Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Violenta domestica

 

 

Bună!

 

 

Mă gândeam să pun titlul „Violenţa în familie”, dar mi-am dat seama că este complet greşit. Violenţa nu are loc doar în familie, ci între oameni – indiferent dacă sunt rude (familie – orice, numai familie nu e) sau nu.  Îmi pare rău că nu pot să cuprind în acest articol tot ce aş vrea eu să spun, dar şi mai tare îmi pare rău de faptul că este posibil să nu schimb mentalitatea nimănui. Amân acest articol de 2 luni şi asta pentru că am vrut să îl încep într-un moment în care inspiraţia, ideile, gândurile erau din plin, dar pentru că nu am avut timp în acea clipă, mi s-a dus stropul de nostalgie şi inspiraţie.

 

Observ că femeile (o parte), nu doar că au  început să îşi recapete drepturile în faţa bărbatului sau statutul de egalitate, ci şi că au devenit mai autoritare, mai impunătoare sau au luat locul bărbatului. Acum, eu zic că trebuie să recunoaştem că următorul banc – vi-l pun un imediat aici – se potriveşte de milioane în majoritatea cazurilor:

Când un bărbat are de luat o decizie importantă… închide ochii, îşi cuprinde capul în mâini, şi-ascultă conştiinţa, gândeşte profund, apoi proclamă hotărât: 
-Nevastă, tu cum crezi c-ar trebui să facem?

Tot femeia, săraca, găseşte mereu o soluţie pentru orice problemă, dar chiar şi aşa, mulţi bărbaţi nu au încetat nici până în ziua de astăzi să ne vadă ca pe nişte sclave. Tocmai pentru că suntem considerate sclavele şi păpuşile lor, ajungem să fim sacii lor de box. Dragii mei domni, total de acord cu voi în privinţa statutului de sclav (reciproc, evident), dar în momentele intime.

 

Sunt atât de multe tinere, acum mă refer la vârste gen 14 ani când au primul iubit (posibil să fi rămas puţin în urmă şi spun asta pentru că acum este la modă să ai iubit încă de la grădiniţă) care acceptă fără nici o problemă să ia palme, pumni, picioare şi orice mai include acest meniu, de la fix un coate-goale, papă-lapte, pierde-vară, un nimeni. De ce? Ştiu, ştiu, ştiu…din DRAGOSTE???! Mai târziu o să auzim „pentru COPII„. Ambele motive sunt fix o porcărie. Cum să arunci în spatele copilului o vină atât de mare? Copilul o să trăiască toată viaţa cu impresia că deşteapta lui mamă a suportat violenţa fizică pentru el, ca să îi fie lui bine. Dar oare părinţii s-au întrebat vreodată ce vrea copilul sau cum îi este lui bine cu adevărat? Categoric nu.

Este îngrozitor să trăieşti toată viaţa cu imaginile când „tati bate rău pe mami” + „pentru tine a suportat mami toată bătaia”. Din punctul meu de vedere, aveţi ceva de împărţit sau mai bine zis „tu – bărbat” ai de aplicat o lecţie de luptă pumn la corp „ei – femeia”, o poţi face cu acordul ei (sunt femei care şi-o doresc şi nu pot şi nu vreau să înţeleg acest aspect) în privat.

Nu pot să înţeleg lipsa de bărbăţie din partea unui mascul violet care se încumetă să lovească o femeie. Dragi bărbaţi, mergeţi la un club de box sau chestii de genul şi o să găsiţi bărbaţi disponibili să se antreneze pe voi. Luptând cu un bărbat daţi dovadă că sunteţi bărbaţi. A nu se înţelege că sunt pro – bătăi între bărbaţi, dar un „masculin” care loveşte o femeie, consider că merită o bătaie zdravănă de la un bărbat  învăţat cu sacul de box.

 

Dragele mele, indiferent că aveţi 13, 14, 25, 40, 50 de ani, nu vă lăsaţi maltratate de bărbaţi. Probabil, în acele momente se simt bărbaţi, dar bărbat nu înseamnă să ai doar o chestie în pantaloni. Din punctul meu de vedere, bărbaţi adevăraţi sunt cei care au cei 7 ani de acasă, care apreciază femeia, o vede ca pe un partener şi lista poate continua, dar nu are sens să mai continui.

E normal să vă jucaţi şi să vă mai lipiţi pălmuţe, dar nu mai mult de atât big grin .

 

Fetele din generală şi liceu – ştiu cum este să vă pierdeţi capul din dragoste, dar încetaţi să mai fiţi atât de disperate după ei. Voi sunteţi cele are trebuie să fie curtate şi căutate, nu ei.

 

 

 

Lasa un comentariu aici.

*