Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

DPD Curier – NU livreaza la usa

 

Ultimul lucru pe care mi-l doream, era să pierd timpul cu un articol de genul. Ştiu că o parte dintre voi sunteţi interesaţi de articole cu şi despre firmele de curierat. O parte dintre cei care mi-au citit postările de aici sau de celălalt blog, au aflat că am o problemă mare cu Fan Courierul care nu mă sună înainte să livreze coletele, ci bate direct în uşă. Dacă nu te găseşte acasă, evident că se lasă cu circ.

Acum câteva luni am cumpărat un Kindle de pe Emag şi livrarea s-a făcut prin DPD. Foarte mulţumită am fost de ei. Au sunat înainte, au venit la uşă. Acum două zile am dat din nou comandă pe Emag şi aşa de tare m-am bucurat că îmi primesc coletele prin cei de la DPD şi nu Fan Courier că nu puteţi să vă imaginaţi.

Ştiam că vine astăzi, dar aveam programate nişte chestii pe care nu puteam să le amân. Eu am aşteptat până la 10:15 apoi am fugit să-mi rezolv problemele. Aproape de unsprezece mă sună curierul DPD că are să-mi livreze câteva colete de la Emag. I-am explicat că oricât aş vrea eu să vin acasă şi să ridic coletele, îmi este absolut imposibil. Doar nu era să mi le aducă unde eram şi să le ţin în stradă cu mine, nu? S-a morcovit că nu ridic coletele şi că ocupă mult loc în maşină şi că mai are şi alte colete de livrat. În fine, n-am stat să mă supăr că mi-a zis treaba asta şi i-am zis că dacă vrea să le livreze astăzi, abia după-amiază mă găseşte acasă. M-am oferit să-l sun şi să-l anunţ când sunt acasă, a refuzat şi a zis că mă sună el când o să poată.

Au trecut orele, mi-am rezolvat problemele şi aşteptam să văd dacă mai vine astăzi sau nu. Mă sună mai devreme că vine să-mi aducă pachetele, dar că trebuie să-l ajute cineva să le aducă la etaj. L-am rugat să mi le aducă la uşă ca să nu mai cobor până în stradă şi să mă schimb de haine ca să dau nas în nas cu lumea de la oraş. Ştiam că o să-i dau bacşiş omului că mi le cară deşi oricum munca asta era plătită deja (EI SUNT PLĂTIŢI SĂ LIVREZE LA UŞĂ).  A luat foc că nu vreau să cobor să-mi car coletele. Am răbdat o frază, am răbdat două fraze din partea lui şi până la urmă am răbufnit şi i-am spus că am plătit să fie livrate la uşă şi că dacă nu vrea să mi le aducă la uşă, să le dea retur celor de la Emag. Fiţe din nou că nu-l înţeleg că e ocupat, că mai are livrări de făcut şi chestii de genul. M-am enervat mai rău şi i-am zis că nu le mai ridic deloc şi să le trimită înapoi. S-a schimbat placa şi a zis că mi le aduce la uşă. În fine, a urcat omul în două rânduri şi i-am lăsat bacşiş 56 de lei. Nu, „mersi” sau „mulţumesc” nu există în vocabularul lui. Mi-a spus doar „dacă toţi clienţii mi-ar face ca dumneavostră, m-aş lăsa de curierat”. M-am abţinut să-i spun că nu toţi clienţii îi dau bani de buzunar.

 

Dacă îmi doream să trag de greutăţi, îmi achiziţionam produsele respective direct din magazine şi nu apelam la serviciile nimănui. Eu în calitate de client, nu trebuie să stau legată în casă precum un cal şi să aştept curierul. Dacă vor să li se achite serviciile pe care le prestează, clientul trebuie să se mobilizeze şi să câştige bani. Dacă o firmă de curierat are impresia că un client nu trebuie să se mişte din casă doar ca să nu se supere curierul, au o impresie proastă.

Atât timp cât plătesc să-mi livrezi coletul pe preşul de la uşă, acolo mi-l aduci şi nu-mi spui că nu te înţeleg. Poate clientul are o problemă de sănătate şi nu poate să ridice greutăţi sau poate abia se mişcă prin casă, şi atunci cum să te cerţi cu el că nu coboară la maşina curierului ca să-şi ia coletele?

 

Sfaturile mele:

– nu coborâţi niciodată să vă ridicaţi coletul pentru că plătiţi să fie livrat la uşă şi dacă cedaţi o singură dată, nu-l mai dezvăţaţi.

– dacă refuză să livreze la uşă trebuie doar să-i spuneţi că le daţi retur.

– lăsaţi bacşiş doar dacă vă permiteţi, altfel se învaţă şi când nu-i mai daţi o să facă nazuri.

– modalitatea de plată să fie întotdeauna ramburs altfel o să staţi la mila curierului să vă aducă produsele plătite deja.

 

 

Experienţa mea cu această firmă de curierat nu cred că o să se termine curând. Sunt şase foarte mari să mai dau la Emag astfel de comenzi, aşa că bafta curierului care vine.

