Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Sterilizarea la pisici – intrebari, raspunsuri, informatii

Hello,

 

 

Sterilizarea este absolut necesară. Oamenii neinformarţi afirmă că trebuie să o laşi să dea naştere măcar unui rând de pui pentru că altfel face cancer şi moare. FALS! Ba chiar invers.
Pisica dând naştere poate să se îmbolnăvească de:
- cancer mamar
- vestitul piometru (puroi la nivelul uterului; uterul îşi măreşte volumul, se îngroaşă pereţii uterini iar ciclul sexual se blochează)
- displazia mamară
- cancer uterin
- cancer ovarian
- endometrita
- epididimita etc.

În cazul motanilor necastraţi aceştia pot să sufere de:
- cancer testicular
- împiedică apariţia problemelor de prostată etc

Animalele castrare trăiesc mai mult tocmai pentru că nu se mai confrută cu toate aceste boli. Nu or să mai intre în călduri, nu or să îşi mai marcheze teritoriul, dispare sau se reduce comportamentul agresiv.

Când pot castra pisica / motanul?
O pisică la 7 luni are organele genitale bine formate şi este perioada cea mai indicată. Atenţie pentru că tot acum intră şi în călduri. Este recomandat să nu fie în călduri când este sterilizată (uterul este mai inflamat). În cazul în care a intrat în călduri şi vrei să o sterilizezi, îi poţi da pastile sau îi poţi face injecţii ca să iasă din călduri.

Cât costă o sterilizare?
Totul ţine de doctor, cabinet, pretenţii etc. Caută un medic bun şi nu te uita atât de tare la bani. Citeşti părerile altor oameni despre medicul respectiv şi apoi ia o decizie. În general, sterilizarea costă sub 100 lei chiar şi la un cabinet veterinar foarte bun.

Are voie să mănânce înainte de operaţie?
Dacă o peraţia este la prânz, ultima masă să fie seara, înaintea operaţiei. Tot de atunci nu îi mai dai nici apă. Dacă operaţia este seara, îi dai ultima masă dimineaţa devreme.

Ce se întâmplă în timpul operaţiei?
O să i se facă anestezie, fie infalatorie, fie prin injecţie.
După ce este adormită, o să i se lege lăbuţele de măsuţă ca să nu se mişte în timpul operaţiei. Urmează apoi epilarea. Cel mai probabil adoarme cu ochii deschişi, motiv pentru care medicul o să îi dea cu o cremă la ochi ca nu cumva să i se usuce retina. Când o să se trezească şi începe să clipească bine, iei un şerveţel şi îi ştergi crema.
După ce a fost legată, începe operaţia. I se scot ovarele şi uterul, apoi este cusută şi o poţi lua acasă. Acum începe adevăratul chin.

Ce se întâmplă după sterilizare?
Operaţia durează 20 minute şi imediat după ce i s-a închis operaţia o poţi lua acasă. O să doarmă o oră, două după care începe să se trezească. Este posibil să îşi facă nevoile înainte să se trezească. O să vomite şi este normal acest lucru.
O să vomite o spumă albă şi apoi galbenă. STAI ÎN PERMANENŢĂ CU OCHII PE EA începând din acest moment! Deşi nu îşi simte corpul, o să se ridice, o să meargă, o să fugă, o să se lingă etc. Ai grijă să nu cadă din pat sau să se urce singură în pat în primele zile. De mâncat o să mănânce peste câteva ore bune. Este de preferat să îi dai hrană umedă. Să îi pui apă proaspătă la dispoziţie.
O să doarmă mai toată ziua, dar o să se trezească din când în când şi este posibil să îţi dea puţin de furcă.
Nu te aştepta să se comporte ca un adevărat pacient. Este cel mai neascultător pacient. Deşi o să îţi fie milă că poate o doare s.a. să te aştepţi să îşi tragă de firele de la operaţie până şi le scoate.

 

Pisica / Motanul meu îşi scoate firele de la operaţie. Ce să îi fac?
Sunt doar câteva chestii pe care le poţi face. Fie apelezi la un guler, dar dacă pisica este neastâmpărată îşi poate scoate firele chiar şi cu acel guler. Poţi să îi ceri medicului să o bandajeze pentru că el ştie să o facă mai bine decât tine. Îi poate face o cămăşuţă cu care să stea până la scoaterea firelor.
Poţi merge la farmacie să cumperi pansament, comprese sterile pe care le prinzi cu leucoplast. Cumpără leucoplast din material, cârpă pentru că pe cel din hârtie o să reuşească să îl rupă. Schimbă măcar 1/zi pansamentul pentru că altfel o să reuşească să îl slăbească suficient încât să ajungă la operaţie. Chiar şi aşa pansată stai cu ochii pe ea pentru că poate să ajungă la fire.
Dacă o să ajungă din nou la operaţie pentru că şi-a scos firele înainte de termen şi i s-a desfăcut operaţia, rişti să i se facă fără anestezie.
De regulă firele se scot la 8-12 zile sau le poţi lăsa să cadă singure, dar cad mai greu ce-i drept.

Ce medicamente îi administrez după sterilizare?
Nu i se administrează medicamente decât în cazul în care pisica are recţii alergice sau operaţia nu i se vindecă în mod corespunzător. Medicamentele sunt prescrise doar de medicul care a operat-o, în general fiind antibiotice.

Cât de mare este operaţia?
Operaţia măsoară în jur de 1-2 cm.

I s-a umflat operaţia! Este normal?
Este normal să se umfle zona, mai ales din a 2-3 zi. Poate să fie o reacţie la fire sau la lins – dacă s-a lins mai mult în zona respectivă. Or să i se irite şi mameloanele.
În cazul în care ţi se pare prea ciudată umflătura, mergi la medic! Este posibil să ajung până la mărimea unui ou de dimensiuni potrivite. După a 10a zi o să înceapă să se retragă.

Îşi trage / smulge părul. De ce?
Este posibil să aibă dureri sau să facă o alergie chiar şi de la leucoplast în cazul în care o bandajezi.

 

 

Este mai uşoară castrarea la motani?
Da pentru că ei se recuperează şi mai uşor. Una este când operaţia este la suprafaţă şi alta când operaţia se petrece în interior.

Sterilizare sau pastile pentru stoparea reproducerii?
Sterilizarea. Pastilele, cu trecerea timpului nu or să facă altceva decât rău. Aşa cum anticoncepţionalele modifică în sens rău corpul unei femei, la fel se întâmplă şi la pisici.

Se îngraşă după sterilizare / castrare?
Da pentru că nu se mai joacă la fel de mult ca înainte şi devine mai leneşă. Sunt cazuri în care pisicile sunt la fel de jucăuşe. Acestea devin mai iubitoare şi mai somnoroase. Se recomandă să îi
iei mâncare pentru pisici sterilizate, aceasta o ajută să nu se îngraşe.

Când o pot spăla după sterilizare?
O poţi spăla doar după ce se vindecă operaţia complet. Aşteaptă 3-4 săptămâni după operaţie şi apoi poţi încerca să îi faci baie.

Operaţia nu se mai observă după o lună.

 

 

 

 

Am citit alte aberaţii legate de acest subiect, cum că nu trebuie să laşi pisica să mânânce înainte şi după sterilizare.  roll

Cum decurg lucrurile înainte şi după sterilizarea pisicii?
Seara, târziu, o laşi să mânânce pentru “ultima” oară, dar nu îi iei apa (apă are voie şi înainte de operaţie).  A doua zi  iei pisica, o pui în cutie, mergi la doctor, îi face anestezie, adoarme, o leagă (ca să stea bine pe masa de operaţie), o epilează pe burtă, o taie, scoate uterul, o coase, o dezleagă, ţi-o pune în cutie, ţi-o înmânează, plăteşti, pleci şi ajungi acasă.
Pisica se trezeşte relativ repede. În 1-2 ore se ridică. În comparaţie cu un motan, pisica nu are linişte, ci se ridică, caută să alerge anesteziată încă, să se lingă, să îşi tragă aţele, aşa că petrece cât mai mult timp cu ea.
Foarte probabil o să facă şi pişu fără să îşi dea seama (că doar e anesteziată), aşa că pune un prosop sub ea.
Cât despre trasul firelor, treci pe la farmacie şi achiziţionează pansamente şi alte chestii ca să o pansezi. După câteva zile bune o poţi lăsa să îşi tragă firele  tongue .
Revenind la mâncare, lăsaţi pisica să mânânce ce vrea şi când vrea după ce s-a terminat cu sterilizarea, cu operaţia. Posibil să vomite, dar lăsaţi-o să mănânce. În comparaţie cu un motan, pisica nu o să se streseze cu mâncarea, posibil să nu aibă apetit. Motanii suferă o operaţie ceva, ceva mai uşoară decât pisicile.

Poate ceea ce am spus pare complicat, obositor, dureros, dar nu este deloc aşa, ci un beneficiu pentru voi şi pentru pisici / motani etc.

 

 

 

 

 

Aşa arată o pisică proaspăt sterilizată şi încă anesteziată.
Ţineţi pisica / motanul într-o cutie, cu un aşternut sub ea pentru că o să facă … şuşu mic  big_smile

 

Te-ar putea interesa si:

Comments

 1. Buna,

  Mi-am sterilizat pisicuta in urma cu 3 saptamani. Doctorul a folosit fire resorbabile. Majoritatea au cazut/ si le-a smuls ea insa… au ramas 3 firulete, bine prinse de burtica, mov acum la culoare. Zona nu pare sa aiba nici o infectie, parul a inceput sa ii creasca pe burtica iar pisicuta mananca si se joaca de mama focului. Intrebarea mea este: este normal sa ramana acele fire asa de mult timp? Mi s-a spus ca in circa 2 saptamani cad/dispar dar au ramas acestea 3 si ma tem sa nu se infecteze?

  Multumesc,

  Irina!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Irina!

   Şi cele două pisicuţe ale mele tot mov au avut firele. Nu m-am dus să i le scot nici uneia dintre ele. Nu au picat de la sine, adică nu s-au topit, dar pisicuţele s-au lins până le-au scos. Eu am vrut să mă duc să i le scot primei pisici, dar doctora mi-a zis că nu e cazul pentru că pică -- exact ca în cazul tău.

   Totuşi i-a pus cam multe fire ( 3 acum + cele scoase…winking. Dacă nu curge puroi sau dacă nu se umflă foarte tare (ea oricum puţin umflată -- cam cât o nucă), eu zic să laşi pisica să şi le scoată singură.
   Dacă nu pică în 4 săptămâni de la operaţie, atunci mergi la un medic să i le taie. Dacă observi că operaţia se umflă prea tare, se inflamează tare sau vezi urme de infecţie, mergi la medic cu ea.

 2. buna happy mi-am steriizat pisicuta in varsta de 8 luni, in urma cu 4 zile si tare ma tem pt ea, nu mananca decat foarte putin(2-3 “limbute” de lapte si foarte putina hrana speciala pt pisici iar apa n-am vazut-o sa bea mai deloc) plus de asta nu este la fel de jucausa, doarme toata ziua, nu suporta sa o iau in brate nici macar sa o ating crying …. ce sa fac?? este normal comportamentul ei?

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Bianca!

   Nu te îngrijora! Comportamentul lor diferă de la o pisică la alta şi asta am văzut-o la propriile mele pisici. În timp ce una a zăcut zile întregi, pe cealaltă nu ştiam cum să o fac să stea cuminte.
   E posibil ca pisica ta să fie mai plăpândă şi să aibă dureri mai mari. Las-o să mănânce ce vrea ea, cât vrea ea. Oricât ai încerca să o forţezi să mănânce, ea o să facă ce vrea ea. Ai grijă să nu îşi desfacă firele, să aibă mâncare, apă, iar dacă ea simte nevoie să doarmă, las-o să doarmă. Somnul le ajută să se facă bine mai repede.
   Bianca nu ştiu câţi ani ai şi sper că eşti majoră, dar imaginează-ţi că biata pisică tocmai a rămas fără uter şi are o operaţie. Nu îi este uşor. O să se umfle (trebuie să fi făcut deja o gâlmă acolo), dar o să treacă în timp. Atât timp cât nu vezi puroi, ci coajă în dreptul operaţiei, este în regulă.
   Mai las-o 1 -- 2 zile şi trebuie să îşi revină. Ştii cumva dacă era în călduri când a fost operată?

   Neapărat să îmi dai de veste dacă se simte în regulă.

 3. Gabriela Ela says:

  Buna!
  As avea si eu o intrebare pentru voi. Am citit articolul vostru si am observat ca varsta ideala pentru o pisicuta sa fie sterilizata este de 7 luni. Pisica mea este in varsta de 4 ani. Eu o am doar de 6 luni, dar o stiu de cand era mica. Stapanii ei nu s-au indurat s-o sterilizeze, insa in ultima vreme a inceput sa aibe un comportament extrem de agresiv si sa ma atace precum fiarele din jungla. As dori s-o sterilizez sperand sa-i pun capat acestui comportament si altor probleme medicale ce sunt posibil sa apara, precum cancerul mamar sau piometru. De aceea as dori sa ma informati si pe mine cat de complicata poate fi sterilizarea fiind asa de in varsta???

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Gabriela!

   Nu cumva pisica este agresivă pentru că intră în călduri? Să ştii că începând cu februarie -- început martie, ele intră în călduri. Ambele mele pisici au intrat cam în a doua jumătate a lunii februarie. Dacă are 4 ani, încă o poţi steriliza, dar eu îţi recomand să o duci în vizită la medicul veterinar şi apoi să stabiliţi când să o sterilizezi. Ele pot fi sterilizate şi în perioada căldurilor, dar se recomandă să aştepţi să treacă perioada respectivă sau să le dai pastile ca să le treacă. Cea mai mare dintre pisici (cea albă -- Albuş sau Bătrâna îi spun încă de când era pui tongue) am sterilizat-o în perioada căldurilor şi mi s-a părut că a suferit mai mult decât cealaltă.
   Cât despre vârstă, gândeşte-te că sunt pisici care trăiesc şi 10 -- 15 ani, ori a ta are decât 4 ani. Depinde şi de medicul la care mergi şi cât îl pasionează animale vs. bani. Ale mele pleacă pe al patrulea an în vară şi în mod cert nu le pot cataloga bătrâne (chiar dacă una o strig Bătrâna tongue).

   Sterilizeaz-o şi o să vezi că o să fie mai cuminte. Cea albă mă ura când era mică, dar după ce am sterilizat-o, uşor, uşor a devenit blândă iar acum este cea mai cuminte din casă. Cât despre boli, măcar mai scade riscul de îmbolnăvire.
   Complicată nu are de ce să fie operaţia. Îi face o anestezie, o tunde pe burtică, iar în 15 minute ţi-o dă acasă, dormind tongue. O să fie ea buimacă la început, dar de la o zi la alta o să îşi revină.

   • Gabriela Ela says:

    Buna Lady!
    Nu cred ca este de la calduri…in 6 luni de zile de cand o am, mi-a intrat in calduri destul de des si stiu cam care sunt “simptomele”(ultima oara fiind chiar la inceputul lunii ianuarie), ea pur si simplu parca ar fi traumatizata cu toate ca are parte numai de iubire…o singura “greseala” a facut tatal meu, ca i-a adus acum 3 luni o alta pisicuta ” partenera de joaca” si a si sarit la atac cand a vazut-o…intai pe ea, apoi pe mine, dupa ce a iesit tatal meu cu ea pe usa. De atunci mi se pare schimbat comportamentul ei… la orice zgomot se uita buimaca in toate directiile de parca ar fi in pericol si se pregateste de defensiva…cu toate ca am incercat in acest timp sa-i ofer dragoste ca inainte, sa nu simte pericolul sau ca are teritoriul amenintat sau alte lucruri de genul…
    In ceea ce priveste sterilizarea….stapanii ei nu au dus-o pana acum de frica sa nu pateasca ceva, ca au tot auzit cazuri cand alte pisici au fost “macelarite”…dar nici asa nu mai poate sta ca mi-e mila de ea in momentul cand intra in calduri…asa ca daca tot ai ambele pisicute sterilizate imi poti recomanda o clinica sau un doctor bun care sa stiu ca se gandeste la animal inaintea banilor?? Oricat de suparata sunt pe ea pentru atacul de serile trecute, tot nu vreau sa i se intample ceva si sa fie ok si dupa operatie happy

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
    • Bună Gabriela!

     Pisicile reacţionează urât când le aduci un nou partener de joacă, dar să ştii că se învaţă până la urmă. Pisica cea albă avea aproape un an când i-am adus-o pe cealaltă, dar a urât-o enorm atât pe ea, cât şi pe mine şi se chinuia singură. Nu mai venea la mine, stătea retrasă, într-un singur loc şi aştepta ca cea maro să doarmă ca să treacă în fugă pe lângă ea şi să se ducă la litieră, la apă, la mâncare. După două săptămâni de convieţuire, a adoptat-o laughing.
     Eu sunt din Piteşti, iar din câte am văzut, tu eşti din Bucureşti.

     Uite câteva păreri aici:
     http://subiectiv.ro/subiectiv/caut-veterinar-bun-in-bucuresti/
     http://www.animale.ro/forum/showthread.php?46446-Caut-cabinet-veterinar-cu-meidici-competenti

     Să îmi spui dacă reuşeşti să ajungi cu ea la medicul veterinar.

     • Gabriela Ela says:

      ok, mersi frumos de raspuns winking
      Revin cand o sa am noutatibig grin

      Like? Thumb up 0 Thumb down 0
      • Pentru puţin şi te aştept cu noutăţile. tongue

       • Gabriela Ela says:

        Buna!!

        Am revenit cu informatii.
        Am fost zilele trecute la doctor si i-a facut analizele, iar acum mititica mea agresiva big grin …este in operatie. Nu am putut sa ma duc cu ea, fiindca am emotii prea mari si nu vreau sa vad ce e pe acolo la cabinet. Sper sa fie totul bine si sa ma descurc cu ingrijirea ei pana isi revine complet. M-am informat pe o groaza de site-uri, dar stii cum e…de cele mai multe ori teoria e extrem de usoara fata de practica tongue
        Am emotii destul de mari si sper sa fie totul extrem de bine, sa nu ma panichez si sa nu existe complicatii cum am mai citit ca au aparut pe la altii.
        Asadar tot ce mai pot zice e sa-mi tineti pumnii sa fie totul cat mai bine si sa treaca cat mai repede perioada asta de stres!! big grin

        Like? Thumb up 0 Thumb down 0
        • Deci pisica este la sterilizat? big grin Bine, bănuiesc că acum a ieşit deja din operaţie. Stai liniştită pentru că ai luat o decizie înţeleaptă şi chiar dacă o să fie o săptămână mai grea, mai cu griji, o să vezi că o să fie bine. Uşor, uşor o să se şi îmblânzească, dar ai răbdare cu ea şi acordă-i atenţie.

