Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Set pentru igiena dentara tip penar

Bună!

 

Zilele trecute mi-am comandat de pe net un set pentru igienă dentară. Vă spuneam în articolul Review – apă dentară Ossidenta că mi-am pus aparat dentar, iar acum igiena mea dentară (zilnică) nu mai presupune doar pastă de dinţi, aţă dentară şi apă de gură, ci mi s-au schimbat puţin obiceiurile, produsele etc.  Pentru că mă incomoda capătul arcului, mi-am rănit obrazul şi aveam nevoie de ceară dentară (motiv pentru care am decis să cumpăr acest set), dar până la urmă apa de gură Ossidenta m-a ajutat enorm. De vineri, abia marţi mi-a ajuns coletul, deci…să nu mai spun că era în regim de curierat de urgenţă.

În primul rând, consider că un astfel de set trebuie să îl deţină fiecare persoană. Doar ceara ortodontică este strict pentru aparat.

Ceara dentară sau ortodontică nu se găseşte în farmacii sau hipermarket-uri, ci doar pe internet sau la medicul ortodont. O găsiţi şi la preţuri sub 5 lei, dar eu am preferat să îmi iau un set cu mai multe produse.

 

 

Să trecem la subiect şi să vă arăt poze cu acest set şi să vă vorbesc puţin despre el.

El arată aşa:

Nu este nici mic, dar nici foarte mare. Să zicem că este mai mic decât un portofel, dar este foarte bun de luat în geantă, excursii etc.

Acest set pentru igiena dentară conţine:

penar verde-transparent

o oglindă stomatologică – pe care mi-o doream de enorm de mult timp; am observat că nu se abureşte.

aţă dentară – bănuiesc că are vreo 25 m – maxim 50 m.

ceară ortodontică – recunosc că nu am mai folosit până acum, dar am preferat să nu o folosesc pentru că nu mi s-a părut a fi bună; nu am reuşit nici să o poziţionez, dar nici nu stătea acolo.

periuţă interdentară – mai aveam una dată de ortodonta mea, dar mi se pare mai bună, mai tare aceasta.

periuţă cu două capete (unul cu periuţă normală, celălalt cu interdentară) – mi s-a părut foarte interesantă tongue .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

periuţă normală – căpăcelul are dublu rol, şi anume prelugeşte periuţa pe post de mâner, dar şi rol de capac al periuţei, de protector, de ambalaj.

 

periuţă subţire

ace din plastic – mare noroc că s-au inventat laughing . Mă ajută să strecor aţa dentară prin spatele aparatului ortodontic.

 

Mie îmi este foarte folositor acest set pentru igienă dinţilor mei şi chiar vi-l recomand şi vouă.

Preţul lui este de 39 lei fără transport.

 

Comments

 1. Foarte bun articolul. Spun asta pentru ca in majoritatea cazurilor oamenii stiu doar sa se spele cu periuta de dinti (si aia putin, si nu de trei ori pe zi, sau mai multe) si cam atat.

  Este foarte important sa te speli cu periuta de dinti (sau mai multe in cazul de fata), dar si sa folosesti ata dentara (foarte importanta pentru ca poate scoate foarte multe chestii dintre dinti, care nu ies neaparat prin periaj, fie el de 5 minute cu periuda de dinti). Sa folosesti si apa de gura, pentru ca nu doar de pe dinti vin microbi, ci si din gura.

  Foarte foarte important pentru a minimiza cariile, ca si asa alimentatia este chimicala si ataca smaltul dintilor si provoaca o tona de carii.

  Cam asta am avut de zis.

 2. Offf…m-am săturat de carii laughing datorate alimentaţiei plină de chimicale nocive.
  Aţa dentară ne ajută să ţinem tartrul la distanţă, dar şi cariile.

 3. poti sa imi spui de unde ai cumparat setul respectiv? nu gasesc nicaieri ace pentru ata dentara. am aparat fix si am nevoie de ace pentru ata dentara.

 4. As dori si eu setul de mai sus!!!

 5. Link-ul de unde poate fi achiziţionat este chiar în comentariul de mai sus.

 6. Produse in genul celor de mai sus am gasit si la cei de la Prodestet http://prodestet.allshops.ro/ si sunt chiar foarte bune. Am aflat de ele de la medicul meu stomatolog

Lasa un comentariu aici.

*