Femeia-deasupra.org foloseste cookies. Prin navigarea pe femeia-deasupra.org, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe.

Barbati buni, baieti rai

 

 

În urmă cu vreo 30 de minute, două şoferiţe, ambele mame, accident stupid şi banal.  Una dintre şoferiţe stă în bloc cu mine, cealaltă pare de la ţară. A nu se înţelege că am ceva, dar în cazuri de genul, chiar se vede diferenţa. E irelevant cine a greşit, dar important este comportamentul. Mi-e milă de femeia blondă şi despre care am impresia că vine de la sat. Are un bărbat de-ţi vine să-l strângi de gât.

Se lovesc în parcare. Vecina însoţită de copilul ei mai mic, încerca să intre sau să iasă din parcare cu un Logan, iar pe stradă circula tipa blondă împreună cu fiul ei un pic mai mare, într-o Dacia 1310.  Cea din urmă maşină este destul de avariată (far, bară, aripă, capotă), însă Loganul s-a comportat foarte bine l-a lovitură.

Coboară blonda din maşină, merge şi se ceartă puţin cu vecina, apoi îşi aminteşte că are copil şi merge la el. Copilul pare să se fi lovit puţin la cap. Nu am acordat atenţie dacă-l ţinea în faţă sau în spate, dar categoric nu avea centură. M-a impresionat diferenţa dintre cele două femeie. În timp ce blonda era rece cu propriul copil, vecina încerca să-şi oprească fiul din plâns, dar îl mângâia şi pe-al blondei.

Vine soţul vecinei, discută civilizat, fără să zbiere, fără să gesticuleze. De câteva minute a apărut în peisaj şi soţul blondei. Un nene mic, gras şi chelios care face scandal că i-a fost distrusă maşina. Vecinul a scos actele, continuă să discute civilizat, dar nu are cu cine.

Ceea ce nu înţeleg eu la oamenii proşti este agitaţia lor. Au asigurări, ăia discută normal, nimeni nu a murit sau a fost grav rănit, maşina e fier şi se repară, deci de ce să urlăm? Bine, ăla prost, mic şi chel cred că îşi doreşte ca vecinul meu să-i ia vreo maşină străină sau chetii de genul. Eh, tipic românului – să tragă pe spatele altuia cât poate.

Comments

  1. Lady, din pacate, in Bucuresti astfel de scene de mitocanie sunt frecvente. Deja nu ma mai mira nimic sad

    • Bărbaţii şoferi sunt tâmpiţi. Singura lor lege este pumnul, indiferent că au dreptate sau nu. Eu nu găsesc o explicaţie pentru comportamentul rataţilor care ies din maşină şi fac circ. Locul lor e în închisoare din moment ce nu ştiu să se comporte adecvat.

Lasa un comentariu aici.

*