Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Despre: Trendsetter AVON

 

 

 

Vorbind despre afaceri în general sau nu neapărat despre afaceri, cât despre persoanele care câştigă comisioane: Ştiţi de ce nu ţin afacerile în România sau de ce nu au câştiguri maxime? Răspunsul este simplu: românii nu vor bani.

Mă rog, am ajuns să îmi doresc să devin trendsetter la AVON, plus că astfel reuşeam să îmi dau comenzi singură, doar pentru mine. În loc să le fac cumpărături de câteva sute de lei/lună, preferă să mă bată la cap să devin reprezentant şi să renunţ la ideea mea cu „trendsetter”. Când mi-am făcut cont client direct la Oriflame şi am avut micile probleme cu trimiterea kit-ului (fără să fiu înştiinţată) şi m-am supărat pe ei, dar după două zile de vorbă cu persoane de la AVON, care mai de care să tragă de mine, menţionez că Oriflame este mai avansat, pune accent pe lumea virtuală şi nu te bat la cap să faci ceva ce nu vrei – sau cel puţin pe mine încă nu :P. Cred că spuneţi că fie sunt nebună, fie cu nasul pe sus, fie ghinionistă. Cu nasul pe sus nu sunt, iar asta o garantează faptul că sunt o bună ascultătoare când cineva încearcă să îmi impună ceva, dar eu ştiu ce am de făcut apoi. De exemplu, abia acum (aici) reuşesc să spun ce vreau şi mai ştiu că nu mai vreau să colaborez vreodată cu două doamne despre care urmează să vă vorbesc.

Am sunat ieri la relaţii cu clienţii AVON. Mi-au explicat în mare cum este treaba cu trendsetterii – singura diferenţă faţă de reprezentanţi este că sunt în avans cu vreo 2 campanii, în rest rezilierea contractului, totalul comenzii, rămân la fel – şi m-au redirecţionat către coordonatoarea din zona mea. Oamenii au înţeles din prima ce vreau şi nu au spus niciodată „nu se poate”. O sun pe individă şi mă bate la cap să devin reprezentant pentru că nu i se pare în regulă să fii trendsetter. A încercat să îmi bage câteva motive şi văzând că NU mă tenta propunerea ei, că nu spun „da, vreau”, a rămas să ne vedem zilele următoare să mă ajute cu ce vroiam eu, nu ea. Deja mi s-a pus în nod în gât, un regret pentru că mi-am pierdut timpul, dar eu îmi respect vorbele şi m-am dus la sediul ei. Evident că nu era ea, ci o altă doamnă.  Din nou pălăvrăgeală şi tentativa de a încerca să mă convingă să devin reprezentant, plus menţionarea unul alt motiv: sunt doar două centre în ţară care se ocupă de trendsetteri şi trebuie să îţi iei broşura de acolo straight face. Găluşca asta nici mămaia nu o înghite. Dacă scopul tău e să iei comision mai mare de la un reprezentant, spune-mi sincer şi deschis, dar nu îmi vinde gogoşi. Voi să nu vă imaginaţi că m-am dus şi am bătut cu pumnul în masă sau că insistam sau că am repetat măcar de două ori ce vreau, dar ei se simt nevoiţi să vorbească minute în şir despre ceva ce nu le-ai cerut, iar tu stai şi asculţi. Asta am făcut eu când am purtat discuţiile cu ele: le-am ascultat şi le-am lăsat să îmi spună ce vor ele până la capăt. Scopul este să te convingă şi nu sunt contra acestei tactici, doar că nu suport să văd cum fiecare aruncă o altă gogoaşă, iar gogoşile mai erau şi diferite. De putut se putea din moment ce persoana de la relaţii cu clienţii m-a trimis special la tanti 1, apoi tanti 1 nu a zis că nu se poate, ci că are nevoie de actele mele, dar vine tanti 2 (colega lui tanti 1) şi spune „imposibil la sediul nostru”.

 

Mi-aş fi dorit o colaborare cu AVON, aşa cum am una cu Oriflame, cu Lady’s şi de care am început să fiu foarte mulţumită, dar după ce am discutat cu cele două afaceriste, pur şi simplu simt în această clipă că nu pot să îmi găsesc locul aici, nu pot colabora cu cele 2 femei. Tot ce pot ele considera acum cu privire la mine este doar „un client pierdut”. Înţeleg să îi expui omului ceva şi să îl îndrumi şi spre binele tău, dar ascultă-l ce vrea. Poate este momentul ca AVON să posteze pe propriul site mai multe detalii, gen: despre trendsetteri, să se specifice clar că ţi se blochează contul după 3 campanii inactive, că suma minimă este de 120 lei ca să primeşti nu ştiu ce reducere, că poţi comanda şi sub 120 de lei, dar o să ţi se pună nişte taxe (ex: de ambalare), că poţi să fii inactiv măcar 1 campanie s.a.m.d. Mulţi vor să fie reprezentanţi, dar renunţă la idee fie pentru că sunt dezinformaţi de alţii, fie pentru că nu au acces deloc la informaţii.  Şi eu am auzit păreri din toate părţile şi efectiv nu ştiu pe cine să mai cred.

 

Cât despre trendsetteri mi s-a spus că au campanii în avans, că ţi se blochează contul dacă nu ai fost activ 3 campanii şi că suma minimă rămâne 120 lei ca să nu plăteşti respectivele taxe – până ieri ştiam că suma era de 110 lei. Din punctul meu de vedere, nu este nimic ciudat să ai 2 campanii în avans faţă de reprezentanţi. Tocmai de aceea s-a dat naştere acestei zone, ca să fii diferit de reprezentant şi să poţi să vinzi înaintea lui. Mi se pare o idee interesantă şi cred că merită să profităm de ea, numai să avem de un anturaj drăguţ şi săritor.

 

Nu ştiu ce decizie o să iau până la urmă, dar o să meditez asupra soluţiei „reprezentant sau nimic”. Nu aş vrea să spun „nimic”, dar mai vedem.

Dacă aveţi ceva de menţionat, de spus despre AVON, de precizat mai multe detalii, eu vă aştept comentariile cu drag. Chiar aş vrea să aflu cât mai multe despre oportunitatea AVON.

 

 

Lady,

Comments

 1. buna as dori sa te intreb daca esti reprezentant trendsetter si cum as putea sa ma inscriu si eu?

  • Bună seara!

   Nu m-am înscris pentru că m-am lovit de:
   -- nu pot să înscriu trendsetteri
   -- de ce trendsetter? e mai bine reprezentant? când alţii dau comenzi de Crăciun, tu să dai de ziua îndrăgostiţilor?
   Unii români sunt prea limitaţi ca să te asculte şi să înţeleagă că vrei ceva. Până la urmă am renunţat să mai discut cu ei şi am apelat la cineva ca să-mi reactiveze contul de reprezentant.

  • Bucel Emilia says:

   Buna sunt Coordonator Trendsetter Avon si te pot ajuta eu cu inscrierea big grin
   Cauta-ma pe facebook Bucel Emilia si te ajut cu tot ce ai nevoie.O zi frumoasa!

 2. Daca este cineva interesat sa devina reprezentanta trend-setter, va stau la dispozitie. Contactati-ma pe facebook: https://www.facebook.com/loredana.int

 3. Vad aici oameni dornici de ceva. 0744953508 Maria ma numesc, sunati ma ! Cu siguranta avem un punct comun

Lasa un comentariu aici.

*