 

Toate cele bune,

Comments

 1. buna! eu inca „lucrez”cu cei de la fac curier, si pt avon si pt oriflame, si mi se par foarte ok. nu am avut niciodata problema prezentatului la usa fara apel, fara nimic. mai nou, am observat ca primesc mesaj cand e ridicat coletul de la sediu. ultima oara l-am sunat pe tip, sa ii spun ca am nevoie de colet cat mai repede, sa apuc sa predau produsele. a zis ca vine cam in jumate de ora maxim si m-am trezit cu el la usa in 10 minute. de asemenea, fosrte mutumita am fost de cei de la nemo curier. pe partea opusa, de departe, este urgent curier. nu sunt seriosi deloc. nu se deplaseaza pana la usa (ca cei mentionati mai sus), le zici o adresa si inteleg altceva. iesi in strada, astepti, si dupa 5 minute te suna sa te intrebe daca mai intarzii, ca el mai are colete de livrat. si, cand intr-un final „nimereste”adresa corecta, parcheaza masina la mama dracului. aveam nevoie urgent de ceea ce comandasem, eram foarte entuziasmata si nu se merita sa imi stric buna dispozitie din cauza incompetentului. sper, oricum ar fi, sa nu trebuiasca sa mai am de a face cu ei. 2 interactiuni am avut cu ei si sa-i fereasca Sfantul sa existe si a 3-a in aceleasi conditii. ca nu-i mai spala nici apa amazonului. happy

 2. Nu-i poti multumi pe toti , a mai incercat acum 2000 de ani cineva vindecandui
  si sau rastihnit pe crucehappy

 3. Poate pentru ca nimeni nu i-a coboarat jos nu ti-ai primit coletele pana in 10:15 cat ai asteptat. Curierul nu te cheama pentru ca ii e lene lui sa urce sus ci pentru a putea livra cele 70-80 de expeditii pe care le are intr-o zi.

  Daca toti cei 70-80 ar amana orele de livrare dupa cum le vine lor mai bine abia daca poti livra jumatate din expeditii + ore tarzii de livrare.

  Curierii nu sunt platiti pentru orele suplimentare tu daca ai program de 8 ore stii ca la 17:00 trebuie sa pleci acasa… pe curier daca il cheama 10 insi dupa ora 16:00 el termina programul la 19:00;

  Cand stii ca primesti colete stai si tu acasa o zi sau faci la un fel anume sa ii facilitezi livrarea, te duci dupa el… lasi banii la altcineva lasi pe cineva acasa …. etc.

  Pe curier nu-l afecteaza cu nimic faptul ca refuzi tu comanda este = cu 0.

  La carte scrie asa, te duci la destinatie nu gasesti acasa lasi aviz pe usa sau langa interfon, daca nu il contactezi pentru stabilirea livrarii coletul tau va sta in depozit 7 zile dupa care pleaca retur; Nu are nici o obligatie sa iti vina tie cand vii tu acasa. Programul curierului nu il face clientii si-l face singur.

  Apelarea telefonica este optionala nu obligatorie.

  • Ionică, o să fac tot posibilul să fiu civilizată, deşi mă tem că nu am cu cine. Tu probabil lucrezi în branşa asta şi te doare ce am scris. Te priveşte.

   Curierul nu te cheama pentru ca ii e lene lui sa urce sus ci pentru a putea livra cele 70-80 de expeditii pe care le are intr-o zi.

   -- Pe client nu îl interesează câte expediţii are curierul într-o zi. E PROBLEMA LUI! În cazul în care nu fac faţă, este de datoria firmei să dubleze numărul curierilor, nu a clientului să pupe în fund curierii frustraţi.
   -- Este OBLIGAT să livreze la UŞĂ/ADRESĂ. Adresa mea NU ESTE ÎN STRADĂ, ci la bl. X, sc. Y, ap. Z. Acolo, nu în stradă! Dacă nu înţelege asta, atunci este RETARDAT?

   Daca toti cei 70-80 ar amana orele de livrare dupa cum le vine lor mai bine abia daca poti livra jumatate din expeditii + ore tarzii de livrare.

   Dar nu amână toţi, deci nu face pe prostul dacă nu eşti. Efectiv nu se putea să ridic acel volum de colete şi să stau cu ele în stradă. Asta nu îi dădea dreptul să fie nesimţit şi prost cu mine. Eu i-am vorbit frumos şi l-am înţeles, dar reacţia lui a lăsat de dorit.

   Curierii nu sunt platiti pentru orele suplimentare

   Din nou îţi spun că nu este problema clientului, ci a curierului şi a firmei. Eu nu l-am chemat după terminarea programului şi nici nu i-am impus să vină în ziua X la ora Y. Dar s-a întâmplat să mi se livreze după terminarea programului -- la insistenţele lui. M-am simţit şi am băgat mâna în buzunar pentru că indiferent cât de rea par, nu sunt nesimţită. Înţeleg orice situaţie atât timp cât se află în limitele bunului simţ. Nu vreau să-l deranjez şi am aceeaşi pretenţie atât timp cât la mijloc sunt banii mei.

