Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

La asta nu m-am gandit

 

 

 

Azi cred că am avut parte numai de distracţii. Prin jurul prânzului am discutat cu un individ care efectiv mi-a depăşit doza mea de prostie. Cred că orice om are o doză de prostie, doar că omul ăsta este incapabil să facă diferenţa dintre 1 şi 1, 0 şi 1. E gravă situaţia. Despre el o să vă vorbesc curând, dar acum mi-a fost menit să văd ce premii se mai oferă pe la concursuri.

 

A doua distracţie am zărit-o pe facebook. Fără supărare, dar mi se pare umilitor pentru un cititor sau un participant la un concurs să îi trimiţi o carte furată de pe Scribd. Ăsta este ultimul trend. Eu ştiu că încep să îmbătrânesc, dar sunt persoane care îmbătrânesc şi se prostesc în acelaşi timp. Nu pot să înţeleg cum vine: îmi dai like pe facebook şi eu îţi trimit o carte în format electronic, scanată – o carte din 1900 vara. Glumeşti? Nu poţi să decazi atât de mult pentru un like. Cred că poţi să dai 15 lei pe o carte şi să o oferi fără să încalci vreun drept de autor. Şi pe bune că în ochii mei o să fii o persoană cu demnitate.

Nu am nimic contra Scribd-ului, a cărţilor scanate şi încărcate pe site-ul respectiv, pe descărcarea lor, transmiterea lor între amici, dar de aici şi până la oferirea cărţilor drept premiu într-un concurs… un pas cam mare. Să vă mai spun că sponsorul este un anticariat online?

 

 

Trecând peste premiu, vreau să vă mărturisesc că urăsc exprimarea în română + engleză. Când o faci în glumă – e una, dar când devine o obişnuinţă este o problemă. Fie alegi româna, fie engleza, altfel nu dau doi bani pe ce ai scris şi îmi dau seama că încerci să îmi arăţi ceva ce nu ai: inteligenţă.

Aviz amatoarelor care scriu 90% din text în română şi se trezesc să adauge cuvinte în engleză precum „subject”, „comm”, „comment”, „share” înlocuiţi şi voi cu „subiect”, „comentariu” şi „distribuie”.

Exemple:

„unde treceti la SUBJECT…”

„titlul la comment la poza de concurs”

„Like & share poza de concurs!”

 

 

 

Comments

  1. haha laughing pe asta n-o mai auzisem, carte de pe scribd la concurs rolling on the floor banuiesc ca sunt si fraieri sa se inscrie, ca altfel ar fi retras concursul daca nu s-ar fi inscris nimeni. Mai e si anticariat online. Naspa, aiurea, cam nasol.

Lasa un comentariu aici.

*