         • Gabriela Ela says:

          Cred ca am cea mai mare rabdare din lume cand vine vorba de copii (chiar daca nu am ai mei tongue ) sau de animale. Totul decurge bine pana acum: operatia a iesit ok, Bella mea este in regula, nu a vomitat dupa masa , a facut nevoile la litiera…. numai ca presupun ca toata lumea avem “probleme” cand vine vorba de catzarat si linsul la operatie. Ea este obisnuita sa dormiteze pe calorifer si de dimineatza ne-am cam “luptat” noi amandoua cu treaba asta…e destul de greutz fiindca si o sec mica daca ai scapat-o din ochi ea e calare pe ceva…tinand cont ca de ieri de la ora 14:00 cand a venit acasa, abia daca am mai mancat si eu in rest numai cu ea si langa ea am stat.

          Like? Thumb up 0 Thumb down 0
          • Primele probleme care le întâmpini sunte: căţăratul şi linsul operaţiei. Nu ştiu cum reuşesc ele, dar animalele acestea zici că nu simt dureri. Nici nu îşi revin bine din anestezie, sunt ameţite, merg strâmb, dar ele s-ar pe scaun, pe pat, pe mobilă şi mai ales pe calorifere când este răcoare. Încearcă zilele acestea să o menajezi puţin cu săriturile, adică dacă eşti prin apropiere şi vezi că se pregăteşte să facă acrobaţii laughing ajut-o şi scuteşte-o de efort. Un om dacă se operează, zace o perioadă îndelungată, dar pisicile zici că sunt venite de pe altă planetă.
           Cât despre linsul operaţiei, să fii puţin atentă să nu îşi tragă firele. În principiu, trebuie să păstreze firele vreo 10 zile, apoi poate să şi le tragă liniştită. Prima pisică pe care am sterilizat-o, era înnebunită să lingă operaţia şi să îşi tragă de fire, aşa că am luat pansament de la farmacie şi i-am înfăşurat operaţia în el.

 4. Buna ziua.Am un motan de 8-9 luni(deja a intrat in calduri)de aceea l-am castrat pe 9 februarie,si-a revenit perfect in cateva ore.Insa… mai avand o pisica de 1 an,fetita,sterilizata si ea,constat cu uimire ca motanul continua sa aiba comportament de calduri inca,alergand-o pe fetita si facand concerte noaptea.Cat timp mai astept ca sa ii dispara complet comportamentul de macho agresiv? Multumesc.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună ziua!

   Cumva pisica este şi ea în călduri? Să ştiţi că ei prin castrare nu devin imuni, piscile în schimb da. Dacă pisica este în călduri şi îl aţâţă, el cu atât mai mult nu o să se lase mai prejos.
   Chiar dacă pisica este sterilizată, iar motanul este castrat, el tot o să mai aibă episoade ca acum, dar nu o să fie insistent şi o să se întâmple rar.

 5. Florentina says:

  Buna seara,

  Sunt o mare iubitoare de pisici inca din copilarie.In septembrie anul trecut am gasit pe strada un pui de pisic alb frumos foc plin de purici si nisip.L-am luat acasa si am mers cu el la veterinar.Este fetita,am botezat-o Carolina.I-am facut 2 vaccinuri,deparazitare interna si externa,insa nu am mai reusit sa o si sterilizez.Acum are 8 luni,este bucuria mea de zi cu zi.Mi-e teama ca am gresit cand am amanat operatia.A fost deja in calduri in februarie.Exista vreun risc daca o voi steriliza pana implineste un anisor?Sau trebuia neaparat sa se faca interventia pana intra pentru prima oara in calduri?Tin nespus de mult la ea si nu as vrea sa ii fac vreun rau.Astept un rasp cat mai curand,va multumesc.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună seara, Florentina!

   O pisică se sterilizează după ce împlineşte 7 luni, asta ca să aibă organele genitale dezvoltate. Pisica ta se află în perioada perfectă de sterilizare. În primul rând a ieşit din perioada căldurilor, iar în al doilea rând este chiar foarte tânără. Fă-i o programare pentru operaţie cât mai curând şi mergi cu ea la sterilizare.

   E bine să îţi sterilizezi pisica/câinele cât mai devreme -- preferabil primul an/înainte să facă pui. Poţi să o sterilizezi şi mai târziu, dar cu cât mai devreme, cu atât mai bine. Pe lângă faptul că scade riscul să sufere de anumite boli mai târziu, nu o să te mai deranjeze la viitoarele perioade de călduri. Pisicile (ele) sunt mai zgomotoase de fel. tongue

   • Florentina says:

    Buna ziua,

    Revin cu o alta situatie a pisicutei mele.Ma uimeste de-a dreptul.Cum am spus a fost deja in calduri pe parcursul lunii februarie,ce e drept a avut 3 “reprize” de-a lungul intregii luni (s-a manifestat cate 2-3 zile cu pauza de alte 4-5 zile intre).Aseara a inceput din nou sa miaune,are comportamentul unei pisici in calduri.Pentru mine este evident ca vor mai urma alte 2 sau 3 seri agitate,insa nu stiu daca este normal sa i se intample asa.Este ceva obisnuit la unele pisici,sau Carolina a mea este diferita?
    Cu siguranta ca, dupa ce se linisteste, vom face o vizita la veterinar .
    Va multumesc.

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
    • Eu zic că e normal. Până nu îşi ating scopul de a avea pui…nu se lasă uşor. În plus, pisicile se pot împerechea cu mai mulţi motani şi să dea naştere în acelaşi timp unor pui ce au taţi diferiţi. Asta înseamnă că nu se mulţumesc să se împerecheze cu un motan şi perioada căldurilor poate să nu se termine după prima împerechere.

     Cumpără-i câteva pastile ca să iasă din călduri. Se găsesc la farmaciile veterinare.

 6. Buna ziua!
  As avea nevoie, va rog, de o opinie. Se mai poate steriliza o pisica in varsta de 14 ani sau e prea batrana? Doctorul veterinar care a vazut-o zilele trecute mi-a recomandat sa o sterilizez, insa mi-este teama din cauza varstei. Va multumesc foarte mult!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Roxana, nu sunt medic ca să îţi dau un răspus sigur, dar din punctul meu de vedere mi se pare puţin cam bătrână. Eu îţi recomand să mergi cu ea la un alt medic veterinar şi să îi ceri părerea.
   Acum depinde şi de situaţie, de starea de sănătate a pisicii. Dacă o ţii afară sterilizarea este cam necesară, dar dacă stă în casă nu mai este urgenţă atât de mare.

   Mergi cu ea totuşi la un medic veterinar şi vezi ce părere are şi ce te sfătuieşte. Dacă poţi revin-o apoi cu un comentariu pentru că sunt curioasă ce îţi spune şi este o situaţie deosebită.

   • Va multumesc foarte mult pentru promptitudine! De cateva zile ‘scotocesc’ google-ul pe tema asta si pe niciun forum nu am intalnit o asemenea situatie. Pisica mea este de apartament, iar starea ei este foarte buna. Mananca ca de obicei, isi face igiena, se joaca, ‘vorbeste’ cu mine, deci nu este deloc apatica. Motivul pentru care am dus-o la veterinar este ca i-a aparut un nodul la unul dintre sfarcuri, iar medicul care a vazut-o ieri, pe langa interventia chirurgicala de indepartare a nodulului respectiv, mi-a recomandat sa o si sterilizez, ca ‘tot e anesteziata’ (citez), insa mie, tinand cont de varsta pisicii, ti-este foarte teama sa-mi iau acest risc pe care s-ar putea sa-l regret apoi. Voi merge la alta clinica sa cer si o a doua opinie, si voi reveni cu siguranta pentru a-mi impartasi experienta … poate va folosi cuiva la un moment dat. Inca o data, multumesc foarte mult pentru raspuns.

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
    • În acest caz cred că puteai să o sterilizezi. Din câte ştiu, în caz de bătrâneţe se pune problema în primul rând de anestezie, dar dacă ea era deja anesteziată…

 7. Buna seara am o nedumerire am o pisicuta de un an iam facut operatia de sterilizare.Totul normal dupa operatie dar au trecut aprox 4 luni si prezinta o umflatura in zona in care a avut loc interventia tin sz mentionez cz pisica mananca de 2 3 ori pe zi se joaca c o nebunatica dar mz ingrijoreaza acea umflatur.Doctorul a zis ca cu timpul se va retrage singura dar au trecut 2 luni de atunciVa rog sa-mi sluneti opinia voastraVa multumesc

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Buna seara am o nedumerire am o pisicuta de un an iam facut operatia de sterilizare.Totul normal dupa operatie dar au trecut aprox 4 luni si prezinta o umflatura in zona in care a avut loc interventia tin sa mentionez ca pisica mananca de 2 3 ori pe zi se joaca ca o nebunatica dar ma ingrijoreaza acea umflatura.Doctorul a zis ca cu timpul se va retrage singura dar au trecut 2 luni de atunciVa rog sa-mi spuneti opinia voastraVa multumesc

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Radu, când am sterilizat prima pisică am păţit la fel. Avea o umflătură destul de mare. Bănuiam că e de la operaţie, dar îmi era teamă nu cumva să păţească ceva, să nu care cumva săs trângă puroi sau lichid. Doctora care a operat-o mi-a spus să nju îmi fac griji şi că este normal. S-a retras de la sine, dar nu mai ştiu să îţi spun în cât timp. Situaţia diferă de la o pisică la alta -- de exemplu la a doua pisică nu i s-a unflat deloc operaţia. E drept că în cazul pisicii tale au trecut 4 luni, dar nu s-a retras deloc umflătura? A stagnat, s-a mărit sau s-a mai micşorat? Din câte îmi spui, ea se simte destul de bine şi nu cred că e cazul să te îngrijorezi. Dacă ar fi durut-o sau dacă ceva nu era în regulă, o puteai observa după comportament.
   Dacă s-a mai micşorat faţă de cât era iniţial umflătura, iar pisica se comportă normal, nu e cazul să îţi faci griji. Totuşi, poţi să nergi cu ea la un cabient veterinar şi să o consulte.

 9. Buna.Am si eu o intrebare…pisicuta mea numai de doua saptamani a nascut,are puisori mici iar peste doua zile o duc la castrat.Asa mi-a spus doctorul ca trebuie castrata la doua saptamani dupa nastere….nu am auzit asta pana acum…o sa ii fie mult mai greu cu recuperarea avand si puisori….poate sa ma ajute cineva cu un raspuns…!multumesc

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Andrea!

   Nu mă pricep, dar mie mi se pare nebun doctorul. Nu există “după două săptămâni trebuie sterilizată că aşa se face”. Poate fi sterilizată oricând, dar eu nu sunt de acord cu ce spun el. Pisoii sunt mult prea mici la două săptămâni ca să îi laşi fără lapte. Dacă sterilizezi pisica, rămâne fără lapte, ori pisoii supravieţuiesc greu fără laptele mamei şi o să te chinui tu încercând să-i hrăneşti.
   Eu aş alege să sterilizez pisica la cel puţin o lună după ce a făcut pui.

 10. Buna,

  Am o pisicuta gasita pe strada. Nu stiu cati ani are. Acum are 4 pui(de 10 zile) pe care ii alapteaza. Cand pot sa o sterilizez? Vreau sa evit sa imi mai faca o alta serie de puisori.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 11. apropo ce faci cu puisorii? si eu as vrea puisori pentru pisicuta mea ,insa chiar nu stu ce sa fac cu ei ..nu i-as putea da si as ramane in casa cu vreo sase pui pisicuta mea si o catelusa beagle de la care vreau puisori mai tarziu …i-as putea iubi pe toti si mi-ar placea la nebunie , insa nu am decat un apartament si asta ar insemna chin …de aceea cu mare parere de rau aleg sa-mi sterilizez pisica si dupa un rand de pui si catelusa ..se chinuie prea tare si eu sufar alaturi de ea ..

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 12. Buna,
  tocmai am citit articolul tau , suna atat de infricosator…nu stiu ce decizie sa iau. Am o pisica si un motanel , deja s-au imperecheat si pisica e gestanta, in aprox 9 zile cred ca ii va veni timpul sa fete.Ma gandeam sa castrez motanul intre timp si pe ea dupa ce termina cu alaptatul puilor, insa totul pare un chin pentru ei, iar mie mi-e foarte mila si sufar alaturi cand ii doare cate ceva sau sunt speriati. Cert e ca operatia se cam impune la ambii, tinand cont ca am femela si mascul sub acelasi acoperis si nu cred ca e bine sa ii las sa se imperecheze de cate ori le tuna, plus ca se gasesc foarte greu stapani pentru puisori. Medicul veterinar la care merg are si el acasa tot motan si pisica si sunt castrati amandoi, mi-a recomandat sa fac la fel dar sunt ingrijorata ca nu cumva sa le fac rau cu aceasta interventie.
  Un alt stres acum il am in ceea ce priveste puisorii ce urmeaza sa vina pe lume, oare motanul va incerca sa ii atace?
  Pisici cat mai sanatoase tuturor!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Nu cred că motanul o să atace puii. În plus, îi poţi separa.

   Eu îţi recomand să îi castrezi pe amândoi şi chiar dacă au dureri, este soluţia cea mai bună şi pentru ei, dar mai ales pentru tine. Eu zic că nu ai de ce să te înfricoşezi. Operaţia este făcută sub anestezie, dar e normal ca mai apoi să fie mai moleşiţi câteva zile -- în special pisica.
   Nu trebuie să fii speriată că nu se întâmplă nimic rău. O să vezi că să-mi dai dreptate după ce scapi de tot stresul cauzat de operaţie. Gândeşte-te că este şi spre binele sănătăţii lor.

 13. Buna,
  cum cateva zile cineva a lasat in fata portii noastre o pisica. La inceput nu am vrut sa auzim de ea dar atat de infiorator plangea si era slaba rau de tot. Am adoptat-o. Nu va sta in casa si doresc sa o sterilizez. Are aproximativ 2 -3 luni. Am citit cu atentie ce s-a discutat pe forum si am inteles ca va avea nevoie de cateva zile de recuperare. Din pacate noi suntem plecati de acasa in timpul zilei si doar tatal meu care este in carucior cu rotile va putea avea grija de pisicuta . Credeti ca necesita multa atentie post operatorie ? Mentionez ca mai avem 2 motani de 9 ani necastrati si 3 caini care au toti liber prin curte . Ce ma sfatuiti sa fac ? Tin pisicuta sau ii gasesc un stapan?

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună, Andi!

   Ţinând cont că stai la curte şi că mai ai şi alte pisici, eu zic că poţi să o păstrezi.
   Dacă are vârsta de doar 2 -- 3 luni, este imposibil de sterilizat acum. Trebuie să aştepţi până ajunge la vârsta de 7 luni şi are organele complet dezvoltate. Până atunci, oricum nu intră în călduri.
   După operaţie trebuie doar să aibă hrană şi apă la dispoziţie. În rest nu ai cu ce să o ajuţi. NU are nevoie de medicamente, de o anumită hrană sau lucuri de genul, ci totul decurge normal.
   Primele zile sunt de recuperare, dar chiar nu ai ce să îi faci deosebit. Pisica fie o să doarmă, fie o să stea pricăjită din cauza operaţiei.

   Singura problemă pe care o poţi întâmpina este să îşi tragă de fire. Este o problemă normală aş putea spune, pentru că toate pisicile sunt suficient de nebune încât să-şi lingă operaţia, să mai tragă de un fir, să sară pe mobilă s.a.m.d. big grin În acest caz, fie o pansezi, fie mai tragi cu ochiul din când în când la ea şi vezi dacă şi-a desfăcut vreun fir.

   Concluzie: apă, mâncare şi din când în când te uiţi să vezi dacă-i cuminte.

 14. Buna.S-au implinit 11 zile de cand am sterilizat pisica si am fost sa-i scot firele..Ceea ce ma ingrijoreaza este ca acolo unde au stat firele e rosie,ca si cum ar sangera..Dar bine,nu-i curge sange..este normal asa?in momentul cand i s-au scos firele nu era rosie dar pe masura ce au mai trecut cateva ore s-a inrosit..Multumesc

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Cristina -- este normal să fie roşie sau umflată zona respectivă. În câteva zile o să îşi revină zona în cauză. Pisica şi-a revenit? Mănâncă normal, se joacă s.a.m.d.?

  • am cautat si eu foarte multa informatie inaite ca sa ma duc sa sterilizez pisica,si nu am gasit ca sa apara consecinte grave si am dus pisica so sterilizeze,am lasato la veterinar care a spus ca o sa ne sune cind va fi gata,l-am intrebat si pe el de consecinte si a spus ca sa nu ne facem griji ca totul va fi bine,a telefonat peste vreo 3 ore aproximativ,si cind am auns acolo pisica statea intro cusca cu gura putin cascata am vazut ca pupilele de la ochi erau foarte mari si am intrebat daca e normal si veterinaru nici nustiu daca pot sa-l mai numesc veterinar si el a zis ca asa e normal caci pisica este sub anestezie am vazut ca rasufla putin,am luato am venit acasa de acasa pin la cabinet sunt 100 de km am mers foarte incet cu masina ma tememeam pentru pisica si cind am auns acasa pisica nu mai respira.Acum nici nustiu ce sa mai fac ma doare sufletul am plin toata noaptea si toata ziua,ea era sufletul meu di mica am crescuto la bine si la rau am fost cu ea si ea cu mine,era alinarea mea cind imi era greu,no sa-mi iert niciodata ce am facut,am duso saracuta vie sanatoasa si……..nici cuvinte n-am ce sa spun,pisica avea 4 ani si avuse vreo citeva faturi,am hotarit so sterilizez ca asa zic toti ca e mai bine pentru ea si am vrut sa-i fac bine,am cerut explicatii de la medic si el a zis ca-i prima data cind se intimpla asa ceva la el si ca nu stie mi-a distrus viata idiotu,vreau sami zica cineva daca stie va rog frumos e normal ca pisica sub anestezie sa aiba pupile mari,nici nustiu saracuta din ce cauza a murit,precizez ca avea pui,puii au o luna si jumate,acum unde ma uit prin casa parca o vad,nici nu-mi vine sa cred ce am facut,ea venea in pat dormeam impreuna,,,doamne ce-am facut?????va rog sa ma scuza-ti daca am gresit undeva nici nu imi dau seama unde ma aflu de durere. M-am gindit sa scriu acest comentariu ca stie cineva ce consecinte poate aduce sterilizarea.

