubaşă.

   Aşa şi la tine. Nu ţine de ceea ce e scris acolo, degeaba te cerţi cu ei. Depinde de curier. Omul nu vrea să comunice şi nu o s-o facă nici de data asta. Mai bine ar realiza că a pierdut minute bune -- şi ieri când a fost şi a lăsat avizul, dar şi de acum înainte până o să ţi-l înmâneze.
   Iar treaba cu buletinul nu pot să o pricep. Da, aşa este regula, adică să le dai buletinul, dar iarăşi ţine de curier. Am scris şi aseară, mie nimeni nu-mi cere buletinul. Nici când s-a întâmplat să fie altcineva acasă, am lăsat notat CNP-ul că de acela avea nevoie pentru ridicarea acelui colet.

 25. Pocora Nicolae says:

  Cred ca trebuie sa ne obisnuim cu lipsa de respect,delasarea,angajatilor acesei firme de curierat care dau dovada de o indolenta maxima fata de client,cu tote ca la tarife sunt ok.Ce mai cea mai neserioasa firma de pe piata !Sfat-DE EVITAT !

 26. Si eu impartasesc aceeasi experienta neplacuta din partea Fan ului,si cred ca singura solutie este sa ne schimbam toti firma de curierat sa le dam o lectie.Multa nesimtire si tupeu din partea angajatilor.

 27. In perioada de black friday, la fan s-a lucrat si sambata, duminica si luni de 1 decembrie. Numarul de colete au depesit nr de 100/zi. Curierii sunt obligati de catre sefi sa ia toate coletele. Posibil sa nu le poata livra toate, adica sigur nu le poate livra, din aceasta cauza le dau seara ca status -avizat- la cele la care nu ajuns.

  • Florin, si eu am comandat de black friday. Fan Curier mi-a adus comanda dupa 10 zile. Nici n-am crezut ca o sa mai ajunga vreodata.
   Si pe langa faptul ca au intarziat m-au pus sa platesc si transportul, desi cei de la Domo m-au asigurat ce e gratis transportul.
   Am facut reclamatii si la Domo si la Fan Curier, dar dau vina unii pe altii si eu am ramas cu paguba

   • Pe AWB se specifica cine plateste transportul, iar firmele gen Domo, Flanco……intocmesc singure AWB-ul, Fan Courier doar preia coletele de la aceste firme. Ce ar insemna sa intocmeasca un curier AWB-ul la aceste firme?
    Cate zile ii trebuia celui care avea ca zona, Emag Bucuresti????
    Reclamatia o faci la OPC. Normal ca ramai cu paguba, daca nu te interesezi, ai fi putut sa refuzi sa platesti sau sa primesti coletul, dar cred ca e inventata chestia cu reclamatia la Domo sau Fan courier,

 28. Nu doresc sa intru in detalii, cele mai proaste livrari le-am avut avut de la FanCurier. Daca voi putea, ii voi evita pe viitor.

 29. O firma cu o organizare foarte proasta. Astepti dupa un ramburs cu saptamanile, nimeni nu raspunde la telefon, mereu suna ocupat, daca vrei sa aflii ceva trebuie sa suni o ora continuu.
  Nu as recomanda aceasta firma la nimeni, se vad in topuri si sunt foarte aroganti.

 30. Plangaciosilor! Daca nu va convine FAN Courier nu mai solicitati transporturi prin ei. Daca expeditorul lucreaza cu ei, solicitati sa vi se trimita comenzile cu alte firme de curierat. Nu sunt singurii de pe piata dar sunt printre cei mai buni. In perioada noiembrie-decembrie a acestui an toate firmele de curierat au avut probleme datorita numarului foarte mare de solicitari si din acest motiv au si aparut intarzierile. Eu si amicii mei nu am vazut cozi in agentiile Cargus sau Urgent pe cand la FAN… ca pe vremea raposatului happy. Vazand aceste cozi, judecand obiectiv, iti pui o intrebare: celelalte firme de curierat au dat faliment?

 31. Daca ar fi dupa mine as da afara din firma asta foarte mult personal. Ma scot din sarite cat de greu fac livrarile. Cel mai bine am lucrat cu rcelogistic si cu cargus.

