Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Dacia Duster 2014: achizitionare, accesorii, inmatriculare

 

Nu vă puteţi imagina cât am butonat laptopul ca să caut tot felul de informaţii despre noul model Dacia Duster 2014 – de unde o cumpăr, preţul la care poate să ajungă, ce opţiuni pot să-i adaug, listă accesorii, avantaje şi dezavantaje Dacia Duster cât şi informaţii cu privire la înmatriculare.

 

Mi-am dorit dintotdeauna ca prima maşină achiziţionată să fie 4×4 şi chiar dacă am avut oportunitatea să conduc o astfel de maşină, am refuzat şi am zis că prima oară când o s-o conduc o să-mi aparţină. Ei bine, visul este pe sfert sau pe jumătate îndeplinit, iar fiecare zi care trece mă duce cu un pas mai aproape de realizarea acestuia. După sute de clicuri, decizia a fost luată şi fiind din Piteşti am avut de ales între dealerii:

– Daperom, Târgul din Vale

– Amat, Nicolae Bălcescu

– Delta Plus, DN65

M-am urcat în taxi, i-am spus unde vreau să ajung şi uite aşa am luat taurul de coarne. Fiind prima maşină achiziţionată, totul mi se părea complicat, începând cu alesul dealer-ului, dar dacă nu baţi fierul cât este cald… o să se răcească şi renunţi la treabă.

 

Paşi de urmat în achiziţionarea unei maşini:

1. Stabilirea unei sume pe care eşti dispus să o plăteşti în vederea achiziţionării maşinii.

2. Alegerea mărcii (Dacia), a modelului (Duster) şi a versiunii (Acces, Ambiance, Laureate).

3. Stabilirea detaliilor cu privire la modelul ales (motorizare, culoare, tapiţerie şi alte opţiuni). Pentru a-ţi face o idee cu privire la preţul maşinii, îţi poţi configura maşina dorită aici (clic).

4. Primul drum către dealer, purtarea primelor discuţii cu privire la primii trei paşi şi implicit încheierea unui „contract” prin care el îţi poate comanda maşina, iar tu trebuie să achiţi 5% din valoarea totală a maşinii (cel puţin în cazul persoanelor fizice).

Cât am achitat până aici:

– Dacia Duster 2014 pe benzină / Laureate 1.6 16V 105 CP 4×4 -> 15.100 E

– Pack Look -> 800 E

– Media Nav: Sistem de navigaţie şi multimedia touchscreen 7″ -> 300 E

– Asistenţă la parcare cu spatele -> 200 E (la care se mai adaugă  de 100 E pentru că am cerut la accesorii şi asistenţa la parcarea cu faţa)

– Cruise control (regulator limitator de viteză) – > 200 E

– Scaune faţă încălzite -> 100 E

– Volan şi schimbător de viteze îmbrăcate în piele -> 100 E

– Vopsea metalizată -> 300 E

– Trusă medicală, stingător de incendiu şi două triunghiuri reflectorizante -> 40 E

– Garanţie extinsă pe 2 ani -> 220 E

– MINUS o reducere frumuşică big grin , am ajuns la un total de 16.460 E, iar prima tranşă, adică cei 5% au fost în jur de 3.716 lei.

 

5. Stabilirea datei în care intri în posesia automobilului, la care putem adăuga +/- câteva zile.

6. Achiziţionarea altor accesorii, precum:

– alarmă

– cotieră

– apărători de noroi

– bull bar

– trepte laterale inox

– protecţii laterale uşi şi aripi

– eleron lunetă

– ornamente praguri uşi

– ornamente oglinzi laterale

– bare faţă şi laterale cromate, ornamente proiectoare ceaţă, jante aliaj

– tipuri covoraşe

– ornament portbagaj

– grilaj de separaţie

– compartiment protecţie portbagaj

– suport pentru biciclete

– suport pentru schiuri

– bare de pavilion din oţel

– cutie de portbagaj

– cârlig de remorcare tip gât de lebădă

– senzori de parcare faţă şi spate

Acestea sunt comandate de către dealer în funcţie de stocul avut la dispoziţie. Atenţie! Accesoriile au preţuri mai piperate. Accesoriile alese + numerele de înmatriculare + RCA + Casco am ajuns la o altă sumă de aproximativ 7.400 lei.