   Cand stii ca primesti colete stai si tu acasa o zi sau faci la un fel anume sa ii facilitezi livrarea, te duci dupa el

   În prima parte ai vorbit fără creier -- fără să te jignesc. Există telefoane, se trec intervale orare pe colete (nu întotdeauna), dar curierul nici nu sună, nici nu ţine cont de ore şi tot cu gura mare este. Adică, pe bune acum, hai să nu le punem palma în fund că nu e cazul. Curierii au mai multe facilităţi decât alţi oameni care muncesc.
   Să mă duc după el? Am făcut şi treaba asta. Acum, dacă stau să văd situaţia prin ochii tăi, trebuia să aştept sărutări de mâini şi de picioare că l-am scutit de minute bune de muncă, nu?

   Pe curier nu-l afecteaza cu nimic faptul ca refuzi tu comanda este = cu 0.

   Ba îl incomodează happy . Altfel nu ar mai livra deloc. Eu am refuzat să primesc coletele alea şi a stat curierul să-mi schimbe decizia. Putea să-mi accepte returul şi era mai fericit, nu?

   La carte scrie asa, te duci la destinatie nu gasesti acasa lasi aviz pe usa sau langa interfon, daca nu il contactezi pentru stabilirea livrarii coletul tau va sta in depozit 7 zile dupa care pleaca retur; Nu are nici o obligatie sa iti vina tie cand vii tu acasa.

   Depinde de curierat. Fan Courierul este obligat să te caute două zile la adresă, să ia legătura cu tine şi apoi să ţi-l lase la depozit. Ce spui tu mai sus, este LEGEA TA, nu a firmei.

   Apelarea telefonica este optionala nu obligatorie.

   Te înţeleg, dar şi curierul trebuie să înţeleagă că prezenţa destinatarului nu este obligatorie când are el chef. Dar trebuie să fii tâmpit să urci X etaje cu 20 kg în braţe şi să te superi că nu este destinatarul acasă. Măcar în situaţiile astea să te ducă mintea să-l suni şi să te asiguri că nu-ţi rupi mâinile degeaba.

   Curierii = gloată de superiori, angajaţi după cum bate vântul, învăţaţi să înjure clientul, să-l nemulţumească.
   Fiecare curier este obligat să comunice cu clientul, frumos, politicos. Şi repet, livrarea se face la UŞĂ/ADRESĂ, nu în stradă.

 4. Draga mea, poate ca am o pozitie neutra si am fost si curier si client.
  Esti o copie identica a majoritatii clientilor din moment ce ai inceptu cu nu ma intereseaza…
  Tocmai asta e ca fix NU E PROBLEMA LUI tu confunzi curierul/persoana cu sistemul/firma in sine, deci ma repet nu este problema lui ca are multe comenzi de livrat, poate ca este o problema cu sistemul, managementul si logistica zona prea aglomerata de livrare, curierul este un om si face tot posibilul OMENESC sa livreze comenzile, nu e ca si cum ai avea o masina stricata si ii spui mecanicului nu ma intereseaza fa-o sa mearga… Insa daca esti robot si nu exista decat un singur tel acela de a vedea coletul la tine in casa, in cazul asta cine are o problema?

  Asa ca draga mea daca am da dovada de o mica intelegere poate ca lumea si lucrurile ar fi mai bune.

  Am inteles ca supararea ta cea mai mare a fost ca nu ti-a adus coletele la usa, aici ai dreptate dar pentru restul problemelor nu este vina lui nici pe departe.

  Fan curierul procedeaza in felul urmator te cauta nu te-a gasit ai o foaie in usa in care iti spune ca ai coletul in depozit; te-a sunat nu te-a gasit te invita frumos la depozit in niciun caz nu mai trece a doua oara pe la tine; fapt intamplat in mai multe cazuri; am inteles si m-am deplasat frumos la depozit la orice ora am dorit fara sa ma manifest pe-acolo plin de frustrari.

  Pai exact scrie intervale orare de livrare deci in acele ore trebuie sa stai acasa, daca tu intelegi ca iti poti alege un minut anume de livrare din acel interval orar atunci nu stiu care din noi nu are creier.

  Sunt oameni care isi doresc comenzile si oameni care nu si le mai doresc dupa cum am spus este = cu 0 faptul ca refuzi o comanda, ocupandu-i mult spatiu in masina a gandit ca e mai bine sa scape de ele in ziua respectiva decat sa le intoarca pe motiv de refuz ca urmatoarea zi sa te razgandesti si sa vrei coletele inapoi el iar incarcandu-se cu ele din nou.

  Daca eram in locul curierului aveam grija sa te caut si urmatoarea zi fara sa te gasesc apoi erai invitata la depozit sa ti le ridici singura happy

  • Dragul meu, eu când spun una, aia fac. Am acceptat să-i iau coletele pentru că a insistat el că mi le aduce. În fond, nu plătisem pentru ele şi îmi era egal cu zero dacă le ridicam în ziua aia sau achiziţionam personal produsele în cauză.