 32. buna ziua, va scriu dupa ce am tras o portie de nervi….am trimis un colet de la focsani la bucuresti, a ajuns in depozitul de la bucuresti iar livrarea …..lipsa.
  am anuntat destinatarul sa stea acasa si nimic, a doua zi la fel.am sunat la bucuresti, am vb cu o domnisoara si mi s-a spus ca se face livrarea…….promisiuni.am mai sunat de 2 ori si pana la urma pachetul era tot in depozit.de 3 zile putea sa ajunga chiar si in Italia,foarte neseriosi, pacat ca-si angaseaza personal care nu-si merita locul acolo

 33. botan ionut says:

  am facut comada de 80 de lei si fan courier mia cerut 11,16 lei dc nush mi-sa dat 2 chitante una de 80 de lei si una de 11,16 pachetul meu costa 70 de lei si cu tot cu transport costa 80 de lei si am dat 11,16

 34. Renuntati la serviciile fan curier ptr ca nu sunt seriosi, trimiti un colet care costa foarte mult ,verifica lucrurile ,il ambalezi in fata lor ,ajunge la destinatie cu lucrurile rupte persoana refuza coletul ,iar cand ajunge inapoi deteriorat nimeni nu isi asuma responsabilitatea ,oare este normal sa platesti transportul ptr ati distuge lucrurile si sa le iei inapoi

 35. Realitatea este cea expusa de cei de mai sus ,si adevarul este pe undeva la mijloc,si totusi avem nevoie de ei.
  Insa, colet pus de vineri pina in ora 12 sa plece la destinatie in acceasi zi la 17 25 si sa ajunga in a patra zi,avind in vedere ca exista si simbata si duminica???Este adevarat,ori este saptamana prea mica ori exista o problema?!Stiti banii nu sint foarte putini ,dar totusi parca ceva nu este ok ,dar nu ai ce sa faci?
  Daca ar functiona totul perfect nu s-ar mai produce progresul in lume…!

 36. Buna ziua! As dori sa imi dau si eu cu parerea la agentii Fan Courier din localitatea Lugoj. Sunt niste incompetenti, de cate ori fac comanda ca sa imi ridice coletele de acasa nu vin sa il ridice, banii rambursati tot asa, nu sunt in stare sa ii aduca acasa. De cate ori am fost la „sediu” , daca pot sa il numesc asa, este un haos nedescris. Nu stiu pe ce criterii sunt angajati acesti oameni, dar nu e bine deloc. Nici macar nu cantaresc colete, ei se dau cu presupusu, ceea ce nu mi se pare normal… si nu mai zic ca multe dintre colete ajung deteriorate. Rog pe cineva sa ia masuri in aceasta privinta!!!

 37. Traim in romania si asta ne ocupa tot timpul…

 38. fan curire ce i mai penaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii mo pierdut un tell de 2200 lei din cauza panaramelor de agenti pisamas pe mormantul lor de saraci penale s a dea dmunezeu s a cumpere lumanari de bani aia……

 39. si eu sunt satula de ei,stau in Timisoara zona Lipovei,si tot timpul vine un individ fara sa ma sune sau sa anunte,primesc mesaj pe tel.ca comanda mea se v-a livra in data de ,ora d..si nr.curierului.Il sun sa-i zic ca nu sunt in ora,nu raspunde ,apoi ii trimit mesaj.A doua zi ma suna ca e in fata usii .II zic frumos ca nu sunt acasa si ca i-am trimis mesaj sa vina poimaine..dar Boul e bou ..el citise altceva.Vine a doua zi si ma scoala dupa tura de 12 ore de noapte la ora 10..pfff.eu chiar asteptam si postasul cu pensia lui soacra-mea..figura mare,amandoi odata..si ce sa vezitonguearfumul meu umed,rece bocna di ambalajul umed.Am sunat la cel ce am cumparat si i-am spus,omul facuse reclamatiei si ce credeti voi..l-a tinut in duba 2 zile pe ger afara.Asa ceva..Cei mai ok sunt de la URGENT CURIER care te suna si sunt chiar draguti.