   Like? Thumb up 0 Thumb down 0
   • Anna, îmi pare tare rău de ceea ce ai păţit şi ştiu că treci printr-un moment dureros. Singurul lucru pe care îmi vine să dau vina este anestezia, dar dacă era o reacţie la anestezie, mă gândesc că trebuia să aibă probleme pe masa de operaţie. Nu ştiu ce i-a făcut medicul în cauză şi nu pot să-mi dau seama cum de s-a putut petrece un asemenea lucru. Eu zic să-i dai numele şi aşa poate o să mai salvezi vieţile şi altor pisici. El nu ţi-a zis de ce a murit pisica? Tot ce pot să cred e că a făcut infarct. Să fie o reacţie a pisicii la anestezie… eu zic că s-ar fi petrecut imediat. I-o fi administrat un anumit anestezic într-o cantitate mai mare. Tot ce-i posibil să aibă pupilele dilatate, dar în mod normal trebuia să-i dea cu un strat măricel de unguent ca să nu i se usuce ochii.
    Sincer îţi spun să nu te învinovăţeşti. N-aş zice că moartea pisicii este o consecinţă a sterilizării, cât a prostiei medicului.

    • Multumesc mult de raspuns,am sunat medicul si l-am intrebat de ce asa cum a fost posibil asa ceva,el zice ca nu stie ca a facut totul bine,nu a facut nici o analiza inainte de a anestezia pisica,acum mi-au ramas doi pui de la ea doua pisicute,ma gindeam cu sotul sa ne lasam una,dar nu vreau sa sufar mai tare mii amar in suflet.Cind am fost sa luam pisica el a spus ca ia pus doza care trebuie dupa greutate si pisica nu adormea miticuta mea ce i-am facutttt????si ia mai pus putin dar tot nu adormise dea binelea si a operato,dupa operatie a puso in cusca,dar nustiu ma mai gindesc ca era foarte frig in cabinet acolo jos la podele cred ca erau vreo 2-3 grade cu plus nu cred ca era mai mult nustiu precis da era foarte frig.Nici nustiu ce sa mai fac si ce sa mai cred.Trebuia sa-i faca niste analize ma gindesc eu,caci oricum evea 4 ani pisica.Zici sa-i dau numele dar eu nu am mentionat ca sunt din Republica Moldova,dar oricum am sa-i spun numele ca cineva cred ca mai cauta informatie despre sterilizare,macar sa nu sa se duca la el,de multe ne-a ajutat cind se inbolnavea pisica de fiecare data repede ne vindeca pisicuta am avut foarte mare incredere in el.Asa deci numele lui este Ruslan Girbu si are cabinet in Chisinau.O mare parte o am eu ca mi-am dus pisicuta putin spus pisicuta ea era viata mea si am dato in minele acestui individ,care aspus ca-i are rau si ca nu stie de ce.Nustiu daca am procedat corect ca i-am spus numele caci cum am spus ca de multe ori mi-a salvat pisica de la boala,dar acum ce mi-a facut cred ca merita sa stie si altii…Multumesc Lady pentru raspuns si sustinere.

     Like? Thumb up 0 Thumb down 0
     • Mie mi se pare incredibil că s-a întâmplat aşa ceva, sincer. Am dus la sterilizat şi pisicile de la un bloc şi nu mi s-a întâmplat să fie probleme. Toate au fost cântărite, anesteziate, băgate în cuşcă, lăsate să adoarmă, apoi le punea pe masă, le lega, le tundea şi se apuca de operaţie -- dura zeci de minute. Eu nu ştiu ce doză suplimentară i-o fi aplicat şi ce tip de anestezic însă ceva s-a întâmplat de la anestezic sau poate i-a atins ceva sau poate nu a făcut injecţia corect. Singurul lucru absurd care poate să-mi treacă prin minte este dacă la întoarcere ai fost atentă când ai adus-o acasă, ca nu cumva să alunece cine ştie cum cu capul şi să nu mai poată respira. Merg mai mult pe varianta cu medicul pentru că tu ai spus că ai mers chiar şi încet ca să nu se întâmple ceva.
      Până te-ai dus tu să iei pisica de la cabinet, ea trebuia să înceapă să se trezească, adică bănuiesc că trecuse mai bine de o oră de la operaţie (până te-a sunat, până te-ai dus 100 km s.a.m.d.). La patru ani să ştii că nu e bătrână pentru sterilizare, deci nu este acesta motivul.
      Nu ştiu ce efect ar fi putut să aibă frigul asupra ei, însă el nu a auzit de centrală termică sau păturică sau chestii de genul? Adică se presupune că e iubitor de animale şi ştie mai bine prin ce trece animalul şi că nu e normal să stea într-o cutie pe gresie sau unde-o ţinea el.
      Să nu te învinovăţeşti, ci sădeşte în tine speranţa că medicul a învăţat ceva din această experienţă -- mi-e greu să cred că el nu are o explicaţie plauzibilă -- şi că un asemenea lucru nu o să se mai repete vreodată. Păstrează puiuţii sau unul dintre ei, chiar dacă o să-ţi amintească de ea. Îţi înţeleg golul şi ştiu că te seacă să-i vezi puiuţii, dar sunt tot ceea ce ţi-au mai rămas de la ea. Şi ei au nevoie de iubire. Timpul o să te înveţe să treci peste tragedie şi să vezi o alinare în puiuţi.

      • Nu cred ca masina sa se intimplat ceva,eram impreuna cu sotul de la cabinet am asezato pe bancheta din spate sotul inca din cabinet sa dezbracat de jacheta cu blanita si am asezato atent caci o iubeam foarte mult,i-am lasat capusorul descoperit m-am uitat aproape tot drumu la ea ca ma gindeam ca o sa se trezeasca.Am lasato la medic pe la ora 12:30 si el a spus ca totul va dura cam 2 ore adica o ora operatia si o ora pina se va trezi ca sa vada cum se va comporta pisica,dar am fost sunati la ora 15:36 noi eram la 15 min.departare,sa zicem ca 15 min.pina am ajuns pina ne-a lamurit ce si cum trebuie sa procedam a doua zi sa facut aproape ora 16 si pisica nu-si revenise,el a zis ca nui nimic sa mergem acasa ca isi va reveni.Cum am asezato in masina saracuta asa a si ajuns acasa,ii vad si acum chipul in cusca aceia statea nemiscata,nu pot sa nu ma invinuesc nu pot cind stiu ca am duso vie si sanatoase si am dato pe miinele la un idiot,no sa mi-o iert niciodata. sad((((

       Like? Thumb up 0 Thumb down 0
       • Operaţia, fără timpul de adormire, durează circa 15 -- 20 minute. Eu cred că el ştie că a greşit undeva anume pentru că a ţinut-o în plus special ca ea să se trezească, dar când a văzut că nu se trezeşe v-a sunat ca să veniţi să o luaţi. El trebuia să îşi dea seama la ora patru că ceva se întâmplă. Trecuse mult prea mult timp de la operaţie şi pisica trebuia să înceapă să-şi revină.
        Nu trebuie să te învinovăţeşti. Ai vrut să-i faci un bine, dar nu te aşteptai ca o operaţie atât de banală să-i facă rău. Vina este 100% a medicului şi poate să fie acuzat de malpraxis. Mi se pare groaznic modul în care şi-a făcut treaba şi a încercat să-şi ascundă mizeria sub preş.

    • am raspuns dar nustiu dece nu sa postat raspunsul.Daca se va posta ce am scris mai devreme va fo ok dar mai scriu inca o data.desigur l-am sunat pe acest minunat minunat medic veterinar si el mi-a zis ca-i prima data cind i se inttimpla si ca nu stie de la ce,dar cind am fost so luam el a zis ca ia administrat dora care trebuia dupa greutatea ei 2kg si 950 de grame si nu adormea si ia mai pus inca putin si tot nu adormit si ia facut asa operatia,a zis ca adrormit dar nu de tot,noi am intrebat da nu a duruto si el a zis ca nuuuu,vreau sa zic ca in cabinet acolo la el era foarte foarte frig nustiu daca e normal sa se faca anestezie in asa frig in cusca unde a puso dupa operatie tre sa fi fost vreo 3-4 grade cu plus,si am citit ca cind se pune anestezia corpul se raceste mai era si frig acolo poate era si cu inima slaba sau altceva caci idiotul nu ia facut nici un test de nimic inainte sa vada daca va putea tine mitica mea asemea sarcina.In raspunsul precedent am dat numele medicului si nustiu daca e corect sau nu caci de multe ori ne-a scapat pisicuta de la diferite boli,dar de data aceasta a bagato de vie in pamint.Da in raspunsul precedent am spus ca eu sunt din Republica Moldova,poate se va posta,poate se verifica de administratie si apoi se va va posta.Multumesc mult mult Lady pentru raspuns si sustinere.

     Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 15. Buna,pisica mea are 8 ani si acum 2sapt a intrat in calduri.ii dau pastile de fiecare data sa nu se chinuie.acum cateva zile a inceput sa miaune din nou.am crezut k iar e in calduri.i-am dat pastile si sa imi dau seama mai apoi k ea facuse piometru…am mers la medic,i-a facut tratament si peste 2 zile trebuia sa o operam.azi dimineata a facut din nou criza.am mers de urgenta la medic a operat-o si acum speram sa fie bine.nu lasati pisicutele voastre sa ajunga cu asemenea dureri,mergeti si o sterilizati.o zi buna!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună, Alina!

   Mă bucur tare mult că ai venit cu un astfel de sfat şi sper să fie urmat de cât mai mulţi stăpâni de pisici (şi nu numai).

   Sănătate pisicuţei!

 16. Multumesc,e bine sper sa fie foarte bine k inainte.o zi buna!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 17. Buna ziua.
  Ma numesc Bogdan sunt din Ploiesti,si as dorii sa-mi sterilizez si eu pisica in varta de 1an si 3 luni.
  Ea este la mine de la varsta de 2 luni , pe 11mai a implinit 1 an` de cand este la mine.
  Pe 28 aprilie a facut 4 pisicute ( fetite ) acum ele au 6 saptamni , va rog sa-mi recomandati un Cabinet Veterinar din Ploiesti cu Experienta in Castrarea pisicutelor , deoarce nu vreau sa patesca nimic. Cand ar trbuie sa o sterilizez tinand cont ca cele 4 pisicute inca sunt alaptate de mamica lor frumoasa ?
  Va multumesc si va doresc o zi frumoasa.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună ziua!

   Cele 4 pisicuţe sunt destul de mari încât să se hrănească singure de acum înainte, aşa că puteţi steriliza pisica. Cât despre recomandarea unui cabinet veterinar în Ploieşti, nu pot să o fac pentru că nu cunosc, dar puteţi da o căutare pe Google şi să aflaţi răspunsul de la persoane avizate.

   O zi frumoasă!

 18. Buna ziua!

  Am nevoie de putin ajutor sad am o pisicuta in varsta de 1 an si jumatate, si vineri am sterilizat-o. Vineri, sambata si duminica a parut ca isi revine foarte bine, a mancat, a baut, si-a facut nevoile, a mers prin toata casa, s-a spalat, a sarit in pat, la geam, unde a vrut ea, chiar a fost si putin jucausa. Nu stiu ce a facut azi-noapte, dar azi-dimineata cand m-am trezit, era cu un ochisor inchis (parea s-o usture) si il deschidea doar foarte putin. Spre dupamiaza nu l-a mai deschis nici pe celalalt si acum sta cu amandoi ochisorii inchisi si ii deschide putin doar cand ii aduc mancarica. M-am gandit ca o fi tras-o curentul, asa ca i-am dat cu putin ceai de musetel pe la ochi. Voi ce parere aveti despre asta? Trebuie sa mai mentionez si ca a dormit toata ziua, e destul de apatica, fara chef de joaca, si sare doar in pat acum, nu mai sare la geam, nicaieri mai sus. Nu stiu ce sa cred si daca sa ma ingrijorez, pentru ca mananca, bea, se spala, doar ca e foarte apatica si e problema cu ochisorii sad mentionez ca vineri, dupa sterilizare, medicul veterinar mi-a spus ca intrase in calduri in ziua aceea, doar ca nu incepuse inca sa se manifeste si bine ca am dus-o vineri, deoarece avea chisturi pe ovare. Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat!

  Va multumesc!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună seara!

   A fost ţinută în curent? Ochii sunt umflaţi sau se scurge vreo secreţie care îi lipeşte ochii? Dacă ochii îi deschide doar când vrea ea şi dacă sunt curaţi, doar este pisica leneşă sau poate aşa simte ea că trebuie să se manifeste.
   Dacă şi mâine se simte la fel, puteţi merge cu ea la medicul veterinar s-o consulte.

 19. Va multumesc enorm de mult pentru raspuns! A fost chiar ferita de curent zilele astea. Ar fi 2 posibile explicatii pentru curent: de pe sub usi sau de vineri noaptea cand a dormit in baie (nu a vrut sa iasa sub nici o forma), dar a avut covorase si paturele pe jos ca sa nu ii fie frig. Ochii nu sunt umflati, nu sunt rosii si are secretie la ambii ochi (ii curg totusi foarte putin ochii, a curs unul putin de dimineata, inca putin dupamiaza si celalat ochisor acum mai spre seara putin), dar nu e din aceea care ii lipeste ochii. Ma ingrijoreaza si ca doarme incontinuu…..e normal in a 4-a zi dupa sterilizare?

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Poţi să faci ceai de muşeţel, îl laşi să se răcească, apoi înmoi tampanoane de vată sau dischete demachiante în ceai.Le storci puţin şi îi ştergi uşor ochii.
   Cât despre dormit, fiecare pisică reacţionează în felul ei. De regulă, aleg să doarmă mai mult după operaţie.

 20. Buna ziua!
  De mult timp imi doresc sa imi sterilizez pisica,dar aceasta a nascut acum doua zile un motanel.Imi puteti spune va rog la cat timp dupa nastere o pot steriliza?
  Va multumesc!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună, Ioana!

   Las-o să alăpteze motănelul măcar o lună cât să prindă puteri. Poate spun o prostie, dar dacă o sterilizezi, nu rămâne fără lapte? Dacă laşi pisoiul fără laptele pisicii, trebuie să te chinui să-l hrăneşti + creşte riscul să moară (laptele de vacă sau cel cumpărat nu se compară cu cel de la pisică).
   Lasă-l să-i dea ochii şi să înceapă să mănânce singur din castronel.Din clipa în care vezi că poate să mănânce şi altceva decât să sugă, poţi să o sterilizezi.

   O seară frumoasă!

 21. Buna ziua!
  Am o pisica pe nume Gipi si are mai mult de un an.Se poate steriliza pisica dupa un an?

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 22. buna ziua! As avea o intrebare. Am inteles ca acum dupa sterilizare trebuiesc achizitionate neaparat bobite sterile, ceea ce am si facut, insa ii pot da si alte lucruri pe langa bobite? cum ar fi mezeluri conserve?. (exista si carnita sterila??)

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 23. Mi-am sterilizat motanul in urma cu 2 saptamani totul a decurs perfect insa eu am alta nelamurire in legatura cu comportamentul felinei. Motanul meu a devenit agresiv inainte era mai calm insa acum nu sta deloc daca te joci cu el are momente in care sare sa atace. Este ceva normal?; eu stiind ca dupa sterilizare devine mai calm insa la el este total invers. Astept raspuns.
  Va multumesc!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună, Dragoş!

   Da, după sterilizare trec prin anumite stări de comportament şi sfârşesc prin cuminţenie (poate să dureze şi câteva luni -- depinde de felină). Iniţial ai impresia că fie nu a schimbat-o cu nimic, fie că este mai răutăcioasă. Ai răbdare cu toanele lui şi o să vezi că în timp devine mai cuminte.

 24. Multumesc mult pentru raspuns. M-am mai linistit. Multumesc

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 25. Iuliana Petcu says:

  Buna ziua,

  Am o pisica in varsta de 1 an si aproape 4 luni. In luna iunie am sterilizat-o.
  Avem o problema, am observat ca atunci cand suntem plecati de acasa (am fost plecati de doua ori 3,4 zile) am gasit ud in acelasi loc in dormitor. Poate sa insemne? sau sa se razbune ca plecam. De mirosit nu miroase a urina, dar nici altceva nu poate fi. Ea nu ramane singura, avem pe cineva care vine la noi si are grija de ea. Ce poate fi si cum am putea sa corectam aceasta problema?

  Multumesc,
  Iuliana

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună ziua!

   Pe de o parte cred că se răzbună şi pe alta că poate este răsfăţată şi vrea să aibă litiera perfect curată. Eu întâmpin uneori această problemă cu una dintre piscile mele. E singura care face lucrul acesta şi numai când are ea chef. Cearta la locul faptei, duşul, pedeapsa sau orice altceva sunt în zadar. Ştie că face prostii, dar refuză să-şi îndrepte greşelile.

 26. Buna ziua! Am un motanel de 6 luni si 2 pisici (6 luni si aprox. 2 ani). Noi ne facusem planuri sa castram motanelul, pana sa inceapa sa devina “periculos” pentru pisicute (mentionez ca ele nu sunt sterilizate). Insa veterinarul cu care am vorbit ne-a spus ca nu e bine sa castram motanelul mai devreme de 1 an, iar intre timp el poate sa devina activ sexual, ceea ce nu e ok. Din experienta altor persoane, cat de adevarat este? Ni s-a spus ca poate face blocaj renal in cauza ca este prea mic si nu i s-a dezvoltat uretra complet. Ce sfat imi dati?

  Like? Thumb up 1 Thumb down 0
  • Bună ziua!

