Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Diabet zaharat

Hello ladies!

 

Din nefericire, diabetul zaharat este o realitate la fel ca şi cancerul, HIV şi multe alte boli urâte şi tot din nefericire, aceste boli nu ţin cont de vârstă, sex, cultură sau orice altceva. Pur şi simplu apar în viaţa noastră când nu ne aşteptăm şi fără să ne ceară permisiunea să se instaleze în „casa noastră”, corpul.

Sursa: stevendepolo

Diabetul este boala datorită căreia organismul nu poate să mai producă suficientă insulină sau nu este folosită corespunzător de către organism. Diabetul poate să fie tip 1, tip 2 sau diabet de sarcină/gestaţional, în funcţie de momentul în care s-a instalat în corp, de tratamentul la care răspunde corpul, comorbidităţii s.a.m.d.

Probabil vă gândiţi că această boală nu o întâlnim foarte des. Ei bine, vă înşelaţi. În ţara noastră diabetul pune stăpânire pe viaţa a peste 1 milion de oameni, o parte din ei fiind şi copii, iar mulţi dintre noi putem să trăim cu diabetul în casă fără să ştim.

Sursa: Bogdan Suditu

De cele mai multe ori, diabetul zaharat este descoperit datorită unor analize de rutină la sânge. Acum puteţi să vă luaţi un test pentru depistarea diabetului chiar de la farmacie. La Catena îl găsiţi la 16 lei.

Atunci când ai diabet zaharat, viaţa, programul ţi se schimbă. În cazul unui diabet zaharat, pe lângă medicamentaţie, foarte importante sunt alimentaţia şi orarul meselor, iar pregătirea meselor, uneori vi se poate părea dificilă.

Sursa: .:[ Melissa ]:.

Pe lângă regim, progam şi medicamentaţie, nu trebuie să uitaţi/evitaţi exerciţiile fizice. Mişcarea fizică ajută organismul să răspundă la insulină, dar consumă şi glucoză, aşa că medicul trebuie să vă spună şi câtă mişcare aveţi voie sau trebuie să faceţi. Este bine ca medicul dvs. să vă măsoare valorea glicemiei atât înainte cât şi după exerciţiile fizice. Acum să nu vă imaginaţi că trebuie să alergaţi o zi întreagă sau să urcaţi scări x ore, ci pur şi simplu să nu staţi toată ziua pe scaun sau în pat, ci să fiţi o persoană activă.

Evitaţi stresul şi acordaţi atenţie chiar şi unei simple răceli apărute dacă aveţi diabet.

SIMPTOME:
– senzaţia de sete
– mersul des la toaletă
– scăderea în greutate
– oboseala
– senzaţie de slăbiciune
– amorţeală sau chiar furnicături la nivelul mâinilor şi picioarelor
– piele iritată
– piele uscată
– răni care se vindecă greu
– vedere înceţoşată
– foame excesivă

Nu vă puneţi singuri diagnosticul, ci mergeţi să vă faceţi analizele necesare, apoi mergeţi la un doctor specialist.

TRATAMENT:
Tratamentul în cazul diabetului nu se ia după ureche, ci mergeţi la un doctor specialist. Nu luaţi tratamente naturiste fără a vă întreba doctorul.
Nu toate persoanele care suferă de diabet fac şi insulină.
Pe lângă tratament trebuie să învăţaţi să vă menţineţi greutatea (în cazul în care aveţi o greutate normală).

Sursa: .:[ Melissa ]:.

 

Lasa un comentariu aici.

*