Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Despre negi – negi aparuti pe corp

Ce sunt negii?
Sunt nişte excrescenţe ale pielii. Negii sunt noncanceroşi şi sunt produşi de papiloma virusul uman. Este un virus ce afectează stratul superficial al pielii. Acest virus are mai mult de 100 de tipuri şi de regulă pătrunde prin zonele de piele ce prezintă leziuni.
În termeni medicali, negul este cunoscut sub denumirea de verucă.

Câte tipuri de negi există?
Cele mai importante tipuri sunt:
a. negi plantari – la nivelul tălpilor; aspect de piele dură, groasă, cu o pată neagră; produc dureri în timpul mersului.
b. negi comuni – au formă de dom, gri – maroni, aspect rugos; apar de regulă pe mâini, dar pot să apară şi în alte zone.
c. negi filiformi – la gură, bărbie sau nas; sunt de culoarea cărnii.
d. negi genitali – la nivelul organelor genitale, anus, în interiorul vaginului, rectului sau cervixului; au diverse culori; uneori nu pot fi observaţi cu ochiul liber; sunt tipul de negi care pot duce la apariţia cancerului de cervix dacă nu sunt trataţi.
e. negi periungheali – la nivelul unghiilor de la picioare; pot afecta în unele cazuri, creşterea unghiilor.
f. negi plani – la nivelul braţelor, feţei sau a membrelor inferioare; culoare roz, galben deschis, maro deschis.

Cum se transmit / răspândesc negii?
– contact direct cu acest virus
– folosirea în comun a unor bunuri (lame de ras, prosoape etc.)

Tratamente – Cum pot scăpa de negii apăruţi pe corp?
Există o serie de tratamente pentru negi în funcţie de tipul lor. Negii apăruţi în palmă, picioare etc pot fi trataţi de noi, dar cei genitali (de exemplu) nu pot fi trataţi decât în urma unui control făcut la medic şi la recomandarea acestuia.
Pentru negi obişnuiţi recomand Clavusal unguent de la Favisan –http://www.farmaverde.ro/negi-c-153_220/clavusal-favisan-p-1519

Lasa un comentariu aici.

*