   Fan Courierul procedează în zona mea cum ţi-am spus şi am întrebat de treaba asta. Cum se întâmplă în zona ta, nu mă priveşte. Niciodată, dar niciodată nu mi s-a lăsat bilet în uşă. Cel mult am primit un sms -- asta dacă mi s-a trimis.

   Tu înţelegi cum vrei şi nu-mi bat capul cu încă un răspuns. Nu am pretenţia să vină la un minut anume, dar dacă îi spun că nu pot să ridic cinci colete pentru că în următoarele 2 ore sunt pe stradă, înseamnă că nu pot, nu? Era ceva programat dinainte şi nu puteam să las oameni baltă pentru că se încăpăţâna el să le iau atunci. Aşa a fost să fie, adică să am ceva de făcut, dar să-mi vină şi coletul. Ce trebuia să fac? Să mă spânzur că nu mă găseşte el acasă? Îi era greu să-mi vorbească pe acelaşi ton ca şi mine? Vezi tu, asta nu suport eu -- grandomania lor. Poate aşa par şi eu acum, dar extraordinar de rar mă iau de ei.
   Şi da, i-am refuzat coletele pentru că avea acelaşi aer, acelaşi chef de ceartă, avusesem o zi de tot rahatul şi nici nu mă simţeam bine să cobor şi să trag de greutăţi în două rânduri. Şi nici altă femeie n-ar fi procedat diferit atât timp cât nu era o chestie importantă. Ce i-a fost greu să spună că le dă retur cum i-am spus sau că le lasă la depozit şi mai devreme sau mai tâziu ajungeau de unde au plecat?

   În privinţa curierilor, le-am acordat prea multă înţelegere, dar nu o să stau să-ţi explic fiecare situaţie. Ce vezi mai sus, în articol, este o întâmplare care ar fi scos din pepeni orice client aflat în situaţia mea. Şi din nou îţi spun că nu o să ţi-o explic în detaliu ca să o înţelegi.

   Tu procedezi cum vrei, eu o fac în stilul meu că oricum e mai bun. Faptul că am scris despre anumite întâmplări neplăcute cu nişte curieri, nu mă face mai puţin om sau mai puţin bun sau neînţelegător. Fac eforturi să-i înţeleg pe cei de la Fan Courier că sâmbătă n-au venit să-mi ridice trei colete şi că nu au avut bunul simţ să mă anunţe că nu vine nimeni nici în intervalul ăla, nici mai târziu. Ţi se pare că am cerut mult, nu? Mie nu happy . Am aşteptat toată ziua, am făcut trei promisiuni în vânt. Dacă mă anunţau, din lipsa mea de timp dădeam o fugă la sediu. Dar aşa este când te bazezi pe „oricând, oriunde cu plăcere” happy . Şi-ţi repet, nu este vina clientului nici pentru lipsa de comunicare şi nici că firma îşi pune angajaţii la jug.

   Unii sunt cuie, alţii ciocane. Am ajuns să fim sclavi pe banii noştri. Tu, eu oricare dintre noi suntem sclavi când acceptăm să ieşim în stradă să ne luăm coletul, când alergăm după curier prin oraş, când acceptăm să ne cheme la nu ştiu câte străzi distanţă, când dăm bacşiş ca să ni se dea coletul (asta a fost ultima bombă pe care am aflat-o) sau când acceptăm orice alt compromis ca să luăm ceea ce ne aparţine. Nu e vina noastră că au tarifele mici sau că salariile angajaţilor sunt mici. Aşa este peste tot. Nu le convine? Sunt liberi ca păsările cerului. Alţii muncesc din greu pe bani mai puţini şi facilităţi mai puţine sau chiar zero. Hai să nu le mai punem palma în fund, căci nu este cazul. Şi ei, dar şi noi suntem oameni.

   Sunt sâmbete în care mă trezesc la şapte sau mai devreme pentru că ştiu că trebuie să vină coletul. Poate n-am dormit suficient şi sunt ruptă de somn, dar din respect mă trezesc. Şi tot ţi se pare că sunt rea cu ei, nu? Sau că nu fac nici cel mai mic sacrificiu ca să evit disputele? Sunt zile în care dau ture prin oraş ca să-l văd, să iau coletul şi să mă duc să-mi fac treburile şi să nu existe stresul „dacă vine când nu sunt acasă”. Şi tot ţi se pare că nu sunt om sau că sunt cu nasul pe sus, nu? Situaţii când l-am rugat să-mi lase coletul în maşină sau l-am căutat în oraş ca să nu mai tragă de greutăţi prin bloc. Şi tot sunt rea, nu? Ce vrei să le mai fac? Să le pup mâna? Regret, nu pot. Cer în schimb să mi se vorbească la fel de amabil cum le vorbesc eu, să nu se răţoiască şi să mă înţeleagă dacă în momentul respectiv nu pot să fiu legată de clanţa uşii.
   Se întâmplă să ţi se spună că un colet vine în data X, dar nu ţi-l aduc. Şi stau şi aştept toată ziua, dar nu vine nimeni şi nu stau să le reproşez. Zic „asta e” şi merg mai departe. Este că fac parte din specia aia de clienţi jegoşi care tac, îi caută prin oraş şi îi pică şi din mână, dar care uneori are tupeul să facă gură pentru că se simte neînţeles? Sincer, chiar nu înţeleg ce vrei să le fac mai mult de atât.