 40. si cei de la Cargus sunt ok..si inca un sfatbig grinaca vreti un parum de pe net nu vi-l cumparati cand afara e ger sau foarte cald pentru ca de multe ori marfa ramane in masina

 41. Ieri dimineata trebuia sa primesc un pachet, in jurul orei 15 sunt anuntat telefonic ca pachetul nu poate fi livrat deoarece nu se gaseste nici o adresa a destinatarului si sa ma prezint la sediul lor pentru a ridica pachetul. Surpriza .. a doua zi cand ajung la sediul lor, unul dintre baietii lor (cel care mi-a dat pachetul) m-a rugat sa ai confirm ADRESA si numele (deci le aveau si erau corecte!!!) dupa care mi-a dat pachetul, iar suma ceruta de ei (pentru transport) nu era de 19 lei, ci de 24 lei.

  • Cred că ai plătit 24 de lei pentru că avea coletul sub un kilogram şi a venit cu ramburs. Dacă da, atunci se poate şi mai rău, iar ei sunt cei mai ieftini (fără contract) la treaba asta. Deşi suntem în 2015, când trimiţi cu ramburs, se plăteşte şi drumul de întoarcere a banilor.

   Cât despre adresă, nu aveau cum să nu o aibă! Şi chiar şi aşa (prin absurd), puteau să îţi ceară adresa prin telefon şi livrau coletul în aceeaşi zi.

   • Aveau adresa! am aflat a doua zi! dar cand am vorbit la telefon mi-au „explicat” ca nu au adresa si ca este prea tarziu sa mai livreze cineva coletul asta dupa ce in cursul zilei primisem deja 2 mesaje cum ca coletul o sa fie livrat. Ma rog .. nu sunt chiar asa .. sa nu ma pot deplasa sa imi ridic coletul happy . Multumesc pentru raspuns.

    • nu sunt chiar asa .. sa nu ma pot deplasa sa imi ridic coletul

     Nici nu trebuie pusă problema astfel. S-au angajat să facă ceva şi aia trebuiau să facă. Ah, că se oferă clientul să vină pentru că vrea să se plimbe puţin, asta e altă treabă. Mă rog, vreau să zic că e vorba de corectitudine, de felul în care te aştepţi să te trateze.

 42. Eu mi am luat o teapa de toata frumusetea, am trimis un iphone 6 la targoviste am platit si deschidere colet iar la destinatie a fost refuzat (nu mi sa spus de ce)dar surpriza vine cand face returul a doua zi gasesc o”copie „de toata frumusetea verificarea s a facut in incinta Fan Curier.
  Tin sa mentionez ca la expediere telefonul a fost ambalat in fata operatoarei care preia colete si bagat in cutie dupa ce a fost citit si trecut pe o factura imei ul iphonului. Am facut o reclamatie scrisa catre Directorul Fan Curier Iasi unde mi sa spus ca ancheta poate sa dureze si 90 zile .

  • Păi şi care a fost motivul pentru care a fost refuzat? Destinatarul l-a refuzat din cauza felului în care se prezenta coletul sau a apărut ceva la cei de la Fan Courier?

 43. Pai la refuzat dupa ce adeschis coletul si a reusit sa „pacaleasca” Agentul care la adus si sa puna o copie de iphone .
  Sau sa fi fost in” cardasie” cu el, cea ce e mai greu de crezut. Nu stiu care a fost smecheria dar ma m ales cu o paguba de toata frumusetea !
  Asa ca aveti grija ce faceti si in mainele cui va dati bunurile, caci eu ma m ars bine!!!

  • Hmm… Dar ai reuşit să iei legătura cu destinatarul şi să îţi spună dacă măcar a ajuns curierul la el? În lumea asta vezi multe şi poate să fie cum ai spus sau doar unul să fi fost neserios şi să fi schimbat produsul. Normal ar fi fost ca destinatarul să îşi dea o semnătură şi nişte date înainte să i se dea voie să deschidă coletul. Mă îndoiesc că asta ar fi procedura, însă recunosc că deşi am primit colete cu „deschidere la livrare”, curierul nu a aşteptat niciodată ca procedura să aibă loc, iar eu nu am insistat.
   Mă gândesc că dacă i s-ar fi cerut datele din buletin înainte să deschidă coletul, atunci ai fi putut avea certitudinea că destinatarul a fost oaia neagră.
   Acum mi se pare greu de demonstrat că ţi s-a schimbat produsul.