   După şapte luni poţi să sterilizezi şi pisica şi motanul. Veterinarul respectiv a cărat brânză şi ouă de la mă-sa ca să ia diploma. M-am săturat de genul acesta de doctori. Draga mea, eu am sterilizat fără probleme după vârsta de şapte luni. Atunci, organele sunt dezvoltate. Acum au peste trei ani şi sunt sănătoşi tun.
   O să vezi că până în luna decembrie, motanul o să sară pe cele două pisici.

   ATENŢIE!
   Pentru cei care aveţi pisici care au fătat şi vreţi să le sterilizaţi, am întrebat astăzi la cât timp pot fi sterilizate proaspetele mămici. Doctoriţa mi-a spus că la o lună şi jumătate de când a fătat, perioadă potrivită atât pentru pisoi cât şi pentru mamă. Am întrebat şi dacă mai poate alăpta apoi şi mi s-a spus că da.

 27. Buna ziua, am sterilizat pisica ieri dimineata si doctorul mi-a dat 4 pastilute de enroxil flavour 50mg sa-i dau in fiecare zi cate o pastila,am incercat sa-i bag in mancare,dar nu vrea sa manance,este vreo problema daca nu le ia.multumesc

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună ziua, Diana!

   M-am uitat să văd dacă pastilele respective sunt antibiotic şi am văzut că da. Nu ştiu dacă doctorul respectiv i-a făcut un antibiotic injectabil după operaţie, însă putea să o facă el şi te scăpa pe tine de o grijă.
   Acum, dacă ţi-a dat pastile, nu le pune în mâncare pentru că nu o s-o păcăleşti. E normal să nu mănânce acum pentru că este în perioada de recuperare. Mai ai puţină răbdare cu ea. Recomandarea mea este să-i administrezi direct pe gât pastila. Poate nu o să-i placă, dar măcar o înghite.

   • va multumesc, mai greu sa-i dau pe gat, mi-e frica sa nu se innece.

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
    • Cu toată încrederea deschide-i gura şi pune pastila cât mai în spatele gurii. Dacă pastila este mare poţi să o faci în două sau trei bucăţi.

     • nu am reusit ieri sa-i dau pastila,dar azi am dus-o la doctor si mi-a zis ca acuma e prea tarziu sa-i mai dau pastila,a verificat-o si a zis ca totul este bine a mai dat-o cu un spray albastru pe operatie.acuma nu stiu are voie sa mearga afara?tot se cere afara.are in casa si cutie cu nisip isi face treaba acolo.multumesc.

      Like? Thumb up 0 Thumb down 0
      • Dacă şi înainte ieşea afară, poate să iasă şi de acum înainte. A început să mănânce? Firele le scoate medicul sau sunt resorbabile? Să fii puţin atentă să nu şi le tragă zilele acestea.

       • da,mergea si inainte afara ca stau la casa, mananca bobite si conserva pt pisici, iar firele sunt resorbabile.am 2 nopti de cand n-am dormit ca lumea, o pazesc sa nu se linga la operatie, azi noapte la 2 s-a cerut afara si direct pe gard a sarit de-abia am prins-o,in rest e vesela se joaca,n-are alte probleme.va multumesc foarte mult pentru sfaturi.

        Like? Thumb up 0 Thumb down 0
        • Cu mare drag. Păi dacă mănâncă şi a început să sară pe garduri, a trecut de starea “critică” să-i zicem. Nu te mai stresa pentru că nu ai de ce. Doar să te mai uiţi din când în când (1 -- 2 ori pe zi) dacă mai are firele acolo. Las-o să mănânce ce vrea, când vrea, las-o să se joace şi să sară după pofta inimii tongue .

         O seară bună!

 28. Va multumesc inca o data pt. sfaturi,azi dimineata la ora 5.30 i-am dat drumu afara si-a facut nevoile si acum dormim linistite amandoua.o zi buna va doresc.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 29. Buna ziua, am fost cu pisicuta la doctorul veterinar si am sterilizat-o ieri, in jurul orei 14:00 si am lasat-o la cabinet pana la ora 18. De aseara pana azi nu si-a facut nevoile inca, este in regula?
  Aseara nu a mancat deloc, azi la amiaza insa a mancat cateva bobite, un batonas special pentru ea si a baut apa.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună ziua, Valentina!

   Stai liniştită pentru că nu sunt probleme. O să-şi facă ea şi nevoile, probabil după ce o să iasă din stările de somnolenţă şi o să înceapă să se comporte normal. Din câte ai spus tu, deja a început să mănânce, ceea ce este foarte bine.

   O zi plăcută!

 30. Multumesc mult pentru raspuns. De vreo ora doarme linistita si sper ca atunci cand o sa se trezeasca sa fie mai vioaie putin.
  O seara frummoasa!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 31. Buna seara!
  Astazi am dus pisicuta mea la sterilizat, dar mi-e teama ca doctorul mai mult este interesat de bani decat de binele unui animalut. Pentru operatie, anestezie si antibiotic mi-a cerut 185 de lei. Apoi, mi-a propus s-o mai duc 7 zile la tratament care sa ma coste (oferta!) 150 de lei. Cand am intrebat daca nu ar trebui sa-i bandajeze operatia ca sa nu se linga, mi-a spus ca e mai bine daca se linge…Sunt descumpanita… sad

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună dimineaţa!

   185 de lei?? 150 de lei pentru 7 zile de tratament??? Tratament pentru ce? laughing Eu când le-am sterilizat pe ale mele am dat sub 100 de lei cu tot cu operaţie, anestezie şi antibiotic laughing . Acum mai duc la sterilizat pisicile de la un bloc şi preţul a ajuns la 100 de lei, ţinând cont că este cel mai bun şi mai curat spital veterinar din oraş.

   Eu te sfătuiesc să laşi pisica într-ale ei şi să nu o stresezi cu mersul la veterinar zi de zi. A făcut deja antibiotic şi nu are sens alt tratament. Poţi să nu o bandajezi şi poţi să o laşi să se cureţe puţin acolo, însă dacă o vezi că începe să înfigă dinţi în fire şi trage de ele, atrage-i atenţia şi nu o lăsa să le mai tragă.
   Nu te stresa foarte tare cu operaţia pisicii. O să fie bine. Tot ce poţi să-i faci este să-i laşi apă şi mâncare la dispoziţie, iar în primele zile să nu sară pe mobilă foarte înaltă şi să nu-şi înfigă colţii în fire.
   Firele sunt resorbabile sau a spus doctorul că trebuie să mergeţi din nou la el?

  • Buna, mie doctorul mi-a cerut 210 lei cu totul plus ca a primit ceva pastilute pt 4 zile si nu am putut sa i le dau.

   Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 32. Multumesc pentru promptitudine!
  Si mie mi s-a parut exagerat de mult si dupa ce am citit toate postarile de aici si am mai “calatorit” si pe alte site-uri, am decis sa o las sa se linisteasca, a trecut deja prin destule.
  Nu mi-a zis cum sunt atele, foarte sarac la explicatii si cu duhul se pare acest dr. care e si prof la Facultatea de medicina veterinara sad Oricum ar fi, nu o sa mai merg la acel cabinet, ci o sa consult un alt dr.
  Ieri nu i-am dat sa manance, dar dimineata i-am dat si inghitea nemestecat de foame. I-am dat mancare umeda, dar cate putin pe tot parcursul zilei. Nevoile fiziologice au fost ok, dar mai devreme a iesit un moale catre final, sper sa nu fie probleme. I-am dat astfel si mancare uscata s-o stranga la burtica un pic (Whiskas pt pisicute sterile).
  Sanatate multa dvs si pisicutelor!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Poţi să-i dai să mănânce orice încă din momentul în care pisica îşi revine complet din anestezie. Oricum, în primele două zile abia dacă mănâncă. Cât despre fire, dacă nu ţi-a spus să te întorci cu pisica după zece zile, aş zice că sunt resorbabile.
   Sinceră să fiu, doctorul respectiv are nişte preţuri pe care nu pot să mi le explic. Zici că tratează oameni sau chiar mai mult decât atât.

   Multă sănătate!

 33. hornea andreea says:

  Bună ziua,
  Sunt din Brăila și am pisicuță pe nume Ariel de aproximativ 6 luni și aș vrea s-o sterilizez. Nu prea știu care este prețul pentru operație și ce mai trebuie, și nici nu cunosc un medic veterinar de încredere. Bunica mea este pensionară, nu avem prea mulți bani la dispoziție. Am întrebat un veterinar și mi-a spus prețul 75 de lei, dar nu mi-a spus nimic altceva. Am mai avut pisici dar care au născut pui și a trebuit să le abandonez. Mă puteți ajuta cu informații cu privire la ce trebuie să fac cu pisica mea ? Există vreun centru de sterilizare gratuită în oraș ?
  Mulțumesc anticipat.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 34. Buna seara Lady, te pricepi la bolile pisicilor?Azi am dus una dintre pisicute la veterinar, de cateva zile tot stranuta si are un ochi rosu,dar problema mare este ca tot ii curge saliva din gura, nu tot mereu, doctorita ia dat 2 injectii nu stiu pt ce si ia sters ochiul cu ceva lichid si dupa aia ia dat cu kanamicina sulfat H si inca ceva trebuie sa-i dau cate o pastiluta de enroxil flavour 50 mg o data pe zi, problema mare este ca ii curge saliva.am citit pe internet ca poate sa fie rabie (turbare), este adevarat? in cazul asta ce-as putea face? alta problema este ca stau la 35 de km de oras si imi este greu sa ma tot plimb cu masina.ce-mi sugerezi sa fac?

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Diana, expertă nu sunt, dar am văzut diverse cazuri şi m-am tot plimbat pe la veterinar cu câte o pisică. Kanamicină am folosit şi eu la câteva pisici care aveau probleme cu ochii. Un pui de pisică chiar avea nişte probleme teribile şi n-am crezut că o să mai vadă vreodată, dar am cumpărat la indicaţiile medicului, Kanamicină fără hidrocortizon. Costă sub 10 lei (se găseşte la farmacina umană) şi o să-ţi ajungă mult şi bine. Dacă încă mai are probleme cu ochiul, poţi să-i mai pui şi tu măcar 1/zi o cantitate mică de Kanamicină în colţul ochiului şi apoi să masezi puţin ca să se întindă.
   Faptul că are probleme la un ochi şi că strănută, atât timp cât stă în casă, a fost dusă la medic, este îngrijită, nu mi-aş face mari probleme. Poate a răcit, poate a contactat vreun virus i dont know
   Cât despre saliva din gură, acum depinde de momentul în care salivează şi cât salivează. Din ce mi-ai spus tu, nu salivează în permanenţă. Salivează numai în anumite momente (când îi dai pastila sau când o mângâi)? I-ai spus medicului veterinar şi de această problema? Dar medicul nu ţi-a spus diagnosticul pe care-l bănuieşte? Pisica este vaccinată?
   Eu n-aş merge pe varianta cu turbarea. Dă-i tratamentul prescris şi dacă nu vezi vreo ameliorare, poţi să-i dai şi Synulox -- http://www.vetexpert.ro/medicamente-veterinare/antibiotice/antibiotice-tablete-c115/synulox-tablete-p442.html

   • multumesc foarte mult,pisicuta numai saliveaza, cred ca de la masina, poate i s-a facut rau, doctorita mi-a zis ca are conjuctivita si am uitat sa zic ca facuse si temperatura 39,4,dar cred ca pt asta ia dat ceva injectie.iar cu unguentul kanamicina o dau de 2 ori pe zi ii bag in ochi si o masez,oricum este spre bine…mai stranuta un pic, ochiul ii este tot asa rosu ma gandesc ca poate cu timpul se rezolva trebuie sa am rabdare.

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
    • aaaaaa, si inca ceva azi dimineata am reusit sa-i dau pe gat pastiluta de enroxil flavour 50 mg.

     Like? Thumb up 0 Thumb down 0
     • dupa ce i-am dat pastila a inceput sa saliveze iarasi, de aseara pana azi dimi nu a avut nimic, cred ca nu-i face bine pastila, sa fie prea puternica pt ea?nu cumva sa aiba probleme cu ficatul.a mancat conserva pt pisici am amestecat cu orez si ou fiert si a baut si apa.

      Like? Thumb up 0 Thumb down 0
      • Diana, dacă a salivat după sau în timp ce îi administrai pastila, înseamnă că este o reacţie la pastilă, motiv pentru care trebuie să te mişti repede când îi dai pastila. Îi deschizi gura şi arunci pastila cât mai în spatele gurii. Nu are nimic la ficat, aşa că nu te îngrijora. Saliva se datorează compoziţiei pastilei.
       De exemplu şi la pastila de deparazitare fac nişte bale îngrozitoare, apoase şi din abundenţă big grin .

       • am reusit sa-i dau pastila asa cum ai zis si doctorita mi-a aratat cum sa-i dau, pastila i-am dat-o dimineata si dupa 2 ore a inceput sa saliveze… si ii place sa stea afara la soare nu vrea sa intre in casa, o mai las pana luni sa vad cum se simte si daca tot asa este o duc inapoi nu am ce sa fac, imi este mila de ea si plus ca mai am inca un motanel care vomita spuma si parca tuseste si o pisicuta care stranuta si isi sterge cu labuta nasul.acuma ii apuca pe toti.

        Like? Thumb up 0 Thumb down 0
        • Poate să fie un virus sau poate că este o coincidenţă că fiecare are câte o problemă. Eu ţi-aş recomanda totuşi să le administrezi câte o pastilă de Synulox pe zi.

    • Bună Diana!

     Da, în principiu, pisicile salivează dacă merg cu maşina, iar dacă este o cursă mai lungă, se poate ajunge la vomă. Nu este nimic grav dacă are conjunctivită. Continuă să-i dai cu Kanamicină şi să-i administrezi pastile.

 35. am observat ca daca o iau in brate s-au o mangai saliveaza…are alergie la mine? happy

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Să ştii că nu e vorba de alergie nici în cazul pastilelor, ci doar ceva din compoziţia pastilei poate să producă salivă din abundenţă. Nu are alergie nici la tine laughing. Una dintre pisicile mele a căpătat un astfel de “tic” după ce am sterilizat-o şi s-a mai îmblânzit. Dacă e luată în braţe şi mângâiată, îi curge saliva din gură. Eu am întrebat medicul şi mi-a spus că e stresată, dar mie mi se pare că se relaxează în acele momente. Uneori şi toarce, alteori masează cu lăbuţele şi alteori doar stă în braţe, zici că doarme, dar salivează.

 36. ,,sau”

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 37. Buna ! M-ai ajutat mult ! Pisica mea are aproape 5 ani si acum ma gandeam sa o sterilizez , deoarece nastea pui care se imbolnaveau la ochi ; ochii le curgeau si se infectau si dupa orbeau si era ca un chin pentru ei si am zis gata ! O voi steriliza . Ma tem doar sa nu se schimbe … adica sa fie altfel … Tin foarte mult la ea si ea la mine love struck
  Este recomandat sa o tin in casa dupa operatie , nu ? Si e vreo problema daca mai manca din cand in cand crantanele pt caini big grin ?

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • E de preferat măcar 1 -2 zile să stea în casă şi să se recupereze. În ce sens îţi este teamă să se schimbe? O să rămână la fel, existând posibilitatea ca peste timp să devină mai blândă/iubitoare. Poate să mănânce orice doreşte atât timp cât are poftă şi îi place.

  • Buna, crantanele pt. caini mai fura si ale mele din farfuria cainilor desi au si ele, iar a mea de cand am sterilizat-o se joaca mai mult decat inainte.

   Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 38. Buna, azi dimineata mi-am dus cei 3 pisoi la doctor, au primit o gramada de injectii, culmea toti 3 au conjuctivita, trebuie sa le dau kanamicina, iar doi dintre ei trebuie sa le fac tratament o lingurita de albastru de metilen si una de miere sa le amestec si sa le pun pe nas ca sa linga si plus ca au primit fiecare cate 4 pastilute de enroxil flavour 15 mg.sa speram ca se vor face bine cat mai repede.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 39. Buna,am o intrebare: pisicuta mea conform carnetului de sanatate de la fostul proprietar,are 5 luni implinite pe 3 dec. si este in calduri de vreo 5 zile deja. Este normal asa ceva? Pot sa o sterilizez si mai repede de 7 luni?La mine este de o luna si jumatate. Daca poate cineva sa raspunda, multumesc anticipat.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Lucia!

   În cazul acesta înclin să cred că are puţin mai mult de 5 luni. Oricum, după ce iese din călduri, poţi să o sterilizezi -- indiferent de vârsta ei.
   Recomandarea mea este să-i dai pastile ca să iasă din călduri. Dacă stai la bloc, s-ar putea să nu te lase să dormi noapte din cauza modului în care se manifestă, iar dacă stă pe afară, riscă să ia pui, aşa că mai bine îi dai pilule câteva zile.

 40. Multumesc de raspuns.
  Si noi am crezut la fel,ca are mai mult de 5 luni dar totusi doctora noastra ne-a confirmat varsta din carnet.In privinta pastilelor, am ales sa o lasam asa si am facut cu randul noaptea la somn cu ea si nu am lasat-o deloc sa miaune, mangaind-o si tinand-o ocupata pana adormea.Nu a fost prea rau cu ea noaptea chiar daca nu prea dormeam.Pastilele pot face si bine in starea asta dar si rau pe alta parte ni s-a spus.Acum cand scriu vad semne de revenire,asa ca o sa merg cat de curand la doctora.Pe afara nu o lasam pt. ca pe primul pisoi l-am lasat si dupa 2 ani l-a calcat o masina.Am suferit dupa el, in dorul lui am ales aceeasi rasa acum (siamez cu parul scurt) doar ca am gasit fetita si nu ne-am asteptat la asta asa de curand.O sa mai scriu dupa ce ne punem de acord cu doctora pt. sterilizare.Zile bune si frumoase tuturor.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Din partea mea puteţi să faceţi cum consideraţi, însă vă chinuiţi şi pe voi în privinţa orelor de somn, dar şi pe ea că stă săraca şi visează cai verzi pe pereţi. Faptul că-i daţi pastile o singură dată ca să iasă din călduri, nu i se întâmplă nimic. Pastilele sunt speciale făcute pentru pisici, pentru această perioadă. Nu puteţi să i le administraţi mai din timp pentru că nu aveţi de unde să ştiţi când intră în călduri.
   La prima pisică mi s-a întâmplat să intre în călduri imediat după ce am i-am făcut programare. N-am ştiut că trebuia să-i iau nişte pastile, aşa că după vreo 3 -- 4 zile m-am prezentat la veterinar cu pisica în călduri. A zis că nu este tocmai ok să o sterilizez atunci, dar că o s-o sterilizeze. Nopţile acelea am înnebunit, în condiţiile în care mai aveam încă doi motani de aceeaşi vârstă cu ea. La a doua pisică am ştiut ce am de făcut înainte să ajungă pe masa de operaţii, aşa că a intrat în călduri, am avut parte de 1 -- 2 nopţi nedormite, dar i-am administrat pastile şi am fost fericită şi eu, dar şi ea.