 

7. Ţi se comunică data în care iese maşina din fabricaţie, ţi se înmânează documentul final de plată şi faci transferul bancar.

8. La câteva zile distanţă, maşina iese din fabricaţie, iar în cazul în care ai comandat accesorii, intră în service pentru a fi montate pe maşină.

9. Între timp, trebuie să te ocupi de închierea poliţelor de asigurare – RCA şi Casco.

10. Ridicarea maşinii împreună cu facturile pentru maşină, factură accesorii + achitarea lor, cartea de identitatea (uneori poatea să vină la câteva zile după ridicarea maşinii), autorizaţia de circulaţie pentru următoarele treizeci de zile.

 

ÎNMATRICULAREA:

Prima zi:

– Aplicarea foliei de securitate la orice R.A.R. (nu este necesară verificarea maşinii dacă este nouă)

– Se fac copii pentru următoarele acte: Cartea de identitate a maşinii, Certificat de conformitate, Factură de achiziţie, Factură accesorii (facultativ), Buletin/Carte de identitate, Asigurare RCA

– Se completează Fişa de înmatriculare, Cerere de calculare a taxei de poluare. Pasul acesta + cel anterior se realizează la tonetele de pe lângă poliţie, scrie pe ele „Acte pentru înmatricularea maşinii” sau ceva similar. Valoare ~50 lei, un dosar pentru ANAF şi un dosar pentru Finanţe Locale.

– ANAF:  depunerea dosarului cu actele mai sus menţionate (copii: carte de identitate, factură, buletin) + Cererea de calculare a taxei de poluare, pentru calcularea acesteia (în trei zile mergi să ridici o hârtie pe baza căreia să achiţi taxa de poluare).

– În ziua depunerii actelor se achită taxa de talon la CEC, în valoare de 37 lei. Este necesar buletinul/cartea de identitate.

– Se merge la Finanţe Locale, departamentul Registratură şi se depune dosarul (copii: carte de identitate a autoturismului, factură, buletin) + Decizia de impunere auto + Fişa de înmatriculare autoturism. La casierie se achită 60 de lei – este necesar buletinul şi hârtia de la Registratură. În cinci zile trebuie să te întorci să ridici o hârtie pe baza căreia plăteşti impozitul şi ai maşina înscrisă la ei. Se poate realiza şi în regim de urgenţă (vine hârtia în aceeaşi zi) dacă achiţi 85 de lei.

După 3 – 5 zile:

– Se merge la Registratură pentru ridicarea Fişei de înmatriculare cu viză pe ea.

– Se merge la ANAF pentru a afla totalul taxei de poluare şi achitarea acesteia. ~2100 lei

– Se merge la Poliţie pentru depunerea dosarulului pentru înmatriculare (copie factură, copie carte identitate maşină, carte identitate cu folia de la R.A.R. pe ea, copie buletin, cerere de înmatriculare, dovadă plată talon – original, dovadă plată înmatriculare – original, dovadă plată taxă poluare – original, foaia cu calculul taxei de poluare – original, copie RCA). Puteţi alege numere preferenţiale.

– A doua zi se pot ridica numerele de înmatriculare.

 

Impozitul pe 9 luni (lunile rămase până la finele anului): 58 lei.

Fiind vorba de instituţii ale statului, vă puteţi confrunta cu situaţii neplăcute la înmatricularea maşinii. De exemplu ţi se spune că trebuie să primeşti amendă pentru că ai depăşit cele 30 de zile de la data primei facturi (factura pentru avans). Cu puţină ceartă, poţi să primeşti îndrumări – „ascunde prima factură„.

 

ARTICOL ÎN CURS DE ACTUALIZARE!

Comments

  1. Buna ziua !
    Va invitam pe www . mudster . ro pentru a vedea modficari pentru Dacia Duster efectuate exclusiv in Romania de MUDSTER ! Pe site, facebook . com / mudsterromania si pe youtube . com veti putea regasi poze, filmulete, produse si informatii . Va asteptam !

  2. Sa-mi bag pula’n tara asta cu actele lor pentru un cacat de masina! Tampiti la capatana!

Lasa un comentariu aici.

*