 44. Destinatarul nu a mai raspuns la nr de telefon am insistat si de aici mi am dat seama ca a vrut sa ma” pacaleasca „!
  Cred ca ce de la Fan curier si au dat seama caci mi au trimis email si au spus ca imi vor da bani pe colet!!! Acum astept.

  • În cazul acesta… mi-e milă de curier. Înseamnă că şi-au dat seama ce s-a întâmplat, dar cred că cel care a livrat coletul o să aibă de tras.

 45. Sa va fie rusine

 46. bora emilian says:

  am patit o si eu cu fan courier,dupa ani in care le am umplut buzunarele [trimit lunar 1-2 colete cca.25 kg la brasov] acum doua zile am trimis unul si surpriza,a ajuns la destinatar ud rupt si bagat intr un sac de naion asa ca un gunoi, cu care angajatul fan courier sa prezentat la destinatar, fara cea mai mica urma de rusine spunandu i „daca l vrei asa bine daca nu scrie refuzat” ,normal destinatarul ia spus angajatului ca refuza sa ia coletul fara un proces verbal de constatare a cantitatii si calitatii primite .Dupa ce a umblat doua zile pe la depozitu lor din brasov unde amploaiatii i puneau tot felu de bete [interesant cum la asta se pricep f.bine] la sfatul meu dest. a luat caricatura de colet fara constatare de dauna [pe care oricum nu ar fi primit o] PENTRU ACEASTA NEPASARE SI LIPSA DE INTERES PENTRU BUNUL CLIENTULUI CONSIDER VINOVAT MANAGERUL DEPOZITULUI BRASOV PASCAL MARIAN . stau si ma intreb cand se va face ceva in acest domeniu ca sa le piara cheful acestor smecheri sa si mai bata joc

  • Da… tipic. Cred că cei de la depozit ar fi putut să rezolve situaţia într-un fel sau altul, iar cea mai bună soluţie ar fi fost aceea de a întocmi un proces verbal. Urâtă situaţie! Chiar puteau să facă ceva în acest sens. Chiar şi la poştă s-a întâmplat la un moment dat să o aud pe doamna de la ghişeu că nu poate să dea coletul expeditorului, fără un proces verbal. Coletul era rupt, dar gramajul era acelaşi ca cel din buletinul de expediţie. Şi totuşi, s-a gândit la întocmirea procesului verbal.
   De multe ori fugim de poştă, dar nici firmele de curierat nu mai sunt ceea ce erau cândva.

   Astăzi m-am enervat şi eu pe unul dintre angajaţii lor. După N colete expediate prin ei, s-a trezit unul să mă întrebe dacă am ştampila la mine, în caz contrar să desfac coletul şi să îi arăt ce expediez. Mă rog, era „pus pe treabă” (să mă enerveze şi să pierd timpul). Mai era şi adormit.

 47. @Lady
  „-- Pe client nu îl interesează câte expediţii are curierul într-o zi. E PROBLEMA LUI! În cazul în care nu fac faţă, este de datoria firmei să dubleze numărul curierilor, nu a clientului să pupe în fund curierii frustraţi.
  — Este OBLIGAT să livreze la UŞĂ/ADRESĂ. Adresa mea NU ESTE ÎN STRADĂ, ci la bl. X, sc. Y, ap. Z. Acolo, nu în stradă! Dacă nu înţelege asta, atunci este RETARDAT.”
  ***Ai punctat fix si exact ceea ce i-am spus eu curierului in afara de a-l face „retardat”…ceea ce in principiu asta era…un frustrat tupeist si cu iq deficitar.
  Nici la mine n-a vrut sa urce la etaj pentru ca „nu e treaba lui” si „nu eu am platit transportul, ci firma de la care am cumparat”. Firma este „FAN CURIER”, iar tipa de la relatii cu clientii/reclamatii, era total spatiala si indiferenta. Le-am vorbit pe un ton civilizat si apasat telefon si apoi face-to-face, fara violenta verbala de niciun fel, dar fara rezultat. Nu e prima oara cand se intampla dar nici des nu s-a intamplat pentru ca in majoritatea cazurilor am coborat personal sa le ridic. Daca de doua ori am avut si eu pretentia sa mi se aduca la usa, a iesit o tiganie.

