Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Unt de shea

Hello ladies,

 

 

Cu sigurannţă aţi auzit de acest minunat ingredient natural pe care îl tot citim pe etichetele produselor BIO (şi nu numai). Eu am vrut să îmi cumpăr unt de shea cu ceva timp în urmă, dar nu am găsit la Plafar şi nu am dorit să îl iau de pe net. M-am gândit că e mai ok să îl iau de la Plafar. Pe atunci îmi doream tare mult să îmi fac un balsam de buze şi de ce nu, să îl folosesc ca atare pe piele sau să îmi fac o cremă.

 

Dacă trebuie să alegeţi între o cremă cu unt de shea şi unt de shea, alegeţi untul de shea; dacă trebuie să alegeţi între unt de shea rafinat şi unul nerafinat, alegeţi untul de shea nerafinat.

Untul de shea în urma procesului de rafinare îşi pierde o parte din proprietăţi plus mirosul, culoarea şi devine mai greu de întins pe piele.

 

Caracteristicile / Proprietăţile untului de shea:
– vitamina A – antioxidant puternic; menţine aspectul tânăr al pielii; neutralizează elementele nocive pielii; repară pielea.
– vitamina E – antioxidant; protejează pielea de radiaţiile ultraviolete; reglează cantitatea de vitamina A din organism; repară piele.
– vitamina F – revitalizează pielea; reface pielea uscată; nu permite uscarea şi descuamarea pielii.
– acid fenolic – oferă pielii protecţie celulară.
– fitosteroli – reface pielea iritată; nu permite pierderile de apă din piele.
– filtru UV
– triterpenoide – hrăneşte şi protejează pielea
– facilitează cicatrizarea
– stimulează sinteza de colagen
– antiinflamator etc.

Untul de shea poate fi aplicat şi pe pielea capului dacă aveţi mătreaţă sau alte probleme la nivelul pielii.
Se foloseşte doar extern! Puteţi să îl folosiţi ca atare sau combinat cu uleiuri precum lavanda, portocala, menta etc. sau cu creme precum cea de gălbenele.
Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, buze, înainte şi după expunerea la soare şi la agresiuni chimice, dureri musculare etc.

Cât despe preţ, depinde de gramaj, firma producătoare, dacă este rafinat sau nu etc., dar în principiu variază între 15 şi 50 lei.

 
Concluzie:
Unt de shea = Tinereţe = Hidratare = Regenerare = Frumuseţe

 

 

Aţi folosit unt de shea? Dacă da, de unde l-aţi cumpărat, cât aţi dat pe el, ce părere aveţi despre el?

 

 

Vă pupăcesc kiss kiss

Lady,

Comments

  1. Mie imi place tare mult, Il consider cel mai bun si-l recomand tuturor happy

    • Nu am uitat postarea ta cu untul de shea big grin , în special cu untul recomandat big grin , dar…dar …dar încerc să uit, să mă abţin să mai cumpăr laughing .
      Ce s-ar face economia asta fără femei? rolling on the floor

  2. Eu folosesc unt de shea de la firma LIFE CARE. EXCELENT!

Lasa un comentariu aici.

*