   Toate cele bune,

  • Larisa says:

   Mie mi-a dat DPD-ul interval de 48 de ore intre 10-18 sa-mi livreze coletul, ar trebui sa stau 2 zile acasa sa astept curierul? Ca sa nu mai zic ca asa am facut, l-am asteptat, si ce crezi? A venit dupa fix 7 zile, dupa o saptamana!!! Si nu e un caz izolat, nu e o exceptie….asta-i DPD-ul

 5. niste jegosi..

 6. Eu am comandat de la emag niste componente pentru un calculator. Au ridicat coletele de la emag in data de 25.11.2014 si nu am primit inca acele produse. Am sunat la ei de foarte multe ori. Am fost personal pana la ei (au sediul la Buftea) pe benzina mea, pe timpul meu sa imi spuna ca nu mai gasesc unul dintre colete. Am depus deja plangere si la ANPC. Sunt foarte neprofesionisti. In trecut am mai avut probleme cu aceasta firma de curierat DPD iar in momentul cand am plasat comanda prin emag eram aproape sigur ca voi avea probleme cu livrarea.
  De fiecare data cand sun la ei astept cate 15-30 de minute pana raspunde cineva, iar atunci cand raspund, mi se spune ca atunci cand vor gasi coletele ma vor anunta.
  Evitati aceasta firma de curierat DPD!

  • În primul rând vreau să îţi spun -- referitor la Emag -- că mi se părea corect să ne lase să alegem firma de curierat, mai ales celor care nu au km suplimentari.

   De la Emag am ridicat astăzi două colete, comandă dată duminică, preluată ieri de curierul de la DPD. Astăzi mi-a ajuns şi m-a sunat omul înainte.

   Nu mai suna că suni degeaba. Weekend-ul trecut şi luni am tot sunat la Fan Courier şi nu răspundea nimeni. Aşa am ajuns pe pagina lor -- şi nu numai -- de Facebook şi clienţii se văitau peste tot de această problemă (+ neexpedierea coletelor). Valabil şi pentru e-mailuri.

   Situaţie ca a ta am găsit recent pe o pagină de Facebook a unui curierat şi sunt convinsă că mai sunt zeci şi zeci de astfel de cazuri. Dacă nu au un singur colet, nu au voie să ţi le înmâneze pe cele pe care le au în depozit. Ciudat şi frustrant, dar asta e. Ţi-aş recomanda să suni şi la Emag, să vezi ce spun ei de treaba asta, ce soluţie au, dacă ştiu unde se află coletul sau nu (nu ştiu, poate au făcut o eroare ei şi nici nu l-au expediat, deşi m-aş mira).

   Ţi s-a comunicat o dată de livrare?

 7. ion din balon says:

  DPD e varza. Lucreaza cu personal in colaborare care isi pun flota la bataie si de aici iese o varza totala. Vin cand vor, te forteaza mereu la ore la care nu poti, pentru ca atunci poate el, mai tarziu cine stie ce are de facut pe acasa, fiind colaborator, lucreaza cand vrea si isi programeaza livrarile dupa cum are el chef, fiindca, nu-i asa, e freelancer si timpul lui e mai important ca timpul tau! Posta cred ca e mai buna in 2015, la 7 lei cost am primit colet in 2 zile, nici nu ma asteptam!

 8. Nu crezi ca esti cam fitoasa, fata mamii?

  • Deloc.

  • @das, cand livrezi tu toate coletele gratis pe banii, timpul si benzina ta, nu pe banii clientului, poti sa fii cat de mofturos vrei.

   Pana atunci taci draq’ din gura si fa-ti treaba cu zambetul pe buze si ureaza si o zi buna, sau inapoi la cautat in tomberon cu tine si sa mori de foame, incompetentu` dracului.

 9. Sunt surprins de cata pasiune a aprins acest subiect. happy Pasiunea e f buna. Traim..
  Lucrez in bransa din 1997. Clientul are dreptate. Curierul are reguli de respectat, fixe si nu aleatorii. Spaga zilnica strica curierii. Va recomand sa lasati 0sau1sau2sau3 ron spaga in nici un caz 10-20…50ron.

  • 2-3-4 ron bacsis??? pentru un serviciu deja platit care ajunge de multe ori in 2-3 zile si care de fapt costa 30 lei in loc de 11 lei cu posta care livreaza dintr-un colt al tarii in altul uneori si in 2 zile (bucuresti > comuna din timisoara)??? Maxim 3 zile intre municipii.

   Pai voi stricati societatea asta si apoi va plangeti de jegurile astea de oameni care ar trebui sa zboare la tomberon.

   Nu lasati peste 50 bani bacsis ca platit un serviciu deja de x2-3 ori mai scump pentru aproape aceeasi rapiditate de livrare.

   Trebuie sa fii cretin sa lasi bacsis la curier 10+ lei, fraier total pe care il dau banii afara din casa si atunci iti meriti soarta sa fii luat drept fraier, vacuta buna de muls bani.