 48. Este o porcarie de firma de curierat! Am spus-o si o repet… M-am ferit de ei cat am putut de mult, dar cand faci comenzi pe site-uri pentru livrari „a doua zi” e un cosmar. Pe 21.11 am lansat comanda la pcgarage.ro, in afara de faptul ca pcgarage a predat pe 25.11 coletul la fancourier, si pe 26 trebuia sa ajunga, ei (fancourier) au si probleme majore de organizare, recunoscute de o operatoare de la punctul din Galati: a cazut sistemul, coletul a fost luat de agent dar nu stiu la care agent, avem coletul dumneavoastra aici (confirmat, awb, nume, adresa, etc) ma uit la el, maine ajunge (28.11). E ora care este si inca nu a venit un colet comandat de o saptamana, platit si in avans ca la ….. si nici macar un pic de respect pentru clientii, care de altfel ii platesc! M-am saturat de porcaria asta de sistem marlanesc. Sincer.

 49. Munteanu Constantin says:

  Cea mai nesimtita firma ever!
  Am trimis un produs fragil cu optiunea verificare colet… a ajuns la ei in depozti, s-a constatat ca l-a spart soferul, nu a sunat pe nimeni sa anunte incidentul, iar dupa o sapt. de asteptari sunam la ei si ne spune ca nu au stut ca trebuie livrat la client la adresa.
  Cand a constat clientul ca este spart, ne-a anuntat si am sunat din nou la ei, iar ei spun ca nu e vina lor, nu a fost ambalat corespunzator….
  Si mai nou ca sa imi aduca produsul spart inapot trebuie sa platesc o taxa de livrare.
  Sunt curios ce o sa spuna OPC-ul despre asta.

  • Dacă este adevărată scuza „nu ştiam că trebuie livrat la client” atunci vorbim de o mare nesimţire. Atât timp cât la adresă nu este trecută adresa depozitului lor sau nu este specificat pe undeva „ridicare de la sediul Fan Courier X”, categoric nu-şi avea loc acea scuză. Erau obligaţi să livreze la adresa destinatarului.

 50. Zodie Monica Ligia says:

  Am crezut ca am deaface cu o firma de curierat serioasa!M-am inselat amarnic!Daca cu alte companii primesti,din strainatate,un colet in 24 de ore eu de la Resita nu l-am primit nici in 3 zile! Mai mult decit atit,fol.trackingul cu nr de AWB constat ca mi-a fost livrat la 7,27 ei lucrind de la 9 dim !!!!!!Ce poti intelege?! Incercin sa contactez la telefoanele lor nu-ti raspunde nimeni,sunind cite 4-5 ore sau daca catadicsesc iti da la call-center si de aici se rupe filmul…..Mare,foarte mare nesimtire mai ales ca e companie privata si ar trebui sa zbirniie..Parerea mea este ca nu trebuie sa mai colaboram cu ac.companie si probabil,scazindu-le afacerile sa-si schimbe si modul de a actiona…Rau si ca patronul sau patronii nu iau in seama sesizarile…Facetile o reclama corespunzatoare..Mai si nt si altii…

 51. Paun Maria says:

  Buna ziua !
  Eu am un colet de ridicat de la aceasta firma de pe data de 30.09.2016. Tot stau in telefoane si ba nu mi se raspunde , ba mi se da cu ocupat, nimeni nu stie unde este acel colet si daca v a mai ajunge vreodata in acest secol. Niste nesimtiti. Nu mai spun si de faptul ca unele livrari sunt gratuite ( depinde de la ce firma este comnda) iar nesimtitul de care vine cu coletul acasa are tupeul sa ceara 25 de lei ca ” nu are domne cum sa fie gratuit”

  • Nu mi s-a întâmplat să mi se piardă vreun colet. De regulă se duc punct ochit, punct lovit. Mi se pare aiurea să se piardă atât timp cât au acel AWB şi sunt scanate, iar în baza lor de date trebuie să le arate exact pe unde a trecut acel colet şi cam pe unde ar trebui să fie (dacă tot îl declară pierdut temporar). Mai degrabă cred în credinţa rea a unor angajaţi care duc la pierderea coletelor.

