Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Cand ceva privat devin public

 

 

 

Ieri vă vorbeam despre prostia de a publica informaţii private pe internet (http://www.femeia-deasupra.org/ultimul-trend-postarea-ilegala-a-datelor-personale/) şi azi mi-am luat-o din nou.

Acum câteva luni am primit un apel, dar pentru că nu am răspuns la timp, am sunat şi mi se spunea că numărul respectiv nu poate fi apelat. M-a sunat tipa din nou la scurt timp să îmi spună că face un studiu de piaţă în oraşul meu şi era ceva cu posturile de radio. Mă rog, nu a cerut date personale. Astăzi mă sună din nou un număr de telefon, am răspuns şi am zis „da”, am văzut că nu zice nimic şi am spus „alo”. Mi-a închis, dar am zis că poate nu şi-a dat seama că i-am răspuns. Aşteptam un colet de la Altex care trebuia să ajungă de ieri, dar când plăteşti cu cardul, indivizii de la curierat nu mai au motiv să se grăbească să-ţi livreze coletul. Am zis că poate era de la curierat şi să îl sun să îi spun să vină pentru că vreau să plec de acasă mai târziu. Sun şi stupoare „Numărul format nu este valabil” şi se închide. Mi-am amintit că am mai trecut prin această situaţie acum câteva luni, dar nu mai ştiam despre ce sau cine a fost vorba atunci. Mi-am zis că o să sune şi mai târziu.

Curierul nu a venit, era puţin cam târziu, aşa că am ieşit din casă. M-am dus să duc gunoiul şi în timpul acela mă sună din nou numărul 0374 103 820. Era un  individ de data aceasta. Vorbea încet, avea o voce cam robotizată din cauza soft-ului folosit, aşa că am înţeles doar cuvintele cheie: Metro, studiu de piaţă legat de cumpărături, dacă am 5 minute libere, întrebări, chestionar, iar restul nu am putut să înţeleg. I-am spus că în acea clipă chiar nu am timp liber. Mi s-au părut dubioşi şi chiar mă grăbeam şi nu îmi plac studiile astea la telefon. El ştie precis pe cine sună, dar eu nu ştiu cu cine vorbesc. M-a întrebat dacă poate să sune mai târziu, i-am zis iniţial că nu ştiu, dar i-am dat de înţeles subtil că „NU”. Nu mai zicea nimic, dar ţinea convorbirea încă deschisă. Am aşteptat cât i-am aşteptat şi i-am zis că mă grăbesc foarte tare şi că nu mai pot să vorbesc. I-am urat toate cele bune (în stil frumos şi femeiesc) şi am închis.

 

Bun. Gogoaşa că e de la Metro s-o creadă alţii, dar nu şi eu. Rândul trecut nu mai era de la Metro, ci de la radio. Mâine e de la Orange, apoi de la Yves Rocher s.a.m.d. Cineva a spart o bază de date şi are acces la datele persoanelor respective (nume, adresă, telefon şi multe alte minuni). Sună şi încearcă să scoată date personale de la omul pe care-l apelează. Unii au nesimţirea să ceară şi pinul de la card laughing.

 

Băgaţi-vă minţile în cap şi nu le mai daţi ăstora o mână de ajutor postând pe blog, facebook, youtube s.a.m.d. datele cititorilor voştri.

Comments

 1. Bravo, incepe sa fie adevarat ca odata cu netul se duce dracu si mama ei de viata personala, de intimitate in privinta tuturor lucrurilor, incepand cu datele personale. Bravo voua, magarilor, care vindeti sau oferiti gratuit datele abonatilor! Bravos de doua ori! Astia put de „desteptaciune”, n-am ce zice!

  • Tehnologia-i de vină laughing

  • La mine insista de pe mai multa numere:
   0374106720
   0374103820
   0374103800
   0374115200
   Deja i-am pus pe lista neagra happy

   • Cert e că ei numai studii de piaţă nu fac şi încearcă să pună mâna pe anumite date. Ei oricum au datele noastre de la cretinii de la care au cumpărat baza de date, dar probabil au nevoie de „completări” unde lipsesc anumite date.
    Enervant este că sună printr-un canal prin care nu le poţi da de urmă.

 2. Multumesc mult pentru info. Si eu am fost sunata de acest numar, dar nu am raspuns happy

  • Cu mare drag. Evitaţi să staţi de vorbă cu indivizi care vin din partea nu ştiu cărei companii şi vor să facă studiu de piaţă. N-au nevoie de aşa ceva. Au tehnologie, au acte, chiar nu este necesar să sune şi să pună întrebări.

Lasa un comentariu aici.

*