   Acum cand scriu vad semne de revenire

   Nu te baza pe acest lucru. Câteva ore stă perfect liniştită, ca mai apoi să scoată sunete şi să împingă cu picioarele în pardoseală.

 41. Buna din nou. Astazi toata ziua a fost linistita si acum pe seara are chef de joaca ceea ce nu s-a mai intamplat de 5 zile.Cand sunt in calduri la pisicute li se maresc mameloanele? pt ca la a noastra asa s-a intamplat,iar de astazi s-au micsorat.Oricum o sa o duc la doctor vineri pt ca era programata la vaccin si mai vedem. Inca o intrebare,daca te-ai confruntat cu asa ceva: parazitii interni-a noastra a avut niste viermisori lungi si subtiri pe care i-a eliminat in scaun,am mers imediat la doctora si ne-a dat Cestal o pastiluta sa i-a jumatate o data si restul dupa 7 zile.Ne-a spus ca nu a fost deparazitata corect inainte.E suficient?Numai bine.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Nu ştiu ce să zic de mărimea mameloanelor. Eu n-am fost atentă la acest aspect, însă cred că este posibil.
   Cestalul este unul dintre cele mai bune pastile de deparazitare internă. A procedat corect şi da, trebuie să repeţi procedeul la ~14 zile. Ţinând cont că are viermişori şi i-a eliminat, poţi să-i administrezi pastila şi după 7 zile.
   Din trei în trei luni e bine să-i faci deparazitarea internă ca să elimini orice risc.

 42. Multumesc frumos,mai scriu dupa vizita la doctor.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 43. Tocmai ne-am intors de la doctor,am facut vaccinul pe care l-am amanat din cauza deparazitarii. In privinta sterilizarii: a recomandat sa o facem in ianuarie, sa ne petrecem sarbatorile mai intai.Ne-a spus ca mai devreme de 3 luni nu mai intra in calduri fiind varsta mica;speram sa fie asa dar daca nu, vom apela si noi la pastilute sa fie bine pt.toti din casa.Pana atunci, numai bine si sarbatori fericite pline de dragoste si bucurie.

  Like? Thumb up 1 Thumb down 0
 44. buna , mi-am operat pisicuta pe 27 noiembrie ce pot sa zic toate sintomele dupe operatie au fost normale dar jackie a mea e foarte neastamparata si a ajuns la fire si si-a desfacut operatia am fost cu ea pe 2 decembrie si i-a mai pus 2 fire care a fost un cosmar , a fost fara anestezie in acest timp am stat cu ea permanent nu a mai ajuns la operatie sa se linga dar in schimb nu are stare si e foarte jucausa si mai sare din pat si se joaca as dori sa te intreb daca e posibil sa i se mai desfaca operatia in condiitiile in care nu ss-a lins dar se mai joaca si mai sare prin casa si e foarte vesela si jucausa

  Like? Thumb up 1 Thumb down 0
  • Bună Sorina!

   Din păcate, în situaţii de genul sunt cusute fără anestezie chiar dacă nu este deloc plăcut.
   Pisicile când îşi ling operaţia, înfig colţii în fire şi trag tare de ele. Poate să se joace şi să ţopăie atât timp cât se simte bine şi nu are dureri. Deja de luni şi până acum au trecut câteva zile bune şi rana s-a mai vindecat. În principiu, firele se ţin 10 zile, iar ea este în cea de-a şaptea zi.

   Toate cele bune,

   • iti multumesc din suflet , drept sa spun datorita postarii tale m-am convins sa o sterilizez eu m-ai am 2 motani unul angora turcesc si unul american shorthair dar ea e maidaneza am gasito aruncata de la 2 saptamanini debia ii daduse ochisorii si am indragito asa de tare incat am pastrato dar mie mila de numai pot de ea cat a suferit la operatie , mai ales cand i-a cusut iar operatia dar sa speram ca va trece cu bine in zilele astea am stat cu ea minut de minut , inca o data multumesc

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
    • Mă bucur că ai adoptat o pisică maidaneză şi că te-am convins să o sterilizezi. Noi le plângem de milă când sunt operate, dar e suficient să vă uitaţi a doua sau a treia zi la ele şi să vedeţi că nu par bolnave sau suferinde. Le plângem de milă, dar ele nu zac liniştite, ci sar pe mobilă, se joacă, aleargă, mănâncă normal, se comportă normal big grin . Mai degrabă suferă stăpânul pentru că se gândeşte la operaţia pisicii şi pentru că trebuie să ţină pasul cu năzbâtiile ei laughing .
     Nu trebuie să mai stai cu ea în permanenţă, ci doar să te mai uiţi din când în când la ea şi să vezi dacă mai are firele. E de preferat să le mai ţină câteva zile. Medicul v-a chemat la scosul firelor sau a spus că sunt resorbabile şi rămân în grija pisicuţei? big grin

     • sunt resorbabile raman in grija ei big grin asa e prima zi eram suparata cand vedeam ca nu mananca dar apoi parca nici nu a avut nimic vreodata zburda prin toata casa

      Like? Thumb up 0 Thumb down 0
      • În cazul acesta ai scăpat de un stres şi nu trebuie să mai mergi cu ea la veterinar. În prima zi mai mult dorm, se plimbă puţin, încearcă să se urce cine ştie pe unde şi abia dacă vrea să mănânce.

 45. Pisicuta mea are 9 ani acum cativa ani pentru ca nam vrut sa o sterilizez un doctor veterinar mi-a dat pastilute care o ajutau sa iasa din calduri dar rezultatul este ca acum are tumori pe toata burta acu 3 zile am operat-o doctoru a vrut sa o sterilizeze si sa o opereze de tumori o data dar pt ca atunci cand a deschiso a gasit prea multe tumori nu a mai sterilizato.Asteptam sa se vindece si peste o luna o sterilizam.Sfatul meu este sa va sterilizati pisicile eu regret ca nU am facut-o pt ca acum sufera si noi suferim cu ea.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Îţi mulţumesc Andreea pentru că ne-ai împărtăşit problemele pe care le întâmpini cu pisica. Îmi pare rău să aud că trece printr-o stare delicată de sănătate şi sper să treacă peste următoarea operaţie cu bine. Acum cum se simte?

   • Buna ziua,
    Primele 2 zile dupa operatie au fost groaznice nu intelegea ca trebuie sa stea cuminte am mers zilnic cu ea la doctor sa o unga pe rana si sa i dea injectie am noroc ca cabinetul i langa blocul meu si ca domnu doctor i minunat,in a 3 zi am scapato un pic din ochi si si-a rupt 2 fire de la operatie am dus-o rapid si a cusuto din pacate fara anestezie a suferit un pic dar au fost numa 2 fire(cand vede cosu fuge saraca deja stie ce o asteapta ca merge iara la doctor in schimb in cabinet cand terminam consultatia se baga singura in cos cred ca daca ar putea ar trage si fermoaru singura)pentru ca operatia i foarte mare nu pot sa-i pui guler si ieri iam facut dintr-un material ca un badi sa nu mai ajunga la rana nu-i place se cearta cu mine toata ziua dar asta e azi rana arata super bine si ea i mai linistita doarme.O zi buna va doresc.

    Like? Thumb up 1 Thumb down 0
    • Din păcate aşa sunt cusute dacă nu sunt cuminţele şi îşi scot firele, fără anestezie. E dureros, dar decât să apară vreo complicaţie, mai bine aşa.
     E spre binele ei să meargă la medic. Trebuie să fie cuminţică puţin şi apoi poate să tragă şi fermoarul în urma ei laughing . Trebuie să urmeze vreun tratament acum?

     O seară frumoasă!

     • O i ffffoarte cuminte,cred ca a inteles cand ia zis domnisoara asistenta ieri ca nu mai vrea sa o vada pana vineri.Azi am lasat-o fara,,rochita” si na umblat deloc la taietura.Am primit niste pastile roz (pentru 4 zile) cred ca sunt antibiotic pe care le ia fara problema si o solutie cu care o ung pe rana.Azi chiar m-am mirat cat de bine poate sa arate rana daca nu umbla la ea.Din fericire doarme toata ziua sa cumintit,ne-a fost greu pentru ca ea este foarte cuminte nu eram obisnuiti cu ea asa agresiva, bine ca si-a revenit.
      Multumesc,o seara frumoasa de asemenea!

      Like? Thumb up 1 Thumb down 0
      • Pastilele cel mai probabil sunt antibiotice ca să nu apară probleme la operaţie. Cred că cel mai e bine este să-i pui “rochiţa” tongue numai noaptea pentru că îţi este imposibil să fii atentă la ea. În rest, când ai ocazia să stai cu ochii pe ea, las-o fără rochiţă

 46. buna astazi official jackie a mea a scapat operatia s-a vindecat foarte frumos , lady vreau sa-ti multumesc pentru sfaturile tale mi-au fost de mare ajutor e foarte cumintica acum si andreea imi pare foarte rau sa aud ca ai patit asa cu pisicuta ta din pacate sterilizarea e unica solutie eu m-am chinuit un pic dar gata nu cancer mamar nu tumori nu pisicei nu motani laughing si a mea a fost obraznicuta si a tras de fire si am fot cu ea la operatie era sa lesin in cabinet cand auzeam cum se chinuia dar eu am cumparat cutiuta de transport si a dormit excelent acolo plus ca iam cumparat un ploveras d catei dar numar mic si la operatie iam pus sa nu radeti pampers de copii dar invers plus fasa pansament cu leocoplast si apoi ploverasul si credema poate parea prea mult dar la mine a functionat e vindecata in sfarsit am scapat de grija si in plus a inceput sa ii placa laughing oricum ideea e ca sterilizarea e singura solutiee de durata . sarbatori fericite la toti

  Like? Thumb up 2 Thumb down 0
  • Multumesc Lady si Sorina de sfaturi si incurajari m-au ajutat foarte mult.De foarte mare ajutor a fost ca am citit toate comentarile de aici,numa o persoana care are un animalut acasa poate sa intelega prin ce trecem.Super inventiva ai fost Sorina happyPisicuta mea i pe zi ce trece tot mai bine.Sarbatori fericite si multa sanatate.

   Like? Thumb up 1 Thumb down 0
  • La prima pisică m-am chinuit şi eu cu pansament şi leucoplast câteva zile. Nu era comod pentru biata pisică tongue dar măcar nu trăgea de fire, ci de pansament. A doua pisică a fost mai liniştită, aşa e firea ei şi acum. A dormit foarte mult şi nu s-a lins la operaţie, aşa că n-am mai chinuit-o cu improvizaţiile mele.
   Interesantă şi ideea ta şi e bine de reţinut. Mă bucur că ţi-am fost de ajutor şi mă bucur şi mai tare pentru că ai sterilizat-o pe Jackie şi a ieşit totul bine. Multă, multă sănătate şi sărbători fericite!

 47. Buna,

  Am un motanel de 9 luni si maine este programat pentru castrare.
  Va rog sa-mi spuneti cam in cat timp se vindeca operatia la motani.
  Si ei se lung si-si scot firele?

  Multumesc,

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Mirela!

   La motani nu se pun fire sau cel puţin eu n-am întâlnit situaţia în care ei să fie cusuţi. Operaţia lor se vindecă mult, mult mai repede şi asta în principiu pentru că la ei este la exterior, nu se suturează, în schimb la pisici, operaţia este mult mai complexă.
   Chiar dacă se ling, nu se întâmplă nimic. Cum am zis de perioada de vindecare, ei doar în prima zi dorm sau par suferinzi ( e mult spus) -- după anestezie.

   Multă sănătate!

 48. Buna! Astazi mi-am dus pisicuta la veterinar sa o sterilizeze iar doctorul mi-a spus sa ii dau doar apa 1-2 zile si sa o tin in cusca ca sa nu sara pe undeva si sa i se desfaca operatia. Mi-a dat si 2 pastile si mi-a spus sa ii administrez jumatate de pastila pe zi. Pisicuta mea are ochii deschisi de cand am adus-o de la medic si tare frica imi este sa nu ii faca vreun rau asta din moment ce sta ceva timp asa… Cam cat timp o sa fie anesteziata? Mi-e foarte mila de ea cand o vad asa sad .

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Cristina!

   După ce se trezeşte din anestezie, dă-i cu încredere să mănânce. Tu îi pui la dispoziţie apă şi mâncare, iar atunci când o să considere ea că poate să mănânce, o s-o facă. Ce medic nebun!
   Pisica se trezeşte după o oră şi jumătate, două ore. Cât timp a trecut?

   • Pisicuta mea s-a trezit dupa cateva minute dupa ce am postat mesajul big grin . Nu a baut apa nici acum dar mi-am mai inmuiat eu degetele si i-am dat pe la botic.. Am sa incerc sa ii mai dau inainte sa ma culc si dimineata. Am incercat sa ii las un mic bol cu apa dar l-a varsat peste tot… o tin in cusca pt ca mi-e frica sa nu sara si sa isi faca rau la operatie. Am lasat-o de vreo 2-3 ori afara din cusca dar se misca greu, se balanganea si cadea fie intr-o parte, fie intr-alta. Imi este foarte mila de ea ca trebuie sa o tin in cusca sad pt ca scoate labutele si nasucul si vrea afara…

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nu te stresa cu mâncatul şi băutul. Las-o să-şi revină complet şi uşor, uşor o să mănânce ea. Astăzi s-ar putea doar să vomite, să facă treaba mică, să bea puţină apă şi să doarmă foarte mult. Mâine o să-şi mai revină puţin, puţin, dar deja din a treia zi de la operaţie o să fie mult mai bine.
     Ştiu că medicii recomandă să fie ţinută în cutie, dar dacă stai lângă ea, eu zic că mai bine o scoţi. Zilele acestea să fii atentă când îşi linge operaţie pentru că o să încerce să tragă de fire.

 49. Buna Lady , revin si eu dupa ceva timp. Astazi am dus pisicuta la operatie , am adus-o acasa in jur de 11 si cam pe la 14 a inceput sa miste. Dupa ceva vreme a iesit din cutie(nu este o cutie din acelea special pt.animale ci una gen cutie pt.alimente de pus in frigider dar mai mare) si incearca sa mearga prin casa desi cade des pe o parte. Nu bea nimic , de mancare nici atat , inca nu a vomitat, dar nici nu doarme. Incerc sa o pun la culcus dar pleaca de acolo si se aseaza oriunde pe covor. Preferinta ei este sub pat insa o scot greu de acolo asa ca incerc sa nu o scap. Sper sa-si revina repede cat sa bea macar putin lapte pt. ca nu a mai mancat de aseara .Avem fire de scos peste 10 zile iar antibiotic voi merge maine si duminica pentru injectii. Nu stiu unde sa o culc la noapte , neavand o cutie acoperita ea va pleca prin casa. Sper sa fiu atenta si sa trecem cu bine de noaptea asta. In rest cam atat deocamdata , iti urez o seara frumoasa.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • E normal să fie ameţită, dar la ora aceasta ar trebui să nu mai întâmpine probleme cu mersul legănat. Eu n-am ţinut pisicile închise în cutie, ci le-am lăsat în cameră cu mine şi le-am supravegheat. Poţi să o laşi şi tu liberă, dar atâta tot să te uiţi din când în când daţi şi-a tras de fire.

 50. Da , inca mai merge leganat chiar si acum si tot nu doarme , parca nu-si gaseste locul , se muta de colo colo. Inca nu a incercat sa se linga sau altceva. In momentul asta e vreo pozitie de stat care sa nu fie recomandata? poate sa stea si cu burtica in jos? sau doar pe o parte? Acum e in pat si se tot foieste, cand cade pe o parte , cand se ridica in pozitia sezand pe labele din spate…..saracuta ,din cauza durerilor poate?Multumesc de raspuns!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Lucia mie nu-mi place că a adormit-o la 11 şi s-a trezit la 14, aşa cum nu-mi sună bine că încă este amorţită, se ţine greu pe picioare şi au trecut aproape 12 ore. Poate să stea oricum doreşte ea, numai să doarmă şi să treacă efectul anesteziei. Dacă ai posibilitatea să te trezeşti peste noapte şi să vezi cum se mai simte, fă-o. Dacă mâine dimineaţă nu se simte mai bine şi tot nu se poate menţine pe picioare, mergi cu ea la medicul veterinar.

 51. Pai, la ora asta a inceput sa manance , am incercat mai intai cu sosul de la pliculete cu hrana umeda apoi am pasat cu furculita ce a mai ramas si mananca putin si de acolo. A dormit ,mai intai la mine pe brate apoi langa un calorifer la caldura. De mers, inca se mai clatina dar nu mai cade pe o parte. Oricum mai ramane sotul cu ea , are de lucru pana mai tarziu in noapte si apoi o mai verific eu. Va fi bine , trebuie sa gandim pozitiv nu? Oricum ne vedem maine cu d-na doctor pt. antibiotic. Multumesc mult, conteaza foarte ca ai pe cineva cu care poti schimba pareri,intelegi mai bine unele manifestari si nu mai stai asa ingrijorat. Imi pare rau de pisicuta Cristinei , dar sper ca va fi bine in curand. Noapte buna.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Dacă mănâncă şi doarme, atunci e mai bine. Cu siguranţă o să fie bine din moment ce şi-a mai revenit. Şi astăzi să fie suferindă, dar o să vezi că de mâine o să fie mai bine.
   Eu te felicit pentru că ai ales să-ţi sterilizezi pisica. Este mai sănătos pentru pisici şi pentru stăpâni. Nu ştiu ce să zic de situaţia Cristinei, dar nu sună deloc bine. Eu am păţit-o cu un motan, organismul lui fiind mai simandicos, dar la Cristina discutăm de o pisică şi chiar mai mult decât atât, de o reacţie în urma sterilizării. În mod normal nu trebuie să se petreacă un asemenea lucru. Eu cel puţin n-am păţit asta la cele două pisici pe care le am. Acum depinde şi de cantitatea de sânge -- poate era foarte puţin şi cursese de la operaţie (exterior, nu interior).

