Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Duster 2014: probleme la pornirea de pe loc

 

Nu a trecut nici măcar o zi de când am luat-o şi până s-o urc pe platformă. Scriu acest articol în speranţa că vor mai exista şi alţii în situaţia mea şi o să le fiu de ajutor. Am căutat pe internet de-am luat-o razna şi nimeni nu a păţit-o în halul acesta.

După ce am pornit maşina, la bord s-a aprins un indicator ciudat – cel zig-zag sau fierăstrău am înţeles că i se mai spune. Părea că ar încerca să pornească singură de pe loc, acul de la rotaţii se mişca, maşina vibra, acceleraţia nu o atingeam, iar dacă nu o acceleram în câteva secunde, motorul se oprea. Groaznic. Am reuşit să merg câţiva zeci de kilometri, datorită faptului că am avut drum drept şi aproape zero intersecţii, dar observam că treptat îi ceda câte ceva – nu mai anunţa când să-i schimb treptele, limitatorul era mort, pilotul automat la fel, nu rămânea la 4×4, apoi frâna începea să îngheţe, volanul la fel, motorul murea din ce în ce mai des, şi într-un final, când am ajuns în oraş, am rămas aproape complet fără frâne. Am tras pe dreapta cu puţin ajutor din partea frânei de mână şi am aşteptat ajutor.

S-a pus problema combustibilului – că s-a pus motorină şi nu benzină – sau că poate a intrat apă la motor, ca într-un final, problema să fie un „banal” cablu sărit (electrovalva). S-a rezolvat rapid, dar cu stres, bătăi de cap s.a.m.d.

Lasa un comentariu aici.

*