Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Parintele trebuie testat

 

 

Toate cuplurile urmează un ciclu standard, plictisitor şi totul doar pentru că trebuie. Te naşti, studiezi (mai mult sau mai puţin), cunoşti pe cineva de sex opus, cauţi stabilitate, te cuplezi, te căsătoreşti, faci copil, aştepţi nepoţi şi apoi intri în pământ.  De ce? Pentru că trebuie, pentru că aşa e bine, pentru că aşa face toată lumea. Însă nu e  tocmai aşa şi mai ales când vine vorba de copii. Aducerea pe lume a unui copil nu se face pentru că trebuie, ci pentru că ţi-l doreşti, pentru că ai ce să-i oferi şi că nu aştepţi alocaţia de la stat ca să pui o pâine pe masă, pentru că ai ce să-l înveţi. Obligatoriu trebuie să ai un mod de gândire, dar nu de-ăla tipic de dat cu barda şi sapa sau îmbibată cu „trebuie să facem aşa ca să nu rădâ lumea de noi”. De ce ne-ar păsa de alţii atât timp cât gunoiul din ochiul lor e mai mare decât cel de la groapa de gunoi? De când decid alţii ce e bine şi ce nu?

Dacă tu ca părinte eşti incapabil să-ţi înveţi copilul ceva bun, să-l încurajezi să facă ceea ce îi place şi să gândeasc liber şi fără prejudecăţi, nu-l mai face! De aici tragem lejer concluzia că nu toţi sunt făcuţi să fie părinţi şi fiecare dintre noi ar trebui testat înainte să facă pui. Din păcate, realitatea e alta.

Cum poate un tată şi o mamă (părinţi de fete, dar e valabil şi pentru în cazul în care aveau băieţi) să-i spună fiicei sale că „rolul femeii e să te descarci în ea”? Dă-o dracului de treabă! Femeia nu stă pe spate sau în genunchi ca să se descarce un bărbat, ci ca să aibă şi ea parte de plăcere. Femeia nu mai e ce a fost (sclava bărbaţilor, cârpa de şters mizerie, ci a devenit liberă, independentă), aşa cum nici bărbatul din prezent nu mai este mare cavaler, barbar şi luptător. Bătrânii au impresia că băieţii nu au simţăminte, însă eu sunt convinsă că până ce şi voi bărbaţii v-aţi săturat să trăiţi într-o familie lipsită de iubire şi căutaţi dragoste în viaţa voastră de cuplu. Să iubeşti nu este o ruşine.

Cine a inventat căsătoriile mare deştept a fost. Nu de alta, dar încă se mai consideră ceva firesc, chiar obligatoriu. Dacă auzi că o fată a rămas peste noapte la iubitul ei, prima replică a unui dobitoc cu acte  „Vai! Ce curvă e!”. Bineînţeles, în următoarele fraze o să spună despre biata fată că ăla s-a descărcat în ea, o foloseşte şi o duce acasă. Dar poate nu e tocmai aşa. Poate se iubesc şi nu au nevoie de acte ca să şi-o tragă liber.

Nu trebuie să te puieşti nici în cazul în care ai impresia că ai tăi copii trebuie să ajungă virgini la altar, nici în cazul în care nu le acorzi libertate, nici în cazul în care nu poţi să accepţi că după o anumită vârstă sunt adulţi şi au dreptul să facă propriile alegeri. Atunci când copilul se simte lipsit de libertatea, când i se oferă pe tavă o şansă o să-ţi facă un singur lucru, dragă părinte tâmpit. O să te mintă cu fiecare respiraţie a lui, cu fiecare cuvânt, cu fiecare privire doar ca să nu te mai bagi în viaţa lui. Tu o să ai impresia că ai cel mai bun copil, o să râzi de viaţa altor tineri fără să-ţi dai seama că propriul tău copil duce o viaţă la fel sau chiar mai rea decât viaţa celui de care râzi.

 

Dragi tineri, dacă aveţi părinţi care nu v-au înţeles niciodată, nu insistaţi să-i schimbaţi pentru că toată munca este în zadar. Evitaţi să nu picaţi în capcanele gen „când o să te faci mare o să te las să faci ce vrei tu, eu nu mă mai bag” sau „nu mă amestesc eu în viaţa ta de cuplu” pentru că astea sunt pure minciuni. Cum le daţi o informaţie, cum au grijă să vă distrugă fiecare bucurie şi o să vă treziţi singuri şi trişti. Aveţi două căi: fie le spuneţi verde în faţă şi vă arătaţi colţii, fie îi minţiţi nu de îngheaţă apele, ci Universul.

 

264

Comments

  1. Sunt total de-acord cu tine, dar multi sunt in „spiritul turmei”. De exemplu, eu nu stiu daca as fi 100% capabil sa educ un copil, asa ca nu-l fac (desi candva imi doream).

Lasa un comentariu aici.

*