   Noapte bună!

 52. Buna Lady,scriai cuiva ca noi suferim pt. ele cand sunt operate dar ele nu mai pot de joaca cand isi mai revin;ei bine asa este. Dupa ce a mancat putin aseara ,a adormit bine merci la caldurica pana pe la 3 si ceva cand am incercat eu la ea. Atunci m-a simtit si s-a ridicat, a venit la bucatarie unde are locul pt.mancare si ce crezi? a inceput sa manance buline uscate si a mancat chiar bine apoi incerca sa se urce pe unde ii place ei sa stea dar nu am lasat-o inca,dupa care s-a lins frumusel acolo si s-a facut curatica am fost cu ochii pe ea sa nu traga de fire si deocamdata nu a facut-o. In concluzie a avut un debut mai lent dar si cand si-a dat drumu …e ok acum. La urmatoarea operatie daca vom mai avea si o alta pisicuta ne va fi mai usor deja avem experienta. Si eu ma intreb cum a putut acel doctor sa spuna ca 1-2 zile sa -I de-a doar apa cand Dalya noastra manca hrana uscata la doar 10 ore de cand s-a trezit de-a binelea si a inceput sa mearga de-a busilea? Poate recuperarea difera de la pisica la pisica si ,poate ajuta si varsta fiecareia?Cand ne-am hotarat sa o sterilizam nu aveam habar de nimic noi nemaiavand pisicute (fetite) cu motaneii a fost usor ii lasam afara si nu ne-au necajit in perioada de calduri. Dar strada este langa bloc si cam asa ii pierdeam,calcati de masina. De aceea am ales pe fetita sa o tinem in casa asa ca am plecat la cautat informatii si am gasit postarea ta. Buna treaba sa stii(de fapt stii) oricine discuta cu tine merge la doctor informat si stie ce intrebari sa puna si apoi sa inteleaga si raspunsurile d-lui. Un lucru nu l-am lamurittongueisicutele vomita oricum dupa operatie? D-na noastra ne-a spus sa nu-I mai dam mancare decat putin seara ca a doua zi de dimineata (9 si 30 am dus-o noi) sa nu fie mancata ca v-a vomita. Dalya nu a vomitat de loc are asta vreo relevanta?Oricum multumesc foarte mult pentru sfaturile tale,numai bine , sanatate tie si pisicutelor tale si tuturor pisicutelor de care mai auzim. Cu drag

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Lucia!

   Să te pregăteşti să îşi revină şi la capitolul joacă. Dacă te uiţi la comportamentul unei pisici în a treia zi de la operaţie, poţi să juri că nu a fost operată. Ele încă din primele ore mănâncă orice, îşi fac nevoile şi sar ca apucatele.
   Mi se pare o tâmpenie să laşi pisica nemâncată atâta vreme. Păi de unde îşi ia puterea să lupte cu stările aferente operaţiei?
   Şi eu când am sterilizat prima pisică avem o tonă de întrebări, de frământări, de nelămuriri şi nu aveam cu cine să discut, iar dacă întrebi pe internet, în majoritatea cazurilor nu primeşti răspunsuri.
   Nu e nimic rău dacă vomită sau nu după operaţie. Şi ale mele au vomat atunci şi eu zic că e de la anestezie. Ştiu că şi la om, anestezia dă tot felul de stări.
   Oricum psicile după operaţie nu pot mânca mult. Mai mult ciugulesc, mai stau cu capul deasupra mâncării, dar până nu-şi revin complet din ameţeli, nu mânâncă normal.

   Multă sănătate şi vouă! Weekend plăcut!

 53. Buna Lady! Am si eu un mascul si o femela pisici (mama si fiu). Mama (Peticel) are doi ani si a fatat de doua ori pana acum (puii i-am dat ) inafara de Tomy, fiul ei de la prima fatare pe care l-am pastrat. Acum el are 9 luni aproximativ. La inceput nu m-am gandit sa ii castrez neaparat, dar acum am inceput si eu sa citesc de pe site-uri. Am intrebat si o sterilizare la pisica femela (la medic) este 120 lei. Pentru inceput, nu stiu pe cine sa duc la sterilizat prima data… Adica nu imi pot permite (bugetul) sa ii duc pe amandoi deodata, si ar fi si tare greu. Deci am auzit ca trebuie sa stai cu pisoiul/pisica primele 10 zile, destul de mult timp, dar eu m-am gandit sa ii faca o programare in perioada 30-31 ianuarie la sterilizat, desigur conform programului medicului si atunci am si eu o mini-vacanta si am timp. Peticel nu a intrat in calduri (de obicei intra prin 20-25 februarie) si nici nu s-a imperecheat. Si nu stiu daca sa o sterilizez pe ea prima, (in 30-31 ianuarie), parca as steriliza-o pe ea prima sa nu apuce sa se imperecheze si a treia oara, dar sper sa nu se imperecheze pana atunci, pentru ca pisicile mele sunt obisnuite afara de cand erau mici… deci nu as putea sti cand se imperecheza. Apoi, parca l-as castra totusi pe Tomy (fiul ei) primul, pentru ca el are noua luni si nu a mai intrat in calduri pana acum si deja pisoii incep sa il bata pe Tomy, pentru femele, desi el este batut tot timpul si nici nu stie de ce, pentru ca na el nu a intrat in calduri si nu umbla dupa pisica. Deci pe cine sa aleg in 30-31 ianuarie sa il sterilizez, pe mama de doi ani care mie frica sa nu se imperecheze, sau pe fiul ei care e batut tot timpul de pisoi ,bietul, si e si la varsta potrivita de castrat?? Nu as putea sa ii tin in casa pe amandoi pana atunci,pt. ca lor nu le place, sunt obisnuiti cu viata de afara, vaneaza desi sunt foarte iubitori si jucausi. Adica o sa il/o tin in casa doar atunci dupa 10 zile de la sterilizare si o sa fiu cu ochii pe el/ea. App prima oara trb sa aleg pe unul dintre ei sa il duc la serilizat in 30-31, si pe celalalt il/o duc doar peste o luna, deci pe cina sa aleg???

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Maia!

   Eu aş alege să sterilizez pisica, urmând ca mai târziu să castrez şi motanul. Nu trebuie să stai în permanenţă cu ea. În prima zi este ameţită şi doarme. A doua zi o să înceapă să mănânce, dar tot o să aleagă să doarmă. Apoi totul revine la normal. Tot ceea ce trebuie să faci este să o laşi în casă măcar în primele zile, să îi pui apă şi mâncare la dispoziţie şi de câteva ori pe zi să te uiţi la operaţie şi să verifici dacă mai are toate firele.

   • Am mai vorbit cu familia si s-ar putea TOTUSI sa ii ducem pe amandoi in aceeasi zi, dar nu e deloc sigur. In orice caz,daca trebuie sa aleg, o duc pe pisica prima daca zici ca e mai bine. Vai da daca ii ducem pe amandoi deodata sper sa nu fie greu dupa chiar daca nu trebuie sa stau cu ei in permanenta laughing . Chiar sunt asa de rai/neastamparati dupa operatie? laughing

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nu e greu deloc. Motanul dacă îl castrezi, chiar nu trebuie să stai vreo clipă după el. Până la urmă, la el este vorba de o mică intervenţie şi nu ceva care să necesite cine ştie ce recuperare dificilă. Nici cu pisica nu trebuie să te stresezi foarte tare, doar să ai grijă să nu-şi tragă din fire, iar dacă o face trebuie să o duci la medic să sutureze din nou. O să vezi că ei nu reacţionează la operaţii cum o facem noi.

     • Ok. Multumesc de sfaturi! happy

      Like? Thumb up 0 Thumb down 0
      • Pentru puţin.

       • Buna ziua! Am sunat la medic , si insfarsit, a putut sa ii faca o programare pisicutei (femela). O sa o opereze marti big grin . Dar mi se pare un lucru mai ciudat… de ce cand am sunat la doctorita veterinara, a spus ca e ok si o sa o sterilizeze pe pisica, dar numai daca nu s-a imperecheat deja? Adica, din cate stiu, daca ar fi in prima saptamana de sarcina inca se mai poate steriliza (desi ma rog, pisica mea inca nu s-a imperecheat) , doar ca zic si eu ptr alte pisici… Pe pisica unei prietene a sterilizat-o medicul ei veterinar cand era in prima saptamana de sarcina si doctorita mea a zis ca doar daca nu s-a imperecheat deloc. Cat despre pisoi, am intrebat daca se poate sa il sterilizam cat mai repede dupa pisica (dupa 2 saptamani 3), dar a spus ca il sterilizeaza doar dupa ce implineste 1 an… desi eu stiam ca de la 7 luni e ok… (si pisoiul are 9 luni deci) mi s-a parut un pic ciudat cum gandesc unii veterinari fata de altii happy

        Like? Thumb up 0 Thumb down 0
        • Bună Maia!

         Eu sunt sătulă de atâţia medici cretini. Doamne, dar chiar nu-i vede nimeni ca să le închidă mizeriile alea de cabinete?
         În ultima vreme am sterilizat patru pisici, dintre care una luase 8 (OPT) pui de vreo trei săptămâni. Spre finele anului trecut, numai Dumnezeu ştie câţi o mai fi fătat pisica asta, dar cert este că 5 îi trăiesc. Pe scurt, abia fătase cinci şi urma din nou să nască opt. Şi m-a sunat doamna care are în grijă pisicile, că a apucat-o disperarea şi că vrea să o ajut. Cum am zis, am sterilizat patru pisici şi totul a decurs bine.
         Poţi să o sterilizezi oricând, numai să o faci şi să încetăm să omorâm puii aceia în chinuri groaznice (boli, infecţii, accidente de maşini s.a.m.d.).
         Pisica poate să fie sterilizat şi la 6 luni, dar e de preferat să aştepţi să facă 7. La fel şi în cazul motanului. Cum mama naibii să-i spui omului să mai aştepte nu ştiu câte luni? Cred că orice medic care conştientizează pericolele la care sunt expuse animalele abandonate, nu amână omul, ci profită de momentul în care vrea să sterilizeze animalul. Dacă medicul amână acele momente, sunt şanse extraordinari de mari ca acel animal să nu mai fie adus la sterilizare.

         • Buna ziua! Am fost cu pisicuta la sterilizare ieri. Am lasat-o la cabinet de la ora 12 la 17 (ne-a dat-o dupa ce s-a trezit din anestezie). Cand am adus-o acasa, era foarte ametita, se ridica si pica inapoi laughing , dar a adormit repede. Pe la ora 21, am incercat sa-i dau de mancare (pentru ca nu mancase deloc ziua aia, ca sa nu vomite inainte si dupa operatie). Nu a vrut deloc de mancare , abia a baut putina apa, dar azi-dimineata la ora 7 -- 8 a mancat niste salam . Recunosc ca la inceput ma speriasem cum nu mananca (m-am gandit ca o sa i se faca rau fara mancare) , dar a fost bine big grin . Astazi la ora 13 i-am dat niste calmante (pe care ni le-a dat doctorul sa i le administram, ca sa nu simta dureri la operatie). Acum e linistita, doarme in pat, pe covor si unde apuca. Operatia i-a acoperit-o cu un fel de hainuta pentru pisici, ca sa nu-si umble la fire, desi nici cu hainuta nu-i prea place si vrea sa si-o dea jos laughing . In total (operatia, hainuta, calmantele, si inca o tableta) m-au costat 200 de lei , dar nu conteaza pretul, ma bucur ca s-a terminat cu perioada caldurilor, mizeria lasata de puii de pisicuta, miorlatele pisoilor in calduri care cauta o femela, si celelalte avantaje. Acum urmeaza pisoiul la sterilizat, dar nu stiu cand il duc si pe el happy Sper cat de repede (pt. ca el n-a intrat inca in calduri si are 10 luni).

          Like? Thumb up 0 Thumb down 0
          • Măi Maia… nu ştiu unde ai fost, dar îţi tratează pisica mai ceva ca pe o prinţesă -- ţinută până se trezeşte, hăinuţă s.a.m.d. laughing
           De acum înainte, pisica trebuie să-şi revină la obiceiurile ei -- mâncare, apă, mers la literă, sărit, joacă etc. Nu vă mai speriaţi dacă nu mănâncă imediat. Depinde de fiecare pisică în parte. Unele mănâncă după multe ore de la operaţie, altele nici nu se trezesc bine că sunt cu nasul în bol şi apoi vomită.
           Cu pisoiul o să fie mult mai simplu. Fără fire, fără stres, fără dureri mari şi chestii de genul.

           Multă sănătate pisicii!

 54. Buna ziua,
  Am doua pisici ( motanul are 4 ani- a fost castrat la 10 luni, iar pisica are 5 ani si nu este sterilizata) doresc sa sterilizez si pisica pentru ca intra des in calduri si face foarte urat. Conteaza daca are 5 ani? Nu este prea tarziu?
  Multumesc,

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 55. Buna Lady , astazi am fost la scos firele si a fost foarte cuminte. In rest , suntem foarte bine, ne jucam ca si inainte si avem nopti linistite fara mieunaturi. Numai bine si o zi placuta cu mult soare .

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Lucia!

   Mă bucur că sunteţi bine. Ieri am sterilizat şi eu două pisici ale unei doamne şi m-a rugat să i le ţin până astăzi. O clipă n-au fost cuminţi şi nu s-au văitat. Au ţopăit, au mâncat de m-au înnebunit, aveau chef de joacă, de mângâiat. Pe scurt a fost nebunie şi mă aşteptam să fie mai suferinde laughing .

   O zi minunată!

   • Daaaaaaaaaaa , acum m-am convins de asta. Daca doctorul isi face treaba bine nu au nici o problema. Si Dalya mananca mai bine acum decat inainte , ne jucam cu ea cand are chef de e care pe care in schimb la dormit……….nu langa noi, nicicum , doar la picioarele noastre. Vine la capul meu ne dam nasuc si apoi se aseaza la picioare si doarme acolo. Nici la sotul meu si nici la baiat nu trage la somn.Nu am mai auzit de pisicuta Cristinei , as fi vrut sa stiu ce mai face. Sper ca e bine. La noi e o zi de iarna placuta(Onesti Bacau) la fel sa fie si la tine.Pup.

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
    • Este foarte important medicul. Mie mi-e dor de mândruţele care le-am ţinut ieri. N-au fost nici de 24 de ore, dar mă ataşez repede.
     Nu te aştepta să vezi modificări prea mari la ea. Poate o să mănânce mai mult sau poate o să fie mai blândă, nu o să mai zgârie, dar sunt numai probabilităţi.
     Nu ştiu nimic de pisica ei. Sper să se fi rezolvat şi să ne spună ce s-a întâmplat. Cum spuneam, este foarte important medicul.

 56. Buna ziua
  Sunt din Braila, sunt o mare iubitoare de animalute, am adoptat o multime de pe strada si as vrea sa stiu daca vre-un cabinet veterinar din Braila face sterilizari gratuite atat de pisici cat si de caini.
  Va multumesc!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 57. Buna tuturor, am si eu o intrebare.
  Am castrat o pisica gestanta (la jumatatea perioadei de gestatie -- ne-am mutat intr-un apartament nou si am gasit pisica asta afara si am decis sa o adoptam… initial am crezut ca e doar grasa dar s-a dovedit a fi gestanta si am sterilizat-o de urgenta)

  Dupa operatie a fost foarte ok, aici anestezia pare ca se face cu perfuzie, nu cu injectie. Am adus-o acasa deja treaza si foarte ok. A mancat, a fost vioaie. Doctorul ne-a dat antibiotice si analgezice si am urmat tratamentul (5 zile de antibiotic si 4 de analgezice). Apoi am dus-o sa ii scoata atele si a observat ca are zona de la operatie umflata usor. Ne-a mai dat 5 zile de antibiotic (pe care il terminam diseara). Pisica e vioaie, se joaca de mama focului insa observ la burtica mameloanele care parca se umfla putin… cele din spate. Nu stiu acum daca a inceput sa se ingrase dupa operatie sau se intampla ceva acolo. Noi plecam maine seara pentru 3 zile si nu prea stiu daca sa ma ingrijorez sau nu.

  Am mai castrat zeci de pisici in Romania si nu am avut probleme niciodata cu niciuna, dar se aflau la inceputul perioadei de gestatie sau nu erau gestante, deci nu stiu la ce sa ma astept. Doctorul ne-a zis sa o tinem sub observatie dar mi-e teama sa o las 3 zile singura, considerand ca am avut pisici care au murit in cateva ore de la o infectie.

  Apreciez orice sfat (din experienta). Multumesc

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Ţinând cont că îi dai tratament, nu e cazul să te îngrijorezi. Se întâmplă ca la anumite pisice, operaţia să se umfle şi să facă o biluţă acolo -- cam cât jumătate de deget mare. Nu este îngrijorător, dar atâta tot că poate să treacă şi după 1 -- 2 luni.
   În ce sens se umflă mameloanele? Strict mameloanele sau toată porţiunea de jos cu cele două mameloane şi s-a format un săculeţ de ţesut? De exemplu pisicilor mele le atârnă o bucată de şunculiţă acolo, dar este numai grăsime. big grin
   Cum am zis, nu e cazul să tre stresezi. Călătorie plăcută şi însănătoşire grabnică pisicii!

   • Da… parca are asa niste sunculita happy
    Oricum fac programare la vet maine dimineata… asta sa nu imi petrec Valentine’s in crize de anxietate si cu scenarii horror in cap cu pisica mea singura acasa haha
    Multumesc de raspuns, m-am mai linistit un pic happy

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 58. Buna ziua!
  In a 3-a zi de la sterilizare pisicuta mea a facut o reactie adversa de la leocoplast… i s-a luat pielea si se vede ca o rana deschisa, plus ca zona este umeda… nu stiu daca de la aceasta reactie sau de la operatia in sine. Ma puteti, va rog, sfatui ce sa fac? Sa-i dau bandajul jos? Daca se pune un fir de praf sau par si se infecteaza? Daca nu… s-o las tot cu leocoplast? S-o dau acolo cu betadina? Mentionez ca are guler care nu ii permite si nu i-a permis sa se linga. Va multumesc

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Mihaela!