 10. @Lady
  „-- Pe client nu îl interesează câte expediţii are curierul într-o zi. E PROBLEMA LUI! În cazul în care nu fac faţă, este de datoria firmei să dubleze numărul curierilor, nu a clientului să pupe în fund curierii frustraţi.
  — Este OBLIGAT să livreze la UŞĂ/ADRESĂ. Adresa mea NU ESTE ÎN STRADĂ, ci la bl. X, sc. Y, ap. Z. Acolo, nu în stradă! Dacă nu înţelege asta, atunci este RETARDAT.”
  ***Ai punctat fix si exact ceea ce i-am spus eu curierului in afara de a-l face „retardat”…ceea ce in principiu asta era…un frustrat tupeist si cu iq deficitar.
  Nici la mine n-a vrut sa urce la etaj pentru ca „nu e treaba lui” si „nu eu am platit transportul, ci firma de la care am cumparat”. Firma este „FAN CURIER”, iar tipa de la relatii cu clientii/reclamatii, era total spatiala si indiferenta. Le-am vorbit pe un ton civilizat si apasat telefon si apoi face-to-face, fara violenta verbala de niciun fel, dar fara rezultat. Nu e prima oara cand se intampla dar nici des nu s-a intamplat pentru ca in majoritatea cazurilor am coborat personal sa le ridic. Daca de doua ori am avut si eu pretentia sa mi se aduca la usa, a iesit o tiganie.

  • Obligaţia lor este să vină la adresă. Pe viitor poţi să îi explici că nu ai masa şi patul în stradă.
   E decizia clientului de a lua coletul din stradă sau de la uşa apartamentului, dar poate că are o durere de cap sau o stare de sănătate nu tocmai fericită, şi atunci cred că e de datoria lui să înţeleagă şi să respecte decizia destinatarului de a i se aduce coletul la uşă.

   • putorile dracu, parazitii dracu, unde scrie sa vi se aduca coletul la usa????? multa muie lui mata de 8 marie!!!

    • Mulţumesc, dar cred că dacă mă-ta (cu cratimă) făcea sex oral la momentul potrivit, astăzi nu mai exista retardatul de tine. Sper că eşti singurul ei copil şi că a învăţat că nu trebuie să se mai reproducă. Te sfătuiesc să nu te reproduci nici tu.
     Şi gramatica asta unde ai învăţat-o? În puşcărie sau la mă-ta acasă?


     Şi DA, scrie că LIVRAREA SE FACE LA UŞĂ!

 11. Sunt putin dezamagit de ceea ce citesc pe aici. Habar nu aveti cat de penibili si egoisti sunteti.
  Lucrez ca si curier, nu zic firma fiindca e relativ daca e sa conteze sau nu deoarece difera de la „patronul” fiecarei agentii (se merge pe principiul de franciza in 90% din cazuri).
  Voi nu realizati cata munca este pentru un om ca si curier. Ce spuneti: „eh, se urca cu curu in masina si asteapta lumea sa vina la el”. Ei bine nu e asa! Zilnic are camioane cu pachete de descarcat-incarcat, pt ca ce ati cumparat voi de pe siteul x, nu se teleporteaza, vine intr-un camion, unde sunt alte cateva sute de pachete. Pe urma sortate pe zone, iar fiecare curier isi ia zona lui. Vedeti voi, curierul are si frigidere, si masini de spalat, si cauciucuri, sunt persoane care trimit piese auto grele! (din experienta va zic, am avut de carat un bloc motor auto!). Daca pe curier il vezi ca e intr-o masina mica, nu inseamna ca toata ziua a mers numai cu aia. E posibil sa fi avut si 2 frigidere care au fost intr-o duba, pe urma a schimbat masina ca sa faca economie la carburant.
  Daca ar fi sa urce la etaj pentru fiecare colet in parte, acel om cand ajunge acasa este terminat iar a doua zi ii este imposibil sa continue asa. Nu degeaba a spus ca s-ar lasa de curierat. Sa urci la etaj pt fiecare colet, sa ai si frigidere si alte electrocasnice de genul…. sa faci fata si la trafic, sa incarci si descarci camioane care sunt mai multe intr-o zi…. (pt ca un curier nu doar livreaza, ci si preia comenzi care trebuie incarcate in camion).
  Si toate acestea pentru ce?!?! Pentru un salariu minim pe economie! DA! Ati auzit bine. Poate in orase mai mari gen Bucuresti te alegi cu 1.500 lei in mana. In alte orase mai mici salariile sunt intre 800-1000 lei. Asa ca taceti din gura cu „pt asta esti platit”….
  Despre „bani de buzunar”- nu toti lasa winking si daca lasa, lasa un leu….

