Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Ultimul trend: Postarea ilegala a datelor personale

 

 

 

Dragele mele,

 

 

Ultimul trend pe care îl tot văd de 2 săptămâni, constă în postarea datelor cu caracter personal/privat pe internet. Îmi vine rău când văd astfel de lucruri. Am pretenţia de la bloggeri să deţină un minim de „moralitate”. Postarea adreselor de e-mail trebuie să ţină de moralitate. Încetaţi să mai postaţi pe internet adresele de e-mail ale abonaţilor la newsletter sau la ce s-or fi abonat ei. Din cauza unor prostii de genul te trezeşti că vine un puhoi de spam, cu adresa de e-mail spartă, contactată de diverşi indivizi să le prestezi servicii „sociale” în 2, 3 sau 10 persoane, că te mai ameninţă unul doar ca să facă o glumă proastă s.a.m.d.

Nu puteţi posta adresele lor de e-mail fără acordul proprietarilor respectivelor adrese de e-mail. Eu nici prin căi private (mail de exemplu) nu furnizez adrese de e-mail ale cititorilor. Dacă un cititor îmi cere adresa de e-mail a altui cititor, îl contactez pe respectivul  şi îl întreb dacă este de acord să dau mai departe această informaţie.

Cum ar fi ca cei de la bancă să furnizeze public datele voastre – ale celor care postaţi ilegal adrese de e-mail? Poate e o simplă adresă de e-mail, dar se pot întâmpla multe în situaţia respectivă. Recunosc că sunt mai proşti cititorii că nu vă dau în judecată sau pentru că nu vă ameninţă.

Mai acum două săptămâni mi-a făcut cineva treaba asta (a scris cuvintele cheie din adresa mea de e-mail), dar din nefericire pentru ei – boii de admini şi măgarul suprem al blogului – am comentat de pe o adresă de e-mail scrisă de nenumărate ori pe internet. Deci, nicio pierdere pentru mine, dar cititorii voştri poate au comentat după adresa personală de e-mail sau poate şi-au trecut numele real în adresă sau poate pur şi simplu nu vor să afle apropiaţii ce citesc ei. E uşor să faci câteva căutări după o adresă de e-mail şi să te minunezi ce descoperi despre omul ăla (nume, adresă, date fisc, bancă, procese, asigurări, telefon, imagini, cont Facebook, site-uri, plăţi, studii, note, examene, restanţe, număr maşină, ce a vândut sau cumpărat de pe internet, date legate de întreaga familie ETC). Un hoţ sau un criminal poate să-i afle adresa şi să-i facă o vizită acasă. Sau poate fi sunat şi bag frica în el cu ajutorul datelor găsite pe internet. Să vezi cum e când te sună „Popescu” nu spune cine e, îţi spune că e dela SRI şi îţi toarnă ameninţări dacă nu te prezinţi al sediu. Sau să vezi cum e când eşti agresat sexual de un obsedat. Să vezi cum e când se dă drept compania X şi îţi spune că trebuie să îi pui în cont o anumită sumă pentru că eşti restant şi rişti să te dea în judecată. Sună bine, nu? Şi scenariile pot continua.

 

De astăzi, renunţ la abonările prin e-mail la blogurile care nu îmi inspiră încredere. Maturizaţi-vă!

 


Comments

  1. Ce extraordinar de urat din partea lor! Huaaa! Pai ba nesimtitilor, in loc sa le multumiti ca va citesc, voi le „multumiti” postand adresele lor de e-mail? Incredibil la ce cote a ajuns prostia omeneasca!

    • Lucrurile de genul ăsta nu se fac şi sunt interzise. Când cititorul doreşte să îşi lase el adresa de e-mail în mod public este altă treabă.

Lasa un comentariu aici.

*