   Reacţie adversă la leucoplast nu o face atât de râu sau atât de rapid şi în principiu, dă senzaţia de mâncărime, o face să se lingă şi să se scarpine ca să scape de el, de mâncărime, dar în acelaşi timp îşi îndepărtează fire de păr.
   Dacă tu spui că operaţia este ca o rană deschisă şi este umedă, recomandarea mea este să mergi de urgenţă cu ea la medic. Probabil nu şi-a tras firele, dar poate să fie o reacţie alergică la ele.
   Atât timp cât are guler, nu era nevoie să o pansezi şi chiar şi fără guler, puteai să o laşi nepansată. Sper că înainte să pui leucoplastul, ai pus şi o bucată de pansament pe operaţie ca să nu se lipească direct pe operaţie şi fire.
   Las-o liberă, iar dacă operaţia arată desfăcută, de urgenţă cu pisica la medicul veterinar.

   • Tocmai am fost cu ea la spital… la un alt doctor. Reactia s-a dovedit a fi intr-adevar una de la lipiciul leocoplastului, pe care dr care a operat-o i l-a pus si cu care mi-a recomandat sa stea timp de 2 saptamani. A dat-o cu 2 spray-uri si mi-a dat pastilute. In rest a zis ca e ok. Sunt insa foarte suparata pe primul dr, cel care a operat-o pt ca, din cate am citit si eu pe net, nu ar fi trebuit sa o panseze, mai ales ca-i pusesem guler (un guler pe care i l-a pus stranb si care, din cauza asta, s-a si rupt un pic). Nu stiu daca am voie sau nu sa spun asta aici dar… daca sunteti din Iasi, NU mergeti la Dr. Stirbat in nici un caz! Va multumesc frumos pt raspuns.

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ce om nebun! Şi chiar a pus lipiciul peste operaţie? Timp de 2 săptămâni deşi firele se scot după 10 zile?
     Dacă i-a pus guler, chiar nu avea de ce să mai pună leucoplast. Şi chiar şi fără guler, dacă pisica stă liniştită, nu are de ce să îi protejeze operaţia cu leucoplast sau pansament.

 59. Buna. As vrea sa iti adresez si eu o intrebare, din necesitatea unui raspuns orientativ, inainte de apelare la veterinar. La cat timp dupa nastere se poate interveni cu o operatie de sterilizare? Am tot citit pe net ca indicat ar fi dupa ce pisica nu mai alapteaza. Insa, in cazul de fata, pisicuta mea s-a confruntat cu o nastere destul de grea, experienta nu a fost tocmai placuta nici pentru mine, nici pentru ea, iar puiutii au murit la 2, respectiv 3 zile zile dupa nastere. A fost prima ei experienta de acest gen, trista de altfel. Pe mine personal m-a marcat. Pisicuta este destul de tanara si neastamparata si imi este f greu sa o tin inchisa in casa o perioada. Face ce face si reuseste sa se furiseze pe afara. As dori sa stiu daca tu crezi ca ar putea sa fie sterilizata in aceasta perioada. Iti multumesc

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • După o lună şi jumătate -- două luni de la naştere se poate steriliza orice pisică. M-am interesat, iar sterilizarea nu opreşte procesul de alăptare. Ţinând cont că puii pisicuţei tale au murit, cred că poţi să mai aştepţi vreo 2 săptămâni de la naştere, până să o sterilizezi.

 60. Buna Lady , o primavara minunata iti urez. Revin cu o intrebare:la vreuna din pisicutele tale dupa sterilizare s-a intamplat sa i se mareasca mameloanele? la a noastra i s-au marit toate , nu am dus-o la doctor sa o vada , am intrebat-o doar, insa d-na a spus ca mai degraba se ingrasa decat altceva. Intradevar , s-a ingrasat dar cu tatucile parca se pregateste de alaptat . In rest este foarte bine , mananca bine se joaca , doar despre umflaturile astea nu stiu ce sa cred. Zi buna.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Lucia!

   Da, acum o să ia în greutate mai mult sau mai puţin, dar nimic de speriat. Eu am doi motani şi două pisici. Toţi sterilizaţi şi castraţi, toţi cu ultimele două mameloane umflate big grin suficient cât să le cuprinzi într-o mână bună. În principiu, ultimele două mameloane i-au în “greutate” şi le atârnă. Nu e nimic de speriat. Poate o să vă pun la un moment dat poze ca să vă faceţi o idee pentru că ştiu că m-a mai întrebat cineva de acest aspect big grin .
   Nu te speria pentru că este ceva firesc.

 61. Multumesc de raspuns. Daca a mai intrebat cineva acest lucru si mai ales faptul ca si la ale tale se intampla asta , inseamna ca e normal happy Noapte buna.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 62. Buna Lady! Am observat ca raspunzi foarte prompt la orice intrebare si ca ai rabdare cu orice probleme, de aceea te felicit! Evident, am sosit si eu sa te bombardez cu o mica chestiuta legata de pisicuta noastra in varsta de aproximativ 7 luni (nu stim exact pentru ca am gasit-o pe strada cu cateva luni in urma, dar asa aproximam). Am avut deja cateva nopti nedormite datorita primelor calduri si am decis la sfatul veterinarului (care este un mod special si cu suflet mare pentru animale, nu ne-a luat nici un ban pentru primele consultatii, deparazitare si ce a mai fost nevoie la inceput, pentru ca el apreciaza foarte mult cand oamenii ajuta animalele de pe strada) sa o sterilizam. Asa am si facut acum 3 zile. Prima zi a fost foarte deorientata, de-abia facea doi pasi si se rasturna, facea si un zgomot urat, dar seara s-a dus deja la litiera si baut apa. A doua zi s-a descurcat mai bine cu mersul, se ducea fara probleme la litiera si bea apa numa cand ii bagam sub bot si atunci cu foarte mare pofta si sete lingea mult din apica aia. Seara a inceput deja sa manance si pana dimineata a papat aproape tot din bol (hrana uscata). Azi este a treia zi, cu mancatul nu mai avem probleme, cu mersul deloc, avem chiar chef de joaca, sarim peste tot, dar tragem si de fire. Si asta ma cam ingrijoreaza. Parca in unele punctulete mici supureaza rana. De aceea am incercat sa-i distrag atentia de cate ori o vedeam ca se linge sau trage de fire. Doar ca s-a cam prins ea ca nu ne place ce face si face pe ascuns. Asa ca sa fim siguri de o treaba i-am confectionat o camasuta. E foarte haioasa ea asa, dar avem o problema destul de mare. Nu se descursa sa umble cu camasa, desi nu e stransa tare, si am decupat cat mai larg in jurul labutelor sa nu o incomodeze. Face doi pasi si pica intr-o parte. Acum doarme dar ma tem ca se va trezi noaptea sa mearga la litiera si se va lovi cazand pe drum. Crezi ca ar trebui sa i-o scot sau se va obisnui dupa un timp si va reusi sa se descurce? Nu stiu in ce masura aceste cazaturi ii afecteaza si operatia? Bine, nu cade de la inaltime, dar se tranteste destul de tare pe o parte. Astept parerea ta.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Renata!

   E normal să pice la început. Simte că are ceva şi îi dă senzaţia de dezechilibru. Las-o să se împace cu cămăşuţa decât să-şi scoată firele şi să fie cusută fără anestezie.
   Pisicii şi dacă-i pui o clamă de păr de gât, se apleacă pentru că are impresia că e apucată de gât. Şi dacă o legi cu ceva de mijloc, chiar dacă stă lejer pe ea, simte ea că ceva nu e în regulă şi apare dezechilibru. Dă-i vreo două zile şi se învaţă cu cămăşuţa. Nu o să păţească nimic la operaţie atât timp cât nu pică de la înălţimi mai mari.

   • Multumesc! Sa stii ca s-a mai obisnuit. Se descurca si la litiera cu camasa pe ea; e fetita inteligenta si nici nu face urat, inca nu a incercat sa o sfasie de pe ea. Multa sanatate va doresc tie si animalutelor tale si numai bine! happy

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 63. Buna . Am si eu o intrebare . Stau la bloc si am un motan de 2 ani si ceva . Pana acum si-a mai marcat locu , dar niciodata nu a scos zgomotele si gesturile acelea de imperechere pana acum cateva zile . Nu doresc sa-i dau drumu afara , ca imi este frica ca nu se va mai intoarce . Dar am auzit de la cineva ca daca nu o castrezi sau nu o lasi sa se imperecheze se va omori singura . Este adevarat?

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Nu te mai uita în gura neavizaţilor. Nu se întâmplă nimic, dar eu îţi recomand castrarea. Scapi şi tu te zgomotele lui big grin dar nici el nu o să mai intre în călduri -- mai ales că nu are mândre pe lângă el.

 64. Buna, am sterilizat pisica miercuri dp amiaza, as putea pleca la drum cu ea, tinuta in cusca ei? Ea se simte bine, mananca, ar vrea sa se joace, insa nu prea o las ca imi este cam teama

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Las-o să facă orice consideră ea, mai puţin scosul firelor. Se poate juca, poate mânca orice doreşte şi se poate comporta ca oricare altă pisică.
   Poţi să pleci la drum cu ea, atâta tot să-i oferi apă, mâncare, loc unde să-şi facă necesităţile dacă drumul este mai lung, iar în cazul în care se simte rău (reacţie firească la orice pisică neobişnuită cu drumurile) poţi să-i acoperi cuşca şi să nu mai vadă ce se întâmplă afară.

 65. Buna ziua ! Am si eu o intrebare :astazi s-au facut 6 zile de cand am sterilizat pisica. A avut o camasuta pe ea dar astazi am realizat ca firele erau desprinse iar sub camasuta era un lichid cremos albicios. Este vorba de infectie sau este din cauza tratamentului care i s-a alocat in timpul interventiei? mentionez ca rana nu este vindecata. va rog sa ma ajutati cu un raspuns!!!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Sfatul meu este să mergi de urgenţă cu ea la medic.
   Nu mai sunt deloc firele prinse? Am mai văzut o situaţie similară, dar firele erau acolo, iar pisica avea alergie la fire. I le-a scos şi i-a administrat antibiotic.
   Să-mi spui ce ai făcut până la urmă.

   • Dar stau şi mă gândesc mai bine că dacă avea cămăşuţă, nu avea cum să-şi scoată firele. Nu pot decât să cred că este alergică la firele respective.

 66. Irina Stanciulescu says:

  Salut,
  Am castrat si eu pisica mea in varsta de 6 ani astazi. Are o fire un pic mai salbatica. Este genul de pisica care nu accepta alte pisici oricat ai incerca si care atunci cand aduc alte pisici in casa, ma maraie si ma scuipa pe mine. Si destul de urat. Azi, dupa sterilizare, am adus-o acasa, cu camasuta pusa pe ea inca de la vet (camasuta facuta de mine dupa un model de la o alta pisica pe care am sterilizat-o) si a inceput circul. Anestezia ei a fost inhalatorie, deci efectul s-a dus destul de repede. Stiam ca isi va pierde echilibrul si ca a face ca pestele pe uscat, ma asteptam sa nu fie in culmea fericirii, ca doar a suferit o operatie, dar nu ma asteptam sa imi fie frica sa pun mana pe ea. Am incercat cu prietenul meu sa ii mai slabim un pic camasuta ca mi s-a parut ca era cam stransa si a facut foarte urat, a dat sa ne muste si ne-a zgariat. A ramas o breteluta neprinsa, dar e prinsa bine cu restul bretelelor. Toata ziua a mers pe aici maraind si scuipand, sincer va zic, mi-a fost frica de ea. De mancat a mancat cateva bobite de castrate, a baut apa, a fost la ladita de doua ori, o data pentru caca si pipi, in rest se plimba si mai doarme din cand in cand. Nu a avut nicio problema sa sara pe pat. Problema este urmatoarea: teroretic maine ar fi trebuit sa vina veterinarul sa ii faca antibiotic injectabil si sa ii verifice operatia. Teama mea sincera este ca daca maine o luam de la capat, pe langa faptul ca va zgaria, musca si va face crize la injectie, eu cred ca daca, reusim sa ii scoatem hainuta protectoare, nu reusim sa i-o mai punem la loc. As avea nevoie, va rog frumos, de o opinie apropo de:
  1. daca ar fi ok sa ii dau enroxil pastile (asa recomanda doctorul ca alternativa la antibioticul injectabil) si sa i le dau in carnaciorii aia recompensa de la Vitakraft.
  2. daca considerati absolut necesara verificarea operatiei asa repede, a doua zi, adica cu scos hainuta si bandaj (serios, mi-e frica de reactia ei si nu exagerez, ma tem ca apoi chiar nu mai pot mana pe ea.)

  Am tot citit pe forumuri cum se recomanda verificarea operatiei, dar pe mine nu ma lasa sa o ating ca face ca trenul. Ma gandesc ca as las-o vreo 3-4 zile cu hainuta asa (asta daca nu reuseste sa si-o scoata) si abia apoi sa i-o scot, daca ma lasa, si sa ma uit la operatie. Teoretic, daca se umfla sau supureaza de vreun fel, o sa vad si prin hainuta.

  Multumesc anticipat pentru sfaturi.
  Irina

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Irina!

   În primul rând te sfătuiesc să nu începi de pe acum să te stresezi. Dacă e furioasă şi mârâie, foarte bine, las-o să facă ce vrea. Poate dacă o ignori vreo două zile, te caută ea apoi. Oricum, o să se calmeze cu timpul. Este posibil să reacţioneze aşa dacă are dureri sau asta-i personalitatea ei (mâţă nervoasă tongue ).
   Astăzi abia ai operat-o şi chiar nu cred că are sens să-i dai jos cămaşa. Pentru ce ai face-o? În primul rând abia ai operat-o, are cămăşuţă deci nu poate să-şi scoată firele, ia antibiotic deci sunt şanse foarte mici să facă infecţie, iar dacă are alergie la fir (rar) nu se întâmplă de a doua sau a treia zi. Tu poţi să-i verifici operaţia oricând, dar eu personal nu-i văd sensul mâine sau poimâine atât timp cât operaţia este protejată de cămăşuţă şi este atât de recentă.
   Dacă medicul ţi-a recomandat acele pastile, dă-i doza recomandată cu toată încrederea. Poţi să-i pui pastilele în mâncare sau dacă mai uită de supărare big grin i le dai pe gât.
   Nu te gândi nici la supurat. Chiar nu cred că o să fie cazul de infecţie mai ales că-i dai antibiotic. Am sterilizat cred că pe puţin 20 şi ceva de pisici şi cele mai multe ale unei doamne de la bloc. Nu erau bandajate, doctora le făcea un singur antibiotic injectabil după operaţie, apoi doamna respectivă le lăsa libere. Săreau chiar şi geamul de la parter şi invers (şi este o diferenţă de cel puţin 2m geam -- sol) şi n-au avut absolut nimic.
   De umflat este adevărat că operaţiile la pisici se mai umflă. Cam cât o nucă, dar se retrage în una -- două luni.

   Multă sănătate!

 67. Fetelor, vă rog să recomandaţi cabinetele veterinare din oraşul vostru. Dacă aţi mers cu pisica să o sterilizaţi sau trecea printr-o stare de sănătate nu tocmai bună şi aţi întâlnit un doctor care a salvat-o, a tratat-o corespunzător sau a făcut operaţia cât mai uşoară pentru pisică şi pentru voi, nu ezitaţi să oferiţi o adresă şi datele de contact ale cabinetului.
  Am întâlnit mai sus şi cazuri mai puţin fericite şi poate ştiţi şi voi că înainte să vă programaţi pisica la sterilizat, petreceţi ore în şir ca să vă documentaţi despre cabinete, nu găsiţi păreri, ajungeţi să vă stresaţi că nu ştiţi încotro să o mai luaţi şi până la urmă duceţi pisica pe mâna cui se nimereşte. Daţi o mână de ajutor şi celor care urmează să-şi sterilizeze pisica şi sunt în perioada de documentare.
  Mulţumesc!

 68. Irina Stanciulescu says:

  Multumesc mult pentru sfaturi. Chiar ajuta. Asa ma gandeam si eu, ca nu trebuie scoasa hainuta. Mama a castrat si ea o gramada de pisici si nu le-a scos hanuita decat daca au fost probleme sau si-au scos-o singure. In cele din urma l-am sunat si pe doctor, ia-m explicat situatia si pana la urma a zis ok, sa o las in pace atunci, dar sa ii dau de fapt SINULOX de 25 mg, cate un sfert de pastila dimineata si seara. Deci asa voi face, o voi ignora si cred ca e cel mai bine. Acum doarme, nu stiu cat o sa dom eu la noapte, dar va fi ok.
  Apropo de recomadari de doctori veterinari pentru castrari/sterilizari sau alte interventii chirurgicale mai complexe, il recomand pe acest doctor: DRAGOS DUMITRESCU de la PRIMAVET (0723835570). Are cabinetul pe Iuliu Maniu nr7. Eu am operat o pisica cu fractura nasoala, careia i se sudase aiurea piciorul si i-a provocat el o fracura si i-a pus apoi tija, i-a scos tija, pisica e ca noua. Apoi am mai castrat la el o alta pisica, dar mult mai blanda si un motan. Nu au fost probleme. Doar asta a mea e mai salbatica si face urat. Doctorul este realmente un chirurg foarte bun, cam scump la vorba si dupa parerea lui i-ar fi pus un leocoplast si gata, fara hainuta, dar atunci cand iti cunosti pisica, tre sa insisti si sa explici, normal. Mersi inca o data pentru raspuns si zilele astea poate mai vorbim, iti spun daca se calmeaza si ne imprietenim din nou sau ne ignoram.
  Seara faina,
  Cu drag,
  Irina

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Sinulox este bun. La noapte dormi liniştită pentru că are cămăşuţa pe ea şi nu cred că reuşeşte să şi-o scoată. Bine, ca să nu te stresezi poţi să pui ceasul să sune pe la mijlocul nopţii şi decât deschizi ochii ca să vezi dacă mai este îmbrăcată big grin . Eu zic că o să doarmă la noapte pentru că are nevoie de odihnă.
   Mulţumesc pentru că ai recomandat un medic şi sunt sigură că într-o zi cineva o să-ţi urmeze recomandarea.
   Sunt convinsă că uşor, uşor pisica o să se mai îmblânzească. Una dintre pisicile mele ajunsese să nu mă suporte. Nu stătea să o mângâi, nu mă înţelegeam cu ea, fugea de mine (poate a reţinut că atunci când era pui îi făcea injecţii ca s-o salvez de la moarte), dar la câteva luni după sterilizare ne-am împrietenit la cataramă cum s-ar spune laughing . Acum este o dulceaţă de pisică.

