Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Retete pentru clatite, lipie, pancakes

1. CLĂTITE PUFOASE

Aluat:
2ouă
făină
1l lapte
1/2 pliculeţ praf de copt
2 pliculeţe zahăr vanilat
1 lingură zahăr
1 praf de sare
1 lingură ulei
Se bat spumă albuşurile. Adaugi lingura de zahăr, pliculeţul de zahăr vanilat şi praful de sare. După ce le amesteci, adaugi gălbenuşuri, iar apoi câteva linguri de făină amestecate cu praf de copt. Apoi adaugi laptele, lingura de uleişi amesteci. Adaugi din nou făină până se omogenizează compoziţia.
Le prăjeşti în foarte puţin ulei încins. Le umpli cu orice fel de dulceaţă, miere, brânză, carne s.a.

 

 

2. CLĂTITE DE POST

 

Ingrediente:

apă minerală
făină
1 lingură zahăr
2 pliculeţe zahăr vanilat
1/2 plic praf de copt
1 praf de sare
1 lingură ulei
Se amestecă făina cu pliculeţele de zahăr vanilat, praful de copt, zahărul, uleiul, sarea. Apoi adaugi apa minerală până când
compoziţia devine omogenă. Se prejeşte fiecare clătită pe ambele părţi în puţin ulei încins.

 

 

3. PANCAKES
INGREDIENTE:
115 g făină
3 ouă mai mari
140 ml lapte
4 linguriţe cu vârf de zahăr
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până se albeşte compoziţia. Se adaugă apoi laptele. Apoi făina amestecată cu praful de copt, urmând albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Când puneţi albuşurile, amestecaţi de sus în jos cu o lingură de lemn şi nu cu mixerul. Puteţi începe să le prăjiţi într-o tigaie unsă cu puţin ulei. Nu puneţi mult în tigaie şi nicisă o întindeţi pentru că trebuie să iasă rotundă, mică în diametru şi mai înaltă. O să iasă un aluat foarte pufos.
Le putem orna cu puţină dulceaţă, frişcă, zahăr pudră, ciocolată pe deasupra.

 

 

4. LIPIE
INGREDIENTE:
1 cub drojdie
700 g făină
1 linguriţă sare
1/2 linguriţă zahăr
1 ceşcuţă ulei
1 cană lapte fierbinte
Se amestecă făina cu sarea. Se dizolvă drojdia cu zahărulşi 3 linguri de lapte şise pune peste făină. Apoise adaugă uleiul şi se frământă bine. Fă apoi biluţe mici din aluat şi le laşi la crescut ~ 10-15 minute. Apoi întinzifoile şi le prăjeşti în tigaie ca pe clătite.

 

 

5. CLĂTITE CU DROJDIE
INGREDIENTE:
puţină drojdie
3 linguri de zahăr
4 ouă
1 praf de sare
3 linguri ulei
2 plicuri zahăr vanilat
1/2 plic praf de copt
1/2 kg făină
1 cană lapte
1/2 l apă minerală
Dizolvă drojdia cu o lingură de zahăr şifoarte puţin lapte cald. Adaugă cele 4 ouă, sarea, zahărul, uleiul, zahărul vanilat, laptele, apa minerală şifăina amestecată cu praful de copt. Se prăjeşte fiecare clătită în foarte puţin ulei încins.

 

 

6. CLĂTITE / PANCAKES
INGREDIENTE:
300 ml lapte
100 g făină
2 ouă
1 prafsare
1 lingură ulei
1 rom
coaja de la o lămâie
Amestecă uleiul cu gălbenuşurile, sarea, 50 ml laptele şi lămâia. Se adaugă făina treptat. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă peste compoziţia cu gălbenuşuri. Se pune şiromul. Subţiezi compoziţia cu laptele rămas. În tigaie pune puţină compoziţie pentru că or să se umfle ele. Le prăjeşti în foarte puţin ulei încins.

Lasa un comentariu aici.

*