  • Sebastian says:

   Chestia este că nu te obligă nimeni să nu-ți ceri drepturile în fața șefului tău și anume sporuri pentru munca dificilă depusă precum, de altfel, nu te obligă nimeni să muncești ca și curier. Dacă nu poți face ceea ce ai specificat în acest comentariu înseamnă că nu e ceva ce ar trebui tu să faci. Lasă-te de asta și mergi să vinzi ziare. Asta este munca de curier și poți cu siguranță să confirmi faptul că toate firmele de curierat oferă servicii „door to door” adică de la ușa la ușă. Ori acea persoană de la etajul 4 are ușa la etajul 4, nu în fața blocului. happy

   • un prost mare esti, cu conceptii invechite, un puturos jegos, nesimtit, vai de capul tau de prost!!!!!! coboara in mortii mati si ia-ti coletul ca nu te-a nascut proasta de mata sa iei totul pe tava, la nas, unde scrie ca livrarea se face la use?????????? esti prost de bubui!!!!!! daca un curier are 100 de colete intr-o zi si toate la etj. 3 --4 ce ar insemna sa urce la majoritatea???????? asta arata bunul simt am omului, ceea ce tie iti lipseste parazitule, ne consideri sclavi handicapatule, de ai ramane fara picioare nenorocitule sugearar nevastata pula la toti curierii!!!! daca ai ceva de obiectat suna!!!!! 0722239680

  • Stii, nu cred ca e cineva care sa nu inteleaga munca grea pe aici si mai ales sa inteleaga cat de greu este sa cari zilnic si sa te duci din usa in usa sa livrezi. Este o problema sa iti planifici timpul si traseul, asta este ceva perfect usor de inteles.

   Ceea ce pare a fi problema pe care tu si, adevarat, majoritatea celor care ofera servicii in Romania, nu o intelegi este ca nu este treaba clientului sa ia aceste lucruri in considerare.

   Nu este aroganta, este simplul fapt ca aceste lucruri nu tin de client. Nu clientul iti furnizeaza masina, contractul, salariul, ruta etc. Noi intelegem problemele, dar nu suntem in cauza sa ti le rezolvam. In schimb tu ceri, foarte egoist as spune, ca noi, clientii, sa ne punem bete in roate si sa empatizam cu problemele meseriei. Nu o sa o facem. Eu cel putin n-o s-o fac pentru ca nici un curier nu s-a chinuit sa ma inteleaga pe mine atunci cand am avut livrari si a trebuit sa plec mai devreme de la munca sau a trebuit sa stau inchis in casa pentru a nu pierde livrarea.

   Astept de 7 zile un colet pe care trebuia sa il primesc acum 3 zile. 2 zile am fost acasa toata ziua (in zilele cand mi s-a spus ca o sa ajunga livrarea) si abia astazi am primit mesaj de la eMag ca o sa imi fie livrat maine sau poimaine, zile in care eu sunt la munca. Eu ce ae trebui sa fac acum? Sa imi iau liber pentru ca nu s-a sinchisit curierul sa isi faca treaba si sa imi aduca o amarata de comanda cand trebuia?

   Vezi tu, toate problemele pe care le au curierii le au si clientii, in alte zone ale vietii lor, fie personala or profesionala. Daca tu imi ceri mie sa inteleg problemele curierului, de ce nu poate curierul sa extinda acelasi privilegiu si sa inteleaga ca eu nu pot sa stau o saptamana intreaga acasa timp de 8 ore?

   Si faza cu bani de buzunar -- mnu! Nu e datoria mea sa platesc salariul curierului. Stiu ca multi or sa sara in sus dar nici eu cand imi fac treaba nu ma astept la ciubucuri. Prefer sa stiu ca mi-am facut treaba cum trebuie, nu sa primesc bacsis. Iar daca salariul nu imi ajunge, caut altundeva de munca. Daca e vorba sa faca ceva special cum ar fi sa ma ajute la carat ceva sau sa vad ca isi iese din drum sa imi faca livrarea la timp, da, sigur, un bacsis este normal, dar nu o sa platesc pe nimeni in plus ca si-a facut treaba exact asa cum e specificat in fisa postului. Pentru asta exista angajatorul, bonusuri, prime etc.

   Sunt de ferma parere ca adagiul „clientul are intotdeauna dreptate” este fals in totalitate, dar atunci cand curierul (sau orice prestator de servicii) esueaza in a-si indeplini sarcinile intr-un mod corect, nu ar trebui sa te miri ca suntem suparati. Serviciile nu sunt pe gratis si atata timp cat platim ne asteptam sa fim tratati cu un modicum de respect.

 12. Incredibil cat de nesimtiti pot fi!! Cine? Cei de la curierat…. comanda facuta de pe 18 noiembrie, din Buc.in Buc, abia in data de 05.12.2016 mi-au adus comanda, si surpriza…. Comanda a fost impartita in 3 pachete, au adus 2, pe al treilea l-au facut pierdut… pe site-ul lor in traking apare ca mi-au livrat toate cele 3 pachete!! La tel.nu raspunde nimeni, la email nici atat… am deja 3 sesizari scrise la Emag, Anpc-ul este in vacanta… Din ianuarie daca tot nu raspunde nimeni nimic, o sa-mi iau o luna de concediu ca sa-i iau la rand: Emag, Dpd, Anpc, Politie, Instanta…. Ca sa fie totul complet, la prima intentie de livrare nici macar nu a venit la adresa, spunand ca el este parcat la 200m, si nu poate pleca de acolo happy
  Frustarea este maxima, de aceea am sa arunc cu noroi in ei pe unde am posibilitatea, inclusiv la sediul din Mogosoaia….

