Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Cand ceva privat devine public (experienta II – 0374 106 720)

 

Articole asemănătoare:

Când ceva public devine privat

Ultimul trend: Postarea ilegală a datelor personale

 

Mă trezesc la opt, vorbesc la telefon în timp ce mă pregătesc să ies afară şi să rezolv o parte dintre sarcinile zilei de astăzi, ies afară, mă întorc acasă, apoi merg până la magazin să iau câteva chestii şi…sună telefonul. Îmi spun „poate este curierul care trebuia să-mi aducă un colet încă de săptămâna trecută” şi culmea, maşina lor era la câteva sute de metri mai în faţă. Nu analizez numărul mai mult de  „037” şi răspund. Aud vechea placă „Bună ziua! Numele meu este… şi vă contactez cu privire la un studiu de piaţă privind cumpărăturile… (bla bla bla)”. M-am înfuriat laughing. Am întrebat-o direct (de data aceasta era o individă):

– De unde aveţi numărul meu?

-„poate aţi mai participat la sondajele noastre

– Şi atunci de unde l-aţi avut?

– „De la diverse magazine de unde aţi făcut cumpărături … online”

– Bine, bine, dar eu nu fac cumpărături de pe „diverse magazine”.

– „Ah, păi…”

– Dar ştiţi că este ilegal să preluaţi date personale, nu?

– „A, am înţeles. Mulţumim frumos şi vă urăm o zi frumoasă – bla bla bla – ” (pe ton mieros şi pisicos)
– Dar de la ce companie aţi spus că sunteţi?

– ” xxxxx”

Mi-a dat un nume de companie din vreo 5 cuvinte şi alea dificil de reţinut. Data viitoare stau cu pixul şi foaia în mână.

Numărul de pe care am fost sunată de această dată: 0374 106 720. Chiar dacă apare că e de la Metro, vă asigur că nu este. Numele companiei de unde chipurile sună ea, nu are treabă cu Metro. Numărul nu poate fi reapelat (la fel ca şi cel de rândul trecut) ceea ce înseamnă că apelează printr-un sistem anume.

 

Aloooooo! Poliţia, ăştia sparg baze de date, fac fraude, vând ilegal baze de date şi voi nici nu îi băgaţi în seamă. Eu mă simt agresată de indivizii ăştia şi NU SUNT SINGURA! Parcă avem ceva drepturi în direcţia asta.

Comments

 1. Da, parca avem si noi niste drepturi… uitate undeva… Ce au casunat astia pe tine in ultimu timp laughing Doamnee, nu-mi dau seama, tel tau ii atrage ca mierea mustele laughing

  • De foarte mult timp zic că îl schimb şi chiar să îmi cumpăr două numere de telefonul: unul pentru familie, iar altul pentru comenzi şi nebunii de genul (pe care să-l schimb la 2 -- 3 luni).
   Abia aştept să mă sune din nou numărul acesta. S-ar putea să dureze câteva luni, dar măcar o singură dată să mai am onoare să „particip la sondajele” lor.

 2. Iar au inceput cu telefoanele, suna de pe 0374106720 sau 0374115200, niste nenorociti.

  • Aminteşte-le şi tu că au pus mâna pe datele tale în mod fraudulos. Menţionează ceva de poliţie, avocat, judecătorie şi se rezolvă.
   Pe mine nu m-au mai sunat de ceva vreme, dar abia aştept să mă sune din nou. M-aş mira să înceteze să mă sune.

  • 0374115200 este numarul de la Metro. Am fost la ei si mi-au confirmat ca este numarul lor, numar de pe care ii suna pe clientii lor pentru actualizari de date / oferte/ sugestii/ pareri/ sontaje. BAZA DE DATE NU ESTE AFECTATA. IMI POT CONFIRMA SI SCRIS DACA ESTE NEVOIE.

 3. si pe mine ma suna aceste doamne de ceva timp, chiar azi au sunat de vreo 4 ori. „firma” lor se numeste Ipsos. si aceeasi placa… au nr de telefon de la diverse supermarketuri de unde imi fac cumparaturile ?!?!! am amenintat ca voi face plangere si mi-au inchis telefonul in nas happy
  astept sa vad daca mai suna iar. niste idioti!

  au sunat de la 0374106720 si 0374103820.

  • Firma lor nu se numeşte aşa. I-am întrebat şi eu atunci şi mi-au dat un nume sofisticat şi nu „cimentul” lor. Da, un bou le-a vândut baza de date şi ăştia cine ştie ce or vrea să scoată de la omul aflat la celălalt capăt al firului.

   am amenintat ca voi face plangere si mi-au inchis telefonul in nas happy

   Dacă erau curaţi, nu aveau de ce să reacţioneze aşa.

 4. In ultima saptamana ma suna zilnic de 6 ori pe zi (de 3 ori pe fix si de 3 ori pe mobil!) de la nr. 0374115200. Este o domnisoara care-mi stie numele, spune ca este de la Metro si ca face un sodaj privind cumparaturile on-line de pe site-ul lor. La final vrea sa actualizeze datele de contact si i le dau din burta….. dar a doua zi revine pe numerele deja incercate, ca si cum nu s-ar fi inatmplat nimic.

 5. Joc la gaura maro says:

  A fost sunata de un call center, care , evident, incheie contracte cu diverse firme, in diverse scopuri, cel mai probabil, toanta s-a inscris cu nr de tel la un concurs promotional si acum naste ditamai rahatul de topic.

  • Eşti tâmpit! Nu toată lumea are timp de mocăciuni, ca tine. Nu stăm să ne înscriem cu toţii la concursuri de doi bani. Şi chiar dacă ar fi cum spui tu, luarea datelor respective este I L E G A L Ă!

Lasa un comentariu aici.

*