   Transportul se plăteşte de către destinatar în cazul în care nu l-a achitat expeditorul. Desigur, în schimb trebuie să primiţi o chitanţă pentru plata transportului.
   Dacă ştiţi sigur că firma care a trimis coletul, se ocupă şi de plata transportului, nu vă mai luaţi după curier să-i daţi banii doar pentru că „nu are cum să fie gratuit”. Ei bine, are cum.

 52. Octombrie 2016. Situație neschimbată la Fan Courier: niște nesimțiți plini de ifose. N-au fost în stare să găsească o adresă aflată chiar lângă Poliția Buzau și n-au fost în stare să dea un telefon să găsească persoana căruia îi era destinat coletul sau să mă sune înapoi să-mi spună că nu s-a livrat coletul.

 53. Dan, Sannicolau Mare says:

  Nu stiam ca Fan C.este chiar asa jos, nu am avut probleme cu ei,..pana acum.Am comandat ceva din Bucuresti, coletul a fost expediat in 19.01.Pe 21, Sambata, am sunat la ei sa stiu daca vine curierul, asta dupa ce am vazut ca, coletul a ajuns in zona mea pe data de 20.Domnisoara confirma prezenta coletului in depozit, dar spune ca nu crede ca ajunge la mine mai devreme de 23.01(luni).ok, astept.Luni, intru pe site la ei, bag awb-ul, si sunt instiintat ca am primitt coletul pe data de 21.01, adica Sambata..happysun iar la ei, si aflu ca pachetul meu e inca in depozit.Vine maine, zice domnisoara, ok.Azi sun din nou la ei, sa ma asigur ca primesc coletul, dar fata care raspunde imi spune ca inca se afla in depozit coletul, si agentii sunt deja plecati, si nimeni nu stie de ce apare coletul predat de Sambata, si…ca o sa vina maine!Asa sunt de scarbit, ca nici nu o sa-i mai sun.Vine maine, bine, nu vine…iarasi bine, dar e ultima data pentru mine la fan curier.
  Imi cer scuze daca v-am plictisit.

 54. Hai frate, las-o-n putza goala… Citit pe diagonala asa, dar de cateva ori ala era la usa si tu nu ai iesit… O data pentru ca aveai fata de adormita! Nu ca ar fi Fan Curierul vreun monument de bun simt, dar are si omul ala de livrat cateva sute de colete in ziua aia (apropos, merci, de la d’astia ca tine, care ii cheama de 3 ori, imi intarzie mie coletul). La un moment in text spui ca intarziase 3 zile. O fi de la vreuna ca tine care l-a chemat de 5 ori, nu crezi?
  E ok, nu trebuie sa publici comentariul, am vrut doar sa stii ca atunci cand scrii ceva, mai ales critic, nu trebuie sa te contrazici in termeni. Gen la mine sa vina prima, repede si de 5 ori, dupa care te miri ca intarzie… 3 ca tine intr-o zi sunt de ajuns…

 55. Eu lucrez cu trei firme de curierat, inclusiv Fan Curier. Nu vreau sa-i apar pentru ca au preturile cele mai mari dar sunt cei mai siguri la livrare. O singura data au intarziat un colet. E adevarat ca nu trimit cel mai des cu ei ci cei de la GLS dar astia nu livreaza sambata. Livreaza destul de bine dar nu si sambata sau in sarbatorile legale. De aia am pastrat fan curierul pt weekend si sarbatori. Daca stii cum sa-i organizezi, te descurci bine.

Lasa un comentariu aici.

*