Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului la San

Bună dimineaţa!

 

Nu ştiu câte dintre voi ştiţi, dar astăzi este tot a zi a femeii chiar dacă nu ne aflăm în luna martie. Da, este o zi a noastră, o zi a prevenţiei, o zi în care trebuie să ne gândim la sănătatea noastră, la viaţa noastră şi a familiei în acelaşi timp.

 

Astăzi, 01 octombrie este ziua în care trebuie să ne întrebăm când am făcut ultima dată un control la sâni – şi nu mă refer doar la mamografie şi nici nu mă adresez femeilor trecute de 35 – 40 de ani pentru că e clar că orice femeie, indiferent de vârstă, trebuie să îşi facă lunar un simplu control palpând sânii, iar anual să facă o ecografie mamară. Măcar în fiecare an când este 01 octombrie, să ne aducem aminte că suntem femei, că în fiecare zi mor femei răpuse de cancerul la sân, iar noi nu vrem să facem parte din astfel de statistici.

 

De ce să nu îl luăm din pripă din moment ce controlul sau ecografia nu sunt deloc dureroase şi nici scumpe? De ce să amânăm un simplu control – efectuat de noi sau de medic – de la un an la altul şi să ajungem pe masa de operaţie, apoi chimioterapie şi tot felul de tratamente agresive?

 

 

 

 

Luptă şi tu împotriva cancerului la sân!

 

Lasa un comentariu aici.

*