  • eu cred ca tu esti un prost si nu sti de capul tau!!!!! eu lucrez la nemo, iar emagul lucreaza cu nemo, si de multe ori ei ratacesc comenzile, boule!!!!!!

 13. bai frate, nesimtirea unora nu o intrece numic!!!! aveti pretentii sa vi se livreze coletul pana l ausa????? unde scrie asta?????? coletul se livreaza la scara blocului sau la poarta!!!!! aveti idee cati curieri au fost jegmaniti sau chiar injurati, scuipati???? Curierii umbla cu multi bani dupa ei, e un risc mare sa urci la usa, ca nu sti ce idiot gasesti!!!!!! dar astia de comandati chiar sunteti atat de nesimtiti si nu puteti cobora?????? eu lucrez la curier, dar, cu tupeu le zic clar, din start ca nu urc!!!!! daca vrea coletul sa coboare in gatul masi sa=si ia coletul!!!!! Tare nesimtiti sunt majoritatea puturosilor astora, care nu-si cumpara personal din magazin,

  • Datorită puturoşilor ai tu loc de muncă, altfel ai face centura.
   Cu tupeu ar trebui să-ţi refuze şi ei coletele, să te întorci ca boul cu maşina încărcată. Cu unii ca tine ar da faliment firma de curierat.

 14. sunt curier din 1999. am 50 de ani, e greu pana la et4 cu 8kg in brate.
  Intalnesti tot felul de oameni unii nervosi ma jignesc fara motiv,
  altii sunt zambitori, generosi.
  Acum lucrez pentru LIVRATAZI.RO curier rapid cu livrare in aceeasi zi in Bucuresti si Ilfov. Sigur ca e greu 12ore la volan, urgente de 1Ora sau 2Ore.
  Nu sunt de acord cu chemarea clientului la masina, sau cu jignirea clientului.

  • M-a lamurit Internetul de nu se poate. Pana la urma eu cum ma pot asigura ca va veni un curier cand sunt eu acasa, ca ma va anunta din timp ca sa stiu sa nu fiu plecat la cumparaturi, ca imi va urca cineva frigiderul comandat?!

   Eu am avut numai experiente pozitive cu curierii (diversi), dar pana acum nu am avut colete mari si grele.

 15. Articol de doi lei , sunt platiti sa faca asta , mentalitate romaneasca.Si mai vreti sa va ajunga coletele repede , da oamenii au masinile pline si ca sa faca 100 de livrari pe zi su nevoie putin de ajutorul clientilor.Si da emag daca face contract cu dpd sau alt curieri te sparge de comenzi care esti obligat sa le iei in masina ptr a incerca sa le livrezi.Daca nu cunoasteti nu mai comentati , cumparati de la carrefour si toata lumea e multumita.Curierii sunt platiti la fel si daca livreaza 10 si daca livreaza 100 diferenta o face bacsisul, care nu intoteauna e mare si sunt foarte multe persoane care le vorbesti frumos si le duci la usa si iti dau m**e ,ba chiar o gramada

 16. Asa un tupeu ca ce am vazut prin comentarii mai rar mi-a fost sa intalnesc. Din fericire majoritatea experientelor mele cu curierii au fost foarte bune, dar ce padure n-are uscaturi?! Tocmai m-a sunat unul ca nu am pe cineva sa vina la intrarea in complex? Ca e cam greu coletul si nu poate lasa masina ca se inzapezeste. Nu, nu am! Ca daca aveam ma duceam si luam din magazin direct, nu plateam livrare si asteptam o saptamana un colet care s-a plimbat prin Mogosoaia vreo 3 zile, desi adresa era de sector 4.
  Iar asta cu bacsisul este culmea. Pe mine ma plateste cineva ca imi fac treaba la serviciu ca nu inteleg? Nu zic ca nu am dat cand situatia a fost de natura sa consider ca omul merita, dar asteptarile astea nefondate cum ca mi-am facut treaba, da-mi bacsis ma scot din sarite!
  Si in plus contrar parerii curierilor cum ca jobul lor este singurul si cel mai important din lume, si clientii lor au serviciu! Si cam trebuie sa fie prezenti la el! Asa ca daca se specifica o zi preferata sau daca estimezi ca vii in ziua x, ce ar fi sa si faci asta? Sau eu trebuie sa stau o saptamana acasa in speranta ca poate te prinzi ca Mogosoaia nu e in sectorul 4? Respectivul de fapt trebuia sa vina maine dupa cum am stabilit la telefon. Ce sa vezi maine s-a transformat in azi, norocul a fost sa raman sa lucrez de acasa azi.
  Mi se pare ca la curieri e aceeasi mentalitate ca la taximetristi. Ei ne fac un favor noua nerecunoscatorii de clienti. Ce sa zic, ne scuzati ca va dam de lucru..

Lasa un comentariu aici.

*