   O seară frumoasă şi aştept veşti de la tine.

 69. Irina Stanciulescu says:

  erata *
  “i-am” (am scris in fuga)

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
 70. Irina Stanciulescu says:

  Salut,
  Astazi este a treia zi dupa sterilizare. S-a calmat mult si este foarte blanda. Mananca bobite de sterilizate, bea multa apa, ia antibioticul in carnaciori din aia recompensa pentru pisici. Toarce, are nasucul umed si rece, asa cum trebuie. Nu prea se misca, adica pare ca s-a obisnuit cu hainuta, dar mai mult stand. Daca sare si vrea sa mearga, o ia mai degraba cu spatele si apoi se opreste si ramane pe loc. Am ajutat-o eu sa mearga la ladita, si-a facut nevoile inca din prima zi. In prima zi a curs un pic de tot de lichid de la operatie, dar doar atunci. Nu are tendinte violente cu hainuta, se linge un pic, dar nu obsesiv. Cred ca este ok ca nu se misca mult, nu? Si este normal ca doarme mai tot timpul, asa cred. Nu stiu daca e nevoie sau nu sa ii dau hainuta jos si sa ma uit la operatie. Parca nu as face asta pentru ca nu pare nici umflata sub hainuta, nici nu supureaza nimic. Iar starea generala a lui Ziggy (asa o cheama happy este foarte buna, mai putin faptul ca nu prea vrea sa se deplaseze. Ce zici? Cum ti se pare?

  Mersi mult,
  Irina

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Irina,

   Se pare că pisica se recuperează bine. Cred că s-a calmat pentru că a şi scăpat de dureri. Este normal să curgă lichid în prima zi.
   Eu zic că dacă vrei să te uiţi la operaţie, fă-o mâine. Nu are nimic dacă stă mai mult nemişcată şi doarme. Abia stai şi tu liniştită, la fel şi ea şi se recuperează mai bine. Şi omului i se recomandă odihna când este suferind, tocmai pentru că se recuperează corpul mai bine şi mai repede.

   Multă sănătate şi nu te îngrijora pentru că Ziggy este foarte bine.

   • Irina Stanciulescu says:

    Hei mersi mult,
    Intre timp am vb si cu dr. si a zis ca sa o las in pace ca motivul pentru care nu vrea sa se deplaseze ar fi ca poate inca o doare, dara atata timp cat mananca, isi face nevoiele, ia antibioticele si nu se vede nimic nasol prin hainuta, e ok si ca nu e nevoie sa ii dau hainuta jos. Deci as cam lasa-o, ca mi-e ca daca ii desfac hainuta, nu ma mai lasa sa i-o pun la loc happy. In plus de asta, nu sunt genul de om dur care se uita cu seninatate la o operatie. S-ar putea sa nu fiu in stare nici macar sa ii desprind pansamentul, daca e lipit bine laughing deci mai bine o las in pace.

    Te tin la curent.
    Mersi inca o data si sa ai o zi faina.

    Cu drag,
    Irina

    Like? Thumb up 0 Thumb down 0
    • Irina Stanciulescu says:

     Update: Sta numai pe canapea, sub patura, mai schimba pozitia, dar nu vrea sa coboare singura de pe canapea sau sa mearga. Daca o pun eu sa stea in picioare, face doi pasi, de regula inapoi si apoi ramane nemiscata, cu picioarele din spate ca o caprioara. Daca o ajut usor sa mearga inainte, miauna. O duc eu pana la ladita si inapoi, in brate. Ii dau de papa pe canapea. Daca o mangai pe burtica, peste hainuta, e ok, toarce, deci nu o doare la surafata clar. E posibil sa o doara cand merge, ca isi intinde muschii, asa cred. In afara faptului ca nu vrea sa sara jos sau sa mearga, in rest imi pare in regula. Mai devreme dormea pe canapea cu burta in sus, ceea ce eu stiu ca e semn bun, pisica se simte bine si in siguranta, cand doarme pe spate, nu?

     O sa tot scriu aici, ca nu prea am stare,
     Mersi mult de raspunsuri.

     Cu drag,
     Irina

     Like? Thumb up 0 Thumb down 0
     • Cumva este răsfăţată? Las-o să meargă singură lalădiţă. Pun pariu că după operaţie, mergea singură, sărea şi era operaţia proaspătă. Poate îi place să stea nemişcată. Mai las-o să doarmă. Când se satură de somn şi leneveală, o să meargă singură la litieră. Dacă avea dureri atât de mari, suficient cât să nu mai meargă, nici vorbă să te lase să o mângâi.
      Eu zic că nu are nimic, doar că s-a prins că poate să fie răsfăţată şi profită laughing .

      • Irina Stanciulescu says:

       Asta sper si eu. Si da, este rasfatata happy dar na, e dupa operatie si mi-e greu sa nu am grija de ea ca de un copil. Vedem cum merg lucrurile si iti zic. Deocamdata nu-mi vine sa cred cat poate sa doarma si sa zaca.
       Mersi faaaain,
       Irina

       Like? Thumb up 0 Thumb down 0
       • Eu zic să te bucuri. Decât să ai o mândră care nu stă cuminte, ci să sară pe mobilă, să se lingă la operaţie, să-şi tragă de fire, mai bine să doarmă laughing .

 71. Irina Andreea says:

  Buna! Am o pisica de 11 luni si jumatate, care tocmai a intrat in calduri pentru prima data. Imi facusem planuri sa o operez dupa Paste, adica cu putin timp inainte de a face 1 an. In caz ca nu i-ar trece de la sine caldurile pana atunci, as putea sa ii dau pastile/injectii pentru a putea fi totusi operata la data stabilita? Care sunt riscurile? Si cu cat timp inainte de operatia propriu zisa trebuie administrate acestea? Mai dureaza pana ma pot consulta cu medicul ei, asa ca am spus sa cer si alte pareri. Multumesc! happy

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună!

   Căldurile îi trec greu şi este chinuitor pentru tine -- mai ales dacă stă în casă tot timpul. Dacă nu stă în casă, riscul este foarte mare să ia pui. Acum, dacă stă în casă, o să facă “miau” tot timpul, o să se mângâie, o să se alinte s.a.m.d. Nu, nu ţine cont că e zi sau noapte, ea îşi face numărul big grin .
   Este recomandat să nu fie sterilizată când este în călduri. Eu le-am sterilizat şi în astfel de situaţii şi nu s-a întâmplat nimic rău, dar tu mergi la un cabinet veterinar sau o farmacie veterinară şi cere nişte anticoncepţionale sau pastile care să o scoată din călduri. Din câte îmi aduc aminte se dă 1/zi timp de şapte sau zece zile. Riscuri nu sunt momentan. Mai riscante sunt pentru pisicile care iau astfel de pastile de fieare dată când intră în călduri, pentru că stăpânului i se pare mai comod pentru el, dar nu este.
   Administrarea pastilelor este de preferat să o întrerupi cu câteva zile înainte de sterilizare.

   Multă sănătate!

 72. Irina Andreea says:

  Deci daca vreau sa o operez de exemplu pe 25 aprilie, trebuie sa incep de acum sa ii dau pastilele, nu? Off, nu imi doream sa ii dau deloc, dar se pare ca nu a mai avut rabdare sa intru in concediu si sa ma ocup cum trebuie de ea si de operatie. sad Sta in apartament, mi-e jena si de vecini, nu imi dau seama cat de tare se aude… multumesc mult pentru raspunsul prompt.

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Da, categoric începi de acum. Îi dai şapte zile şi te opreşti. Oricum, după primele pastile se potoleşte.
   Este posibil să se audă, mai ales noaptea. Plus că ele mai fac şi cu lăbuţele pe jos. Când mi-a intrat prima pisică în călduri, nu ştiam de pastile şi s-a întâmplat fix în ziua în care i-am făcut programare la sterilizat. Apucam să dorm puţin pentru că nu stătea locului şi făcea destul de urât -- poate şi pentru că avea doi motani în casă cu ea. Şi dacă o strigam pe nume îşi ridica bazinul.

 73. Buna seara revin dupa mult timp pe aceasta pagina, cum spuneam in luna noiembrie am sterilizat si eu pisicuta pe Jackie a mea si stiu prin cate treceti si voi aceleas emotii , aceleas griji , imi pare rau sa vad ca unele dintre voi au asa probleme e foarte important sa gasesti un medic bun ssa faca operatia , eu in afara de faptul ca a tras de fire si a trebuit recusuta nu am avut probleme sa se umfle sa urineze cu sange doar prima zi nu a mai mancat si in rest toate bune si uite ca dupa 5 luni de la operatie nu imi vine sa cred ca a fost operata si am trecut prin toate alea cu bandajat si asa mai departe si vreau sa demontej un mit happy cu siguranta a mea nu a devenit mai cumintica dupa sterilizare din contra e foarte jucausa si nu sta locului o clipa , va doresc experiente usoare cu strerilizarea si rabdare cat cuprinde aveti nevoieeee happy

  Like? Thumb up 1 Thumb down 0
  • Bună Sorina!

   Îmi amintesc de Jackie a ta şi mă bucur foarte mult că ai revenit cu o postare şi că este bine pisicuţa.

   Multă sănătate şi un Paşte fericit alături de cei dragi!

 74. Buna seara ma numesc Denisa si am si eu o pisicuta de 9 noua luni.Poveste ei incepe asa tatal meu a gasit-o in timp ce ducea gunoiul afara.Avea labutele din fata rupte iar perinutele erau despicate lui tati ii sa facut mila de ea si a luat-o in casa,eu cand am vazut-o m-am indragostit pe loc alba pe burta si gri pe spate cu ochii verzi de o rarite deosebita.A doua zi am dus-o la doctor si mi-a operat pisicuta am trecut printr-o perioada foarte grea cu pisicuta o luam in brate ii dadeam sa pape cu lingurita mancare si apa sa bea.Sa facut bine i-am dat un nume MISHA dupa cateva saptamni stapani ei o cautau disperati ei avand 3 copii care plangeau dupa pisicuta.Cand au vazut-o ea sa dus glont la ei si mi-au multumit ca am avut grija de ea.Am inceput sa plang si le-am spus ca nu le-o pot da ca mam atasat foarte tare de ea si este ca un copil pentru mine.Dansi nu au inteles si miau luat-o am suferit cateva zile ,nu am mancat si m-am consumat foarte mult.La ceva timp mi-au adus pisicuta era atat de slabut,miorlaia tare si ii zgaria,musca ii era dor de mine si de tatal meu.Cand m-a vazut a sarit de la vechiul stapan din brate a fugit catre mine si cand a ajuns in dreptul meu sa pus cu fundul jos si cu labutele din fata se impingea ingenunchi mei sa o iau in brate am luat-o si am plecat cu ea in casa.dupa o vreme noi tot plecand la tara o luam si pe ea in masina doarme ori pe bord ori pe bancheta din spate .Este tare jucausi ,cand imi supa telefonul apasa pe taste sau cand suna la usa sare sa ajunga la cleanta.Atunci cand ii este foame vine si ma apuca cu labutele din fata si ma pupa pe buze,daca ii spui dai pupa lui mama vine si te pupa pe buze si daca ii spui dai sa te pupe mama iti da sa o pupi pe obraz ,poti sa dai noroc cu ea este de o raritate nedescrisa.Asta iarna prin ianuarie 2014 vineri 13 mi-au luat pisicuta si mi-au ascuns-o in alta scara de bloc,toata ziua si dimineata am strigat-o misha misha ea nu venea toata noaptea am plans dimineata la ora 7 ne-am trzit ne-am imbracat si am plecat sa o cautam am strigat printre bocuri printre case pisicuta nimica.La un momendat am luat-o pe o alea si am mai strigat de cateva ori ne despartea o strada pe care treceau masinile de celalate blocuri si aud un miorlait de mata am fugit repede catre bloc si mata mea a miorlati de trei ori incontinu am urcat era la ultimul etaj 4 ajungant la penultima scara de urcat mata mea sare in brate la mine si ma lingea pe fata cobor cu ea iar doamna care ne-a deschis ne-a spus ca toata noapte a miorlait dar lea fost mila sa o dea afara ca era prea frig si totusi de pisicuta mea ma despartise o strada si un bloc iar pe stada respectiva treau masi in draci si eu totusi am auzit-o.La putin Timp aflu ca pisicuta mea este gestanta adica va deveni mamica.,Bucurie mare eram bunicuta de pisicuti .La putin timp dupa a trebuit sa mergem la tara unde acolo pisicuta mea sa intepat in ceva si sa infecatat la soldul drept am fost nevoitaa sa plec de urgenta cu ea inapoi in caras la doctor sa o operam in masina ea sangera,plange si nu avea stare dupa 5 ore am ajuns cu ea la doctor,a consulato si mi-a spus ca trebuie operata scos puroiul .Ea nu avea voie sa fie adormita pentru ca facea rau puisorilor asa ca ia dat numai foarte putin somnifer sa adoarma,ma scos afara din cabinet a barberita la coapsa apoi sa inceput sa curete palnge si miorlaue iar eu plangeam de nu mai stiam de mine oamnei care erau acolo imi plangeau de mila si erau totusi odata mirati de ce patise pisicuta mea. a terminat doctorul ma chemat inauntru mia spus ce ia facut avea gauta interioara de 5 cm iar lungine de 7 cm era gaura de ii se vedea osus de la coada ma costat consultatia 80 ron iar unguentul 40 ron.In fiecare zi veneam sa ii faca pisicutei antibioticul care consta o injectie in picior.Era ingrozitoare rana iar ea saraca avea un culer sa nu se linga eram nevoita sa ii dau cu lingura sa pape si sa bea era foarte afectuasa dorme cu mine in pat bagata in patura si cu capul pe mana mea,sau intre mine si logodnicul meu acuma pe 7 aprilie 2014 a nascut 2 puisori unul de culoare ei iar altul gri complet cu liniute albe perfect sanatosi nu ia afecata nimic din medicamenteele care iau fost data psiscutei iar rana ei de la 7 cm a ajuns 0,5 cm sunt bucuroasa ca pisicuta mea sia revenit si va scriu printre lacrimi experintele pisicutei mele eu iubesc animalele asa de mult in special pe misha si pe cei doi pui astept nume de pisicute sa ma ajutati cu idei va multumesc si va doresc SARBATORI FERICITE

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Îmi pare rău că ai trecut prin astfel de situaţii. Nu sunt deloc plăcute.
   Ţinând cont că o laşi pe afară, recomandarea mea este să o sterilizezi după o lună şi jumătate de la naştere. Altfel, până la finele anului îţi mai face un rând, chiar două de pui.

 75. in primul rand felicitari pentru rabdarea si dragostea fata de ea de care ai dat dovada , asa este prin cate a trecut crede-ma sterilizarea este absolut necesara e pentru binele ei si al tau , scapi de acest stres ca poate pleca si doamne fereste poate pati ceva sa nu mai spun de cati nebuni care chinuie animale sunt , si felicitari si pentru pisoiasi si o recomandare de nume am si eu doi motanei pe unul il cheama Cipi si pe celalalt osiris

  Like? Thumb up 1 Thumb down 0
 76. Buna ziua. Ma numesc Ramona si am printesa de 10 luni pe care am sterilizat-o pe cand avea 5 luni. De la sterilizarea am avut numai probleme cu Tasha (asa o cheama), a vomitat dupa operatie, am mers cu ea la medic si i-a facut ceva injectii si a fost bine.
  Problema a inceput cand la 2 luni dupa operatie, desi operatia arata bine, se inchisese, a intrat in calduri. Am fost cu ea la medic si doamna doctor mi-a zis ca se mai intampla. I-a dat niste pastilute si i-a trecut. La 1 saptamana dupa acest incident a inceput sa ii curga un lichid galbui-verzui din pasarica. Am tot asteptat sa se opreasca si cand am vazut ca nu se intampla aceasta si ca incepuse sa o doara burtica (parca ii chioraiau matele si parca plangea )am mers din nou cu Tasha la medic. Doamna doctor mi-a zis atunci ca trebuie operata din nou. Dupa operatie mi-a zis ca a mai avut “o colectie la nivelul bontului uterin si un rest de bursa de la ovarul stang”.
  Probleme, probleme…a fost rau, ca operatia aceasta a fost de vreo 4 cm si dupa , la 1 saptamana a inceput sa ii curga din nou acel lichid.
  Am mers din nou la medic. Doamna doctor a zis ca e normal sa curga si ca va curge cam o luna , spunandu-mi ca se curata.
  Va rog sa imi spuneti daca e normal acest lucru.
  Va multumesc!

  Like? Thumb up 0 Thumb down 0
  • Bună Ramona!

   În primul rând, dacă nu era o urgenţă, consider că pisica trebuia sterilizată la şase -- şapte luni. Preferabil şapte.
   După operaţie este perfect normal să vomite, dar în prima zi. Eu n-am văzut până acum, pisică sterilizată care să intre în călduri. Nu neg, poate se întâmplă în anumite cazuri, dar chiar nu mi-a fost dat să văd pisică sterilizată şi să intre în călduri şi să se manifeste ca atare. Şi totuşi, aş merge pe varianta că o pisică sterilizată nu mai intră în călduri şi nu are nevoie de anticoncepţionale. Mi se pare absurd să fie invers. Eu am în casă două pisici sterilizate de trei ani şi de atunci nu au intrat în călduri, iar dacă a sărit vreun motan pe ele, s-a lăsat cu bătaie.
   Părerea mea este să schimbi medicul veterinar. Nu ştiu ce face cucoana aia, dar sterilizare nu se numeşte! Dacă ai posibilitatea, neapărat consultă un alt medic veterinar.

   Simt că o iau razna când văd medici atât de nepăsători. Cum or putea să lucreze într-un domeniu dacă nu sunt pricepuţi. Văd păreri negative când vine vorba de sterilizarea animalului, dar depinde enorm ce medic veterinar vă alegeţi.

   Multă sănătate şi să-mi spui cum îi dai de cap acestei probleme.

Lasa un comentariu aici.

*